ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

همه چیز درباره انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور 1403
بروزرسانی :
حنانه دهقانی

0

همه چیز درباره انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور 1404

برای این که بتونین یک انتخاب رشته موفق داشته باشین و در دانشگاه مورد علاقتون مشغول به تحصیل بشین، لازمه که علاقه، آینده شغلی، دوره‌های آموزشی دانشگاه‌ها و شهریه هر ترم رو در نظر بگیرین تا در آینده بتونین به راحتی در دانشگاه مورد نظر خودتون درس بخونین.

هر ساله بعد از این که کارنامه اولیه برای داوطلبان کنکور منتشر میشه، افراد به دنبال انتخاب رشته دانشگاه سراسری و آزاد هستن. در انتخاب رشته، بهتره که علاقه، بازار کار و مسیر دسترسی به دانشگاه رو در نظر بگیرین تا در آینده مشکلی برای شما پیش نیاد.

انتخاب رشته کنکور سراسری

یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی تحصیلی افراد، انتخاب رشته‌ست.

با انتخاب رشته، آینده شغلی فرد تا حدودی مشخص میشه و به همین دلیل کسانی که در این راه تجربه دارن، به شما توصیه می‌کنن که اولویت‌بندی انتخاب رشته کنکور رو با دقت زیاد انجام بدین که دچار اشتباه در انتخاب رشته کنکور سراسری نشین.

تعیین رشته برای دانشگاه آزاد در سایت azmoon.iau.ir و تعیین رشته برای دانشگاه سراسری و رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در سایت sanjesh.org انجام میشه.

برای این که بتونین یک تعیین رشته دقیق داشته باشین، بهتره که از قبل درباره انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور اطلاع داشته باشین. در ادامه اطلاعات مفیدی در زمینه انتخاب رشته در اختیار شما قرار میدیم.

انواع دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور 1403

قبل از این که بخوایم درباره انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور حرف بزنیم، بهتره که انواع دانشگاه‌ها در ایران رو بشناسین.

بر اساس گزارشی که موسسه‌ پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم منتشر کرده، حدود 2569 دانشگاه در کشور وجود داره که شامل دانشگاه دولتی، پردیس خودگردان، آزاد، غیر انتفاعی، پیام نور و علمی کاربردی میشه و هر کدوم از این دانشگاه‌ها روش‌های پذیرش در انتخاب رشته کنکور متفاوتی دارن.

روش متمرکز و نیمه متمرکز در پذیرش دانشگاه‌ها

یکی از انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور، متمرکز و نیمه متمرکزه. در روش متمرکز فقط رتبه و تراز شما مهمه و نتیجه قبولی شما در یک مرحله و به صورت قطعی اعلام میشه. اکثر دانشگاه‌های کشور با این روش دانشجو‌های خودشون رو پذیرش می‌کنن.

البته در این روش، رشته‌هایی دارای شرایط خاص هستن که برای قبولی در اون‌ها معاینه پزشکی نیازه؛ نتایج این رشته‌ها نیز هم زمان با اعلام نتایج رشته‌های متمرکز اعلام میشه.

در روش پذیرش نیمه متمرکز، علاوه بر رتبه و تراز کنکور شما، امتیازات دیگه‌ای هم مثل مصاحبه، آزمون‌های علمی و عملی تاثیرگذاره و نتایج این نوع گزینش در یک مرحله علام نمیشه. نتایج قطعی در اواخر دی و بهمن ماه به داوطلبان اعلام میشه و شروع سال تحصیلی، از بهمن ماهه.

مقاله پیشنهادی

تفاوت رشته‌های متمرکز و نیمه متمرکز

تفاوت رشته‌های متمرکز و نیمه متمرکز در دفترچه کنکور عنوان شده است و داوطلبان پیش از انتخاب رشته مورد نظر می تونن به این دفترچه مراجعه کنن.

انواع دوره‌ها در انتخاب رشته کنکور 1403

دوره‌های مختلفی برای انتخاب رشته کنکور وجود داره که در ادامه اون‌ها رو برای شما نام می‌بریم:

  1. دوره روزانه
  2. دوره شبانه
  3. نیمه‌حضوری
  4. مجازی
  5. صرفا با سوابق تحصیلی

تقسیم‌بندی دوره‌های آموزشی دانشگاه سراسری

دوره‌های آموزشی که در دانشگاه سراسری ارائه میشه متفاوته و داوطلبان می‌تونن با توجه به شرایطی که دارن، در یکی از این دوره‌ها مشغول به تحصیل بشن.

البته باید در نظر داشته باشین که برای شرکت در دوره‌های مختلف دانشگاه‌های سراسری، حتما باید در کنکور شرکت کرده و بر اساس رتبه خودتون در یک رشته پذیرش بشین.

دوره روزانه

از انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور که فقط توسط دانشگاه‌های سراسری ارائه میشه، می‌تونیم به دوره روزانه اشاره کنیم. در این نوع پذیرش، شما با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه لازم، در دوره روزانه دانشگاه سراسری مشغول به تحصیل میشین و هزینه تحصیل شما رو دولت پرداخت می‌کنه.

فقط شما در صورت نیاز، هزینه‌های سلف و خوابگاه رو پرداخت می‌کنین. نکته‌ای که باید بهش توجه کنین اینه که شما با تحصیل در این دوره، تعهد به خدمت دارین و در قبال رایگان بودن هزینه‌های تحصیل، باید برای آزاد کردن مدرکتون، مدت زمان مشخصی رو واسه دولت کار کنین.

دوره شبانه

برای تحصیل در دوره شبانه دانشگاه سراسری باید شهریه پرداخت کنین. البته ارزش مدرک دوره شبانه و روزانه یکیه و فقط فرقی که دارن اینه که شما هر ترم باید شهریه تحصیلتون رو علاوه بر هزینه خوابگاه و سلف دانشجویی پرداخت کنین.

پردیس خودگردان یا بین الملل

این نوع دوره آموزشی هم به دانشگاه‌های سراسری وابسته‌ست و شهریه زیادی رو از دانشجو می‌گیره.

البته این دانشگاه در سال 93 با هدف جذب دانشجوی خارجی ایجاد شد که این هدف به نتیجه نرسید و در حال حاضر ظرفیت این دانشگاه با خود دانشجوهای ایرانی تکمیل میشه و چارت درسی و اساتید این دوره، فرقی با دوره روزانه نداره.

مقاله پیشنهادی

دانشگاه‌ پردیس خودگردان و شرایط پذیرش

دانشگاه پردیس خودگردان، شعبه‌هایی از دانشگاه‌های دولتی در ایران هستن که همه امکانات و تجهیزات ارائه شده از شهریه‌های پرداختی دانشجویان تامین میشه.

مازاد ظرفیت

یکی دیگه از انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور که توسط دانشگاه سراسری ارائه میشه، مازاد ظرفیته که این نوع پذیرش بیشتر مختص به رشته‌های پزشکی و پیراپزشکیه و به دلیل این که پذیرش دانشجوی روزانه در این رشته‌ها کمه، دانشجویانی بر اساس ظرفیت مازاد پذیرش میشن و برای تحصیل، باید شهریه پرداخت کنن.

البته جای نگانی نیست چون ارزش مدرک این دوره با دوره روزانه یکیه.

نیمه‌حضوری

از انواع دوره‌ها در انتخاب رشته کنکور 1403 می‌تونیم به دوره نیمه‌حضوری اشاره کنیم. کلاس‌های این دوره معمولا یک هفته در میون و در روز‌های آخر هفته تشکیل میشن و دانشجو باید شهریه هر ترم رو به دانشگاه پرداخت کنه.

البته هزینه این دوره کمتر از دوره شبانه‌ست و در مدرک این دوره ذکر میشه که فارغ‌التحصیل دوره نیمه‌حضوری هستین. همچنین لازمه به این مورد هم توجه کنین که امکان تامین خوابگاه، وام تحصیلی و امکانات رفاهی دانشجویان عادی برای دانشجویان نیمه‌حضوری وجود نداره.

دانشگاه‌های غیرانتفاعی

یکی از زیر مجموعه‌های دانشگاه سراسری، موسسات غیرانتفاعی هستن که از بودجه غیردولتی تامین شده و به شکلی مستقل زیر نظر هیئت امنای مؤسسه اداره میشه؛ اما سیستم آموزشی این دانشگاه بر پایه ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوریه. در این مراکز، داوطلبان باید برای هر ترم شهریه پرداخت کنن.

برای قبولی در این مراکز لازمه که در انتخاب رشته سراسری ثبت‌نام کنین و شما با گذروندن دوره‌های تحصیلی، مدرک معتبری دریافت خواهید کرد.

از انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور سراسری که توسط موسسات غیرانتفاعی ارائه میشه می‌تونیم به پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی و پذیرش بر اساس رتبه کنکور اشاره کنیم.

مقاله پیشنهادی

دانشگاه غیر انتفاعی؛ انتخاب منطقی یا اشتباه؟

اگه دوست دارین بدونین که تحصیل در دانشگاه غیر انتفاعی خوبه یا نه و درس خوندن در اون چه مزایا و معایبی داره، تا آخر این مقاله با گروه آموزشی پرش همراه باشین.😁📚

دانشگاه جامع علمی کاربردی

یکی از دانشگاه‌هایی که به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وابسته‌ست، دانشگاه جامع علمی کاربردیه که با هدف ارتقای سطح مهارت دانشجویان در مشاغلی عملی تاسیس شده، یعنی در کنار آموزش‌های تئوری،آموزش‌های عملی هم تدریس میشه.

این دانشگاه به دلیل شهریه مناسب و معقول، انتخاب خیلی از داوطلبان کنکوره. از انواع پذیرش دانشگاه‌های علمی کاربردی می‌تونیم به پذیرش با سوابق تحصیلی و پذیرش با سهمیه شاغلین اشاره کنیم.

دانشگاه آزاد اسلامی

این دانشگاه غیردولتیه و به صورت خصوصی اداره میشه. داوطلبان باید برای هر ترم، شهریه پرداخت کنن و برای قبولی در این دانشگاه نیازی به رتبه بالا نیست. انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور که توسط دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشه شامل رشته‌های بدون کنکور، عادی و مازاده.

در دوره بدون کنکور، دانشجو نیازی به شرکت در آزمون سراسری نداره و می‌تونه به راحتی در این دانشگاه تحصیل کنه. در دوره عادی هم شما با رتبه کنکورتون در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ثبت‌نام می‌کنین و در این دانشگاه قبول میشین.

دوره مازاد هم در رشته‌هایی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و… ارائه میشه و شهریه این دوره تا 50 درصد بیشتر از حالت عادیه.

مقاله پیشنهادی

صفر تا صد رتبه‌بندی دانشگاه‌‌های آزاد و دولتی

رتبه‌بندی دانشگاه‌‌های آزاد و دولتی، از موارد مهمیه که باید در زمان انتخاب دانشگاه بهش اهمیت بدین تا بتونین مناسب‌ترین اون‌ها رو برای تحصیل انتخاب کنین.

دانشگاه پیام نور

این دانشگاه از نظر تعداد دانشجو بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی کشور محسوب میشه و در سال ۱۳۶۷ بعد از ادغام دو دانشگاه ابوریحان بیرونی و دانشگاه آزاد ایران، تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شد.

شیوه آموزشی این دانشگاه، ترکیبی از حضوری و نیمه‌حضوریه و دانشجویان می‌تونن بر اساس کنکور سراسری و یا معدل (سوابق تحصیلی) در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه پذیرش بشن.

مقاله پیشنهادی

دانشگاه آزاد بهتره یا پیام نور؟ | اعتبار مدرک، تفاوت‌ها و شهریه

اگه شما هم جزء افرادی هستین که نمی‌دونین دانشگاه آزاد بهتره یا پیام نور؟ با ما همراه باشین تا این دو دانشگاه رو از چندین لحاظ با هم مقایسه کنیم.

کلام آخر

با توجه به این که انواع پذیرش دانشگاه‌ها در انتخاب رشته کنکور متفاوته، ما در این مقاله اول از همه انواع دانشگاه‌های ایران رو نام بردیم و روش‌های پذیرش و دوره‌های آموزشی هر کدوم رو بررسی کردیم. همچنین لازمه که در آخر تاکید کنیم مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور موضوع خیلی مهمیه که باید بهش دقت کنین.

امید داریم که مطالعه این مقاله براتون مفید بوده باشه و به پذیرش شما در بهترین دانشگاه‌های ایران کمک کنه.

سوالات پرتکرار

آیا میشه بدون کنکور هم در دانشگاه قبول شد؟

بله؛ دانشگاه علمی کاربردی و آزاد بعضی از رشته‌ها رو بدون کنکور هم ارائه میدن.

مقالات مشابه

زمان انتخاب رشته که میشه، خیلی از دانش‌آموزان دائم این سوال رو از اطرافیان میپرسن که دانشگاه غیر انتفاعی چجوریه؟ و آیا این دانشگاه تمام رشته‌ها رو داره یا نه؟! دانشگاه غیر انتفاعی، یکی از انواع...

رشته پرتودرمانی، یکی از روش‌های مهم و پرکاربرد برای درمان سرطان به حساب میاد. در این روش، از پرتوهای پرانرژی مثل اشعه ایکس و گاما استفاده می‌کنن تا سلول‌های سرطانی رو از بین ببرن و باعث کوچیک‌تر...

شاید برای شما هم این سوال پیش اومده باشه که آسون‌ترین رشته‌های مهندسی کدومن؟ در واقع باید گفت همه رشته‌ها کم و بیش سختی خودشون رو دارن. ولی برای یادگیری بعضی از دروس باید تلاش بیشتری داشته و زمان...

رشته روزنامه‌نگاری، یکی از رشته‌های جذاب در علوم انسانیه. خیلی از داوطلبان کنکور انسانی، رویای تحصیل در این رشته پر هیجان رو دارن و تمایل دارن با بهترین رشته‌های انسانی در دانشگاه آشنا بشن. ما در...

موقع انتخاب رشته، همیشه دانشگاه‌های تهران جزء گزینه‌های جذاب داوطلبان کنکور به حساب میان. دانشگاه شهید بهشتی، یکی از این دانشگاه‌ها است که طرفداران زیادی داره. علت اون هم جایگاه علمی، امکانات عالی...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه