
7089
راهکارهای علاقه مند شدن به درس خواندن
خیلی از دانشآموزان، به دنبال راهکارهایی هستن که بتونن از اون طریق به درس خوندن علاقه مند بشن. شاید خیلی از افراد فکر کنن که این اتفاق خیلی عجیبه، ولی باید بگیم که این مشکل، معمولا بعد از گذشت چند سال از دوران تحصیل، در اکثر دانشآموزان به وجود میاد.
در واقع با وجود این مشکل، دانشآموزان نمیتونن با کتابهای درسی ارتباط برقرار کنن. اینطوری کم کم از درس خوندن دلزده میشن و حس میکنن دیگه حال و حوصله درس خوندن ندارن. خبر خوب برای شما دانشآموزان اینه که یک سری راهکار برای علاقه مند شدن به درس وجود داره که میتونین با رعایت اونها، حس و حال درس خوندن رو به خودتون برگردونین.
ما در ادامه این مقاله، قراره بهتون جواب این سوال که "چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم؟" رو بدیم تا بتونین با انگیزه و انرژی زیاد، درس خوندن رو شروع کنین؛ پس با ما همراه باشین.
البته اگه درگیر روزمرگیهاتون هستین و فرصت نمیکنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین. 🎧🔊📚
راه های افزایش علاقه دانش آموزان به درس
قبل از این که بخوایم بهتون راههای علاقه مند شدن به درس رو معرفی کنیم، لازمه شما بدونین که «چرا باید درس بخونیم؟» پاسخ دادن به این سوال باعث میشه تا هدفتون رو از درس خوندن پیدا کرده و با قدرت بیشتری برای رسیدن به اون تلاش کنین.
پس اگه یک هدف مشخص در ذهنتون دارین، وقتشه که با جدیت بیشتری به سمتش قدم بردارین و جدیتر دنبالش برین. ما قراره در ادامه، مرحله به مرحله بهتون کمک کنیم تا بتونین با علاقه مند شدن به درس خواندن، هدفهاتون رو دنبال کنین و راحتتر با درسها ارتباط بگیرین.

گام اول: بهترین زمان رو برای مطالعه انتخاب کنین
اولین قدم که تاثیر زیادی در میزان علاقهمندی شما دانشآموزان به مباحث درسی داره، انتخاب زمان مناسب برای مطالعهست. این که چه زمانی برای مطالعه بهتره، کاملا به شخص شما بستگی داره؛ به همین دلیل زمان مطالعه، برای هر دانشآموز متفاوته.
دانشآموزان باید زمانی به سراغ مطالعه برن که حوصله درس خوندن رو داشته باشن. اگه زمان درستی برای مطالعه درسی انتخاب بشه، نه تنها یادگیری براشون لذتبخشتر میشه، بلکه کم کم باعث علاقه مند شدن به درس میشه.
گام دوم: هدف خودتون رو مشخص کنین
برای موفقیت در هر مسیری، باید یک نقشه راه داشته باشین، و این نقشه راه همون هدفیه که برای خودتون مشخص میکنین. یادتون باشه زمانی که هدف دارین؛ انگیزهتون برای درس خوندن بیشتر میشه و در نهایت کم کم به درس خوندن علاقهمند میشین. برای مثال اگه امسال تصمیم جدی گرفتین که در آزمون تیزهوشان قبول بشین، با انگیزه بیشتری به دنبال یادگیری مطالب درسی هستین. پس مشخص کردن هدف باعث علاقهمند شدن به درس و یادگیری میشه.
گام سوم : از حواسپرتیها دوری کنین
شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشه که برای دقایقی تصمیم گرفتین چرخی در فضای مجازی بزنین ولی بعد به خودتون اومدین و متوجه شدین که ساعتها زمانتون رو بیهدف گذروندین.
این فقط یک نوع از حواسپرتیه؛ موارد دیگهای که میتونیم جزء انواع حواسپرتی در دانشآموزان نام ببریم شامل فیلم دیدن، گوش دادن به آهنگ و صحبت اطرافیانه که همه این موارد میتونه در یادگیری دانشآموزان خلل ایجاد کنه. اگه شما شش دنگ حواستون پی درس خوندن باشه، علاقه مند شدن به درس راحتتر اتفاق میفته و میتونین اون مدت زمان مطالعه رو فقط به درس خوندن اختصاص بدین.
این که دائما بخواین بعد از توجه کردن به یک موضوع متفرقه، دوباره به درس خوندن برگردین، فقط حوصلهتون رو سر میبره.

راه حلهای مقابله با تنبلی در درس خواندن
تنبلی در درس خواندن، یکی از بزرگترین موانع راه موفقیت دانشآموزهاست. در این مقاله میخوایم چند روش موثر برای مقابله با این مشکل رو براتون توضیح بدیم.

گام چهارم: اول دروس راحتتر رو مطالعه کنین
سختترین قسمت برای انجام هر کاری، شروع کاره. بهتره برای مطالعه سعی کنین اول سراغ درسی برین که براتون راحتتره. با انجام این کار، انگیزه بیشتری برای مطالعه مطالب درسی پیدا میکنین. به عنوان مثال اگه درس فیزیک برای شما سخته، بهتره با درسی شروع به مطالعه کنین که خوندنش برای شما لذتبخشتره. شروع مطالعه با درسهای راحتتر، یکی از راهکارهای علاقه مند شدن به درس و یادگیری مطالبه.
گام پنجم: با تمرکز درس بخونین
شاید برای شما هم پیش اومده باشه که ساعتها برای مطالعه یک درسی وقت گذاشتین، اما در نهایت مطالب اون رو به صورت دقیق و با جزئیات کامل یاد نگرفتین؛ در نتیجه مجبور شدین دوباره زمان بذارین و اون مطلب رو از اول بخونین. برای جلوگیری از این اتفاق و بالا رفتن سرعت عمل یادگیری، بهترین کار تمرکز هنگام مطالعهست.
زمانی که شما مطالب رو با تمرکز کافی مطالعه کنین، خیلی سریعتر درس رو یاد میگیرین و این موضوع باعث علاقه مند شدن به درس میشه. پس سعی کنین زمانی که کتاب درسی رو باز میکنین، تمام دقت و تمرکزتون رو حفظ کنین.
مهمترین راهکارهای افزایش تمرکز برای درس خواندن
راههای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن: ایجاد محیط آرام، تنظیم زمانهای مطالعه کوتاه و منظم، استفاده از تکنیکهای تنفسی، اجتناب از multitasking

گام ششم: استفاده از روشهای خلاقانه برای درس خوندن
یکی دیگه از راههایی که باعث علاقه مند شدن به درس خوندن میشه اینه که روشهای سنتی درس خوندن رو کنار گذاشته و از روشهای خلاقانه استفاده کنین. مثلاً میتونین خلاصه درسها رو با ماژیکهای رنگی بنویسین تا مغزتون بهتر مطالب رو دستهبندی کنه.
یک راه خلاقانه دیگه برای درس خوندن اینه که نقشه ذهنی بکشین؛ یعنی به جای این که نکات رو پشت سر هم بنویسین، مثل یک درخت یا نمودار شاخهای مطالب رو به هم وصل کنین. این کار باعث میشه اطلاعات تصویری در ذهنتون ثبت شده و راحتتر یادآوری بشن.

گام هفتم: در نظر گرفتن جایزه و پاداش
مغز ما به شدت به دریافت جایزه و پاداش علاقه داره؛ در نتیجه زمانی که میدونین بعد از درس خوندن یک پاداشی در انتظارتون هست، با علاقه بیشتری درس میخونین و انگیزهتون بیشتر میشه. مثلا میتونین برای خودتون تعیین کنین که بعد از درس خوندن، مدت زمان مشخصی رو استراحت کنین و فیلم مورد علاقهتون رو ببینین، یا خوراکی که دوست دارین رو بخورین. با این کار، علاقه به درس خواندن در شما شکل میگیره.
علت بیعلاقگی دانشآموزان به درس خوندن
تا اینجای مقاله درباره راهکارهای علاقه مند شدن به درس صحبت کردیم؛ اما بهتره درباره علت بیعلاقگی دانشآموزان به درسخوندن هم صحبت کنیم. یکی از مشکلاتی که بیشتر والدین در جلسات مشاوره مطرح میکنن، عدم علاقه دانشآموزشون به درس خوندنه. این بیعلاقگی، میتونه به چندین دلیل در دانشآموزان به وجود بیاد:
ارتباط نگرفتن با روش تدریس معلم
حتما شما هم در دوران تحصیل خودتون این موضوع رو تجربه کردین که گاهی با روش تدریس یک معلم ارتباط نگرفتین؛ این موضوع باعث میشه مطالب اون درس رو به درستی درک نکنین و به مرور نسبت به اون درس بیعلاقه بشین.
خیلی از دانشآموزانی که با مشاورین پرش در ارتباط هستن در ابتدا، به این موضوع اشاره میکنن که به یادگیری خیلی از درسها علاقهمند هستن، از طرفی مطالعه یکی دو تا از دروس مدرسه رو دوست ندارن.
پس از بررسیهای مختلفی که در جلسات مشاوره تحصیلی انجام میشه، مشاورین متوجه این موضوع میشن که علت عدم علاقه دانشآموزان صرفا ارتباط نگرفتن با روش تدریس معلم اون درسه و این عدم یادگیری به هیچ عنوان ارتباطی به استعداد دانشآموزان نداره.

بیتوجهی خانواده به درس خوندن
حمایت خانواده، نقش مهمی در وضعیت درسی دانشآموزان و علاقه مند شدن اونها به درس داره. زمانی که دانشآموز در محیط منزل حس آرامش و تشویق رو دریافت کنه، به درسخوندن بیشتر علاقهمند میشه. در خیلی از خانوادههایی که معیار موفقیت رو درس خوندن میدونن، دانشآموزان تلاش میکنن که در مدرسه فرد موفقتری باشن. پس باید بدونین یک معیار مهم برای علاقهمندی دانشآموزان به درسخوندن توجه خانواده به علم و دانشه.
دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندشون
همه ما از دغدغه پدر و مادرهای شاغل برای تحصیل فرزندشون خبر داریم. به همین دلیل توی این مقاله سعی کردیم تا راهحلهایی برای دغدغه تحصیل فرزندان به پدر و مادرها ارائه بدیم.

بدون برنامه درس خوندن
خیلی از دانشآموزان برای مطالعه مطالب درسی، زمان مشخصی رو در نظر نمیگیرن و معمولا بدون برنامه درس میخونن. باید به این نکته مهم توجه کنین که نداشتن برنامهریزی مناسب باعث میشه کیفیت مطالعه شما پایینتر از حد معمول باشه. پس باید برای علاقه مند شدن به درس، به دنبال داشتن یک برنامهریزی کاملا اصولی باشین.
ضعف تحصیلی در سالهای گذشته
بارها درباره پیوستگی مطالب درسی صحبت کردیم. دانشآموزانی که پایه تحصیلی ضعیفتری دارن، در یادگیری مباحث درسی به مشکل برخورد میکنن. این که دانشآموز بخواد دائم مشکل درسی داشته باشه، اون رو از درس خوندن دلزده میکنه و باعث میشه تا نسبت به درس خوندن بیعلاقه بشه. به همین دلیل دانشآموزان باید مطالب هر سال رو به صورت دقیق و کامل یاد بگیرن.

نداشتن مهارت مطالعه
یکی از عوامل موثر در یادگیری و علاقه مند شدن به درس، آشنایی با مهارتهای مطالعهست. آشنایی با مهارت درس خوندن و مطالعه، توانایی درک مطالب رو در دانشآموزان افزایش میده. اگه دانشآموزی مهارت مطالعه نداشته باشه، درس خوندن براش سخته و نمیتونه با مطالب ارتباط برقرار کنه. پس برای علاقه مند شدن به درس، بهتره که دانشآموزان با مهارتهای درس خوندن و مطالعه به صورت دقیق آشنا بشن.
جمعبندی
علاقه مند شدن به درس خوندن، یک فرآینده تدریجیه؛ حس بی علاقگی به درس خوندن و بیانگیزگی ممکنه در همه ما به وجود بیاد ولی با شناخت روشهای درست و امتحان کردن راههای مختلفی که در این مقاله بهشون پرداختیم، میتونین کم کم این حس رو از بین ببرین و با انرژی و انگیزه بیشتری درس بخونین.
پس اگه تا الان با درس خوندن مشکل داشتین، اصلاً ناامید نشین. همه ما ممکنه یک جایی از مسیر، دلسرد بشیم یا حس کنیم علاقهای به ادامه نداریم؛ اما مهم اینه که بدونیم میشه تغییر کرد. فقط کافیه بدونین چی بهتون انگیزه میده و با یک برنامه درست، قدم به قدم جلو برین.
سوالات پرتکرار
برای علاقه مند شدن به درس خوندن بهتره در قدم اول هدف خودتون رو مشخص کرده و با برنامه اصولی و در زمان مناسب شروع به مطالعه کنین.
چطور درس بخونیم تا فراموش نکنیم؟ این سوالیه که خیلی از دانشآموزان باهاش درگیرن. حتما براتون پیش اومده که بعد از ساعتها درس خوندن، حس کنین هیچی یادتون نمونده یا درست قبل از امتحان، اضطراب بگیرین...
28نظر

تفکر منفی یکی از چیزهاییه که ما در زندگی روزمره خیلی باهاش سر و کار داریم. درگیری با افکار منفی باعث میشه سلامت روانمون کمی به خطر بیفته. یادگیری روش دور کردن افکار منفی حین درس خوندن باعث میشه...
28نظر

سر و کله نقشه ذهنی از کجا پیدا شد؟ در سال 1974، آنتونی تونی بوزان نویسنده و مشاور آموزشی در یکی از اپیزودهای شبکه تلویزیونی بیبیسی پرده از سر خود برداشت؛ رازی درخت مانند، رنگی به همراه ایدههای...
28نظر

رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده از اهمیت بالایی برخورداره چون اکثر ما توی دوره نوجوانی با حس طرد شدگی مواجه شدیم و میدونیم که چقدر این حس میتونه اذیت کننده باشه. فرقی نداره کودک باشیم، نوجوان یا...
28نظر

ما ابتدا در کودکی سرزنش خود را یاد میگیریم. زمانی که پدر و مادرمان در حال بدی هستند و زمانی که دوستان فرضیمان ما را ترک میکنند تا با بچههای باحال تر معاشرت کنند، خودمان را سرزنش میکنیم. گاهی...
28نظر
