ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

رشته دندانپزشکی؛ شغلی پرطرفدار و پردرآمد
بروزرسانی :
نیما رستاک

156

رشته دندانپزشکی؛ شغلی پرطرفدار و پردرآمد

یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین زیرگروه‌های رشته‌های تجربی، دندانپزشکیه که هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان کنکور آرزو دارن که در این رشته پذیرش بشن. تصویر یک دندان‌پزشک با روپوش سفید، ابزارهای تخصصی در دست و لبخندی مطمئن هنگام درمان بیماران، همیشه برای خیلی از جوانان جذاب و الهام‌بخش بوده.

جورج برنارد شاو، جمله‌‌ای داره که میگه: «کسی که دندان درد دارد، هر کسی را که دندان‌های سالم دارد، خوشحال می‌بیند.» این جمله در واقع نشون میده که دندان‌پزشکان نه تنها بیماران رو درمان می‌کنن، بلکه شادی و آرامش رو هم به زندگی افراد برمی‌گردونن.

افرادی که به این رشته علاقه دارن، باید بدونن که قبولی در رشته دندانپزشکی به همین راحتی‌ها نیست؛ لازمه که مطالعه دقیق و اصولی داشته باشن تا بتونن در این رشته مشغول به تحصیل بشن. البته که بهتره قبل از انتخاب رشته، حتما اطلاعات دقیقی درباره رشته دندان پزشکی به دست بیارین تا بتونین تصمیم درستی بگیرین.

به همین دلیل ما قصد داریم که در این مقاله، به طور کامل این رشته رو براتون بررسی کنیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشین.

چه مهارت‌ها و ویژگی‌هایی در دندان‌پزشکی مهمه؟

برای موفقیت در رشته دندانپزشکی به علاقه، تلاش و پشتکار نیاز دارین. البته بهتره این رو هم در نظر داشته باشین که یک سری از مهارت‌ها و ویژگی‌ها هم بهتون کمک می‌کنه تا بتونین عملکرد خوبی در این رشته داشته باشین. به دلیل این که این رشته، کارهای عملی زیادی داره و سر و کارش با بیماره؛ بنابراین دانشجوی این رشته باید دقت و حوصله زیادی داشته باشه.

همچنین، افرادی که مشغول تحصیل در رشته دندانپزشکی هستن، باید بتونن در شرایط پر استرس، بهترین تصمیم رو بگیرن و کارهای ظریف و حساس رو به خوبی انجام بدن. در نهایت ارتباط برقرار کردن با بیمار، حس زیبایی‌شناسی، مسئولیت‌پذیری و تعهد بالا هم پایه و اساس کار دندانپزشکه.

دروس دانشگاهی رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی از دو دوره اصلی تشکیل شده: دوره علوم پایه و دوره تخصصی. دانشجویان این رشته در دوره علوم پایه، مباحث پایه‌ای و مهمی رو یاد می‌گیرن که پایه‌ و اساس کارشونه. این دوره بیشتر حالت تئوری داشته و روی شناخت بدن، سیستم‌های مختلف اون و به‌ خصوص ناحیه سر و صورت تمرکز داره. بعد از تموم شدن این بخش، دانشجویان باید در آزمون علوم پایه شرکت کنن؛ اگه در این آزمون قبول بشن، می‌تونن وارد دوره تخصصی بشن.

دوره تخصصی، دیگه وارد فاز عملی‌تر میشه. در این مرحله دانشجوها شروع می‌کنن به خوندن دروس اختصاصی دندان‌پزشکی و کم‌کم وارد فضای کلینیکی میشن. یعنی علاوه بر دروس تئوری، زیر نظر استادها در کلینیک‌های آموزشی، کار عملی انجام میدن و با روند درمان واقعی بیماران آشنا میشن.

دوره علوم پایه دندانپزشکی عمومی

گفتیم که دانشجویان رشته دندانپزشکی، در دو سال اول تحصیل‌شون، مباحث علوم پایه رو می‌خونن. دوره علوم پایه که دانشجویان دندانپزشکی می‌گذرونن، تقریبا با دوره علوم پایه رشته پزشکی یکسانه. اما دانشجویان دندانپزشکی، در دوره علوم پایه تمرکز ویژه‌ای روی دهان و دندان و فک و صورت دارن. دوره علوم پایه، دروس زیر رو داره که مجموعا 43 واحد میشه.

  1. بیوشیمی؛
  2. ژنتیک؛
  3. بافت‌شناسی؛
  4. ایمنولوژی؛
  5. میکروب‌شناسی؛
  6. فیزیولوژی نظری؛
  7. فیزیولوژی عملی؛
  8. بهداشت عمومی؛
  9. آمار پزشکی، دندانپزشکی و روش تحقیق.

دوره تخصصی و کارآموزی در رشته دندانپزشکی

دوره تخصصی دندانپزشکی که 4 ساله، به دو تا دوره دو ساله تقسیم میشه: دوره پری کلینیک و دوره کلینیک. چون در دوره تخصصی، دانشجویان وارد مرازک درمانی و کلینیک‌های دندانپزشکی میشن و با آموزش‌های اساتیدشون و زیر نظر اون‌ها شروع به درمان بیماران می‌کنن که اصطلاحا به این دوره، کارآموزی هم میگن. از دروس دانشگاهی دوره تخصصی دنداپزشکی عمومی می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. دندانپزشکی کودکان؛
  2. نظام پزشکی و طب قانونی؛
  3. رادیولوژی دهان؛
  4. آسیب‌شناسی دهان؛
  5. جنین و بافت‌شناسی فک و دهان؛
  6. بیولوژی دهان؛
  7. ارتدونسی؛
  8. بهداشت عمومی و اکولوژی؛
  9. دندانپزشکی پیشگیری مواد دندانی؛
  10. گوش، حلق و بینی؛
  11. پریودنتولوژی؛
  12. کالبدشناسی و مورفولوژی دندان؛
  13. بهداشت دهان و تغذیه؛
  14. دندانپزشکی مجتمعی؛
  15. بیماری‌های روانی؛
  16. اندودانتیکس؛
  17. بهداشت محیط زیست؛
  18. پریودنتولوژی؛
  19. پروتزهای ثابت و اکلوژن؛
  20. دندانپزشکی ترمیمی؛
  21. بیماری‌های دهان و تشخیص؛
  22. بیماری‌های درونی؛
  23. دندانپزشکی پیشگیری مواد دندانی و رساله (پایان‌نامه).
مقاله پیشنهادی

درصدهای لازم برای قبولی در رشته دندان‌پزشکی

با بررسی کارنامه های قبولی در سال‌های گذشته می‌توانید درصدهای لازم برای قبولی در رشته دندان‌پزشکی دانشگاه دولتی را برای خود تخمین بزنید.

بازار کار رشته دندانپزشکی

خیلی از افراد قبل از انتخاب رشته، این سوال براشون پیش میاد که بازار کار دندانپزشکی خوبه یا نه! شغل دندانپزشکی، جزء اون مشاغلیه که همیشه براش کار بوده و همه فارغ‌التحصیلان این رشته بعد از تموم شدن دوران تحصیل‌شون می‌تونن وارد بازار کار بشن.

اما در این چند سال اخیر، یک مقدار این روند افت کرده و دلیلش هم اینه که مردم نسبت به قبل، بیشتر به سلامت و بهداشت دهان و دندان‌هاشون اهمیت میدن و از طرفی، نرخ خدمات دندانپزشکی نسبت به قبل بیشتر شده و بعضی از مردم توانایی پرداخت این هزینه رو ندارن؛ اما با این وجود، باز هم دندانپزشکی جزء مشاغل فعاله و بازار کار خوبی داره.

فارغ‌التحصیلان رشته دندانپزشکی عمومی می‌تونن بعد از اتمام دانشگاه‌شون، در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و کلینیک‌های دندانپزشکی مشغول به کار بشن یا برای خودشون مطب دندانپزشکی بزنن و به صورت مستقل کار کنن.

درآمد رشته دندانپزشکی

در معرفی رشته دندانپزشکی، باید بگیم که این رشته جزو مشاغل پردرآمده ولی نمیشه یک درآمد و حقوق مشخصی رو براش در نظر گرفت. معمولا دندانپزشک‌هایی که توی کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها کار می‌کنن، یک حقوق ثابتی که از قبل تعیین شده رو می‌‎گیرن ولی دندانپزشک‌هایی که مطب شخصی دارن درآمدشون بیشتره. میزان درآمد دندانپزشکان به شهر و محلی که در اون مشغول به کار هستن هم بستگی داره.

سختی‌های رشته دندانپزشکی

دندانپزشکان چون مستقیم با بیماران در ارتباط هستن، احتمال این که در معرض بیماری‌های مختلف واگیردار مثل هپاتیت، ایدز و مواردی از این دست قرار بگیرن، زیاده. بعضی بیماران ممکنه به این بیماری‌ها مبتلا باشن و این موضوع باعث میشه تا دندانپزشک‌ها همیشه مراقب باشن و همه نکات بهداشتی و ایمنی رو با دقت رعایت کنن تا خودشون و بیمارانشون در خطر قرار نگیرن. استفاده از ابزارهای استریل، دستکش، ماسک و رعایت دقیق بهداشت محیط کار، از جمله نکات ضروری در این حرفه‌‌ست.

از طرف دیگه، کار دندانپزشکی به خاطر این که معمولا نیاز به نشستن طولانی مدت یا خم شدن داره، می‌تونه فشار زیادی روی کمر، گردن و پاها بیاره. به همین دلیل افرادی که در رشته دندانپزشکی درس خوندن، باید ورزش رو جزء برنامه روزانه‌شون قرار بدن تا از بروز این نوع مشکلات جلوگیری کنن.

مقاطع بالاتر از دندان پزشکی عمومی

در ایران، دندانپزشکان می‌تونن تا مقطع فوق دکتری ادامه تحصیل بدن و گرایش‌های مختلفی مثل؛ جراحی فک و صورت، ارتودنسی، جراحی لثه و ایمپلنت، دندانپزشکی کودکان، درمان ریشه، پروترزهای دندانی و ایمپلنت، بیماری‌های دهان و تشخیص و ... رو با توجه به علاقه شخصی‌شون و فاکتورهای دیگه که ممکنه در نظر داشته باشن، انتخاب کنن.

طرح اجباری رشته دندانپزشکی

دانشجویانی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می‌کنن، پس از فارغ‌التحصیلی باید ۱۸ ماه طرح اجباری رو بگذرونن. بعد از پایان این دوره، می‌تونن برای خودشون مطب شخصی راه‌اندازی کنن. البته در طول این ۱۸ ماه طرح، این امکان وجود داره که به صورت پاره‌وقت در مطب دندانپزشکان دیگه یا کلینیک‌های دندانپزشکی هم کار کنن.

محل خدمت دندانپزشکان در دوره طرح، که اکثرا در مناطق محروم یا کم‌برخوردار برگزار میشه رو وزارت بهداشت مشخص می‌کنه. همچنین، حقوق دندانپزشکانی که در دوره طرح هستن معمولاً کمتر از حقوق دندانپزشکانی هست که طرح‌شون تموم شده و به صورت آزاد فعالیت می‌کنن.

معافیت از طرح اجباری رشته دندانپزشکی

بعضی از فارغ‌التحصیلان رشته دندانپزشکی، شرایطی دارن که می‌تونن از گذروندن طرح اجباری معاف بشن. از مهم‌ترین این شرایط می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تک فرزندها؛
  • رتبه‌های 1 تا 3 آزمون جامع علوم پایه؛
  • 10 نفر اول کنکور سراسری رشته تجربی؛
  • افرادی که مدال طلای المپیاد دانش‌آموزی دارن؛
  • افرادی که بعد از تموم شدن تحصیل‌شون، میرن سربازی؛
  • افرادی که خارج از کشور درس خوندن و فارغ‌التحصیل شدن؛
  • خانم‌هایی که همسر اون‌ها فوت شده و الان سرپرست خانواده‌ هستن؛
  • افرادی که بیماری خاص دارن و شورای عالی پزشکی بیماری اون‌ها رو تایید کرده؛
  • خانواده شهدا و آزادگان، خود آزادگان، فرزندان جانبازان بالای 50 درصد، همسران جانبازان بالای 70 درصد.

ضرایب دروس کنکور تجربی برای رشته دندانپزشکی

از اونجایی که رشته دندانپزشکی جزء رشته‌هاییه که متقاضیان زیادی داره و خیلی‌ها برای قبولی در این رشته تلاش می‌کنن و هدفشون اینه که در کنکور تجربی، درصدهای بالایی رو به دست بیارن؛ چون رشته دندانپزشکی جزء رشته‌های تاپ تجربی محسوب میشه و ضرایب دروس کنکور تجربی برای این رشته به این صورته:

اسم درسضریب درس
زمین شناسی0
ریاضی2
زیست4
شیمی3
فیزیک3

دانشگاه‌های دارای رشته دندانپزشکی

رشته دندانپزشکی، همیشه جزء رشته‌های پرطرفدار بوده و هر ساله هزاران داوطلب آرزو دارن که وارد این رشته بشن. آشنایی با ظرفیت دانشگاه‌ها و فهرست دانشگاه‌هایی که این رشته رو ارائه می‌کنن، می‌تونه کمک بزرگی باشه تا انتخاب رشته بهتری داشته باشن و دقیق‌تر تصمیم بگیرن.

در سال 1403، چند دانشگاه مطرح کشور برای رشته دندانپزشکی ظرفیت پذیرش دانشجو داشتن که در ادامه به مهم‌ترین‌شون اشاره می‌کنیم. البته توجه داشته باشین که ظرفیت‌ها و دانشگاه‌های پذیرنده هر سال ممکنه تغییر کنه، پس حتما برای اطلاعات دقیق‌تر، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1404 رو بررسی کنین.

  • دانشگاه علوم پزشکی البرز؛
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران؛
  • دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان؛
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
مقاله پیشنهادی

دفترچه انتخاب رشته 1404

دفترچه انتخاب رشته 1403 / انتخاب رشته 1403 / دفترچه ثبت‌ نام کنکور سراسری 1403

جمع‌بندی

رشته دندانپزشکی، یکی از پرطرفدارترین رشته‌ها بین بچه‌های تجربیه. خیلی از دانش‌آموزان سال‌ها تلاش کرده و با هم سن و سال‌های خودشون رقابت می‌کنن تا بتونن در این رشته قبول بشن. اگه وارد حرفه دندانپزشکی بشین، حدود 6 سال باید درس بخونین و بعدش می‌تونین به عنوان دندان‌پزشک شروع به کار کنین.

همچنین، اگه دوست دارین در مورد باقی زیرگروه‌های تجربی مثل رشته گفتار درمانی، رشته رادیولوژی، رشته فیزیوتراپی و رشته بهداشت محیط اطلاعات بیشتری رو به دست بیارین، به مقالات مربوطه که در وبلاگ پرش وجود داره مراجعه کنین.

از اونجایی که قبولی در رشته دندانپزشکی آسون نیست و باید با یک برنامه‌ درسی اصولی و با استفاده از منابع کمک آموزشی خیلی خوب و با کیفیت درس بخونین و تلاش کنین، می‌تونین با وارد کردن شماره تلفن خودتون در کادر ارتباط با مشاورین ما، منتظر تماس مشاورین گروه آموزشی پرش باشین تا در مسیر پر پیچ و خم کنکور تجربی همراه شما باشن و کمک‌تون کنن تا به خوبی از پس کنکور بر بیاین.

سوالات پرتکرار

بازار کار رشته دندانپزشکی چجوریه؟

دندانپزشک‌ها می‌تونن بعد از تموم شدن دوران تحصیل‌شون، توی درمانگاه‌ها و کلینیک‌های دندان‌پزشکی فعالیت کنن یا برای خودشون مطب شخصی بزنن.

مقالات مشابه

زمان انتخاب رشته که میشه، خیلی از دانش‌آموزان دائم این سوال رو از اطرافیان میپرسن که دانشگاه غیر انتفاعی چجوریه؟ و آیا این دانشگاه تمام رشته‌ها رو داره یا نه؟! دانشگاه غیر انتفاعی، یکی از انواع...

رشته پرتودرمانی، یکی از روش‌های مهم و پرکاربرد برای درمان سرطان به حساب میاد. در این روش، از پرتوهای پرانرژی مثل اشعه ایکس و گاما استفاده می‌کنن تا سلول‌های سرطانی رو از بین ببرن و باعث کوچیک‌تر...

شاید برای شما هم این سوال پیش اومده باشه که آسون‌ترین رشته‌های مهندسی کدومن؟ در واقع باید گفت همه رشته‌ها کم و بیش سختی خودشون رو دارن. ولی برای یادگیری بعضی از دروس باید تلاش بیشتری داشته و زمان...

رشته روزنامه‌نگاری، یکی از رشته‌های جذاب در علوم انسانیه. خیلی از داوطلبان کنکور انسانی، رویای تحصیل در این رشته پر هیجان رو دارن و تمایل دارن با بهترین رشته‌های انسانی در دانشگاه آشنا بشن. ما در...

موقع انتخاب رشته، همیشه دانشگاه‌های تهران جزء گزینه‌های جذاب داوطلبان کنکور به حساب میان. دانشگاه شهید بهشتی، یکی از این دانشگاه‌ها است که طرفداران زیادی داره. علت اون هم جایگاه علمی، امکانات عالی...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه