ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

برنامه ریزی درسی دهم تجربی
بروزرسانی :
رادمهر آذری

26621

برنامه‌ ریزی درسی دهم تجربی

اگه به دنبال رازهای طراحی بهترین برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی هستین، بهتره بدونین درس خوندن در مقطع دوم متوسطه در مقایسه با مقاطع قبلی، جدی‌تره و به نظم بیشتری نیاز داره.

پایه دهم برای دانش‌آموزان اهمیت زیادی داره؛ چون سال دهم، شروع دوران کنکور دانش‌آموزهاست. با توجه به پیوستگی مطالب درسی، بهتره که تمامی مطالب رو به صورت دقیق و مفهومی مطالعه کنن. آشنایی کامل و درک بهتر تمامی مطالب، به دانش‌آموزان این فرصت رو میده که پایه تحصیلی قوی رو در آغاز مقطع متوسطه دوم برای خودشون بسازن.

پایه دهم تجربی برای دانش‌آموزان این رشته، تجربه‌های جدید و دغدغه‌های متعددی به همراه داره. تنها چیزی که به کاهش دغدغه‌های ذهنی‌شون کمک می‌کنه، برنامه‌ریزی درسی دهم تجربیه. استفاده از روش‌های اصولی برنامه‌ریزی پایه دهم تجربی، قدرت مدیریت زمان برای مطالعه تمام مطالب درسی رو در دانش‌آموزان بالا می‌بره.

برای آموزش ترفندهای برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین😉

البته اگه درگیر روزمرگی‌هاتون هستین و فرصت نمی‌کنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین 🎧🔊📚

--:--
--:--
1x

برای قوی بودن دروس این پایه پایه باید برنامه‌ریزی دهم تجربی رو از همین ابتدای راه جدی بگیرین. در پایه دهم تجربی، هم تعداد کتاب‌های درسی افزایش پیدا می‌کنه و هم نحوه تدریس و حجم مفاهیم درسی عوض میشه. مطالعه دو کتاب درسی مهم زیست‌شناسی و شیمی، بزرگترین چالش دانش‌آموزان دهم تجربیه؛ برنامه‌ریزی پایه دهم تجربی، امکان مطالعه، یادگیری مفهومی و مرور کردن این درس‌ها و درس‌های دیگه رو برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنه.

مزایای استفاده از برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی

دانش‌آموزان در این پایه، به کنکور نزدیک میشن و مباحث درسی که آموزش می‌بینن، جدی‌تر و مهم‌تر از پایه‌های قبلیه. در این شرایط که نسبت به پایه قبلی دشوارتره، طراحی برنامه درسی دهم می‌تونه یک اقدام کلیدی باشه.

بدون شک برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی، مزیت‌های زیادی داره که باعث میشه یک دانش‌آموز معمولی، به یک دانش‌آموز توانمند تبدیل بشه. قطعا خیلی از شما درباره مزایای احتمالی برنامه‌ریزی درسی می‌دونین؛ اما برای این که بتونین به صورت عمیق فواید این کار رو درک کنین، لیستی برای شما آماده کردیم که می‌تونین با مطالعه اون انگیزه خودتون رو برای انجام این کار بالا ببرین.

کاهش دغدغه‌های ورود به پایه جدید

همون‌طور که گفتیم، ورود به پایه دهم برای دانش‌آموزان تجربه‌های جدیدی به همراه داره. در این پایه، تعداد کتاب‌های درسی در مقایسه با قبل بیشتر میشه؛ با بیشتر شدن دروس، ساعت حضور در کلاس هم افزایش پیدا می‌کنه.

آشنایی با معلم‌های جدید و خو گرفتن با روش تدریس متفاوت، فضایی نو برای دانش‌آموز ایجاد می‌کنه. عادت کردن به این فضا به زمان نیاز داره و ممکنه روزهای اول، کمی سخت و پیچیده باشه.

برنامه‌ریزی، یک مسیریاب دقیق در راه موفقیت تحصیلی دانش‌آموزهاست. به‌عنوان یک دانش‌آموز دهم تجربی، اگه بتونین مطالعه درسی‌تون رو همگام با کلاس درس پیش ببرین، خیلی زود با روند آموزش در دوره دوم متوسطه همراه میشین.

ارتقای روحیه با برنامه درسی دهم تجربی

حفظ روحیه دانش‌آموز، یکی از مهم‌ترین مزایاییه که برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی با خودش به همراه داره. با کمک برنامه‌ریزی ماهانه، علاوه بر این که از کارای روزانه‌تون خبر دارین، بلکه می‌دونین که قراره تا ماه آینده چه مباحثی رو مطالعه کنین و تا کجا پیش برین.

آگاهی از مسیری که در اون قدم برمی‌دارین، استرس رو ازتون دور می‌کنه. در ضمن شما باید کم‌کم برای شرکت در کنکور هم آماده بشین؛ اگه بتونین خودتون رو با برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی وفق بدین و درس‌هاتون رو هم مرتب مطالعه کنین، قطعا برای شرکت در کنکور سراسری آمادگی بیشتری دارین.

در کل درس خوندن با برنامه درسی، اعتماد به نفستون رو بالا برده و باعث بهبود عملکردتون در مدرسه و کنکور میشه.

مدیریت چالش‌ها با برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی

گروهی از دانش‌آموزان رشته تجربی وقتی با دروس تخصصی‌شون روبه‌رو میشن، از حجم نکات و گستردگی اون تعجب می‌کنن!

خیلی‌ها فکر می‌کنن که رشته اشتباهی رو انتخاب کردن و از تصمیم‌شون برای تحصیل در رشته تجربی پشیمون میشن! اما باید بدونین که اوایل شروع هر مسیری سخته؛ پس لازمه که کمی به خودتون زمان بدین تا با شرایط جدید وفق پیدا کنین.

در همین گیر و داره که برنامه‌ریزی دستتون رو می‌گیره و شما رو از دست غول ناامیدی نجات میده! برای رهایی از بی‌نظمی و استرس، لازمه که با برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی، قدم به قدم جلو برین تا به نتیجه برسین. یادتون باشه که نباید در این مسیر ناامید بشین.

با داشتن یک برنامه دقیق برای مطالعه، شما می‌تونین تمام مشکلات درسی‌تون رو با موفقیت پشت‌ سر بذارین.

برنامه درسی دهم تجربی برای کنکور

احتمالاً فکر می‌کنین درس خوندن به روش کنکوری از پایه دهم خیلی زود باشه؛ اما این‌طور نیست! بیشتر رتبه‌های برتر کنکور از همین پایه مطالعه کنکوری رو آغاز کردن.

حتی اگه دوست ندارین از سال دهم تست زدن رو شروع کنین، لازمه که برای تقویت دروس پایه، تمام سعی و تلاشتون رو بکنین. هر چقدر شما بتونین مطالب سال دهم رو مفهومی و دقیق‌تر یاد بگیرین، می‌تونین رتبه‌تون رو در کنکور تضمین کنین.

متاسفانه خیلی از دانش‌آموزان، توجهی به این موضوع نمی‌کنن و با این تصور که هنوز برای درس خوندن از سال دهم برای کنکور زوده، از انجام این موضوع مهم غافل میشن.

در پایه دوازدهم تجربی، علاوه بر این که درس‌هاتون بیشتر میشه، کلاس کنکور و آزمون‌های آزمایشی، بخشی از وقت شما رو به خودش اختصاص میده؛ با این تفاسیر زمان زیادی برای مطالعه دروس پایه نخواهید داشت!

پس از همین حالا دروس سال دهم تجربی رو تقویت کنین تا با آمادگی بیشتر به سال یازدهم و دوازدهم وارد بشین.

فاکتورهای مهم برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی

برنامه درسی باید بتونه دانش‌آموز رو به درس خوندن ترغیب کنه، نه این که از سر اجبار به کاری مشغولش کنه.

برای این که دانش‌آموز بتونه درس خوندن هدفمند و منظم داشته باشه، باید از برنامه‌ای اصولی پیروی کنه. دلایل زیادی برای برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی وجود داره؛ مثل: تغییر رشته در پایه دهم و... .

دونستن ویژگی‌های یک برنامه‌ریزی اصولی، به شما کمک می‌کنه که بدونین باید چطوری پیش برین و چطوری برای خودتون یک برنامه قوی و جامع طراحی کنین.

در ادامه ویژگی‌های برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی اصولی رو با هم مرور می‌کنیم.

شخصی‌سازی شده و منحصربه‌فرد

استفاده از برنامه یکسان برای تعداد زیادی از دانش‌آموزان درست نیست! برنامه درسی دهم تجربی باید برای هر فرد به صورت شخصی‌سازی شده و منحصربه‌فرد طراحی بشه.

دانش‌آموزان می‌تونن از برنامه‌های آماده برای ایده گرفتن استفاده کنن؛ اما بهتره که ساعت مطالعه و میزان درس خوندن رو بر اساس توانایی‌هاشون تغییر بدن.

به عبارتی، بهتره که در برنامه‌ریزی تحصیلی به تمام ویژگی‌های فردی دانش‌آموزان توجه شده و برنامه‌ای متناسب با شرایط و خصوصیات هر فرد در نظر گرفته بشه.

یکی از خدمات گروه آموزشی پرش، برگزاری جلسات مشاوره تحت عنوان مشاوره آنلاین پایه دهم پرشه. دانش‌آموزان می‌تونن با شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی و بالینی، برنامه‌ریزی متناسب با ویژگی‌های خودشون داشته باشن.

در این جلسات، تمام چالش‌های پیش روی دانش‌آموزان برای رسیدن به موفقیت تحصیلی بررسی میشه که می‌تونه نقش تعیین‌کننده‌ای روی سطح موفقیتشون داشته باشه.

تعیین ساعت مطالعه در برنامه درسی دهم تجربی

دانش‌آموزان مختلف بر اساس مقدار زمان آزادی که در طول روز دارن، ساعت مطالعه روزانه مختلفی رو در برنامه درسی دهم تجربی خودشون تعیین می‌کنن.

از بین دانش‌آموزانی که سر یک کلاس درس می‌خونن، یک نفر با 3 ساعت مطالعه در روز به بهترین نمرات میرسه، اما یکی دیگه باید برای کسب همون نمرات 5 ساعت درس بخونه.

قدرت حافظه و توانایی یادگیری افراد با هم متفاوته؛ با این شرایط طبیعیه که ساعت مطالعه روزانه هم بین اون‌ها تفاوت داشته باشه.

یادتون باشه که در جدول برنامه‌ریزی دهم تجربی، ساعت دقیق مطالعه‌تون رو وارد کنین تا در پایان هفته بتونین یک ارزیابی کلی از میزان درس خوندنتون داشته باشین.

مقاله پیشنهادی

افزایش ساعت مطالعه

در این مطلب به بررسی نکات طلایی افزایش ساعت مطالعه با استفاده از روش‌های صحیح درس خواندن به صورت تدریجی می‌پردازیم،برای موفقیت با ما باشید.

رعایت تعادل در مطالعه

علاقه شما به یک درس، دلیل مناسبی برای کنار گذاشتن مطالعه سایر دروس نیست!!

بدون شک، تعادل در برنامه‌ریزی یک گام مهم در موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان پایه دهم تجربیه. توصیه میشه که در برنامه‌ریزی‌ درسی دهم تجربی، اولویت‌های مطالعه‌تون رو مشخص کنین. همه دروس اهمیت یکسانی در امتحانات ندارن و شما با یک اولویت‌بندی درست، می‌تونین براشون برنامه‌ریزی بهتری داشته باشین.

رسیدن به یک معدل خوب و آمادگی برای کنکور، زمانی محقق میشه که برای مطالعه تمامی درس‌ها تعادلی رو رعایت کنین. برای برقراری این تعادل، باید زمان مطالعه روزانه‌تون رو در برنامه‌ریزی پایه دهم تجربی با ترکیبی از دروس عمومی و اختصاصی پر کنین.

بهتره دروس سنگین رو پشت سر هم مطالعه نکنین؛ چون با این کار بیشتر خسته میشین و سطح یادگیری‌تون افت می‌کنه. به خاطر داشته باشین که نادیده گرفتن حتی یک درس، می‌تونه به مرور زمان افت تحصیلی به همراه داشته باشه.

در نظر گرفتن وقت استراحت

این که چند ساعت خودتون رو در اتاق حبس کنین و پشت سر هم چند کتاب درسی رو بخونین، نه‌ تنها اثر مثبتی نداره، بلکه باعث خستگی و دل‌زدگی هم میشه. یادتون باشه که شما ربات یا کامپیوتر نیستین!

خیلی از دانش‌آموزان دهم تجربی، زمان زیادی رو صرف مطالعه می‌کنن؛ اما، در نهایت به خروجی خوبی در یادگیری مطالب درسی نمی‌رسن. استراحت مناسب، باعث افزایش تمرکز دانش‌آموزان میشه. عاملی که تاثیر زیادی در پیشرفت و موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان داره.

برای مطالعه باکیفیت و موثر باید بین مطالعه دروس مختلف، زمان کوتاهی رو برای استراحت کردن در نظر بگیرین. مثلاً بعد از 90 دقیقه درس خوندن، حدود 30 دقیقه استراحت کنین.

با این کار خستگی و خواب‌آلودگی رو از خودتون دور می‌کنین. پیشنهاد می‌کنیم که برای رفع خستگی هنگام مطالعه در زمان استراحت بین مطالعه دروس مختلف، خوراکی‌های مقوی مثل میوه نوش جان کنین.

در این زمان کوتاه از محل مطالعه دور بشین و آبی به سر و صورت خودتون بزنین تا انرژی شما مجدداً شارژ بشه.

مقاله پیشنهادی

چگونه کمیت و کیفیت مطالعه را متعادل کنیم؟

اگر تعداد ساعات مطالعه ی بالایی دارید اما به خوبی نمی توانید دروس خود را درک کنید، به این معناست که باید کمیت و کیفیت مطالعه خود را متعادل کنید.

تنظیم برنامه درسی انعطاف‌پذیر

برای طراحی هر برنامه درسی، باید زمانی رو تحت عنوان زمان جبرانی در نظر بگیرین.

تصور کنین یک روز صبح با تب و گلو درد از خواب بیدار میشین و تا دو روز بعد به خاطر سرماخوردگی از برنامه جا می‌مونین؛ حالا باید این دو روز رو فراموش کنین؟ یا باید برنامه روزهای دیگه رو در فشرده‌ترین حالت ممکن پیش ببرین تا به همه مطالب برسین؟

هیچ کدوم از این کارها درست نیست؛ بهترین راه حل اینه که ساعاتی از روزهای پایانی هفته رو به عنوان زمان جبرانی برای اتفاقات پیش‌بینی نشده در نظر بگیرین.

به این ترتیب برنامه‌ای منعطف دارین که در شرایط مختلف قابلیت تغییر و اجرا شدن داره.

یک برنامه درسی منعطف، همیشه قابل اجراست و این موضوع به شما کمک می‌کنه که به راحتی و در زمان درست بتونین ازش استفاده کنین.

در پایه دهم تجربی تستی درس بخونیم یا تشریحی؟

در سال دهم تجربی، بهتره که اولویت رو به تشریحی درس خوندن بدین. هدف اول بیشتر دانش‌آموزان این پایه، رسیدن به یک کارنامه پر از نمرات عالیه؛ پس لازمه که تمرکز زیادی روی این بخش بذارین.

اما بهتره که بدونین ترکیب تشریحی و تستی درس خوندن، به عنوان یک عامل مهم برای موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان دهم تجربی شناخته شده.

دانش‌آموزان با تشریحی درس خوندن می‌تونن مفهوم کتاب رو به شکل بهتری درک کنن. تستی درس خوندن هم باعث افزایش سرعت عمل و دقت دانش‌آموزان میشه.

بد نیست از همین پایه، به فکر آمادگی برای کنکور هم باشین. یادتون نره که در پایه دوازدهم وقت زیادی برای مطالعه و مرور دروس پایه ندارین؛ پس از همین حالا با گذاشتن کمی وقت برای تست‌زنی ذهن‌تون رو برای کنکور آماده کنین.

مقاله پیشنهادی

بررسی انواع دام‌های تستی در کنکور

در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع دام‌های تستی در کنکور و همچنین روش های مقابله با آن آشنا کنیم، برای موفقیت در کنکور با ما باشید...

معرفی دروس دهم تجربی

پایه دهم تجربی شامل 15 درسه که هر کدوم مطالب مهمی رو به دانش‌آموزان آموزش میدن. اگه شما هم جزو اون دسته از دانش‌آموزان درس‌خونی هستین که برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی رو از تابستون شروع می‎‌کنن و به فکر پیش‌خوانی دروس هستن، باید کتاب‌های درسی رو از قبل در اختیار داشته باشین.

همچنین ممکنه گاها طبق شرایط خاصی به کتاب‌های درسی‌تون دسترسی نداشته باشین. در هر صورت جای نگرانی نیست. شما می‌تونین با دانلود pdf کتاب‌های درسی دهم تجربی تمام کتاب‌ها رو در هر زمان و هر مکانی، در اختیار داشته باشین.

این کتاب‌های درسی عبارتند از:

  1. فارسی (1)
  2. عربی، زبان قرآن (1)
  3. ریاضی (1)
  4. نگارش
  5. فیزیک (1)
  6. جغرافیای ایران
  7. شیمی (1)
  8. آمادگی دفاعی
  9. زیست شناسی (1)
  10. تفکر و سواد رسانه
  11. دین و زندگی
  12. کارگاه کارآفرینی و تولید
  13. زبان انگلیسی (1)
  14. کتاب کار انگلیسی (1)
  15. آزمایشگاه علوم تجربی (1)

قبل از تنظیم برنامه‌ریزی دهم تجربی یک نگاه کلی به کتاب‌ها بندازین تا از کلیت کار خبر داشته باشین.

اگه درس خوندن برای کنکور رو هم مدنظر دارین، باید بدونین که دروسی مثل جغرافیای ایران، آمادگی دفاعی، تعلیمات ادیان الهی و اخلاق، کارگاه کارآفرینی و تولید و تفکر و سواد رسانه‌ای جزو منابع درسی دهم هستن ولی به عنوان منابع کنکور شناخته نمیشن.

برنامه درسی دهم تجربی برای دروس عمومی

دروس عمومی رشته تجربی شامل ادبیات، دین و زندگی، عربی و زبان انگلیسی میشن. از کنکور 1402، این دروس از کنکور حذف شدن. درسته که از مطالب این دروس هیچ سوالی در کنکور طرح نمیشه ولی قطعا به صورت غیرمستقیم روی نتیجه کنکور تاثیر دارن. بنابراین این درس‌ها رو مطالعه کنین تا بتونین بهترین نمرات رو در امتحانات به دست بیارین.

قطعا توقع دارین که روش مطالعه این دروس با هم تفاوت داشته باشه؛ در ادامه پیشنهاداتی برای مطالعه دروس عمومی دهم تجربی به شما ارائه می‌کنیم.

روش مطالعه درس ادبیات در پایه دهم تجربی

مهم‌ترین بخش برای مطالعه درس ادبیات، درک مطلب، معنی و مفهوم نظم و نثر یا همون قلمروی فکریه که در امتحانات تشریحی هم 8 نمره رو به خودش اختصاص میده.

در سال‌های قبل حدود 40 درس از سوالات ادبیات کنکور به این بخش اختصاص داشت؛ اما، با توجه به حذف دروس عمومی در کنکور این موضوع مفهوم خودش رو از دست داده. با توجه به تغییرات کنکور، متاسفانه بسیاری از دانش‌آموزان از مطالعه دروس عمومی غافل میشن. این موضوعیه که تاثیر منفی در نمرات دانش‌آموزان در طول ترم داره.
به همین خاطر دانش‌آموزان عزیز باید با دقت زیادی دروسی مثل ادبیات رو مطالعه کنن؛ چون این درس نقش پررنگی در امتحانات ترم دانش‌آموزان داره و معدل شما رو بالا می‌بره.

بعد از قلمرو فکری باید سراغ قلمروی زبانی برید؛ 7 نمره از سوالات امتحان تشریحی ادبیات شما از مباحث لغت، املا و دستور زبان طراحی میشه. 5 نمره باقی‌مونده هم از قلمروی ادبی یعنی آرایه‌های ادبی و حفظ شعر مطرح میشه.

اگه به دنبال یک منبع کمک آموزشی خوب برای یادگیری کامل درس ادبیات هستین، بسته معلم خصوصی آموزش فارسی دهم پرش رو به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نحوه خوندن دین و زندگی برای دهم تجربی

کتاب دینی دو بخش متن درس و آیات رو دربرداره؛ یادگیری مفهوم آیات و ارتباط‌شون با بخش‌های مختلف متن، حل تست‌های درس دینی رو برای شما ساده‌تر می‌کنه.

برای آشنایی با نحوه طرح سوال و تست از این درس، بهتره که از منابع کمکی استفاده کنین؛ بسته دین و زندگی دهم پرش می‌تونه یکی از منابع خوب برای تقویت درس دین و زندگی دانش‌آموزان دهم تجربی باشه.

روش خوندن درس عربی برای دهم تجربی

در هر درس عربی با چهار بخش معنی لغات جدید، ترجمه متن درس، قواعد جدید و تمرینات اون روبه‌رو میشین. برای یادگیری قواعد این درس باید سرکلاس حسابی هوشیار باشین و جزوه‌ کاملی برای خودتون بنویسین.

البته اگه برای یادگیری به کمک احتیاج داشتین، می‌تونین از بسته معلم خصوصی عربی دهم پرش استفاده کنین. این بسته با کتاب‌های کمک آموزشی و ویدئوهای آموزشی در رفع مشکلات درسی شما تاثیر مثبتی خواهد داشت.

نحوه مطالعه درس زبان در پایه دهم تجربی

اگه دایره لغت شما در درس زبان قوی باشه، قطعاً در قسمت درک مطلب و سوالات مربوط به ترجمه از سایر دانش‌آموزان قوی‌تر عمل می‌کنین. بعد از لغات باید سراغ یادگیری گرامر هر درس و حل تمرینات اون برین.

اکثر دانش‌آموزان لغات زبان انگلیسی رو در دفترچه‌ای جداگانه یادداشت و هر روز اون‌ها رو مرور می‌کنن؛ آگاهی از لغات مترادف، متضاد و املای صحیح کلمات رو هم حین مطالعه در نظر داشته باشین.

یادتون باشه بسته معلم خصوصی زبان انگلیسی دهم پرش از منابع خوبیه که برای آموزش بهتر این درس به شما کمک می‌کنه.

برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی برای دروس تخصصی

دروس تخصصی پایه دهم تجربی شامل زیست‌شناسی و آزمایشگاه، شیمی، فیزیک و ریاضی میشه. این دروس اهمیت خیلی زیادی داره که می‌تونه نقش تاثیرگذاری هم در امتحانات و معدل شما، هم در آزمون کنکور داشته باشه.

اگه این درس‌ها رو خوب یاد نگیرین و بهشون مسلط نشین، نمی‌تونین به نتایجی که می‌خواین دست پیدا کنین و از هدفتون دورتر و دورتر میشین.

بهتره در برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی، برای مطالعه این دروس روش خاصی داشته باشین. منطقی نیست اگه با همون روشی که درس ریاضی رو می‌خونیم، دروسی مثل زیست یا شیمی رو مطالعه کنیم؛ درسته؟
در ادامه پیشنهاداتی برای نحوه مطالعه دروس تخصصی دهم تجربی به شما ارائه میدیم.

چگونه درس زیست‌شناسی دهم تجربی رو بخونیم؟

زیست‌شناسی، یکی از مهم‌ترین دروس برای دانش‌آموزان رشته تجربیه که سوالاتش در کنکور با ضریب 4 طرح میشن.

برای این که بتونین از پس تست‌های این درس بربیاین، بهتره که از همین پایه دهم خودتون رو آماده کنین.

در برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی برای درس زیست‌شناسی، زمان بیشتری رو در نظر بگیرین. توجه به تصاویر کتاب، در کنار مرور و تکرار زیاد برای یادگیری نکته‌های مهم و ظریف درس زیست‌شناسی اهمیت ویژه‌ای داره.

برای اطمینان از مطالعه صحیح و باکیفیت، لازمه که خودتون رو با تست زدن یا حل کردن سوالات کتاب کمک درسی ارزیابی کنین.

پیدا کردن نکات مشترک بین فصل‌های مختلف این کتاب شما رو برای حل تست‌های کنکور تجربی بیشتر آماده می‌کنه.

توجه داشته باشین که اصلی‌ترین و بهترین منبع برای درسی مثل زیست‌شناسی، کتاب درسیه اما برای حل تست و تمرین بیشتر، قطعاً به منابع کمک درسی احتیاج خواهید داشت.

بسته زیست دهم تجربی پرش که شامل کتاب کمک درسی و دی‌وی‌دی‌های آموزشی میشه، منبع خوبی برای تکمیل یادگیری درس زیست‌شناسی پایه دهمه. این بسته به شما کمک می‌کنه که مباحث رو به صورت کاملا مفهومی درک کرده و بتونین در امتحانات بهترین نتایج رو کسب کنین.

بهترین روش خوندن درس شیمی دهم تجربی کدومه؟

بعد از درس زیست‌شناسی، مهم‌ترین درس تخصصی برای دانش‌آموزای رشته تجربی، شیمی دهمه. کتاب شیمی هم مثل کتاب زیست‌شناسی باید خیلی دقیق مطالعه بشه.

تک تک تصاویر کتاب، نمودارها و واکنش‌ها باید مورد مطالعه قرار بگیره. مرور نام عنصرها و فرآیندهای مختلف باعث میشه که بهتر در ذهن شما حک بشن.

مثل درس زبان که دانش‌آموزان برای مباحث حفظی به دفترچه لغات نیاز دارن، برای یادگیری و مرور مطالب درس شیمی هم می‌تونن از فلش کارت استفاده کنن.

چطور درس فیزیک دهم تجربی رو مطالعه کنیم؟

مباحثی که در فیزیک سال دهم تجربی آموزش می‌بینین، خیلی سخت و پیچیده نیستن. آشنایی با روش مطالعه فیزیک دبیرستان، یادگیری این درس رو برای شما دانش‌آموزان راحت‌تر می‌کنه.

مباحث درس فیزیک کاملا پایه‌ای هستن و در صورتی که این درس رو به صورت دقیق یاد بگیرین، در سال‌های بالاتر هم عملکرد بهتری دارین.

دانش‌آموزان باید سر کلاس فیزیک جزوه بنویسن تا بعدا نکات مهم رو به صورت دقیق به خاطر بیارن و به مشکل برنخورن.

خودتون رو با روش‌های مختلف گیج نکنین و از روش‌های اصولی برای درس خوندن و حل مسئله استفاده کنین.

اگه نمی‌تونین دروس رو اون‌طور که لازمه از معلم یاد بگیرین، می‌تونین از دی‌وی‌وی‌های آموزشی فیزیک دهم تجربی پرش کمک بگیرین.

بسته‌های معلم خصوصی فیزیک دهم پرش، با کمک ویدیوهای آموزشی و کتاب‌های کمک درسی، مطالب موجود در کتاب فیزیک رو به خوبی به دانش‌آموزان آموزش میدن.

روش مطالعه ریاضی دهم تجربی

حتماً طبق تجربه‌ای که در این چند سال تحصیلی به دست آوردین، می‌دونین که برای تقویت درس ریاضی علاوه بر مطالعه درس‌نامه، به حل تمرین زیاد نیاز دارین.

انجام این اقدامات در شب امتحان امکان‌پذیر نیست؛ بهترین کار اینه که هر درس رو همون روزی که به شما تدریس شده مطالعه و تمریناتش رو حل کنین.

مفاهیمی که در کتاب ریاضی دهم یاد می‌گیرین تا دانشگاه با شما همراه هستن؛ پس آموزش پایه‌ای اونا اهمیت زیادی داره. در کلاس‌های ریاضی، حاضر و هوشیار باشین و سعی کنین که حتما جزوه کاملی بنویسین.

کلاس‌های ریاضی، فرصتی برای یادگیری بهتر درسه که باید نهایت استفاده رو از اون داشته باشین.

دانلود جدول برنامه‌ریزی دهم تجربی

همونطور که گفته شد، نوشتن برنامه و پایبند بودن به اون اهمیت خیلی زیادی داره. برای این کار باید یک پلنر داشته باشین یا از جداول پارت‌بندی شده استفاده کنین.

برای انی که خیلی سریع به چنین جدول‌هایی دسترسی داشته باشین، تصمیم گرفتیم که لینک دریافتشون رو در اختیارتون قرار بدیم. شما عزیزان با کلیک به روی هر دکمه می‌تونین جدول مدنظرتون رو دانلود و دریافت کنین.

لینک دریافت اون رو در ادامه قرار دادیم. توجه داشته باشین که می‌تونین از پلنر پرش که به روش بولت ژورنال تنظیم شده هم استفاده کنین.

در این دفتر برنامه‌ریزی، بخش‌های مختلفی طراحی شده تا شما تمامی برنامه‌های خودتون اعم از مطالعه، ورزش، تفریح، رژیم غذایی، استراحت، مرور دروس و غیره رو در اون ثبت کنین.

برای تهیه پلنر مورد بحث و برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی می‌تونین شماره‌تون رو در کادر مربوطه وارد کنین و منتظر تماس مشاورین ما باشین.

چند نکته برای برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی

آشنایی با برنامه درسی دهم تجربی، می‌تونه دانش‌آموزان رو با سبک مطالعه درست در این پایه آشنا کنه و احتما افت تحصیلی‌شون رو تا حد زیادی کاهش بده.

خیلی از دانش‌آموزان این سوال رو در ذهن خودشون دارن که روزی چند ساعت درس بخونیم؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال و سوالات دیگه، بهتره که دانش‌آموزان از تمام نکات برنامه‌ریزی اطلاع کامل داشته باشن.

ما در این قسمت مهم‌ترین نکات برنامه‌ریزی سال دهم رو بررسی می‌کنیم.

تنظیم ساعت مطالعه در برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی

افزایش ساعت مطالعه، موضوعیه که باید قدم به قدم و طبق یک برنامه اصولی انجام بشه. بهتره تایم‌های مطالعاتی 75 دقیقه‌ای با زمان‌های استراحت 15 دقیقه‌ای داشته باشین که عملکرد مغزتون رو متعادل نگه داره.

بالا بردن کیفیت مطالعه

علاوه بر بالا بردن ساعات مطالعه در این پایه، لازمه کیفیت مطالعه رو هم بالا ببریم که این کار، فقط با ساعات مطالعاتی طولانی حاصل نمیشه.

نکاتی وجود داره که با رعایت‌شون در حین مطالعه می‌تونین کیفیت مطالعه خودتون رو افزایش بدین. یکی از این روش‌ها نکته برداری در زمان مطالعه‌ست.

زمانی که در حال مطالعه هستین، از مباحث و نکات مهم رو خلاصه‌برداری کنین تا به هنگام مرور راحت‌تر باشین. همچنین می‌تونین در کتابتون زیر قسمت‌های مهم رو خط بکشین یا رنگی کنین.

یکی دیگه از نکاتی که رعایتش در مطالعه لازمه، مرتبط کردن مباحث کتاب با هم‌دیگه‌ست. برای مثال، بعد از خوندن مبحثی از کتاب، سعی کنین که ارتباط اون رو با مباحث دیگه متوجه بشین.

پیشخوانی و پس‌خوانی، از روش‌های دیگه افزایش کیفیت مطالعه‌ست. برای پیش خوانی چند دقیقه قبل از شروع درس نگاهی به تیترهای مبحث مورد نظر داشته باشین تا موقع تدریس، مطالب رو بهتر یاد بگیرین.

پس خوانی هم بعد از اتمام تدریس معلم انجام میشه. به این صورت که بعد از تدریس معلم، در همون روز مطالب رو روزنامه‌وار می‌خونین تا در ذهنتون ثبت بشه.

تقویت مهارت‌های تست زنی در برنامه درسی دهم تجربی

داشتن مهارت تست زدن، یعنی این که در مدت زمان کوتاه، مطالبی که مطالعه کردین رو به خاطر بیارین و در قالب تست بتونین به سوال مطرح شده پاسخ بدین.
کتاب تست مناسب، کتابیه که متناسب با سطح شما باشه؛ یعنی نه خیلی سخت باشه که نتونین به سوالات اون پاسخ بدین؛ و نه خیلی راحت باشه که ذهن شما رو به چالش نکشه.

اگه داوطلب در بین 10 تست از کتابی که به عنوان منبع تست استفاده می‌کنه به 6 تا 7 تست بتونه پاسخ بده این کتاب مناسبی به عنوان منبع تسته.

اما اگه کتاب تست شما طوری باشه که بتونین به همه سوالات اون پاسخ بدین، برای شما خیلی راحته و چیزی به اطلاعاتتون اضافه نمی‌کنه.

در مقابل اگه از بین 10 تست نتونین هیچکدم از سوالات رو پاسخ بدین، مشخصه که این کتاب در سطح شما نیست و براتون سنگینه.

نوشتن یک برنامه‌ریزی کامل و دقیق

بسیاری از دانش‌آموزان نمی‌تونن برنامه‌ریزی دقیقی برای خودشون پیاده‌سازی کنن. این دسته از دانش‌آموزان حتی با وجود داشتن برنامه مشخص، در بیشتر مواقع نمی‌تونن به اجرای برنامه‌های خودشون پایبند باشن.

باید بدونین برنامه‌ای درست و اصولیه که متناسب با ویژگی‌های فردی شما طراحی بشه.

گروه آموزشی پرش این امکان رو برای دانش‌آموزان دهمی فراهم کرده که با شرکت در جلسات مشاوره علاوه‌ بر دریافت راهنمایی‌های درست تحصیلی بتونن یک برنامه‌ریزی دقیق برای درس خوندن داشته باشن.

داشتن برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کنه که بتونین تمام مباحث درسی‌تون رو به صورت کامل مرور و جمع‌بندی کنین.

این که هم ساعت مطالعاتی مشخصی داشته باشین و هم بتونین کیفیت مطالعه‌تون رو حفظ کنین و مهم‌تر از اون، این که زمانی رو برای تست زنی مباحث خونده شده در نظر بگیرین، یکی از مواردیه که نشون میده شما تا چه اندازه به برنامه‌ریزی احتیاج دارین.

داشتن برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کنه تا بتونین تمام مباحث دروس رو به طور کامل مرور و جمع‌بندی کنین. شما حتی با داشتن برنامه درسی دهم تجربی، می‌تونین مباحث سال یازدهم رو هم مطالعه کنین و از رقبای خودتون سبقت بگیرین.

یادگیری انواع تکنیک‌های تست‌زنی

سال دهم شروع فرایند کنکوره. دانش‌آموزان باید در این سال در کنار یادگیری مفهومی مطالب، با تکنیک‌های تست‌زنی هم به صورت دقیق آشنا بشن.

آشنایی با تکنیک‌های تست‌زنی مثل تکنیک ضربدر منها، تکنیک‌های حجمی، نیمه حجمی، زمان‌دار و پوششی به موفقیت بهتر دانش‌آموزان کمک می‌کنه. 

بهتره که دانش‌آموزان هنگام تست‌زنی نکات مهم هر تست رو برای خودشون به صورت جداگانه بنویسن؛ چون انجام این کار، به مرور و جمع‌بندی مجدد مطالب کمک زیادی میکنه.

مقاله پیشنهادی

آموزش روش تست‌زنی سریع | از مبتدی تا پیشرفته

برای زمان‌بندی بهتر در آزمون‌ها باید روش های تست‌زنی سریع را تمرین کنین. اجرای تست‌زنی سریع در کنکور باعث بالا رفتن پاسخ‌های صحیح میشه.

سخن پایانی

امیدواریم با مطالعه این مقاله از چالش‌های دانش‌آموزان پایه دهم تجربی مطلع شده باشین و بتونین با موفقیت ازشون عبور کنین.

به خاطر داشته باشین که برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی شاید در روزهای اول کمی سخت و عجیب باشه، اما به مرور زمان می‌تونه شما رو از دست استرس شب امتحان رها کنه.

دقت کنین که اجرا کردن برنامه، از طراحی اون خیلی سخت‌تره؛ در طول مسیر رسیدن به هدف، خودتون رو با هیچ فرد دیگه‌ای مقایسه نکنین و تمرکز خودتون رو فقط روی هدف منعطف کنین.

درصورتی که برای برنامه‌ریزی درسی دهم تجربی به کمک یا راهنمایی احتیاج دارین، شماره تماستون رو از طریق کادر «ارتباط با ما» وارد کنین تا مشاوران گروه آموزشی پرش با شما تماس بگیرن.

همچنین شما می‌تونین برای آموزش روش برنامه‌ریزی درسی دهم انسانی، ریاضی و تجربی، از مطالب مجله آموزشی پرش استفاده کنین.

برای یادگیری بهترین روش‌های استفاده از این مهارت در سال بعد، از مقاله برنامه‌ریزی درسی یازدهم تجربی استفاده کنین.

سوالات پرتکرار

از چه زمانی برای کنکور درس بخونیم؟

بهتره از پایه دهم تجربی، مطالعه کنکوری رو شروع کنین. سعی کنین درس‌ها رو به صورت مفهومی آموزش ببینین تا مهارتتون در دروس پایه تقویت بشه. به این ترتیب برای یادگیری دروس یازدهم و دوازدهم هم آمادگی بیشتری خواهید داشت.

مقالات مشابه

کنکور هنر هم مثل تمامی رشته‌های درسی به یک برنامه‌ریزی درست و مناسب نیاز داره. برای رسیدن به موفقیت شما به یک برنامه‌ریزی درسی مناسب احتیاج دارین. هر کسی که موفق شده، پشتش یک برنامه‌ریزی قوی بوده...

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها و هنرهای جذابی که می‌تونیم به دانش آموزان دبستانی آموزش بدیم، برنامه‌ریزی درسیه. توجه به این موضوع خیلی مهمه که از زمان شروع دوره ابتدایی سعی کنیم که برای دانش آموزمون...

برنامه‌ریزی دوم دبستان میتونه جزو یکی از مهمترین کارهایی باشه که در حق دانش آموز دلبندتون انجام میدین. شاید بپرسین چرا؟ فرض کنین که فرزند شما فقط 7 سال سن داره و به تازگی میخواد وارد مقطع اول...

دانش آموزان در پایه چهارم دبستان با مباحث متنوع و نکات مهمی آشنا میشن. حتما میدونین این نوع مباحث میتونه چالش‌ها و دغدغه‌های زیادی رو برای دانش آموزان به وجود بیاره. به همین دلیل برای این که شما...

در زمان‌های قدیم، جهانگردان، دریانوردان و کوچ‌نشینان، با استفاده از مشاهده دقیق آسمان شب، حرکت ستارگان و موقعیت صورت‌های فلکی نسبت به افق و جهات جغرافیایی، مسیر خودشون رو پیدا می‌کردن.⭐اما این چه...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
مرتب‌سازی براساس :
جدیدترین
A
Arsam 2064۴ دی ۱۴۰۱

سلام خسته نباشید ، من دانش آموز رشته تجربی هستم و خیلی هم به این رشته علاقه دارم ولی از زمانی که وارد سال دهم شدم نمراتم خیلی پایین امده و معدل کل من شده 15 ، خیلی نگران و ناراحتم وقتی درس میخونم بی حوصله میشم و از یادم میره و نمیتونم یادبگیرم ، معلما هم میونه خوبی باهام ندارن .. نمیدونم باید چیکار کنم تا به درس بتونم مثل زمان قبل وابسته شم .. درسا رو هم خیلی دیر یاد میگیرم .

پاسخ@Arsam_2064
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۴ دی ۱۴۰۱

سلام فاطمه جان. امیدوارم حالت خوب باشه عزیزم.💚 بله عزیزم اصلا نگران نباش. برنامه ریزی که کار سختی نیست. فقط باید اصولش رو یاد بگیری. و اینکه بله برای کنکور هم از همین پایه دهم باید شروع کنی به مطالعه و تست زنی. برای دریافت مشاوره و برنامه‌ریزی داخل باکس شماره همین مقاله شماره خودت یا والدینت رو وارد کن تا باهات تماس بگیریم و بیشتر راهنماییت کنیم.📚💯🌺

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ف
فاطمه 2063۴ دی ۱۴۰۱

سلام من پایه دهم تجربیم میشه لطفا یه برنامه ریزی خوب بهم پیشنهاد کنین برای درسا. من تو برنامه ریزی خیلی مشکل دارم. و اینکه الان باید تست زدن رو شروع کنم از الان؟

پاسخ@فاطمه_2063
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۳ دی ۱۴۰۱

سلام سحر جان. امیدوارم خوب باشی عزیزم.💗🙌🏼 باید بگم که دانش آموزا از ورودشون به پایه دهم کنکوری محسوب میشن و از همون پایه دهم باید شروع کنند به برنامه ریزی و مطالعه برای کنکور. توصیه میکنم از همین جایی که هستی به صورت فشرده شروع کنی به مرور و جمع بندی درسهای سال گذشته و مطالعه درسهای امسال به صورت تستی و کنکوری. امیدوارم موفق باشی عزیزم. اگر هم سوالی داشتی داخل باکس شماره این مقاله شماره تلفنت رو وارد کن تا واحد مشاوره ما باهات تماس بگیرن و بیشتر راهنماییت کنن.📑💚🎯

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۳ دی ۱۴۰۱

سلام آقا مهدی عزیز خدا قوت🙌🏻 البته چیزی که مهمتر از برنامه ریزی هست عمل کردن به اون برنامه ست که میتونه شما رو در درس‌ها و رسیدن به موفقیت موفق کنه. شماره تلفنتون رو داخل باکس شماره این مقاله وارد کنید تا باهاتون تماس بگیریم و بیشتر راهنماییتون کنیم. 📚🎯

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
م
مهدی حیدری۳ دی ۱۴۰۱

سلام وقت بخیر بنده مهدی حیدری هستم ببخشید من امسال پایه دهم تجربی هستم میخواستم بدونم چجوری برنامه ریزی کنم تا در امتحانات تخصصی هم در کلاس و هم در خرداد ماه موفق بشم متاسفانه نمره من در دی ماه (درفیزیک ۱۷ ، در شیمی ۱۷.۵،در زیست ۱۳ و در ریاضی ۱۵ شد) خواهش میکنم بهم کمک کنین تا با یک برنامه ریزی دقیق موفق بشم..ممنون دستتون درد نکنه

پاسخ@مهدی_حیدری
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۲ دی ۱۴۰۱

سلام روژان جان. امیدوارم که حالت خوب باشه عزیزم. 💙 استرس توی سالهای پایانی تحصیل یه موضوع طبیعیه و فقط با یه برنامه ریزی صحیح میتونی کنترلش کنی. برنامه ریزیت نباید خیلی سخت گیرانه باشه و نباید هم طوری باشه که از درس خوندن غافل بشی. تکنیک های کنکوری و تست زنی خیلی میتونن بهت کمک کنن. باید مدام تست هایی که میزنی رو تحلیل کنی تا بفهمی توی کدوم مباحث نقطه ضعف داری. روی نقاط ضعفت خیلی کار کن و مرور و خلاصه نویسی رو جدی بگیر. <a href="https://paresh.ir/blog/تکنیک-درس-خواندن-تابستان-کنکوری/" rel="noopener" target="_blank">تکنیک های درس خواندن در تابستان برای کنکوری ها</a> <a href="https://paresh.ir/blog/چگونه-برای-کنکور-درس-بخوانیم/" rel="noopener" target="_blank">چگونه برای کنکور درس بخوانیم؟</a> مطالعه این مقالات میتونه خیلی بهت کمک کنه روژان جان. امیدوارم که موفق باشی. برای مشاوره هم میتونی شمارتو داخل باکس شماره سایت بذاری تا باهات تماس بگیریم. 💚

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۲ دی ۱۴۰۱

سلام. خدا قوت. 💪🏼 چه عالی😉 اصلا نگران نباش. وقتی دانش آموزا وارد پایه بالا تر و یه مقطع دیگه میشن ممکنه کمی دچار افت تحصیلی بشن. اونم به خاطر سخت تر شدن درسها و افزایش حجم دروس و مباحث درسیه. اگر دقت کرده باشی میبینی که مباحث درسیت تخصصی تر شده. پس قطعا به یه برنامه ریزی تخصصی تر نیاز داری و باید ساعات مطالعاتیتو افزایش بدی. از همین امسال هم باید مطالعه کنکوری داشته باشی و در کنار تشریحی خوندن باید تست زنی رو هم شروع کنی که برای کنکور هم آماده بشی. خود تست زنی باعث میشه که نقاط ضعفت خودشو نشون بده و بتونی اونا رو رفع کنی.

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ک
کاربر 2062۲ دی ۱۴۰۱

سلام من پایه دهم تجربی هستم و هدفم قبولی در دندانپزشکی هست من معدل نهم ۲۰ بود .الان هم خیلی خوب درس هام رو متوجه میشم ولی امتحاناتم نمره ای که می خوام نمیشه همش هم بی دقتی.چی کار کنم؟؟؟😞😞😞 اگه راهنمایی کنین ممنون میشم

پاسخ@کاربر_2062
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۱ دی ۱۴۰۱

سلام فاطمه جان. عزیزم این طبیعیه که شما وارد پایه بالاتر و تخصصی تر شدی و درسها هم حجمش بیشتر شده و هم پیچیدگیش . به همین دلیله که همچین احساسی داری. قطعا شما به یه برنامه ریزی خیلی خوب نیاز داری. شمارتو توی باکس این مقاله بذار تا مشاورین ما باهات تماس بگیرن و راهنماییت کنن عزیزم. 🌺💚

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه