ممکنه گاهی اوقات شرایطی به وجود بیاد که دانشآموز امکان شرکت در امتحانات رو نداشته باشه یا این که نمره قابل قبولی در امتحاناتش به دست نیاره. در این موقعیته که در اون درس تجدید میشه و باید دوباره در اون امتحان شرکت کنه.
معمولاً تجدید شدن برای دانشآموزان استرس زیادی به همراه داره، مخصوصا اگه دانشآموز سال آخر تحصیلش باشه. ممکنه این سوال ذهن خیلی از دانشآموزان سال آخری رو درگیر کنه که آیا تجدید شدن به معنی از دست دادن شانس ورود به دانشگاهه؟ یعنی دیگه ورود به دانشگاه با تجدید دیگه ممکن نیست؟
تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم، یکی از مشکلات دانشآموزانه که اجازه ورود به دانشگاه رو از اونها میگیره. خیلی از دانشآموزان به دلیل علاقه و اشتیاقی که به یک رشته یا دانشگاه دارن، در کنکور شرکت میکنن؛ حالا اگه درسی رو قبول نشن چی میشه؟
در ادامه این مطلب با ما همراه باشین تا برای شما به طور کامل بررسی کنیم که آیا با درس افتاده میتونیم وارد دانشگاه بشیم یا نه.
ورود به دانشگاه با تجدید و دروس افتاده
دانشآموزان پس از تموم کردن سال دوازدهم، میتونن برای ادامه تحصیل در رشته و دانشگاه مورد علاقشون، در کنکور سراسری شرکت کنن. در چندین سال اخیر، دانشگاههای سراسری و آزاد به شکلهای مختلفی دانشجویان خودشون رو پذیرش کردن. از انواع این روشهای پذیرش، میتونیم به ثبتنام دانشجو با سوابق تحصیلی یا همون ثبتنام بدون کنکور اشاره کنیم.
دانشآموزان باید در نظر داشته باشن که یکی از شرایط پذیرش در رشتههای بدون کنکور یا حتی با کنکور، داشتن مدرک دیپلمه. دانشگاههای دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و پردیس خودگردان با داشتن دیپلم، اجازه تحصیل رو به شما میدن و یکی از شروط ثبتنامشون، به همراه داشتن مدرک دیپلمه. پس در جواب این که با تجدید میشه رفت دانشگاه؟ باید بگیم که خیر؛ با تجدید شدن در امتحانات شما اجازه ورود به دانشگاه رو نخواهید داشت.
مقاله پیشنهادی
رشتههای بدون کنکور دانشگاه سراسری
اگر شما هم قصد تحصیل در رشتههای بدون کنکور دانشگاه سراسری را دارید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم.
آیا با درس افتاده میتوان وارد دانشگاه شد؟
همونطور که بالاتر گفتیم، از مهمترین شرایط ثبتنام در دانشگاه اینه که شما مدرک دیپلم خودتون رو دریافت کرده باشین. مدرک دیپلم هم زمانی به شما داده میشه که تمام امتحانات رو قبول شده باشین. پس ورود به دانشگاه با تجدید مقدور نیست.
اگه درسی رو تجدید شدین، لازمه که در امتحان اون درس مجددا شرکت کنین تا نمره قبولی رو به دست بیارین و بعد برای ثبتنام دانشگاه اقدام کنین.
درسته که ورود به دانشگاه با تجدید امکان پذیر نیست اما گاهی بعضی از دانشگاههای آزاد و یا علمی کاربردی برای دانشجوهایی که در این دانشگاه قبول شدن ولی در کارنامهشون تجدید دارن، ظرفیت خالی نگه میدارن.
این رزرو تا زمانیه که دانشجو دوباره در امتحانات درس تجدیدی شرکت کنه و با قبول شدن در اونها، مدرک دیپلم خودش رو اخذ کنه؛ در نهایت میتونه بدون مشکل در جای رزرو شده ادامه تحصیل بده.
شرایط ورود به دانشگاه با تجدید
بعضی از دانشآموزان به دلیل شرکت نکردن سر جلسه آزمون و یا نرسیدن نمرشون به حد نصاب، درسی رو تجدید میشن. در این صورت امکان ورود به دانشگاه با درس افتاده وجود نداره و اونها باید حتما در تمام دروس نمره قبولی رو به دست بیارن.
پس نمیتونیم بگیم که شرایطی ویژهای برای ورود به دانشگاه با تجدید وجود داره؛ فقظ شاید دانشگاه آزاد و یا علمی کاربردی در مواقعی خاص برای شما ظرفیت رزرو نگه دارن اما امکان ورود به دانشگاههای سراسری، غیرانتفاعی، پیامنور و پردیس خودگردان با دروس افتاده ممکن نیست.
مقاله پیشنهادی
دانشگاه پردیس خودگردان و شرایط پذیرش
دانشگاه پردیس خودگردان، شعبههایی از دانشگاههای دولتی در ایران هستن که همه امکانات و تجهیزات ارائه شده از شهریههای پرداختی دانشجویان تامین میشه.
ورود به دانشگاه آزاد با درس افتاده
شاید بپرسین که بدون دیپلم میشه رفت دانشگاه آزاد یا نه؛ در موارد محدودی که امکان رزرو ظرفیت وجود داره، ورود به دانشگاه آزاد با دروس افتاده ممکنه. برای رزرو این ظرفیت مازاد باید به سایت سنجش مراجعه و گواهی لازم برای تایید ورود دانشآموز مردودی به دانشگاه رو دریافت کنین.
مراحل دریافت تاییدیه ورود به دانشگاه با درس افتاده
برای این که تاییدیه ورود به دانشگاه آزاد با درس افتاده رو دریافت کنین، باید مراحلی رو طی کنین:
دانشجو در زمان ثبتنام باید به دانشگاهی که قبول شده بره تا گروه آموزشی دانشگاه با رزرو ظرفیت موافقت کنن.
بعد باید در امتحانی که تجدید شده شرکت کنه و نمره قبولی رو به دست بیاره.
با قبولی در امتحانات باید به سایت سنجش بره و درخواست تاییدیه ورود به دانشگاه رو ثبت و پیگیری کنه.
سازمان سنجش این درخواست رو بررسی میکنه و در صورت موافقت و صحت اطلاعات، لینکی برای داوطلب ارسال میشه.
داوطلب باید وارد این لینک شده و اطلاعاتی مثل فرم قبولی دانشگاه، کارت ملی، معدل، عکس و... رو که خواسته شده در این سایت بارگذاری کنه.
در نهایت با تایید این مدارک توسط سازمان سنجش، داوطلب باید برای ثبتنام و ادامه تحصیل به دانشگاه خودش مراجعه کنه.
کلام آخر
ممکنه این سوال برای خیلی از دانشآموزان پیش بیاد که ورود به دانشگاه با تجدید شدنی هست یا نه؟ در جواب این سوال باید بدونین که داشتن مدرک دیپلم از مدرسه، شرط اصلی ورود متقاضیان به دانشگاهه. البته در بعضی از شرایط خاص، این احتمال وجود داره که دانشگاههای آزاد و یا علمی کاربردی با این مسئله موافق کنن؛ اما در نهایت باید در امتحانات دروس افتاده شرکت کنین تا نمره قبولی رو به دست بیارین.
پس بهتره از همون زمان فرجه امتحانات نهایی، به فکر طراحی یک برنامهریزی اصولی و دقیق باشین تا بتونین نمره خوبی در امتحانات به دست بیارین. اگه فکر میکنین برای طراحی برنامه نیاز به کمک یک مشاور تحصیلی خبره و باتجربه دارین، کافیه شماره خودتون رو در باکس ارتباط با مشاورین پرش وارد کنین؛ مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرن.
سوالات پرتکرار
آیا با تجدید شدن میتونیم بریم دانشگاه؟
دانشآموزانی که دروسی رو افتاده باشن، به دلیل این که دیپلم خودشون رو دریافت نکردن، اجازه ورود به دانشگاه رو ندارن.
آیا میتونیم با درس افتاده در دانشگاه آزاد ثبتنام کنیم؟