رشته حسابداری یکی از رشتههای پرکاربرده. به همین دلیل هم متقاضیاش زیادن. از اونجایی که تمام شرکتها و سازمانها به حسابدار نیاز دارن، میشه گفت همیشه بازار کارش خوب بوده. در این مقاله به معرفی دقیق رشته حسابداری و گرایشهای مختلفش میپردازیم.
همچنین اگه شما تمایل دارین در مورد سایر رشته مثل رشته علوم کامپیوتر اطلاعاتی داشته باشین بهتره که مقاله مرتبط با سایر رشتهها رو از سایت پرش بخونین.
برای آشنایی با رشته حسابداری، تا انتهای مقاله همراه ما باشین.
رشته حسابداری با بازار کار خوبی که داره، مورد توجه خیلی از داوطلبان کنکور قرار میگیره. دانشآموزانی که در محاسبات قوی هستن و میتونن ساعات طولانی روی اعداد و ارقام تمرکز کنن، میتونن در این رشته موفق بشن.
این رشته تصویر واضحی از سلامت مالی یه سازمان و عملکردش ارائه میده که میتونه به عنوان یه کاتالیزور برای مدیریت منابع و رشد استراتژیک کمک کنه. حسابداری مثل یه ماشین قدرتمنده که اطلاعات خام رو بهش میدیم و اطلاعات پردازششده در اختیارمون قرار میده. از طریق این اطلاعات میشه فهمید که کجای کارمون مشکل داره و خیلی زود برطرفش کنیم. بنابراین میشه گفت، نظم و دقت تو حسابداری حرف اول رو میزنه.
اطلاعات حسابداری عملکرد مالی سازمانهارو نشون میده. در واقع میگه که این سازمان کجا سود کرده و کجا ضرر داده. همچنین رشته حسابداری به شفافسازی عملکرد سازمانها میپردازه و اطلاعات مورد نیاز رو در اختیار سرمایهگذاران، شرکا و سهامداران قرار میده تا ببینن که انتخابشون درست بوده یا نه. اینجاست که میفهمیم این رشته چقدر اهمیت داره.
رشته حسابداری چه کاربردی داره؟
کاربرد رشته حسابداری این سه مورده:
ثبت
دستهبندی
خلاصه کردن معاملات مالی
گرایشهای رشته حسابداری
گرایشهای هر رشته، شامل سرفصلهای درسی متفاوتی میشه و مشاغل مختلفی رو برای آیندهی فارغالتحصیلان تعیین میکنه. دنیای حسابداری و امور مالی، بسیار گسترده و پیچیدهست. چرا که برای تمام کارهای انسان امروزی به حساب و کتاب نیاز داره.
برای همین رشته حسابداری گرایشهای مختلفی داره که هر کدومشون برای موضوعات مختلفی استفاده میشن. با آگاهی از گرایشهای این رشته، میتونین تشخیص بدین که کدوم گرایش برای شما مناسبتره.
داوطلبان کنکور انسانی، ریاضی و تجربی میتونن در رشته حسابداری ادامه تحصیل بدن. این رشته در مقطع متوسطه و در هنرستانهای کشور هم تدریس میشه. در مقاطع بالاتر تحصیل مثل کارشناسی ارشد، میتونین گرایش مورد نظرتون رو انتخاب کنین. در ادامه به گرایشهای مختلف حسابداری میپردازیم.
حسابداری مالی
حسابداری مالی بخشی از رشته حسابداریه که به ارائه گزارش مالی برای استفادهکنندگان برون سازمانی مربوط میشه. تمام سازمانها یا موسسهها موظفن از یه حسابدار مالی برای انجام امور حسابداری خودشون استفاده کنن. رشته حسابدار مالی، سلامت مالی سازمان رو تضمین یا رد میکنه. بر این اساس سهامداران یا شرکای بالقوه میتونن به اون سازمان خاص اعتماد کنن.
حسابداری مدیریت
در حسابداری مدیریت، گزارش اطلاعات مورد نیاز مدیران برای برنامهریزی ارزیابی و کنترل عملیات یک موسسه انجام میشه.
حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده
در رشته حسابداری صنعتی، بهای تمام شدهی محصولات یا خدمات تعیین میشه. واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی از این گرایش حسابداری استفاده میکنن.
حسابداری دولتی
حسابداری دولتی یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی هر کشور محسوب میشه. این گرایش تمام فعالیتهای مربوط به کنترل و مدیریت مالی دولت رو پوشش میده.
تهیه و ارائه گزارشات مالی به مراجع قانونی و عمومی هم به این شاخه از رشته حسابداری مربوط میشه.
حسابداری مالیاتی
حسابداری مالیاتی به شرکتها و سازمانها کمک میکنه که مالیاتهای خودشون رو به درستی محاسبه کنن. به این شکل از خطا در پرداخت مالیات جلوگیری میکنه.
حسابداری بانکی
حسابداری بانکی همینطور که از اسمش مشخصه، توسط بانکها و موسسات مالی مورد استفاده قرار میگیره. این گرایش حسابداری بسیار مهمه. چرا که به مدیریت و کنترل اسناد مالیاتی و مالی بانکها کمک میکنه.
آیا رشته حسابداری سخته؟
سخت بودن یا آسون بودن یه رشته باید از جنبههای مختلفی مورد بررسی قرار بگیره. رشته حسابداری جزو رشتههای سخت محسوب نمیشه. اما اگه نتونی مهارتهای لازم برای این رشته رو کسب کنی و به اندازهی کافی دقیق نباشی، ممکنه ادامهی تحصیل در رشته حسابداری برات مشکل باشه. از جمله سختیهای این رشته، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
استرس زیاد
تنظیم اسناد مالی و ارائهی گزارشها در زمان معین، کار پراسترسیه. تلاش برای داشتن تمرکز و دقت در امورهم خودش باعث افزایش استرس میشه. بنابراین میشه گفت رشته حسابداری برای افراد صبور و آرام خیلی مناسبتره.
نیاز به یادگیری مداوم
به روز بودن و یادگیری مداوم، لازمهی موفقیت تو رشتهی حسابداریه. تحقیق کردن و یادگیری مداوم از منابع مختلف برای برخی از افراد کار سختیه.
یکنواخت بودن
حسابداری از جمله کارهای روتینه. بنابراین اگه تو کار به تنوع نیاز داشته باشی، ممکنه رشته حسابداری برات سخت باشه. چون باید ساعات طولانی روی یه موضوع تمرکز کنی.
استعدادهای مورد نیاز برای رشته حسابداری
داشتن استعداد در موارد زیر به شما کمک میکنه که در رشته حسابداری موفق بشین:
هوش ریاضی
برای ادامه تحصیل و کار در رشته حسابداری، ذهن شما باید برای انجام عملیات ریاضی آماده باشه. بنابراین داشتن هوش ریاضی یه مزیته.
دقیق بودن
افراد دقیق در رشته حسابداری موفقترن. چون علاوه بر کار با عدد و رقم، باید اتفاقات مالی رو به خاطر بسپارین. اگه به جزئیات توجه میکنی و کارات روی برنامه پیش میره، معلومه که آدم دقیقی هستی و میتونی تو این رشته موفق بشی.
داشتن تمرکز
افرادی که بتونن رو موضوعات مختلف متمرکز بشن و حواسشون دائم به اطراف پرت نشه، میتونن تو رشته حسابداری موفق بشن.
منظم بودن
نظم و ترتیب در تدوین اسناد و گزارشهای مالی حرف اول رو میزنه. بنابراین یه حسابدار باید منظم باشه. اگه دوست داری همه چیز مرتب دستهبندی شده باشه و از به هم ریختگی بیزاری، میتونی تو رشته حسابداری موفق بشی.
توانایی انجام دادن چند کار همزمان
توانایی انجام چند کار همزمان یا به اصطلاح مولتی تسک (multitask) بودن، برای یه حسابدار مزیته. پس اگه مولتی تسکی و میتونی در آن واحد چند تا کار مختلف رو با هم انجام بدی، میتونی تو رشته حسابداری موفق بشی.
صبور بودن
رسیدن به اوضاع مالی یه سازمان میتونه کار خیلی خستهکنندهای باشه. برای همین یه حسابدار باید بیش از هر چیز صبور باشه. بنابراین اگه آدم عجولی هستی و کنترل اوضاع از دستت خارج میشه، بهتره در کنار این رشته، انتخابای دیگهای هم داشته باشی.
قدرت تجزیه و تحلیل
توانایی تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف کار هر کسی نیست. این که در مورد هر موضوع بتونی نگرش خاص خودتو ارائه بدی، یه استعداده. اگه این استعداد رو داری، میتونی تو رشته حسابداری موفق بشی.
بازار کار رشته حسابداری
در ابتدای مقاله هم گفتیم که حسابداری از جمله رشتههاییه که بازار کار خوبی داره. در تمام صنایع و سازمانها به حسابدار نیاز داریم. بنابراین دانشجویان این رشته بعد از فارغالتحصیلی میتونن به راحتی وارد بازار کار بشن. میزان درآمد این رشته به تجربه و دانش کارجو بستگی داره. هرچه سازمان بزرگتر و مشهورتر باشه، درآمد حسابدار هم بالاتر میره.
مشاغلی که میتونین به عنوان حسابدار داشته باشین، عبارتند از:
حسابدار مالی
مدیریت قسمت مالیات
کارشناسی بیمه
و سایر زمینههایی که به حسابداری و حسابرسی ارتباط دارن.
جمع بندی
انتخاب رشته یکی از مهمترین مراحلیه که هر دانشآموز باید پشت سر بذاره. چرا که اشتباه کردن تو این زمینه میتونه آیندهی شما رو به کلی تغییر بده. برای همین پیشنهاد میکنیم که برای این کار از مشاوره تحصیلی کمک بگیرین. والدین هم باید با دیدی باز و بدون اجبار تو انتخاب رشته همراه فرزندشون باشن.
اگه برای انتخاب رشته مشکل دارین، میتونین شماره تماس خودتون رو در کادر «ارتباط با ما» وارد کنین. مشاورین تحصیلی گروه آموزشی پرش با شما تماس میگیرن و راهنماییتون میکنن.
سوالات پرتکرار
آیا بدون کنکور هم میتونم تو دانشگاه حسابداری بخونم؟
بله بعضی از دانشگاههای دولتی، آزاد و علمیکاربردی بدون کنکور دانشجو میپذیرن.
رشته حسابداری برای مهاجرت چطوره؟
رشته حسابداری در مقطع کارشناسی هم گرایشهای مختلف داره؟