ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

دانشگاه غیر انتفاعی؛ انتخاب منطقی یا اشتباه؟
بروزرسانی :
پریسا غلامی

192

دانشگاه غیر انتفاعی؛ انتخاب منطقی یا اشتباه؟

زمان انتخاب رشته که میشه، خیلی از دانش‌آموزان دائم این سوال رو از اطرافیان میپرسن که دانشگاه غیر انتفاعی چجوریه؟ و آیا این دانشگاه تمام رشته‌ها رو داره یا نه؟! دانشگاه غیر انتفاعی، یکی از انواع دانشگاه‌ها در سطح کشوره و دانشجویان زیادی در این دانشگاه‌ها درس می‌خونن.

این دانشگاه که زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوریه، در مقابل دریافت هزینه از دانشجویان، واحدهایی رو به اون‌ها ارائه کرده و از طریق‌ روش‌‌های مختلف، دانشجویان واجد شرایط رو پذیرش می‌کنه. به همین دلیل خیلی از دانش‌آموزان در زمان انتخاب رشته، این دانشگاه رو برای درس خوندن انتخاب می‌کنن؛ چون علاوه بر معتبر بودن، هزینه مناسبی هم داره.

ما در این مقاله می‌خوایم دانشگاه غیر انتفاعی رو معرفی کنیم و صفر تا صد این دانشگاه رو توضیح بدیم. پس اگه می‌خواین در این دانشگاه درس بخونین یا سوالی در مورد اون دارین، با گروه آموزشی پرش همراه باشین.

صفر تا صد دانشگاه غیر انتفاعی

یکی از دانشگاه‌هایی که امروزه دانشجویان زیادی رو به خودش جذب کرده، دانشگاه غیر انتفاعیه. این دانشگاه سطح علمی بالایی داره و به همین دلیل، مدرکی که اعطا می‌کنه هم از اعتبار بالایی برخورداره. رشته‌های مختلفی در گروه‌های علوم انسانی، ریاضی فیزیک، تجربی، هنر و زبان‌های خارجه در این دانشگاه ارائه میشه و دانشجویان می‌تونن از دو طریق با کنکور یا بدون کنکور، در این رشته‌ها پذیرش بشن.

این دانشگاه معتبر، شهریه کمتری نسبت به دانشگاه آزاد از دانشجویان دریافت می‌کنه. از طرفی تعداد دانشگاه‌های غیر انتفاعی در مقابل دانشگاه‌های دولتی بیشتره. پس میشه گفت یکی از بهترین گزینه‌ها برای دانشجویانیه که میخوان با هزینه‌ای مناسب، مدرکی با اعتبار بالا دریافت کنن و به نسبت، پذیرش راحتی هم داشته باشن.

شرایط ورود به دانشگاه غیر انتفاعی

شما برای ورود به این دانشگاه می‌تونین از دو روش بدون کنکور و با کنکور اقدام کنین. برای ورود با کنکور، باید در کنکور سراسری، رتبه‌ای که نیازه رو به‌دست بیارین و برای انتخاب رشته مجاز بشین؛ بعد می‌تونین در زمان مشخص انتخاب رشته که از طرف سازمان سنجش اعلام میشه، این دانشگاه رو انتخاب کنین.

در روش بدون کنکور، می‌تونین برای دو نوبت ورودی مهر ماه و ورودی بهمن ماه به دانشگاه غیر انتفاعی مورد نظر خودتون مراجعه کرده و ثبت‌نام کنین.

البته باید توجه داشته باشین که ورود بدون کنکور به این دانشگاه، به صورت پذیرش با سوابق تحصیلیه و شما با معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی‌تون می‌تونین در رشته‌ مورد علاقتون ثبت‌نام کنین؛ فقط معدل‌تون نباید نسبت به معدل مورد نیاز برای اون رشته و دانشگاه کمتر باشه. از طرفی دانشگاه هم باید رشته مورد نظر شما رو ارائه بده.

معتبر بودن مدرک دانشگاه غیر انتفاعی

ممکنه خیلی از شما نگران این باشین که مدرک این دانشگاه معتبر هست یا نه و این اعتبار، تا چه حده؟ برای پاسخ به این سوال باید بگیم که اصلا نگران نباشین! از اونجایی که این دانشگاه جزو دانشگاه‌های وابسته به وزارت علومه و زیر نظر وزارت علوم اداره میشه، مدرک دانشگاهیش هم مثل بقیه دانشگاه‌ها معتبره و شما بعد از فارغ‌التحصیلی، برای استخدام شدن با این مدرک، هیچ مشکلی براتون پیش نمیاد.

این معتبر بودن مدرک دانشگاه غیر انتفاعی، هم برای دانشجویانیه که با کنکور وارد این دانشگاه شدن و هم بدون کنکور. یعنی اعتبار مدرک این دو گروه دانشجو، هیچ فرقی باهم نداره.

شهریه دانشگاه غیر انتفاعی

یکی از مهم‌ترین مسائلی که حین معرفی دانشگاه غیر انتفاعی باید بهش اشاره کنیم، شهریه این دانشگاهه. شهریه و هزینه این دانشگاه برای رشته‌های مختلف مربوط به گروه‌های علوم تجربی، علوم انسانی و فنی فرق داره. حتی این شهریه برای مقاطع مختلف تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری هم متفاوته.

از طرفی نسبت به ورودی هر سال، شهریه می‌تونه متغیر باشه. یعنی دانشجویی که سال 1400 وارد این دانشگاه شده، شهریه ثابتش با دانشجویی که سال 1403 مشغول به تحصیل شده متفاوته.

هزینه‌ای که دانشجوها برای هر ترم تحصیلی خودشون در دانشگاه غیر انتفاعی پرداخت می‌کنن، به دو قسمت شهریه ثابت و شهریه متغیر تقسیم میشه.

شهریه ثابت، شهریه‌ایه که به صورت ثابت برای هر ترم پرداخت میشه و شهریه متغیر، شهریه‌ایه که برای هر واحد و درسی که دانشجو برمی‌داره پرداخت میشه و برای درس‌های مختلف متفاوته.

لیست دانشگاه‌های غیر انتفاعی

این دانشگاه در سراسر کشور به تعداد وجود داره و در این بخش از مقاله، لیست بعضی از دانشگاه‌های غیر انتفاعی سراسر کشور رو برای شما آوردیم:

  • دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) _ مشهد
  • دانشگاه خیام _ مشهد
  • دانشگاه سجاد _ مشهد
  • دانشگاه علوم پزشکی وارستگان _ مشهد
  • دانشگاه رجاء _ قزوین
  • دانشگاه سوره _ تهران
  • دانشگاه خاتم _ تهران
  • دانشگاه علم و فرهنگ _ تهران
  • دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی (روزانه غیر دولتی) _ تهران
  • دانشگاه شمال _ آمل
  • دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی _ اصفهان
  • دانشگاه علم و هنر _ یزد
  • دانشگاه چابهار _ چابهار
  • دانشگاه شیخ بهایی
  • دانشگاه قرآن و حدیث _ شهر ری
  • دانشگاه ایوانکی
  • دانشگاه مفید _ قم
  • دانشگاه دانش البرز
  • دانشگاه شهاب دانش _ قم

لیست بعضی از موسسات غیر انتفاعی

در این قسمت از مقاله، قراره چند تا از معروف‌ترین موسسات غیر انتفاعی رو برای شما نام ببریم تا در حین انتخاب رشته و انتخاب دانشگاه، بتونین به راحتی تصمیم بگیرین:

  • موسسه آموزش عالی ارس _ تبریز
  • موسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت _ قم
  • موسسه آموزش عالی اسرار _ مشهد
  • موسسه آموزش عالی اسوه _ تبریز
  • موسسه آموزش عالی ارم _ شیراز
  • موسسه آموزش عالی اشراق _ بجنورد
  • موسسه آموزش عالی بصیر _ قزوین (آبیک)
  • موسسه آموزش عالی مولانا _ قزوین (آبیک)
  • موسسه آموزش عالی مهر آیین _ بندر انزلی
  • موسسه آموزش عالی قدیر _ گیلان (لنگرود)
  • موسسه آموزش عالی صدرالمتالهین صدرا _ تهران
  • موسسه آموزش عالی آل طه _ تهران
  • موسسه آموزش عالی ادیب _ مازندران
  • موسسه غیر انتفاعی میرداماد _ گرگان
  • موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس _ تهران
  • موسسه غیر انتفاعی هیرکانیا _ گلستان
  • موسسه آموزش عالی زند _ شیراز
  • موسسه آموزش عالی روزبهان _ مازندران
  • موسسه آموزش عالی آپادانا _ شیراز

و بسیاری از موسسات غیر انتفاعی دیگه که در سطح کشور وجود داره.

فرق دانشگاه غیر انتفاعی با موسسه غیر انتفاعی

در دانشگاه‌های غیر انتفاعی، یک سری مراکز بزرگن که چند تا دانشکده دارن ولی موسسات غیر انتفاعی مراکز کوچک‌ترن که یک دانشکده دارن. رشته‌های موسسات غیر انتفاعی از دانشگاه‌های غیر انتفاعی کمتره. این دو مرکز، از نظر شهریه با هم تفاوتی ندارن و مثل هم هستن، یعنی شهریه ثابت و متغیر اون‌ها با هم یکسانه و هر دو زیر نظر وزارت علوم تحقیقاتن.

رشته‌های موجود در دانشگاه غیر انتفاعی

دانشگاه‌های غیر انتفاعی جزء بهترین دانشگاه‌های جهان هستن و از نظر رشته‌های تحصیلی که دارن، خیلی متنوعن و رشته‌های تحصیلی زیادی رو از گروه‌های تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان ارائه میدن. برای اطلاع کامل از رشته‌های این دانشگاه باید منتظر دفترچه انتخاب رشته کنکور باشین.

هر سال که کنکور برگزار میشه، رشته‌هایی که با کنکور یا بدون کنکور در این دانشگاه‌ها ارائه میشن، در دفترچه قرار می‌گیرن تا دانش‌آموزان بتونن رشته مورد نظرشون رو انتخاب کنن.

خوابگاه دانشگاه غیر انتفاعی

دانشگاه‌های غیر انتفاعی، خوابگاه دانشجویی در اختیار دانشجویان‌شون نمی‌ذارن و اگه شما بخواین در دانشگاه غیر انتفاعی یک شهر دیگه درس بخونین، باید در یکی از خوابگاه‌های خودگردان اون شهر ثبت‌نام کنین و بمونین (هزینه خوابگاه خودگردان نسبت به خوابگاه‌های دولتی که دانشگاه‌های دولتی در اختیار دانشجوهاشون قرار میدن بیشتره) یا یک خونه اجاره کنین.

مزایای دانشگاه غیر انتفاعی

تا این جای مقاله درباره دانشگاه غیرانتفاعی صحبت کردیم و گفتیم که این دانشگاه جزء دانشگاه‌های غیردولتیه که با توجه به شرایط اون دانشگاه میشه پذیرش بشین و ادامه تحصیل بدین.

اگه به درس خوندن در این دانشگاه‌ها فکر می‌کنین، بهتره که مزایا و معایب دانشگاه غیر انتفاعی رو بدونین تا بتونین تصمیم‌گیری راحت‌تری داشته باشین و به این نتیجه برسین که در دانشگاه غیرانتفاعی ثبت نام کنین یا نه. از جمله مزایای این دانشگاه میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مدرک معتبری داره.
  2. شهریه این دانشگاه نسبت به دانشگاه آزاد کمتره؛
  3. تعداد زیادی دانشگاه غیر انتفاعی در کشور وجود داره؛
  4. این دانشگاه، آموزش و کیفیت مناسب و قابل قبولی داره؛
  5. همه دانشگاه‌های غیر انتفاعی کشور، زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری قرار دارن؛
  6. متقاضیان این نوع دانشگاه‌ها می‌تونن به صورت حضوری و غیرحضوری در کلاس‌ها شرکت کنن.

معایب دانشگاه غیر انتفاعی

درسته که تحصیل در این دانشگاه مزایای زیادی داره و داوطلبان می‌تونن بدون کنکور هم درس بخونن؛ اما باید در نظر داشته باشین که دانشگاه‌های غیر انتفاعی، یک سری معایب هم دارن که شامل مواردزیر هستن:

پرداخت شهریه

برای این که در این دانشگاه درس بخونین، مثل خیلی از دانشگاه‌های دیگه باید شهریه پرداخت کنین. البته فراموش نکنین که میزان شهریه این دانشگاه نسبت به دانشگاه آزاد کمتره. لازمه بدونین که مبلغ پرداختی شهریه این دانشگاه به رشته تحصیلی و ورودی شما بستگی داره.

رشته‌هایی که متقاضی زیادی ندارن، معمولا شهریه کمتری دارن؛ از طرفی رشته‌هایی مثل روانشناسی، حقوق، شیمی محض، بعضی از رشته‌های مهندسی، حسابداری و... متقاضیان زیادی داره که دانشجویان باید شهریه نسبتا زیادی رو پرداخت کنن.

عدم دسترسی به خوابگاه دانشگاه غیر انتفاعی

همونطور که در بخش‌های قبلی این مقاله گفته شد دانشگاه‌های غیرانتفاعی، خوابگاه ندارن. به همین دلیل، اگه قصد تحصیل در این دانشگاه رو دارین حتما این نکته رو در نظر داشته باشین تا بعد از ثبت نام و شرکت در کلاس‌هاتون با مشکلی مواجه نشین.

محدودیت ادامه تحصیل در بعضی از رشته‌های دانشگاهی

موضوع دیگه‌ای که می‌تونیم به لیست معایب تحصیل در دانشگاه‌های غیر انتفاعی اضافه کنیم، وجود محدودیت ادامه تحصیله؛ به عبارت دیگه، بعضی از رشته‌های این دانشگاه، فقط تا مقطع کارشناسی یا مقطع کارشناسی ارشد ارائه میشه. به همین دلیل برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، باید رشته‌تون رو تغییر بدین.

مقایسه دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی

خیلی از دانش‌آموزان به دنبال تفاوت دانشگاه غیر انتفاعی و آزاد هستن. باید بگیم که هر دوی این دانشگاه‌ها، شهریه دارن و ممکنه بعضی از واحدهای دانشگاه آزاد با غیر انتفاعی شهریه برابری داشته باشن ولی به طور کلی، شهریه دانشگاه غیر انتفاعی از دانشگاه آزاد کمتره.

از نظر رتبه دانشگاهی و سطح علمی، شاید بشه گفت بعضی از واحدهای دانشگاه آزاد سطح علمی و آموزشی بالاتری نسبت به دانشگاه‌های غیر انتفاعی دارن ولی الان چند ساله که دانشگاه‌های غیر انتفاعی رشد زیادی کردن و پیشرفت چشمگیری داشتن؛ به همین دلیل نمیشه از نظر مدرک و سطح علمی، برتری نسبت به این دو دانشگاه لحاظ کرد.

مقاله پیشنهادی

معرفی کامل دانشگاه خوارزمی

هر ساله خیلی از متقاضیان کنکور برای قبولی توی دانشگاه‌های دولتی تلاش می‌کنن. برای آشنایی با دانشگاه خوارزمی و تمام رشته و گرایش های آن،این مقاله رو مطالعه کنین.

جمع‌بندی

دانشگاه غیر انتفاعی، جزو دانشگاه‌های شهریه‌پردازه که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره میشه. اگه شما رتبه لازم برای دانشگاه دولتی رو نیاوردین و شهریه بالای دانشگاه آزاد رو هم نمی‌خواین پرداخت کنین، این دانشگاه می‌تونه انتخاب خوبی براتون باشه.

ما در این مقاله به معرفی کامل دانشگاه غیر انتفاعی پرداختیم و سعی کردیم که از هر نظر این نوع دانشگاه رو مورد بررسی قرار بدیم. همچنین، درباره مزایا و معایب تحصیل در این دانشگاه‌ها و فرق دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی صحبت کردیم.

بنابراین، توصیه می‌کنیم که اگه قصد دارین در بهترین دانشگاه‌های غیر انتفاعی تهران و یا شهر خودتون ادامه تحصیل بدین، نکاتی که در این مقاله گفته شده رو در ذهنتون نگه دارین تا بتونین آینده درخشانی رو برای خودتون بسازین.

برای دریافت مشاوره در مورد انتخاب رشته می‌تونین شماره تماس خودتون رو در قسمت ارتباط با ما وارد کنین تا مشاوران گروه آموزشی پرش با شما تماس بگیرن و راهنمایی‌تون کنن.

سوالات پرتکرار

شرایط ورود به دانشگاه غیر انتفاعی چیه؟

برای ورود به دانشگاه غیر انتفاعی، هم می‌تونین با کنکور اقدام کنین که رتبه شما مهمه و هم می‌تونین بدون کنکور اقدام کنین که در این روش، معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی شما ملاکه.

مقالات مشابه

زمان انتخاب رشته که میشه، خیلی از دانش‌آموزان دائم این سوال رو از اطرافیان میپرسن که دانشگاه غیر انتفاعی چجوریه؟ و آیا این دانشگاه تمام رشته‌ها رو داره یا نه؟! دانشگاه غیر انتفاعی، یکی از انواع...

رشته پرتودرمانی، یکی از روش‌های مهم و پرکاربرد برای درمان سرطان به حساب میاد. در این روش، از پرتوهای پرانرژی مثل اشعه ایکس و گاما استفاده می‌کنن تا سلول‌های سرطانی رو از بین ببرن و باعث کوچیک‌تر...

شاید برای شما هم این سوال پیش اومده باشه که آسون‌ترین رشته‌های مهندسی کدومن؟ در واقع باید گفت همه رشته‌ها کم و بیش سختی خودشون رو دارن. ولی برای یادگیری بعضی از دروس باید تلاش بیشتری داشته و زمان...

رشته روزنامه‌نگاری، یکی از رشته‌های جذاب در علوم انسانیه. خیلی از داوطلبان کنکور انسانی، رویای تحصیل در این رشته پر هیجان رو دارن و تمایل دارن با بهترین رشته‌های انسانی در دانشگاه آشنا بشن. ما در...

موقع انتخاب رشته، همیشه دانشگاه‌های تهران جزء گزینه‌های جذاب داوطلبان کنکور به حساب میان. دانشگاه شهید بهشتی، یکی از این دانشگاه‌ها است که طرفداران زیادی داره. علت اون هم جایگاه علمی، امکانات عالی...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه