ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

تغییر رشته در مقطع کارشناسی چه شرایطی دارد؟
بروزرسانی :
رادمهر آذری

208

تغییر رشته در مقطع کارشناسی چه شرایطی دارد؟

تغییر رشته در مقطع کارشناسی برای دانشجویان امکان پذیر است اما، شرایط خاص خود را دارد. یکی از شرایط آن گذراندن تعداد واحدی مشخص از دروس رشته فعلی دانشجو است. تغییر رشته در مقطع کارشناسی امکان پذیر است اما شرایط خاص خود را دارد. دانشجویان واجد شرایط می‌توانند برای تغییر رشته در مقطع کارشناسی اقدام کنند.

تغییر رشته در مقطع کارشناسی، موضوعی که ما در این قسمت به صورت دقیق برسی می‌کنیم؛ به طور کلی، برخی از دانشجویان مدتی پس از ورود به دانشگاه و حضور سر کلاس‌های درس خود به فکر تغییر رشته در مقطع کارشناسی می‌افتند.

با رشته خود احساس بیگانگی می‌کنند و نمی‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. این مسئله یک معضل شایع و پرتکرار میان دانشجویان رشته‌های مختلف است. از آنجایی که ورود به دانشگاه برای دانشجویان کارشناسی یک اتفاق جدید است، بسیاری از آنها تصور واضح و روشنی از رشته‌ای که قرار است در  آن تحصیل کنند ندارند.

طبیعی است که برخی از دانشجویان کارشناسی مدتی پس از حضور در دانشگاه احساس کنند که رشته خود را اشتباه انتخاب کرده‌اند. در مطلب پیش رو، در ابتدا شرایط قانونی تغییر رشته در مقطع کارشناسی را شرح داده‌ایم و بعد مطالبی را گوشزد کرده‌ایم که شما را برای یک تغییر رشته هوشمندانه راهنمایی می‌کند.

شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی

دانشجویانی که در مقطع کارشناسی درخواست تغییر رشته دارند، باید شرایط تعیین شده توسط وزارت علوم را دارا باشند. در ادامه این شرایط ذکر شده است:

  • دانشجویی که قصد تغییر رشته دارد باید حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحدهای کارشناسی را گذرانده باشد.
  • نمره‌های اکسابی دانشجو در آزمون سراسری گروه آموزشی مربوطه نباید پایین تراز نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آن رشته، گرایش، دانشگاه و در همان سال باشد. (این مورد بر اساس کارنامه سبز دانشجو بررسی می‌شود)
  • اگر دانشجو قصد تغییر رشته در داخل دانشگاه را دارد موافقت گروه‌های آموزشی مبدا و مقصد ضروری است.
  • اگر دانشجو قصد دارد دانشگاهش را هم تغییر دهد، موافقت دانشگاه مبدا و مقصد ضروری است (برخی از دانشگاه‌ها بر اساس قوانین خود، تغییر رشته از دانشگاه‌های دیگر را نمی‌پذیرند.)
  • دانشجو باید سنوات تحصیلی مجاز برای گذراندن واحدهای رشته جدیدی را دارا باشد.

چند نکته درباره تغییر رشته در مقطع کارشناسی

  1. گاهی داوطلبان کنکور سراسری، پس از اعلام نتایج انتخاب رشته متوجه می‌شوند که رشته قبولی خود را دوست ندارند.
  2. گاهی هم داوطلبان یا به خاطر اشتباه وارد کردن کد رشته‌ها، در رشته اشتباهی قبول شده‌ و علاقه‌ای به تحصیل در آن رشته ندارند.
  3. در این شرایط بهترین کار این است که بلافاصله پس از مشاهده اعلام نتایج، داوطلب تقاضای تغییر رشته را به خاطر اشتباه در اولویت‌بندی انتخاب رشته به سازمان سنجش بدهد و منتظر نتیجه بررسی سازمان سنجش باشد. داوطلبان وقتی برای تغییر رشته درخواست می‌دهند رشته جایگزین خود را هم اعلام می‌کنند. در این روش معمولا سازمان سنجش خیلی سریع نتیجه را اعلام می‌کند تا دانشجو از ابتدای سال تحصیلی بتواند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کند.
  4. دانشجویانی که برای تغییر رشته اقدام می‌کنند باید در انتخاب رشته کنکور جدید نهایت دقت را به خرج دهند؛ زیرا هر دانشجو یک بار مجاز به تغییر رشته است.
  5. دانشجو تنها می‌تواند در مقاطع تحصیلی هم سطح و یا مقاطع تحصیلی بالاتر به پایین‌تر تغییر رشته دهد.
  6. وقتی با تغییر رشته موافقت شد، دانشجو باید بلافاصله برای ثبت نام در رشته جدید اقدام کند و بعد از آن هم دانشجو امکان بازگشت به رشته قبلی را ندارد.
  7. اگر دانشجو در زمان تعیین شده برای ثبت نام در رشته جدید اقدام نکند، به منزله انصراف او از تغییر رشته خواهد بود و دیگر تا پایان تحصیل امکان تغییر رشته ندارد.
  8. دانشجویان متقاضی تغییر رشته درخواست خود را برای تغییر رشته باید حداقل  6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به دفتر آموزش دانشگاه محل تحصیل خود تحویل دهند.
مقاله پیشنهادی

0 تا 100 مراحل تغییر رشته در دبیرستان

تغییر رشته در دبیرستان امکان پذیره اما شرایط و قوانین خاص خودش رو داره که در این مطلب شرایط تغییر رشته رو به طور کامل برای شما توضیح دادیم.

شرایط تطبیق دروس پس از تغییر رشته

  • دانشجویانی که تغییر رشته می‌دهند، می‌توانند برخی از واحدهایی را که در رشته قبلی خود گذرانده‌اند تطبیق دهند. بدین ترتیب دیگر نیازی نیست آن واحدها را در رشته جدید بگذرانند.
  • دانشگاه و مدارک تحصیلی قبلی دانشجو باید مورد تایید وزارت علوم تحقیقات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
  • محتوای آموزشی دروس گذرانده شده باید با دروس رشته جدید اشتراک داشته باشد. این مورد را گروه آموزشی دانشگاه تشخیص می‌دهد و نمره هر یک از دروس نباید کمتر از 12 باشد.
  • معادل سازی واحدهای گذرانده شده، توسط گروه آموزشی دانشگاه مقصد انجام می‌شود.
  • نمرات دروسی که در تطبیق واحدها پذیرفته می‌شوند، تنها در محاسبه میانگین کل دانشجو محاسبه می‌شود.
  • به ازاء هر 20 واحد از دروس پذيرفته شده دانشجو يک نيمسال تحصيلی از حداکثر مدت مجاز تحصيل او کاسته می شود.

چگونه می‌توانیم انتخاب رشته بهتری داشته باشیم؟

  • داوطلبان کنکور سراسری بعد از گذراندن کنکور باید درباره رشته‌های مختلف گروه آزمایشی خود تحقیق کنند. آنهاهمچنین باید آینده شغلی رشته‌های مورد نظر خود را بررسی کنند.
  • اگر داوطلب کنکور سراسری رشته یا رشته‌های خاصی را مد نظر دارد، باید درباره واحدهای درسی آن رشته‌ها در دانشگاه تحقیق و بررسی کند.
  • مشورت با دانشجویان رشته‌های مورد نظر داوطلب کنکور، یکی از بهترین راه‌ها برای داشتن انتخاب رشته موفق است.
  • بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته، داوطلب باید بلافاصله شرایط تحصیلی و شغلی رشته قبولی خود را بررسی کند و در صورتی که از نتیجه انتخاب رشته ناراضی بود در اسرع وقت درخواست تغییر رشته خود را به سازمان سنجش اعلام کند.
  • اگر دانشجو مدتی بعد از حضور در دانشگاه متوجه شد که رشته تحصیلی خود را دوست ندارد، باید کارنامه سبز خود را بررسی کرده و رشته‌هایی که در آن‌ها نمره قبولی را کسب کرده بررسی کند.
  • بعد از اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته، کارنامه سبز داوطلبان نیز در سایت سنجش قرار می‌گیرد. داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سنجش کارنامه سبز خود را دریافت کرده و انتخاب‌های پایینی خود را بررسی کنند.

 جمع‌بندی

تغییر رشته در مقطع کارشناسی، موضوعی که ما توی این قسمت به صورت دقیق بررسی کردیم؛ به طور کلی، برخی از دانشجویان به دنبال تغییر رشته در مقطع کارشناسی هستند. اگر داوطلب کنکور سراسری هنگام اعلام نتایج انتخاب رشته تصمیم به تغییر رشته بگیرد، کارش بسیار آسان‌تر می‌شود.

داوطلب باید بلافاصله بعد از اعلام نتایج تغییر رشته، درخواست تغییر رشته را به سنجش ارسال کند. اگر دانشجو وارد دانشگاه شده و مدتی بعد از تحصیل در رشته قبولی خود متوجه شود که به رشته خود علاقه‌ای ندارد، باید شرایطی که در بالا ذکر شد را داشته باشد و طبق آنچه در این مقاله از وبلاگ پرش توضیح داده شد عمل کند.

سوالات پرتکرار

آیا در مقطع کارشناسی می‌توان تغییر رشته داد؟

بله امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی برای دانشجویان واجد شرایط وجود دارد.

مقالات مشابه

زمان انتخاب رشته که میشه، خیلی از دانش‌آموزان دائم این سوال رو از اطرافیان میپرسن که دانشگاه غیر انتفاعی چجوریه؟ و آیا این دانشگاه تمام رشته‌ها رو داره یا نه؟! دانشگاه غیر انتفاعی، یکی از انواع...

رشته پرتودرمانی، یکی از روش‌های مهم و پرکاربرد برای درمان سرطان به حساب میاد. در این روش، از پرتوهای پرانرژی مثل اشعه ایکس و گاما استفاده می‌کنن تا سلول‌های سرطانی رو از بین ببرن و باعث کوچیک‌تر...

شاید برای شما هم این سوال پیش اومده باشه که آسون‌ترین رشته‌های مهندسی کدومن؟ در واقع باید گفت همه رشته‌ها کم و بیش سختی خودشون رو دارن. ولی برای یادگیری بعضی از دروس باید تلاش بیشتری داشته و زمان...

رشته روزنامه‌نگاری، یکی از رشته‌های جذاب در علوم انسانیه. خیلی از داوطلبان کنکور انسانی، رویای تحصیل در این رشته پر هیجان رو دارن و تمایل دارن با بهترین رشته‌های انسانی در دانشگاه آشنا بشن. ما در...

موقع انتخاب رشته، همیشه دانشگاه‌های تهران جزء گزینه‌های جذاب داوطلبان کنکور به حساب میان. دانشگاه شهید بهشتی، یکی از این دانشگاه‌ها است که طرفداران زیادی داره. علت اون هم جایگاه علمی، امکانات عالی...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
مرتب‌سازی براساس :
جدیدترین
م
معاف 2515۷ دی ۱۴۰۲

باسلام با مدرک کاردانی رشته مهندسی طبیعت میتونم برایه کارشناسی مثلا چیزی مثل طراحی دوخت بخونم؟

پاسخ@معاف_2515
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۷ دی ۱۴۰۲

سلام 🙏🏻🙌 بله، می‌توانید از رشته مهندسی طبیعت به رشته طراحی دوخت تغییر رشته دهید. این رشته به دو دسته تک دوزی و دوخت صنعتی تقسیم می‌شود. در تک دوزی (مزون دوزی)، افراد با تکنیک‌های دوخت ژورنالی و تکی آشنا می‌شوند. برای ثبت‌نام در رشته طراحی دوخت باید مدرک دیپلم داشته باشید و نیازی به گذراندن دوره پیش‌دانشگاهی نیست. اگر علاقه‌مند به طراحی لباس هستید، می‌توانید در دانشگاه‌های آزاد، علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای ثبت‌نام کنید.

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه