ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

صفر تا صد تحلیل آزمون
بروزرسانی :
نگار ناظم الشعرا

276

صفر تا صد تحلیل آزمون

بسیاری از دانش‌آموزان از اهمیت آزمون‌های آزمایشی اطلاع دارند و به صورت ماهانه در آزمون‌های آزمایشی شرکت می‌کنند. آشنایی با صفر تا صد تحلیل آزمون‌ به دانش‌آموزان کمک می‌کند که ارزیابی درستی از وضعیت درسی خود داشته باشند.

اما شرکت در آزمون آخرین مرحله نیست؛ بلکه یک مرحله مهم بعد از شرکت در آزمون، تحلیل آزمون است. شاید شما هم جز دانش‌آموزانی هستید که پس از آزمون دادن به بررسی سوالات نمی‌پردازید باید بگوییم اهمیت مرحله آخر به مراتب از شرکت در آزمون بیشتر است. با ما در ادامه همراه باشید تا به بررسی تحلیل آزمون بپردازیم.

اهمیت تحلیل آزمون

همان‌طور که اشاره کردیم، تحلیل آزمون یک مرحلۀ مهم در آموزش است. با بررسی سؤالات، دانش‌آموزان می‌توانند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند. پیشنهاد می‌کنیم در برنامه‌ریزی درسی خود زمانی را اختصاص به بررسی آزمون بدهید. همچنین دانش‌آموزان با بررسی سؤالات می‌توانند مرور کلی روی نکات مهم کتاب داشته باشند.

5  گام تا تحلیل آزمون

بسیاری از دانش‌آموزان بعد از جلسۀ امتحان تنها اقدامی که انجام می‌دهند بررسی سؤالات و پاسخنامۀ سؤالات است. معمولا اکثر دانش‌آموزان اطلاعی از مراحل تحلیل آزمون ندارند، به همین جهت پس از شرکت در آزمون، بررسی سؤالات را به درستی و با روش‌های استاندارد انجام نمی‌دهند. تحلیل آزمون از مراحل مختلفی تشکیل شده است که در اینجا به بررسی صفر تا صد تحلیل آزمون می‌پردازیم.

گام اول: تهیۀ دفتر تحلیل آزمون

اولین مرحلۀ مهم برای تحلیل آزمون تهیۀ یک دفتر مناسب برای بررسی دقیق سؤالات است. دفتری که بابت این موضوع تهیه می‌کنید باید با دقت تمام سؤالات پاسخ‌داده و پاسخ‌نداده را مشخص کنید؛ همچنین نقاط ضعف و قوت و دلیل عدم پاسخ به تعدادی از سؤالات را مشخص کنید.

گام دوم: بررسی دقیق سؤالات تستی

دانش‌آموزان با سه دسته سؤال در دفترچۀ خود روبه‌رو می‌شوند:

  • سؤالاتی که پاسخ ندادند.
  • سؤالاتی که پاسخ صحیح دادند.
  • سؤالاتی که به اشتباه پاسخ دادند.

برای تحلیل آزمون، تمام سؤالات را به صورت کامل بررسی کنید؛ حتی سؤالاتی را که پاسخ درست داده‌اید به دقت بررسی کنید. این مرحله حکم تثبیت مطالب را در ذهن شما دارد، پس با تمرکز زیاد به بررسی تمام سؤالات بپردازید. در بررسی تست‌ها نیازی به نوشتن صورت سؤال ندارید، زیرا این کار زمان زیادی را از شما می‌گیرد.

گام سوم: بررسی پاسخنامه

تا اینجا به بررسی دقیق سؤالات پرداختیم، حالا نوبت به تحلیل پاسخنامۀ آزمون می‌رسد. با دقت پاسخنامۀ آزمون را بررسی کنید و دلیل عدم پاسخ به بعضی از سؤالات را به درستی تشخیص دهید و در دفتر تحلیل آزمون خود وارد کنید.

گام چهارم: نکات مهم سؤالات را برجسته کنید

با بررسی دقیق انواع تست‌ها می‌توانید نکات مهم و کلیدی داشته باشید. با نوشتن این نکات در دفتر تحلیل آزمون می‎‌توانید نکات کلیدی مهمی را در اختیار داشته باشید.

گام پنجم: حل مجدد سؤالات

سؤالاتی را که پاسخ ندادید مجدد بررسی کنید. یک‌بار دیگر اقدام به پاسخ دادن سؤالات کنید. اشکالات خود را با دقت مشخص کنید. با این کار تمام مراحل تحلیل آزمون خود را به درستی انجام دادید.

مزایای تحلیل آزمون و بررسی سوالات

دربارۀ صفر تا صد تحلیل آزمون و اهمیت بررسی سؤالات صحبت کردیم. بررسی آزمون مزایای مختلفی را می‌تواند برای داوطلبان داشته باشد از جمله:

  • آشنایی با شیوۀ تست ‌زدن
  • پیدا کردن نقاط ضعف
  • افزایش تمرکز در آزمون
  • یادگیری مهارت‌های آزمون دادن

آشنایی با شیوۀ تست زدن

اکثر دانش‌آموزان زمان زیادی را صرف یادگیری و مطالعۀ مطالب می‌کنند؛ اما با شیوه‌ها و مهارت‌های تست زدن آشنا نیستند. همین موضوع باعث می‌شود علی‌رغم زمان زیادی که برای مطالعه صرف می‌شود به نتیجۀ مطلوب نرسند.

آشنایی با روش‌های تست زدن یکی از عوامل موفقیت برای دانش‌آموزان است. به‌طور مثال، برای گروه تجربی زمانی که داوطلبان با روش‌های تست زدن ترکیبی آشنا شوند در جلسۀ آزمون می‌توانند عملکرد موفق‌تری داشته باشند. تحلیل آزمون باعث می‌شود که دانش‌آموزان نکات و روش‌های تست‌زنی را به صورت کاملا اصولی یاد بگیرند.

پیدا کردن نقاط ضعف

زمانی که دانش‌آموزان در آزمون‌های مختلف شرکت می‌کنند، می‌توانند بررسی کاملی روی نقاط ضعف خود پیدا کنند. تحلیل آزمون دقیقا جای خوبی برای پیدا کردن نقاط ضعف تحصیلی دانش‌آموزان است.

افزایش تمرکز در آزمون

دانش‌آموزان با بررسی کامل اشکالات خود در آزمون به تسلط کامل در مدیریت زمان می‌رسند و همین ‎‌موضوع باعث می‌شود با تمرکز بیشتری در امتحانات شرکت کنند.

یادگیری مهارت‌های آزمون دادن

در اکثر مواقع دانش‌آموزانی که با تکنیک‌های آزمون دادن آشنا نیستند، در جلسۀ آزمون تمام مباحثی که مطالعه کردند را فراموش می‌کنند. با تحلیل درست آزمون داوطلبان با ترتیب خواندن سؤالات آشنا می‌شوند؛ و همچنین با دقت و تمرکز بالایی می‌توانند به سؤالات پاسخ دهند.

نکاتی که در آزمون باید رعایت کنیم

با یادگیری مهارت‌های شرکت در آزمون می‌توانید با آرامش بیشتری به سؤالات پاسخ دهید. در قدم اول دانش‌آموزان باید بتوانند زمان پاسخ به سؤالات را مدیریت کنند؛ برای این کار کافی است که اضطراب خود را کنترل کنند.

  • با کنترل استرس و اعتماد به توانایی‌های فردی، دانش‌آموزان باید طبق ترتیب دفترچۀ آزمون شروع به پاسخ دادن به سؤالات کنند.
  • پیشنهاد می‌کنیم ترتیب سؤالات دفترچه را به هیچ عنوان به‌ هم نزنید و زمان خود را با نگاه کردن به تمام صفحات و سؤالات دفترچه از دست ندهید. با آرامش و بدون استرس و به‌ ترتیب شروع به خواندن تمام سؤالات کنید.
  • یک اشتباه رایجی که دانش‌آموزان در پاسخ به سؤالات انجام می‌دهند علامت نزدن جواب سؤالات در پاسخنامه به‌ترتیب است که این موضوع باعث می‌شود در اکثر مواقع دانش‌آموزان زمان را از دست بدهند.
  • به لحظه فکر کنید! شما ساعت‌ها مطالعه کردید و زمان زیادی صرف درس خواندن کردید، پس موقع آزمون دادن به نتیجه فکر نکنید، بلکه تمام تمرکز خودتان را روی پیاده‌سازی تکنیک‌های تست‌زنی بذارید.

چگونه در آزمون مدیریت زمان داشته باشیم

اکثر دانش‌آموزان اصلی‌ترین دغدغه‌ای که برای شرکت در آزمون دارند داشتن مدیریت زمان است. بدون شک برای داشتن یک راهکار اصولی برای کنترل زمان باید به بررسی دلایل کمبود وقت بپردازیم.

مشکل اصلی که در اکثر وقت‌ها داوطلبان در جلسۀ آزمون دارند نداشتن اولویت‌بندی در ذهن‌شان است؛ به‌طور مثال، داوطلبان در جلسۀ آزمون به تمام مسائل به‌طور هم‌زمان فکر می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود که نتوانند زمان را در جلسه آزمون مدیریت کنند. بهترین کار داشتن اولویت‌بندی در ذهن است.

هنگام مطالعه تمام تمرکز دانش‌آموزان باید درک مطالب درسی باشد و همچنین زمانی که داوطلبان در آزمون شرکت می‌کنند باید با دقت تمام به بررسی سؤالات بپردازند و از فکر کردن هم‌زمان به چند مسئله پرهیز کنند.

مقاله پیشنهادی

آموزش جامع تند‌خوانی دروس محاسباتی

آموزش تند‌خوانی دروس محاسباتی یک گام اصلی برای موفقیت دانش‌آموزان است. دانش‌آموزان با تند‌خوانی می‌توانند مطالب بیشتری را یادبگیرند.

جمع‌بندی

بیشتر دانش‌آموزان در آزمون‌های آزمایشی شرکت می‌کنند اما در اکثر مواقع به تحلیل آزمون نمی‌پردازند. تحلیل آزمون یک گام مهم در آموزش است؛ با تحلیل آزمون دانش‌آموزان می‌توانند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و با بررسی تمام سؤالات با مهارت‌های آزمون دادن آشنا شوند.

ما در این مقاله به بررسی صفر تا صد تحلیل آزمون پرداختیم و به نکات مهمی دربارۀ بررسی سؤالات آزمون اشاره کردیم.

سوالات پرتکرار

دانش‌آموزان چه سوالاتی را باید در آزمون تحلیل کنند؟

در تحلیل و بررسی سوالات دانش‌آموزان باید تمام سوالات دفترچه آزمون را به صورت کامل بررسی کنند. سوالاتی که پاسخ درست داند نیز باید به صورت کامل بررسی شود.

مقالات مشابه

بسیاری از دانش‌آموزان از اهمیت آزمون‌های آزمایشی اطلاع دارند و به صورت ماهانه در آزمون‌های آزمایشی شرکت می‌کنند. آشنایی با صفر تا صد تحلیل آزمون‌ به دانش‌آموزان کمک می‌کند که ارزیابی درستی از...

حاضر جوابی نوجوانان یکی از چالش‌های دوران حساس نوجوانیست؛ این موضوع برای خیلی از والدین نگران کننده بوده. این دسته از والدین، اغلب ناراحتی‌های خودشون رو از شرایط موجود در جلسات مشاوره مطرح می‌کنن....

کلاس اول دبستان اولین مواجه‌ کودکان با فضای درس و آموزشه. به همین دلیل ممکنه توی طول تحصیل با مشکلاتی رو‌به‌رو بشن. نمیشه این همه چی رو سریع به مشکلات یادگیری کلاس اولی‌ها نسبت داد. ما توی این...

مدیریت زمان آزمون یکی از مهم‌ترین موضوعاتیه که دانش‌آموزان باید در جلسه آزمون به اون توجه کنن. بهتره که دانش‌‌آموزان مدیریت زمان در جلسه آزمون را به درستی یاد بگیرن تا بتونن به نتیجه دلخواه در...

چقدر باید بین درس خوندن استراحت داشته باشیم تا به بیشترین بازده برسیم؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه استراحت بین درس خوندن خوبه یا بد؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه؟ اصلا چرا باید درس...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه