2055
چرا باید درس بخونیم؟
حتما شما هم بارها این سوال رو از خودتون پرسیدین که چرا باید درس بخونیم؟ دلایل منطقی زیادی برای درس خوندن وجود داره اما، ممکنه شما به بعضی از افراد دور و بر خودتون نگاه کنین و بر اساس وضعیت اونها محکم و قاطعانه بگین که درس خوندن بی فایده است! اگه شما هم همچین نظری دارین، حتما این مطلب رو تا انتها بخونین.
وقتی به عنوان یه دانشآموز خسته و دلزده از درس و مدرسه از والدین خودتون میپرسین که چرا باید درس بخونیم؟ حتما با این پاسخ تکراری مواجه میشین که «خب چون برای موفق شدن و آدم حسابی شدن حتما باید درس خوند!» اما، آیا این پاسخ، پاسخ صحیح و جهان شمولی است؟ در ادامه سعی میکنیم با بیان توضیحاتی شما رو به پاسخ این سوال برسونیم.
البته اگه درگیر روزمرگیهاتون هستین و فرصت نمیکنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست آموزش برنامهریزی درسی تیزهوشان رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین❤🎧🔊
چرا همه ما باید درس بخونیم؟
همانطور که میدونین در دنیای مدرن امروز که بیشتر کشورها روز به روز در حال پیشرفت و ترقی هستن، بیسواد بودن چقدر آدم رو به دردسر میندازه.
پیرمردی رو متصور بشین که از ناحیهای دور افتاده به یه شهر صنعتی و مدرن سفر کرده و هیچ سوادی هم نداره؛ پیرمرد با وجود اینکه در کشور خودش است اما چون سواد نداره، استفاده از وسایل نقلیه عمومی، خرید کردن، پیدا کردن محلی برای اقامت، تماس گرفتن با بستگانش و خیلی از کارهای دیگه براش سخت و چالش برانگیز میشه.
در ابتدا باید بیتعارف بگیم در جامعه امروزی درس خوندن تا سطح دیپلم یه ضرورت است و هیچ عذر و بهانهای برای اون پذیرفته شده نیست. با نگاهی ساده به سایتهای کاریابی میبینین که حداقل مدرک لازم برای مشاغل مختلف دیپلم ذکر شده است.
حتی ممکنه قصد داشته باشین که وارد بازار آزاد شده و برای مثال یه مغازه راه بیندازین. در این صورت هم دیپلم داشتن برای حساب کتاب کردن و چرخوندن مغازه واجبه و نداشتن اون ممکنه شما رو دچار مشکل کنه.
در اینجا شاید بعضی از دختر خانمها بگن اصلا قصد ندارم وارد بازار کار بشم و میخوام خانهدار باشم! باز هم لازمه شما حداقل سواد رو داشته باشین زیرا یه همسر و یه مادر با سواد، میتونه هوشمندانه تر مسائل خانه رو اداره بکنه و در درسها هم به فرزندانش کمک بیشتری کنه.
همه این موضوعات میتونه دلایل منطقی برای جواب این سوال که چرا باید درس بخونیم باشه.
تحصیلات عالیه و دانشگاه رفتن برای همه واجب است؟
مثالهای بالا سادهترین مثال برای درک اهمیت سواد در سطح خوندن و نوشتن، برای تمام افراد جامعه است. اما درس خوندن در سطوح بالاتر چه اهمیتی داره؟ آیا لازمه که همه لیسانس و فوقلیسانس داشته باشن؟
همانطور که در بالا گفتیم داشتن دیپلم برای همه واجبه اما دانشگاه رفتن یا نرفتن میتونه با اهداف و آرمانهای شما برای زندگی، مرتبط باشه. مثلا برای پزشک شدن حتما باید در دانشگاه تحصیل کنین اما، برای خیاط شدن میتونین از طریق کلاسها و آموزشگاههای هنری هم کار رو یاد بگیرین.
پس در درجه اول باید هدف خودتون رو مشخص کنین تا بتونین برای تحصیل توی دانشگاه بهترین تصمیم رو بگیرین. امروزه انواع و اقسام رشتههای هنری، فنی و ... توی دانشگاهها تدریس میشه و سطح وسیعتری از اهداف دانشآموزان رو در بر میگیره.
بنابراین مثل گذشته نیست که افراد حرفه مورد علاقه خودشون رو در میان رشتههای دانشگاهی پیدا نکنن. طبیعتا آشپزی که تحصیلات عالیه داره، اطلاعات علمیتر و مفیدتری درباره طبخ غذاها داره و خیاطی که طراحی لباس خونده، لباسهای متناسبتری میدوزه.
آیا درس خوندن تنها راه رسیدن به موفقیته؟
قطعا خیر! درس خوندن تنها راه رسیدن به موفقیت نیست و در حقیقت هزاران راه برای رسیدن به موفقیت وجود داره. اما، درس خوندن میتونه یکی از بهترین و دردسترس ترین راهها برای رسیدن به موفقیت باشه. پس اگه جزو افرادی هستین که این مسیر پیش روتون بازه و هیچ مانعی برای پیمودن اون ندارین، حتما با فکر و برنامهریزی توی اون قدم بذارین و ساده از کنارش نگذرین.
بله، قبول دارم که بعضی از درسهای مدرسه بیمزه و کسلکننده هستن اما حتما میدونین که همین کتابها قراره شما رو به سمت رشتههای برتر و پردرآمد دانشگاهی هدایت کنن. پس اگه هدف شما تحصیل کردن در رشتههای برتر و در دانشگاههای برتره، لازمه گاهی خودتون رو مجبور به درس خوندن کنین تا موفقیت خودتون رو توی آینده تضمین کنین.
اگه هم به فکر پیشرفت و کسب درآمد از راهی غیر از درس خوندن هستین، بدونین که درس خوندن سلولهای مغزی شما رو فعال کرده و ضرری براتون نداره. از طرفی میتونه سطح شما رو در کاری که قراره انجام بدین بالا ببره.
دلایل درس خوندن چیست؟
به طور کلی میشه دلایل پرس خوندن بسیار زیادی پیدا کرد. اما اگه بخوایم از دلایل درس خوندن فقط چند مورد رو نام ببریم، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- رسیدن به شغل رویایی؛
- کسب موقعیت اجتماعی؛
- راحتتر شدن مهاجرت؛
- عقب افتادن دوره سربازی و آسونتر شدن اون؛
- افزایش اطلاعات و آگاهی فردی.
راهکارهای علاقهمند شدن به درس خواندن
خیلی از دانشآموزان به دنبال راهکارهای علاقهمند شدن به درس هستن. ما توی این مقاله روشهای که باعث علاقهمندی شما به درس خوندن میشه رو بررسی میکنیم.
اهمیت علم آموزی از منظر دین و قرآن کریم
در دین مبین اسلام بر علم آموزی خیلی تاکید شده است. انسان به شناخت خودش و محیط پیرامونش تشویق شده و کسب علم جزو فضیلتهای مهم انسانی شمرده شده است. خداوند قدرت تفکر و تعقل رو به انسان عطا کرده تا به شناخت خودش و بعد به شناخت پروردگار و جهان اطرافش بپردازه.
انسان برای رسیدن به آگاهی و شناخت، باید کسب علم و معرفت کنه و با مطالعه کتابها که حاصل تجربه انسانهای دیگه است، راه رسیدن به آگاهی رو برای خودش هموارتر کنه.
جمع بندی
چرا باید درس بخونیم؟ توی این مقاله سعی کردیم این سوال رو به درستی تحلیل کنیم.
به طور کلی، میل به دونستن و کسب علوم و اطلاعات مختلف توی همه انسانها وجود داره. همه ما علاقه داریم که پیشرفت کنیم و سطح زندگی خودمون رو ارتقاء بدیم. درس خوندن یکی از مهمترین راههای پیشرفت و افزایش آگاهیه.
اگه بخواین فقط با نگاه ثروتمند شدن به درس خوندن نگاه کنین، ممکنه سرخورده بشین. چون درس خوندن خیلی از اوقات ما رو به ثروت نمیرسونه اما سطح آگاهی ما رو افزایش داده و میتونه باعث پیشرفت ما بشه. مهم اینه که هدف خودتون رو مشخص کنین و بر اساس اون برای زندگی خودتون برنامهریزی کنین.
درس خوندن با بسته معلم خصوصی پرش، برای دانشآموزان خیلی راحتتره؛ دانشآموزان توی هر پایه تحصیلی که هستن، میتونن با کمک این محصولات بهترین سبک یادگیری مطالب درسی رو تجربه کنن و پیشرفت خوبی توی زندگیشون داشته باشن.
سوالات پرتکرار
حاضر جوابی نوجوانان یکی از چالشهای دوران حساس نوجوانیست؛ این موضوع برای خیلی از والدین نگران کننده بوده. این دسته از والدین، اغلب ناراحتیهای خودشون رو از شرایط موجود در جلسات مشاوره مطرح میکنن. والدینه نگران از حاضر جوابی نوجوان خود، دنبال راهی برای کنترل این شرایط هستن. بدون شک، والدین به عنوان اولین مراقبین […]
28نظر
کلاس اول دبستان اولین مواجه کودکان با فضای درس و آموزشه. به همین دلیل ممکنه توی طول تحصیل با مشکلاتی روبهرو بشن. نمیشه این همه چی رو سریع به مشکلات یادگیری کلاس اولیها نسبت داد. ما توی این مقاله سعی کردیم تا بیشتر به این موضوع بپردازیم. تا خونوادههایی که نگرانی از این بابت دارن […]
28نظر
مدیریت زمان آزمون یکی از مهمترین موضوعاتیه که دانشآموزان باید در جلسه آزمون به اون توجه کنن. بهتره که دانشآموزان مدیریت زمان در جلسه آزمون را به درستی یاد بگیرن تا بتونن به نتیجه دلخواه در امتحانات برسن. ما در این قسمت به بررسی دقیق مدیریت زمان در آزمون میپردازیم. اگه شما دوست دارین که […]
28نظر
چقدر باید بین درس خوندن استراحت داشته باشیم تا به بیشترین بازده برسیم؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه استراحت بین درس خوندن خوبه یا بد؟ اگه استراحت نداشته باشیم چی میشه؟ اصلا چرا باید درس بخونیم؟ شاید شما هم از این دست سوالات زیاد توی ذهنتون باشه هنوز که هنوزه ندونین که باید چقدر […]
28نظر
تا حالا به این فکر کردین که مطالعه آزاد برای دانشآموزان چقدر اهمیت داره؟ آیا اونها فقط باید کتابهای درسیشون رو مطالعه کنن یا میتونن وقت برای مطالعه آزاد هم بذارن؟ آیا برای درک دنیای اطراف و شناخت بهتر محیط پیرامونمون، باید به خوندن کتابهای درسی بسنده کرد؟ اصلا مطالعه آزاد چیست و چه فوایدی […]
28نظر
در پاسخ به undefinedعالی بود
در پاسخ به undefinedسپاس 🙏🏻