81
مهمترین ویژگی یک مشاور تحصیلی خوب
شما هم تجربه یک مشاور تحصیلی بد روداشتین؟ مشاوری که نه تنها جواب سوالتون رو نگرفتین بلکه با ذهنی آشفته تر از اتاق مشاوره اومدین بیرون. اگه سوالاتی در مورد مشاوره دارین یا شما هم تجربه یک مشاوره بد رو داشتین، تا آخر این مقاله با ما همراه باشین.
مشاور تحصیلی خوب ویژگیهایی داره که باعث تفاوت او با سایرین میشه. از حوزههایی که به موازات موسسات و مراکز آموزشی پیش میره و نقش مهمی توی موفقیت دانشآموزان و دانشجویان داره، مشاور تحصیلیه.
مشاوران همراه همیشگی دانشآموزان نیستن ولی توی اون بازه زمانی که همراهیشون میکنن میتونن به جای اینکه ماهی دست دانشآموزان بدن، ماهیگیری بهشون یاد بدن .
یک مشاور تحصیلی خوب، مهارتهایی رو در دانشآموزان به وجود میاره و شکل میده که بعد از رفتنش هم اونها به تنهایی بتونن ادامه بدن. اینکه مهمترین ویژگی یک مشاور تحصیلی خوب چیه و به چه کسی یک مشاور تحصیلی خوب میگن، موضوعیه که بطور کامل توی این مقاله بهش میپردازیم . پس با ما همراه باشین.
مشاور تحصیلی به کی میگن؟
شناخت ویژگیهای مشاور تحصیلی خوب، موضوعی که ما توی این قسمت به صورت کامل بررسی میکنیم.
به طور کلی، مشاور تحصیلی شخصیه که قبل از شما مسیر رو رفته و نسبت به سختیها و چالشهای توی مسیر آگاهی کامل داره. دوران تحصیل یکی از مراحلیه که همه شما طی کردین یا در حال طی کردنش هستین. حضور یک مشاور وقتی به سال قبل از کنکور نزدیک میشین، حکم نقشهی رسیدن به گنج رو براتون داره.
درس خوندن به اندازهی کافی برای شما چالش برانگیز هست حالا فکر کنین استرس و اضطراب کنکور، آگاهی نداشتن از مدیریت زمان، بلد نبودن روش صحیح مطالعه و هزاران مشکل دیگهام بهش اضافه بشه. دقیقاً توی همین نقطه که بنظرتون همهچیز بهم ریخته و از کنترلتون خارج شده، حضور یک مشاور میتونه شرایط رو تغییر بده.
چه دانشآموزانی به مشاور تحصیلی احتیاج دارن؟
این سوالیه که ممکنه ذهن شما و حتی والدینتون رو هم مشغول کرده باشه. ما در ادامه به فواید حضور مشاور در کنارتون صحبت میکنیم.
افت تحصیلی
یکی از مواردی که شما دانشآموزان به حضور مشاور نیاز پیدا میکنین وقتیه که دچار افت تحصیلی میشین. افت تحصیلی علتهای مختلفی مثل دلایل فردی، محیط مدرسه، محیط خانواده و جامعه داره. یک مشاور تحصیلی خوب توی این زمینه میتونه شمارو راهنمایی کنه و درس خوندن شما رو بیمه کنه.
چگونه افت تحصیلی را جبران کنیم؟
پس از کرونا،یکی از بزرگترین مشکلات دانش آموزان افت تحصیلی بود که در این مطلب قصد داریم شما را با افت تحصیلی و راه های مقابله با آن آشنا سازیم
ورود به مقطع تحصیلی جدید
همیشه ورود به محیط جدید چالش برانگیزه. ممکنه از پایه ششم به هفتم یا نهم به دهم مقطع تحصیلیتون رو عوض کرده و وارد محیط جدیدی شده باشین. علاوه بر تغییر محیط، شما توی مقاطع پایه تحصیلیتون هم تغییر میکنه و حجم درساتون بیشتر میشه. در صورتی که این دو عامل درس خوندن شما رو به چالش بکشه میتونین از مشاور استفاده کنین.
ورود به مدارس نمونه دولتی
ورود به مدارس نمونه دولتی هم چالشهایی مثل مواردی که در بالا براتون توضیح دادیم رو داره.
اگرچه شما با ورود به مدارس نمونه دولتی سطح آموزش بالا و امکانات آموزشی بسیاری رو تجربه میکنین ولی شما زمانی میتونین از این امکانات استفاده کنین درگیر چالشهای ذهنیتون نباشین.
مشاوران تحصیلی مثل چراغی راه رو برای شما روشن میکنن و حاصل چندین سال تجربه رو در اختیار شما میزارن تا مسیر رسیدن به هدفتون رو کوتاه کنن. اگه ورود به مدارس نمونه دولتی براتون چالشه، کمک گرفتن از مشاور تحصیلی بهترین گزینهست.
راز قبولی در مدارس نمونه دولتی
اگر خواستار قبول شدن در مدارس نمونه دولتی هستید اما نمی دانید راز قبولی در مدارس نمونه دولتی چیست، این مطلب را بخوانید.
ویژگیهای مشاور تحصیلی خوب چیه؟
تسلط روی مباحث
مشاور باید روی موضوعی که درگیری ذهنی دانشآموزه، تسلط کامل داشته باشه تا بتونه به درستی راهنماییش کنه. مثلاً اگه توی حوزهی کنکورتون پیش مشاور میرین، اون باید از آخرین تغییرات مربوط به کنکور آگاهی کامل داشته باشه.
درک شرایط دانشآموز
ارتباط همدلانه یا درک دانشآموز به عنوان یک مهارت اساسی در یک مشاور تحصیلی خوبه. این مهارت باعث میشه که رابطهی عمیقی بین مشاور و دانشآموز به وجود بیاد. این اتفاق پایه و اساس این موضوع میشه که مشاور بتونه به خوبی راهنمایی کنه و دانشآموز هم به خوبی به حرفهای مشاورش گوش بده.
در واقع همدلی هنر درک متقابل یا به زبانی سادهتر یعنی اینکه بتونین خودتون رو جای دیگری بذارین. وقتی مشاوران ارتباط همدلانه رو با دانشآموزان برقرار میکنن، به اونها احساس ارزشمندی میدن و دانشآموزان اونجارو فضای امنی میبینن که میتونن به راحتی همهی مسائلشون رو مطرح کنن.
درسته که مشاوره تحصیلی همونطور که از اسمش پیداست باید توی زمینههای تحصیلی دانشآموز رو راهنمایی کنه ولی تمام مشاورههایی که مشاور به دانشآموز میده زمانی به نتیجه میرسن که دانشآموز از لحاظ روحی توی شرایط مناسبی باشه. فقط از دید پیشرفت درسی به مسئله نگاه نکنین.
در دسترس باشن
خب یکی از مهمترین علتهایی که دانشآموزان و خانوادههاشون احساس نیاز کردن که به سمت مشاور تحصیلی خوب برن، سردرگمیه اونها توی مسیره. دانشآموزان توی این دوره از زندگیشون و مخصوصاً توی این بازه زمانی به حضور مشاورشون نیاز دارن.
در دسترس بودن مشاوری که از تمام چالشهای مسیر آگاهی داره، باعث میشه دانشآموزان آرامش داشته باشن و تصمیمات درستی بگیرن.
نیمهی پر لیوان رو ببینن
دانشآموزان و دانشجویان این بازهی زمانی براشون ناآشنا و استرسزاست. دید مثبت یا نگاه کردن مشاور به نیمهی پر لیوان باعث میشه تا بتونه کمک موثری توی انتخاب مسیر دانشآموزان داشته باشه. دید مثبت داشتن رو با خوشخیالی یکی ندونین. وقتی شما دید مثبت دارین واقعیت رو هم در نظر میگیرین.
بر اساس این دیدتون، آرامش دارین و انتخابهای درستی میکنین.
دلگرمی به دانشآموزان
همونطوری که میدونین افراد از لحاظ روحی و احساسی با هم فرق دارن. یک مشاور تحصیلی خوب باید بتونه افراد رو با هر ویژگی شخصیتی و روحیاتی که دارن، بهشون دلگرمی بده و برای موندن و پیشرفت توی مسیر، هدایتشون کنه.
تسلط بر مباحث انگیزشی یا دلگرمی دادن به دانشآموزان یکی از مهمترین فاکتوراییه که مشاوران تحصیلی باید بهش توجه کنن. خیلی از دانشآموزان بدون ذهنی منظم و برنامهریزی برای درس خوندنشون، میرن پیش مشاور. خب کمک کردن به این افراد کار سختی نیست یا اگرم خیلی سخت باشه شدنیه ولی...
دانشآموزانی هستن که انگیزهشون رو از دست دادن و برای برنامهریزی، ادامهی تحصیل و شروع یک مسیر تازه توی زندگیشون هیچ امیدی ندارن.
انگیزه داشتن برای افراد به اندازه هوایی که تنفس میکنن مهمه. از مهم ترین کارهایی که یک مشاور تحصیلی خوب میتونه برای دانشآموزان انجام بده، انگیزه و امید دادن به اونها و کم کردن میزان استرسشونه.
مشاوره تحصیلی پرش
مشاوری که خصوصیات بالا رو داشته باشه یا نزدیک به اونها عمل کنه به عنوان یک مشاور تحصیلی خوب شناخته میشه. در سالهای قبل از کنکور، حضور یک مشاور تحصیلی یکی از اصلیترین دغدغههای دانشآموزان و والدین اونهاست.
خیلی از والدین برای رفع این دغدغه به سراغ مشاورههای حضوری میرن ولی ترافیک و زمانی که از شما توی رفت و آمد گرفته میشه، خیلی خسته کنندهست.
خب چجوری میشه هم مشاوره بگیرین و خیالتون از بابت اینکه مشاور دارین راحت باشه و هم توی ترافیک نمونین؟
این روزها مشاورههای آنلاین و استفاده از بستههای مشاوره تحصیلی خیلی رایج تر شده و کمتر کسی بصورت حضوری پیش مشاوران تحصیلی میره.
با توجه به مشغلههای والدین و زمان کمی که در اختیار دارن، استفاده از بستههای مشاوره تحصیلی یا مشاورههای آنلاین خیلی توی وقت و هزینهشون صرفهجویی میکنه.
پیشنهاد میکنیم شما هم از بستههای مشاوره تحصیلی پرش استفاده کنین تا شامل تمام این خدمات و تسهیلات بشین.
جمعبندی
اهمیت مشاور تحصیلی خوب و تأثیری که توی موفقیت داره برای هیچکس پوشیده نیست. حضور مشاور تحصیلی کنار شما باعث موفقیت شما میشه یا به عبارتی موفق شدن شما رو به واقعیت نزدیک میکنه.
پس شما با یک انتخاب درست میتونین قدم بزرگی به سمت موفقیت بردارین؛ شما با استفاده از بستههای معلم خصوصی و شرکت در جلسات مشاوره پرش میتونین عملکرد بهتری را در درس خواندن داشته باشین.
سوالات پرتکرار
حاضر جوابی نوجوانان یکی از چالشهای دوران حساس نوجوانیست؛ این موضوع برای خیلی از والدین نگران کننده بوده. این دسته از والدین، اغلب ناراحتیهای خودشون رو از شرایط موجود در جلسات مشاوره مطرح میکنن. والدینه نگران از حاضر جوابی نوجوان خود، دنبال راهی برای کنترل این شرایط هستن. بدون شک، والدین به عنوان اولین مراقبین […]
28نظر
کلاس اول دبستان اولین مواجه کودکان با فضای درس و آموزشه. به همین دلیل ممکنه توی طول تحصیل با مشکلاتی روبهرو بشن. نمیشه این همه چی رو سریع به مشکلات یادگیری کلاس اولیها نسبت داد. ما توی این مقاله سعی کردیم تا بیشتر به این موضوع بپردازیم. تا خونوادههایی که نگرانی از این بابت دارن […]
28نظر
مدیریت زمان آزمون یکی از مهمترین موضوعاتیه که دانشآموزان باید در جلسه آزمون به اون توجه کنن. بهتره که دانشآموزان مدیریت زمان در جلسه آزمون را به درستی یاد بگیرن تا بتونن به نتیجه دلخواه در امتحانات برسن. ما در این قسمت به بررسی دقیق مدیریت زمان در آزمون میپردازیم. اگه شما دوست دارین که […]
28نظر
چقدر باید بین درس خوندن استراحت داشته باشیم تا به بیشترین بازده برسیم؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه استراحت بین درس خوندن خوبه یا بد؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه؟ اصلا چرا باید درس بخونیم؟ شاید شما هم از این دست سوالات زیاد توی ذهنتون باشه هنوز که هنوزه ندونین که باید چقدر […]
28نظر
تا حالا به این فکر کردین که مطالعه آزاد برای دانشآموزان چقدر اهمیت داره؟ آیا اونها فقط باید کتابهای درسیشون رو مطالعه کنن یا میتونن وقت برای مطالعه آزاد هم بذارن؟ آیا برای درک دنیای اطراف و شناخت بهتر محیط پیرامونمون، باید به خوندن کتابهای درسی بسنده کرد؟ اصلا مطالعه آزاد چیست و چه فوایدی […]
28نظر