
82
10 عادت تضمینی برای مطالعه موثر
شاید برای شما هم پیش اومده باشه که بیشتر از همکلاسیتون وقت بذارین و درس بخونین، اما نسبت به اونها نمره کمتری رو به دست بیارین. به نظر شما علت این اتفاق چی میتونه باشه؟
باید بدونین که در این مواقع، همکلاسی شما، به احتمال زیاد مطالعه موثرتری داشته؛ چون روش صحیح مطالعه رو میشناسه. موقعی که مطالعه موثری داشته باشیم، بازدهی ذهنیمون بیشتر میشه و میتونیم مطالب رو عمیقتر یاد بگیریم.
اما سوالی که ممکنه براتون پیش بیاد، اینه که اصلا چطور میتونیم مطالعه موثر داشته باشیم؟
ما در این مقاله 10 عادت تضمینی برای مطالعه موثر رو معرفی کردیم. با خوندن این مقاله و به کار بردن توصیهها، مطالعه با کیفیتتری رو تجربه میکنین.
مطالعه موثر یعنی چی؟
خیلی از دانشآموزان، از این گله دارن که با وجود درس خوندن زیاد، نمیتونن نتیجهای که میخوان رو به دست بیارن. این موضوع دلایل زیادی داره؛ مهمترین دلیلش اینه که دانشآموز مطالعه داره، اما مطالعه اثربخش نه!

مطالعه موثر و اثربخش یعنی مطالعه هوشمندانه؛ مطالعهای که در کمترین زمان، بهترین نتیجه رو برای شما به ارمغان بیاره. به عنوان مثال ممکنه شما برای امتحان علوم 1 ساعت زمان بذارین و نمره 16 بگیرین؛ اما اگه مطالعه شما موثر باشه، با همین زمان میتونین به نمره 19 یا 20 برسین. برای اینکه بتونین مطالعه موثری داشته باشین، باید با اصول این نوع مطالعه آشنا باشین و اونها رو به کار ببرین.
اهمیت مطالعه صحیح
مطالعه موثر در همه پایههای تحصیلی تاثیرگذاره؛ اما اهمیت اون، در پایههای بالاتر تحصیلی به صورت ویژهای حس میشه. یک دانشآموز باهوش، میدونه که مطالعه غیرمؤثر فایدهای نداره؛ حتی اگه ساعتها براش وقت گذاشته باشه. اما اگه فقط دو ساعت مطالعه مفید و عمیق داشته باشه، میتونه نتایج شگفتانگیزی کسب کنه.
فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، موضوع بسیار مهمیه که متاسفانه در کشور ما زیاد بهش پرداخته نمیشه؛ اما به همون میزان که مطالعه مهمه، نحوه مطالعه و داشتن مطالعه موثر هم اهمیت داره. اگه مردم و به ویژه دانشآموزان نحوه مطالعه موثر رو یاد بگیرن، هم میتونن میزان مطالعه خودشون رو افزایش بدن و هم از این کار بیشتر لذت میبرن.
مطالعه موثر، یعنی بدونیم چه کتابها و چه محتوایی برای ما مناسبتره. بعد از اون، باید بدونیم کتابها رو به چه شیوهای مطالعه کنیم تا توی ذهنمون موندگاری بیشتری داشته باشن. مطالعه موثر میتونه در هر حوزهای باشه؛ ولی در سطح مدرسه و دانشگاه، مطالعه موثر باعث موفقیت در امتحانات و کسب معدل بالاتر میشه.
در سطح زندگی روزمره، مطالعه باعث میشه چیزهایی که میخونیم رو بهتر یاد بگیریم و بتونیم در زندگی شخصی خودمون به کار ببریم. در ادامه مقاله قصد داریم درباره رازهای موفقیت در درس خوندن صحبت کنیم. پس با ما همراه باشین.
5 راز ویژه برای موفقیت در درس خواندن
برای داشتن یک شرایط تحصیلی خوب، باید در قدم اول با راز موفقیت در درس خواندن آشنا شوید. برای اطلاعات دقیقتر همراه ما باشین.

عادتهایی برای داشتن مطالعه اثربخش
برای اینکه مطالعه اثربخش داشه باشین، کافیه که چند عادت رو در خودتون ایجاد و تقویت کنین. داشتن مطالعه موثر برای تمام دانشآموزان امکانپذیره.

فقط کافیه بخواین و برای این کار کمی تلاش کنین. در ادامه چند روش برای داشتن مطالعه موثر ذکر شده. (روشهای دیگهای هم وجود داره که ممکنه شما بر اساس ویژگیهای شخصی خودتون به کار ببرین.)
تعیین هدف از مطالعه
اولین قدم برای مطالعه موثر اینه که هدفتون رو از مطالعه مشخص کنین. برای خیلی از دانشآموزان، پیشرفت تحصیلی و کسب معدل بالا مهمترین هدف برای مطالعه محسوب میشه. هدف از مطالعه برای دانشآموزان کنکوری هم کسب رتبه خوب در کنکور و پذیرفته شدن در رشته و دانشگاه دلخواهشونه.
دانشآموزانی که مطالعه غیر درسی و آزاد دارن هم میتونن هدفهای متفاوتی از مطالعه داشته باشن. ممکنه شخصی بخواد اطلاعات خودش رو در زمینه روانشناسی افزایش بده؛ چنین شخصی به خوندن کتابهای روانشناسی رو میاره. البته مهمه که با راهنمایی اساتید این حوزه، کتابهای مناسبی رو برای مطالعه انتخاب کنه و سراغ کتابهای زرد نره.
فرقی نمیکنه هدفتون از مطالعه چی باشه. مهم اینه که هدفتون رو واضح و روشن مشخص کنین. با این کار میتونین مطالعه موثرتری داشته باشین و از زمانی که صرف میکنین، حداکثر بهره رو ببرین.
انتخاب مکان مناسب برای مطالعه
مکانی که برای مطالعه انتخاب میکنین، در کیفیت مطالعه شما تاثیر مستقیم داره. همیشه توصیه شده که مکانی راحت و مناسب رو برای مطالعه انتخاب کنین. البته حواستون باشه مکانی که برای مطالعه انتخاب میکنین، نباید بیش از حد راحت باشه. چون باعث میشه خوابتون بگیره.

برای مثال به هیچ وجه روی تخت خواب مطالعه نکنین. به جاش خیلی مرتب پشت میز بنشینین و شرایط مطالعه رو برای خودتون فراهم کنین.
انتخاب بهترین مکان مطالعه
میشه گفت که همه ما میدونیم مکان مطالعه مناسب، چقدر روی یادگیری ما تاثیر داره. به همین دلیل توی این مقاله، میخوایم درباره انتخاب بهترین مکان مطالعه صحبت کنیم.

انتخاب زمان مناسب
یکی از مهمترین شرطها برای داشتن مطالعه موثر، زمانیه که برای مطالعه انتخاب میکنین. قطعا همه ما ساعاتی از روز کسل و بیحال هستیم. در این مواقع مطالعه کردن سخته؛ به ویژه اگه قصد دارین مطالعه درسی داشته باشین. بنابراین برای داشتن مطالعه موثر و کارآمد، ساعاتی از روز رو انتخاب کنین که انرژی بیشتری دارین.
اینطور تصور میشه که صبح زود بهترین زمان برای مطالعه کردنه. اما شما باید بر اساس شناختی که از خودتون دارین، این زمان رو انتخاب کنین. ممکنه بعضی از افراد در شب انرژی بیشتری برای مطالعه داشته باشن. بنابراین اگه انسان سحرخیزی نیستین به این معنا نیست که نمیتونین مطالعه موثری داشته باشین.
تکنیکهای مدیریت زمان برای درس خواندن
مدیریت زمان برای درس خواندن مهارتی است که هر دانشآموزی به آن نیاز دارد. اگر شما هم برای رسیدگی به کارهای مدرسه همیشه وقت کم دارید، کلیک کنید.

تهیه وسایل لازم
وقتی برای مطالعه، به ویژه مطالعه درسی آماده میشین، حتما وسایل مورد نیاز خودتون رو تهیه کرده و کنار دستتون قرار بدین. این وسایل میتونه دفتر و قلمی برای یادداشت نکات و خلاصه برداری یا ماژیکی برای هایلایت کردن قسمتهای مهم کتاب باشه.
همچنین برای مطالعه دروس محاسباتی مثل ریاضی و هندسه، همراه داشتن ادوات ریاضی رو فراموش نکنین. اگه برای مطالعه به کتابخونه میرین، کتابها و جزوههای مورد نیاز خودتون رو همراهتون ببرین تا در حین مطالعه به مشکل نخورین.

به این دلیل میگیم وسایل مورد نیاز مطالعه رو در کنار خودتون قرار بدین، بیشتر به این خاطره که در حین مطالعه برای آوردن وسایل مورد نیاز دائم رفت و آمد نکنین تا حواستون پرت نشه.
از طرف دیگه، هنگام مطالعه نباید وسایل اضافی رو با خودتون به همراه داشته باشین. مثلا اگه واقعا برای مطالعه به لپتاپ یا گوشی همراهتون نیاز ندارین، اونها رو با خودتون به مکان مطالعه نبرین. این ابزارهای هوشمند به دلیل ماهیت سرگرم کنندهای که دارن، میتونن حواس شما رو پرت کنن.
طبقهبندی و خلاصهبرداری از مطالب درسی
خلاصهبرداری، یکی از بهترین راهها برای یادگیری درسهاست. این روش برای بیشتر دانشآموزان کارآمده و میتونه سطح یادگیری رو ارتقا بده. وقتی در حین مطالعه نکات مهم رو خلاصهبرداری کنین، مطالعه موثرتری دارین. مطالب خلاصه شده، میتونه در شبهای امتحان کمک زیادی بهتون کنه.
خلاصهبرداری و طبقهبندی اطلاعات برای دانشآموزان و دانشجویان بسیار کاربردی و کمک کنندهست. اما تمام افرادی که مطالعه میکنن، میتونن از این روش استفاده کنن. مثلا مادری که برای تربیت بهتر فرزندانش کتابهای روانشناسی تربیت کودک مطالعه میکنه، میتونه برای اینکه مطالعه موثرتری داشته باشه، نکات مهم کتاب رو در دفتری یادداشت کنه.
از اونجایی که مشغلههای زیاد زندگی باعث شده که بیشتر ما خیلی از مطالب رو فراموش کنیم، این یادداشتها مدتی بعد از خوندن کتابها، میتونن در مرور مطالب کمک زیادی به ما کنن.
خلاصهنویسی به سبک رتبههای برتر کنکور
خوندن کتاب درسی کافی نیست. باید بتونین مطالب رو به بهترین شکل خلاصهنویسی کنین. در این بخش با روش خلاصهنویسی آشنا میشین.

تقویت حافظه؛ راهی برای مطالعه موثر
این موضوع که مطالب خونده شده رو تا چه مدت به یاد میارین، به عوامل متعددی بستگی داره. اما اینکه چقدر طول بکشه تا یک مطلب رو یاد بگیرین، بستگی به عوامل مختلفی داره. مثلا اگه در محیط آرامی مشغول یادگیری و مطالعه باشین، مطالب رو بهتر به خاطر میسپارین.

راههایی وجود داره که بتونیم حافظه خودمون رو تقویت کنیم. با این کار، نه تنها مطالب رو برای مدت بیشتری به خاطر میسپاریم، بلکه راحتتر هم اونها رو حفظ میکنیم. تمرینهایی برای تقویت حافظه طراحی شده که میتونین از اونها کمک بگیرین. همچنین خودتون هم با کار کشیدن از حافظه، یادگیری و تکرار فعالیتها و مهارتهای جدید، میتونین حافظتون رو بهتر کنین.
تقویت حافظه برای درس خواندن
در این مطلب به بررسی 15 روش تقویت حافظه برای درس خوندن،افزایش سرعت یادگیری،قدرت حافظه و...می پردازیم،برای دونستن راههای تقویت حافظه با ما همراه باشین.

تغذیه مناسب، در زمان مناسب
تغذیه مناسب، برای تجربه یک مطالعه موثر خیلی مهمه. قبل از اینکه شروع به مطالعه کنین، مطمئن بشین انرژی لازم برای مطالعه و یادگیری رو دارین. البته اگه بعد از ناهار خوردن به سراغ مطالعه برین، ممکنه احساس سنگینی و خواب آلودگی کنین. منظور اینه که موقع مطالعه، احساس آزاردهنده گرسنگی و ضعف نداشته باشین.
یک ظرف کوچک از تنقلات مثل آجیل یا شکلات هم همراهتون باشه تا حین مطالعه نوش جان کنین. شکلات تلخ، یک خوراکی خوشمزه و مقویه که برای تقویت حافظه هم مفیده. انواع مغزها مثل بادام، گردو، بادام هندی و... هم انتخاب خوبی برای زمان مطالعه هستن. از نوشیدن آب به هیچ عنوان غافل نشین و تا حد امکان از مصرف قهوه خودداری کنین. چون کافئین باعث افزایش سطح استرس و اضطراب میشه.
تغذیه سالم برای دانشآموزان + خوراکیهای خوشمزه
یکی از لازمههای استفاده از تمام توان ذهنی و حافظه در دوران تحصیل، تغذیه سالم برای دانشآموزانه که باید با داشتن یک برنامه غذایی اصولی، رعایت بشه. 🥛🥗

تمرین مستمر
یاد گرفتن هر کاری نیاز به تمرین و استمرار داره. وقتی درسی رو مطالعه کردین و مطمئن شدین که خوب یاد گرفتین، قدم بعدی حل کردن تمرینه. اگه درسی محاسباتی مثل ریاضی رو مطالعه میکنین، حتما باید تمرینهای هر مبحث رو حل کنین. با این کار مطمئن میشین که درس رو یاد گرفتین.
از طرفی اگه ایرادی داشته باشین هم در حل تمرین مشخص میشه. میتونین ایرادات خودتون رو یادداشت کنین و برای رفعشون از معلم کمک بگیرین.

اگه درسی مثل تاریخ رو میخونین، بعد از مطالعه مبحث مورد نظر، سعی کنین سوالات اون بخش رو پاسخ بدین. اگه میخواین یک درس رو به صورت موثر مطالعه کنین، حتما باید مدت زمانی رو هم به حل تمرین اختصاص بدین. برای دروس محاسباتی مثل ریاضی، در حل تمرین استمرار داشته باشین و از هر فرصتی برای تمرین کردن استفاده کنین.
داشتن برنامهریزی اصولی
برنامهریزی درسی از اصول اولیه موفقیت و پیشرفته. برنامهریزی به ما کمک میکنه که ذهن آرومتری داشته باشیم. هزاران روش برای این کار وجود داره. میتونین از این دفترچههای آماده استفاده کنین؛ یا خودتون یک دفترچه ساده برای این کار انتخاب کنین.
برنامهریزی برای مطالعه، استرس شما رو کم میکنه؛ چون اگه برنامهریزی درستی داشته باشین، دیگه نگران نیستین که تا روز امتحان زمان کم بیارین. وقتی با برنامهریزی درس بخونین، مطالعه موثرتری هم دارین.
یک دفترچه و خودکار بردارین؛ دروسی رو که باید مطالعه کنین رو داخلش بنویسین. بعد برای هر درس مطابق با شرایط خودتون برنامهریزی کنین. میتونین برنامهریزی روزانه، هفتگی و ماهانه داشته باشین. بعضی از دانشآموزان، برنامه یک هفته کامل خودشون رو از قبل یادداشت میکنن. بعضیها هم هر روز صبح برای همون روز برنامهریزی میکنن.
فرقی نمیکنه شیوه برنامهریزی شما چطوری باشه. بهترین برنامهریزی رو معمولا خود شخص میتونه برای خودش انجام بده. اگه یک موقع هم نتونستین به تمام کارهایی که در دفترچه برنامهریزی نوشتین عمل کنین، نباید احساس سرخوردگی داشته باشین. این امر کاملا طبیعیه؛ بیشتر افراد حداکثر 60 تا 70 درصد برنامهریزی خودشون رو با موفقیت انجام میدن.
چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟
چگونه برنامه ریزی کنیم برای درس خواندن؟ با بهترین روشهای برنامهریزی درسی آشنا شوید و زمان خود را بهینه مدیریت کنید!. همراه شو و فتحش کن🏴☠️

خودحمایتی، مهم و حیاتی
در هر سن و در هر موقعیتی که هستین، بابت انجام درست و به موقع کارها باید به خودتون پاداش بدین. اگه احساس کردین که در طول یک هفته یا یک ماه مطالعه موثری داشتین، از تشویق کردن خودتون غافل نشین.
حتما نباید منتظر باشین که دیگران شما رو تشویق کنن. خیلی لذتبخشه اگه والدین یا اطرافیان به خاطر پیشرفتهامون ما رو تشویق کرده و از ما قدردانی کنن؛ اما نباید منتظر تشویق دیگران باشین. اگه احساس کردین کارها رو طبق برنامه پیش بردین، خودتون به خودتون جایزه بدین. هیچ ایرادی نداره اگه چند بار در طول سال برای خودمون هدیه بخریم.

نکته مهم اینه که هیچکس به اندازه خود ما نمیتونه خوشحالمون کنه. چون فقط خودمون میدونیم که در هر زمان چه چیزی بیشتر از همیشه خوشحالمون میکنه. مثلا اگه در امتحانات موفق بودین و نتیجه خوبی گرفتین، خودتون رو به یک شام عالی در رستوران مورد علاقهتون دعوت کنین. یا اگه به وسیله خاصی نیاز دارین همون رو برای خودتون هدیه بگیرین. پاداش و تشویق، انرژی انسان رو برای تلاش چندین برابر میکنه.
تکنیکهای مطالعه صحیح
در کنار عاداتی که با به کار بردن اونها شانس مطالعه موثر رو بالا میبرین، یک سری روش مطالعه موثر و تکنیکهای حرفهای برای مرور درسی وجود داره که بهتون کمک میکنه مطالعه صحیح داشته باشین. استفاده از این روشها، به خود شما بستگی داره؛ یعنی ممکنه از یک روش نتیجه خوبی بگیرین ولی از یک تکنیک، نتیجه خاصی نگیرین.

دونستن این شیوههای مطالعه موثر، به شما کمک زیادی در یادگیری میکنه. در ادامه به چند مورد از این تکنیکهای مطالعه صحیح اشاره میکنیم که با استفاده از هر کدوم میتونین نتایج دلخواهتون رو به دست بیارین.
روش SQ3R، مطالعه عمیق با یک الگوی مشخص
اگه میخواین یک فصل از کتاب رو دقیق متوجه بشین، این روش خیلی خوب جواب میده که یک روش مطالعه ماندگار محسوب میشه. اول یک نگاه کلی به متن بندازین و تیترها، نمودارها و خلاصهها رو بررسی کنین (مرحله Survey).
بعدش از خودتون بپرسین: «این بخش قراره درباره چی باشه؟» یا «من از این درس چی باید یاد بگیرم؟» (مرحله Question).
حالا شروع کنین به خوندن و دنبال جواب سوالایی که ساختین بگردین (مرحله Read). وقتی یک قسمت رو خوندین، بدون اینکه به متن نگاه کنین، سعی کنین با زبون خودتون توضیحش بدین (مرحله Recite). آخر سر هم مرور کنین تا مطمئن بشین یادتون مونده (مرحله Review).
این روش کمک میکنه درس رو فعالانه بخونین و چیزی که یاد گرفتین توی ذهنتون بمونه.
تکنیک فاینمن، یادگیری عمیق با توضیح دادن
این روش یک اصل ساده داره: اگه یک چیزی رو نمیتونین ساده توضیح بدین، یعنی خوب یاد نگرفتین! کافیه موضوعی رو انتخاب کنین و جوری توضیحش بدین که یک بچه 6 ساله بتونه بفهمه. اگه جایی به مشکل خوردین و نتونستین درست توضیح بدین، یعنی اون قسمت رو درست بلد نیستین؛ پس باید برگردین و دوباره بخونین.

بعد که دوباره سعی کردین توضیحش بدین، باید تا جایی سادهش کنین که خودتونم کاملاً درکش کنین. این روش باعث میشه مغزتون اطلاعات رو پردازش کنه و بهتر توی حافظهتون بمونه.
تکنیک فاینمن
تکنیک فاینمن یکی از بهترین و سریعترین راهها برای یادگیری عمیق است. با خواندن این مطلب با تمامی مراحل این تکنیک آشنا خواهید شد.

روش پومودورو، تمرکز عمیق بدون خستگی
اگه موقع درس خوندن زود خسته میشین، این روش معجزه میکنه! تایمر بذارین و 25 دقیقه بدون وقفه درس بخونین. بعدش 5 دقیقه استراحت کنین. این کار رو چهار بار انجام بدین و بعدش یک استراحت بیشتر (بین 15 تا 30 دقیقه) داشته باشین. اینجوری هم بازدهیتون بالا میره، هم مغزتون خسته نمیشه. پومودورو کمک میکنه تمرکزتون بالا بره و از درس خوندن زده نشین.
شاید براتون جالب باشه که بدونین خیلی از نابغهها و دانشآموزان ممتاز، درسهاشون رو با این روش مطالعه میکنن تا بتونن بهترین نمرات رو به دست بیارن. پس اگه میخواین شما هم مثل خیلیهای دیگه نمرات بالایی رو به دست بیارین، به هیچ عنوان از یاد گرفتن نحوه درس خوندن نابغهها غافل نشین.
بازیابی فعال (Active Recall)، مغزتون رو مجبور کنین یاد بگیره
یکی از بهترین راهها برای اینکه مطالب یادتون بمونه، اینه که خودتون رو امتحان کنین! به جای اینکه چند بار یک متن رو بخونین، یک بار بخونین و بعدش بدون نگاه کردن به متن، سعی کنین از حفظ بگین.

یا میتونین سوال طرح کنین و از خودتون بپرسین. فلشکارت درست کنین یا از اپلیکیشنهایی مثل Anki استفاده کنین. این روش خیلی قویتر از مرور کردن سادهست؛ چون مغز رو مجبور میکنه اطلاعات رو بازیابی کنه و همین باعث میشه بهتر در حافظه موندگار بشه.
تکرار با فاصله (Spaced Repetition)، مرور هوشمندانه برای فراموش نکردن
به جای اینکه یک مطلب رو در یک روز بارها و بارها مرور کنین، بهتره مرور رو با فاصله انجام بدین. مثلاً امروز چیزی رو یاد گرفتین، دو روز بعد یک بار دیگه مرورش کنین، یک هفته بعد دوباره بهش سر بزنین و همینجوری با فاصلههای زمانی بیشتر ادامه بدین. این روش کمک میکنه مطالب از حافظه کوتاهمدت بره در حافظه بلندمدت و فقط برای یک مدت کوتاه یادتون نمونه!
تکنیکهای حرفهای برای مرور درسی
جلوگیری از فراموشی مطالب درسی با کمک روشهای مرور درسی | روش منحنی ابینگهاوس"بهترین روش مرور درس ها " + فاصله زمانی بین مرور درسها

نقشه ذهنی (Mind Mapping)، یادگیری تصویری و ارتباط بین مفاهیم
اگه دوست دارین مطالب رو تصویری یاد بگیرین، این روش عالیه! یک کاغذ بردارین، موضوع اصلی رو وسطش بنویسین و بعد با شاخههای مختلف نکات مرتبط رو بهش وصل کنین.

این روش مخصوصاً برای درسهایی که پر از نکاتِ به هم مرتبط هستن، مثل زیست یا فلسفه، خیلی کاربرد داره. اینجوری راحتتر میتونین یک مطلب رو در ذهنتون دستهبندی کرده و یادآوریش کنین.
” نقشه ذهنی” بهترین راه رسیدن به نظم فکری
نقشه ذهنی یک نمودار شاخهای نسبتا ساده است که توسط آنتی بوزان به مردم معرفی شد. این نقشه افکار شما را حول یک ایده مرکزی سازماندهی میکند.

مطالعه ترکیبی (Interleaving)، مغز رو از یکنواختی دربیارین
به جای اینکه چند ساعت یک درس رو بخونین، چند تا موضوع مختلف رو ترکیب کنین. مثلاً نیم ساعت ریاضی، نیم ساعت زیست و بعد، کمی فیزیک. این کار باعث میشه مغزتون بیشتر درگیر بشه و اطلاعات رو بهتر پردازش کنه. برعکس اینکه چند ساعت یک چیز رو پشتسرهم بخونین و آخرش حس کنین مغزتون دیگه جواب نمیده!
توضیح دادن به خود (Self-Explanation)، بلند بگین تا بهتر بفهمین!
اگه میخواین یک مطلب توی ذهنتون تثبیت بشه، بعد از خوندنش با صدای بلند برای خودتون توضیحش بدین. انگار دارین به یک نفر دیگه درس میدین. این روش باعث میشه مفاهیم رو فعالانه پردازش کنین و جاهایی که مشکل دارین براتون مشخص بشه. امتحانش کنین؛ خیلی زود تاثیرش رو میبینین!
تکنیک کاخ ذهنی (Loci Method)، حافظه تصویری برای مطالب زیاد
این روش رو آدمهای باهوش استفاده میکنن! کافیه یک مکان آشنا مثل خونهتون رو تصور کنین و هر موضوع رو در یک قسمت از اون مکان بذارین.

مثلاً عدد پی (π) رو روی یک کاغذ بنویسین و اون رو روی در یخچال بچسبونین، فرمولهای فیزیک رو روی مبل و نکات زیستشناسی رو روی تختخواب. بعد که خواستین یادتون بیاد، فقط کافیه اون مکان رو توی ذهنتون تجسم کنین!
سخن پایانی
از کودکی همیشه به سمت مطالعه و درس خوندن تشویق شدیم؛ اما کسی بهمون نگفت چطوری باید مطالعه موثر داشته باشیم. معلمی که مطالعه موثر نداشته، نمیتونه خوب آموزش بده؛ مهندسی که مطالعه موثر نداشته، نمیتونه سازه خوب و محکمی بسازه و مترجمی که مطالعه موثر نداشته، نمیتونه ترجمه خوبی ارائه بده. بنابراین مطالعه موثر اصل مهمی در یادگیریه.
داشتن یک مشاور درسی مجرب هم میتونه به شما کمک کنه که مطالعه خوب و موثری داشته باشین. مشاورین مجموعه آموزشی پرش در این زمینه آماده ارائه خدمات هستن. اگه به مشاوره درسی نیاز دارین، کافیه شماره تماستون رو در کادر ارتباط با مشاورین پرش وارد کنین و منتظر تماس کارشناسان ما باشین.
سوالات پرتکرار
با رعایت چند اصل و به کار بردن چند تکنیک، میتونین مطالعه موثری داشته باشین. بعضی از این روشها در متن مقاله آورده شده.
همه ما از یک میزان بهره هوشی برخوردار نیستیم. اما شاید اون آدمهایی که به نظرمون نابغه میان، فقط اصول خاصی رو برای درس خوندن و یاد گرفتن برای خودشون تعیین کردن. روی صحبت ما با نابغههاییه که از...
28نظر

استفاده از صحیحترین روش مطالعه عربی کنکور، شما را برای پیدا کردن جواب درست 25 سوال عربی در کنکور آماده خواهد کرد. برای یادگیری ترجمه، تعریب، قواعد و درک مطلبهای این درس باید به دنبال روش مناسب...
28نظر

شاید برای شما هم پیش اومده باشه که بیشتر از همکلاسیتون وقت بذارین و درس بخونین، اما نسبت به اونها نمره کمتری رو به دست بیارین. به نظر شما علت این اتفاق چی میتونه باشه؟باید بدونین که در این...
28نظر

بهترین روش مطالعه اقتصاد کنکور، روشی است که هم به مطالب حفظی و هم به مسائل این درس توجه داشته باشه. علاوه بر این باید شیوه خوندن اقتصاد کنکور رو طوری طراحی کنین که به مطالب مفهومی این کتاب درسی هم...
28نظر

اکثر داوطلبان کنکور ریاضی، بهخاطر حجم زیاد سوالات ریاضی از تستهای اون کلافه میشن؛ اما این داستان برای تستهای درس آمار و احتمال درست نیست! سوالات این درس و به طور کلی موضوع و مفهوم اون به...
28نظر
