دانشگاه پردیس خودگردان یا پردیس بینالملل، شعبههایی از دانشگاههای دولتی ایران هستن که در چهارچوب همین دانشگاه فعالیت میکنن و از دانشجوها شهریه دریافت میکنن. یعنی تمام امکانات و خدمات ارائه شده این دانشگاهها، از شهریههای پرداختی دانشجویان تامین میشه. به همین دلیل، امکانات بهتری نسبت به دانشگاههای دولتی دارن؛ البته باید در نظر داشته باشین که این هزینه، نسبتا بالاست.
برای ورود به دانشگاههای پردیس خودگردان، باید در کنکور سراسری سازمان سنجش شرکت کنین. البته یک راه دیگه هم هست؛ بعضی از این دانشگاهها، آزمونهای اختصاصی خودشون رو برگزار میکنن و اگه قبول بشین، میتونین بدون شرکت در کنکور سراسری وارد این دانشگاهها بشین و ادامه تحصیل بدین. البته بهتره بدونین که ممکنه بعضی از رشتهها اصلا نیازی به کنکور نداشته باشن و بتونین فقط با سوابق تحصیلیتون در این دانشگاهها پذیرفته بشین.
هر کدوم از این روشها شرایط خاص خودشون رو دارن. بنابراین، شما باید به این درجه از اطمینان برسین که کدومش برای شما مناسبتر و بهتره. برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه و شرایط پذیرش اونها، تا انتهای این مقاله همراه ما باشین.
همه چیز در مورد دانشگاه پردیس خودگردان
برای پاسخ به این سوال که دانشگاه پردیس خودگردان چیست، باید بگیم که این دانشگاهها برای تحصیل شهریه دریافت میکنن. هدف دانشگاه پردیس بینالملل این بوده که فرصتی فراهم کنه تا علاقهمندان به تحصیل در ایران، از سراسر دنیا بتونن وارد این دانشگاهها بشن و ادامه تحصیل بدن. همچنین، هدف دیگه اون جلوگیری از رفتن افراد برای تحصیل در خارج کشور بود؛ اما چون در این موضوع موفق نشدن، اسم اونها رو به دانشگاه پردیس خودگردان تغییر دادن.
دانشگاههای پردیس خودگردان، جزء بهترین دانشگاههای جهان به حساب میان و تا سال 1392 به صورت نیمهمتمرکز دانشجو قبول میکردن. این دانشگاهها سه برابر ظرفیت هر رشته از دانشجویان متقاضی دعوت به مصاحبه کرده و میزان تسلط دانشجو به زبان انگلیسی رو برسی میکردن. بعد از بررسی سطح دانشجویان، اونها رو قبول یا رد میکردن.
ولی از سال 1393 این دانشگاهها از حالت نیمهمتمرکز به حالت متمرکز تغییر کردن و قبولی در دانشگاه پردیس خودگردان تنها با اعلام سنجش تایید میشه. همین موضوع باعث شد که برای قبولی در بعضی از رشتههای این دانشگاهها دیگه نیازی به مصاحبه نداشته باشین.
البته دانشجویانی که میخوان در پردیس خودگردان دانشگاههای امیرکبیر و صنعتی شریف درس بخونن، باید در مصاحبه هم قبول بشن ولی دانشجویانی که با تکمیل ظرفیت در این دانشگاه قبول شدن نیازی به مصاحبه ندارن.
جالبه بدونین که بعضی از دانشگاههای پردیس خودگردان رشتههایی دارن که برای پذیرش نیازی به آزمون ندارن. در این شرایط داوطلب میتونه بدون شرکت در کنکور، رشته مورد علاقهش رو انتخاب کنه و ادامه تحصیل بده. اعلام پذیرش دانشجو برای پردیسهای خودگردان همیشه از طرف سایت دانشگاه پردیس خودگردان و سایت سازمان سنجشه.
پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان به صورت کلی بر اساس قوانین مربوط به دانشگاههای تحت نظارت سازمان سنجش کشوره.
شرایط ثبت نام دانشگاه پردیس خودگردان
این دانشگاه هم با کنکور و هم بدون کنکور، دانشجو پذیرش میکنه. برای این که بتونین با هر کدوم از این دو رش در این دانشگاه قبول بشین و درس بخونین، لازمه یک سری موارد رو رعایت کنین. از مهمترین شروط ثبت نام در این دانشگاه میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
ثبتنام در دانشگاه پردیس خودگردان با کنکور:
برای پذیرش در نیمسال اول، باید تا شهریور همون سال فارغالتحصیل بشین؛
اعتقاد داشتن به دین اسلام یا یکی از ادیان مطرح در قانون اساسی؛
نداشتن سابقه عضویت در سازمانها و گروههای غیرقانونی؛
داشتن یکی از مدارک کاردانی، فنی و حرفهای و دیپلم نظری واجبه تا بتونین در زمان مشخص شدن زمان کنکور، در این آزمون شرکت کرده و رتبه قبولی رو به دست بیارین؛
آمادگی برای پرداخت شهریههای تعیینشده توسط دانشگاه پردیس خودگردان؛
رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی و پیراپزشکی تنها از طریق شرکت در کنکور سراسری پذیرش دارن؛
اگه میخواین که در نیمسال دوم پذیرش بشین، باید تا بهمن همون سال فارغالتحصیل شده باشین.
ثبتنام در دانشگاه پردیس خودگردان بدون کنکور:
افرادی که در امتحانات نهایی شرکت کردن، از طریق معدل کتبی دیپلم و افرادی که دیپلم فنی و حرفه ای دارن، از طریق معدل کل دیپلم پذیرش میشن؛
دانشجوهایی که در دانشگاههای سراسری درس میخونن و قصد دارن بدون کنکور برای ورودی مهر دانشگاه پردیس انتخاب رشته کنن، باید حتماً تا 31 مرداد 1403 انصرافشون رو به دانشگاه اعلام کنن؛
افرادی که دیپلم رشتههای ریاضی، انسانی، تجربی، زبان یا هنر دارن، یا داوطلبای فنی و حرفهای و کار و دانش نظام قدیم که مدرک پیشدانشگاهی یا کاردانی گرفتن، میتونن برای ثبت نام و انتخاب رشته در این دانشگاه اقدام کنن؛
اعتقاد به اسلام یا یکی از ادیان مطرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
فرق دانشگاه پردیس خودگردان با بقیه دانشگاهها
حالا که با شرایط ثبت نام در این دانشگاه آشنا شدین، شاید خوب باشه بدونین که اصلیترین فرق دانشگاه پردیس خودگردان با بقیه دانشگاهها چیه:
دانشگاههای پردیس در رشتههای انسانی دانشجوی کمتری قبول میکنن؛
پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان کشوریه و اصلا گزینش بومی نداره؛
هزینه و شهریه دانشگاه پردیس خودگردان از تمامی دانشگاههای دیگه بیشتره؛
در بعضی از رشتههای این دانشگاهها، امکان پذیرش دانشجو بدون کنکور هم وجود داره؛
دانشگاههای پردیس خودگردان تمام هزینههای خودشون رو از شهریههای پرداختی دانشجویان تامین میکنن؛
اساتید دانشگاههای پردیس همه استادهای دانشگاههای دولتی هستن و از لحاظ علمی مثل دانشگاههای دولتی عمل میکنن؛
بیشتر رشتههای دانشگاه پردیس خودگردان از بین رشتههای تاپ پزشکی و پیراپزشکی علوم تجربیه و داوطلبان این نوع رشتهها میتونن این دانشگاه رو برای تحصیل انتخاب کنن؛
پردیسهای خودگردان امکانات رفاهی زیادی مثل خوابگاه، سرویس رفت و آمد، غذا و غیره رو در اختیار دانشجویان قرار میدن که همه این موارد در ازای دریافت هزینهست؛
اگه دانشجویی قصد انصراف از تحصیل رو داشته باشه، باید شهریه ثابت تمام ترمهایی که باقی مونده رو پرداخت کنه؛
میتونیم بگیم پردیس دانشگاهها از نظر کیفیت آموزشی با هم فرق دارن. به همین دلیل، براساس امکانات و خدماتی که در اختیار دانشجویان قرار میدن، شهریه بیشتری هم میگیرن.
مزایای تحصیل در دانشگاههای بینالمللی پردیس خودگردان
درسته که هزینه دریافتی این دانشگاه از دانشجویان زیاده، ولی در مقابل، یک سری از مزایا رو در اختیارشون قرار میده که ممکنه در دانشگاههای دیگه وجود نداشته باشه. از مهمترین مزایای تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
دانشجویان این دانشگاه میتونن دوباره در کنکور شرکت کنن و اگه دانشگاه دیگهای قبول شدن از این دانشگاه انصراف بدن؛
شما هر چند بار در دانشگاههای پردیس قبول بشین، باز هم میتونین در کنکور شرکت کنین و هیچ محدودیتی در قبولی نداره؛ ولی در دانشگاههای روزانه شما نمیتونین بیشتر از یک بار در دانشگاه روزانه درس بخونین؛
به دلیل جذب دانشجویان از سراسر کشور و حتی جهان، دانشجویان در پردیسهای خودگردان معمولاً در محیطی رقابتی و پیشرفته درس میخونن.
همه فارغالتحصیلان پردیس خودگردان بعد از دریافت مدرک تحصیلی، میتونن به هر جای دنیا برن و کار کنن؛ یعنی اونها نیاز تعهد به خدمت ندارن و به راحتی میتونن مدرک خودشون رو از دانشگاه بگیرن.
رشتههای بدون کنکور دانشگاه بین المللی پردیس خودگردان
یک سری از رشتهها هستن که شما میتونین بدون شرکت در کنکور، انتخابشون کنین و در دانشگاه پردیس بین الملل مشغول به تحصیل بشین:
مهندسی هوافضا
مهندسی معماری
مهندسی صنایع
مهندسی کامپیوتر
مهندسی فضای سبز
مهندسی شهرسازی
مهندسی مکانیک
مهندسی عمران
مهندسی مواد و متالورژی
جغرافیا
مدیریت مالی
مترجمی زبان انگلیسی
حقوق
آمار
مقاله پیشنهادی
لیست رشتههای بدون کنکور دانشگاه آزاد
دراین مطلب میخواهیم شما را با لیست رشتههای بدون کنکور دانشگاه آزاد آشنا کنیم تا بتوانید به آسانی رشته دلخواه خود را انتخاب نمایید،باماباشید
رشتههای با کنکور پردیس بین الملل
در این دانشگاه، بعضی از رشتههای تاپ به ویژه در گروه آزمایشی علوم تجربی هست که به واسطه قبول شدن و کسب رتبه عالی در کنکور، امکان تحصیل در اونها وجود داره:
پزشکی
مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار
پرستاری
مهندسی بهداشت محیط
دندانپزشکی
علوم تغذیه
داروسازی
هوشبری
علوم آزمایشگاهی
ساخت پروتزهای دندانی
مامایی
علوم و صنایع غذایی
گفتار درمانی
شنواییشناسی
کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی
تکنولوژی پرتوشناسی
کار درمانی
تکنولوژی پرتو درمانی
فیزیوتراپی
بیناییسنجی
اعضای مصنوعی
بهداشت عمومی
تکنولوژی اتاق عمل
فناوری اطلاعات سلامت
تکنولوژی پزشکی هستهای
اعتبار مدرک دانشگاهی پردیس خودگردان
اعتبار مدرک پردیس خودگردان با دانشگاههای دیگه یکیه و تفاوتی از نظر علمی و اعتبار دانشگاههای دیگه نداره. مدرک این دانشگاه، تحت نظارت مستقیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر میشه و از نظر اعتبار در داخل و خارج از کشور معتبره. فارغالتحصیلان این دانشگاهها میتونن بدون محدودیت در آزمونهای استخدامی، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و ورود به بازار کار شرکت کنن. با این حال، عنوان "پردیس خودگردان" در مدرک تحصیلیشون درج میشه. این تفاوت صرفاً به نحوه پذیرش دانشجو مربوطه و تأثیری بر کیفیت علمی مدرک نداره.
جمعبندی
دانشگاه پردیس خودگردان با فراهم کردن امکانات آموزشی مناسب و فضای رشد علمی، فرصت خوبی برای ادامه تحصیل و پیشرفت دانشجوها به وجود آورده. این دانشگاه با وجود استادان باتجربه و برنامههای آموزشی بهروز، سعی داره زمینهای بسازه که دانشجویان بتونن علاوه بر کسب دانش، مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار رو هم یاد بگیرن.
به طور کلی، این دانشگاه میتونه انتخاب دوم خوبی باشه. یعنی اگه شما برای قبولی در رشته پزشکی زحمت زیادی کشیدین ولی دانشگاه روزانه قبول نشدین، دانشگاه خودگردان میتونه انتخاب خوبی برای شما باشه؛ چون شما در همون محیط دانشگاههای دولتی با همون اساتید میتونین ترمهای دانشگاهی رو بگذرونین.
در نهایت اگه دوست دارین مطالب بیشتری از دانشگاههای برتر کشور بخونین، مثل بهترین دانشگاهها برای رشته حقوق، دانشگاه خوارزمی و دانشگاه تهران، به وبلاگ پرش مراجعه کنین.
سوالات پرتکرار
اعتبار مدرک دانشگاه پردیس خودگردان بین المللی معتبره؟
مدرک پردیس خودگردان به اندازه دانشگاههای دولتی اعتبار داره.