ماه رمضان امسال، از اسفند شروع میشه و تا فروردین ادامه داره. این ماه، حال و هوای خاصی به همراه میاره؛ از یک طرف عبادت و معنویت و از طرف دیگه گرسنگی و تشنگی!😢 همچنین اواخر اسفند و فروردین زمان تعطیلاته و خیلی از دانشآموزان میخوان که از این تایم، برای درس خوندن و جلو افتادن از همکلاسیهای خودشون استفاده کنن.
با این وضع، بیشتر دانشآموزان با این فکر که نمیشه در این ماه درس خوند، مطالعه رو به کل میبوسن میذارن کنار! اما بهتره بدونین که اگه روش درست درس خوندن در ماه رمضان رو بلد باشین، میتونین هم روزه بگیرین، هم به درسهای خودتون برسین.
این ماه برای دانشآموزان کنکوری هم خیلی مهمه؛ چون رقبا در این ماه درس نمیخونن و شما میتونین با مطالعه هوشمندانه، کلی جلو بیفتین. اگه با این توصیفات میخواین بدونین که در ماه رمضان چجوری درس بخونین، کافیه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین. بزن بریم! 😃📚
البته اگه درگیر روزمرگیهاتون هستین و فرصت نمیکنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین. 🎧🔊📚
--:--
--:--
1x
چالشهای درس خوندن در ماه رمضان
یک سری چالشها برای درس خوندن در این ماه وجود داره که ممکنه خیلی از دانشآموزان باهاش برخورد داشته باشن. در نتیجه بهتره قبل از شروع ماه رمضان، اونها رو بشناسین و راه حلی برای برطرف کردن اونها پیدا کنین:
کمبود انرژی و ضعف بدنی: چون روزه هستین و از بعد سحر غذایی میل نکردین، انرژی کمتری نسبت به روزهای عادی دارین.
کمبود تمرکز و خوابآلودگی: نزدیک افطار که میشه، داشتن تمرکز سخته و معمولا حس خوابآلودگی به سراغتون میاد. این احساس برای بعد از سحری هم ممکنه براتون پیش بیاد.
برنامهریزی نامناسب: خیلی از دانشآموزان، نمیتونن یک برنامهریزی اصولی همراه با برنامه روزهداری برای خودشون تنظیم کنن که این مورد باعث میشه تا در این ماه، بینظم بشن.
کمبود زمان: در این ماه، به دلیل این که زمان زیادی صرف عبادت میشه، ممکنه دانشآموزان زمان خیلی زیادی برای مطالعه نداشته باشن.
نحوه درس خوندن در ماه رمضان
درس خوندن در ماه رمضان، با توجه به چالشهایی که در بالاتر گفتیم، ممکنه برای خیلی از دانشآموزها و کنکوریها چالشبرانگیز باشه، اما باور داشته باشین که میتونین با یک برنامهریزی اصولی و استفاده از چندین تکنیک مفید، این کار رو در این ماه به نحو احسنت انجام بدین؛ فقط کافیه بدونین که در ماه رمضان چجوری درس بخونیم.
مقاله پیشنهادی
بهترین روش درس خوندن برای موفقیت
در این مطلب قصد داریم تا شما را با بهترین روش درس خواندن آشنا کنیم تا بتوانید به خوبی دروس خود را مطالعه کرده و در امتحانات موفق شوید.
در ادامه، چند گام و روش به عنوان نحوه درس خوندن در ماه مبارک رمضان شرح دادیم تا بهترین استفاده رو از این ایام داشته باشین:
تنظیم یک جدول برنامه ریزی
برای این که بتونین عملکرد خوبی در این ماه داشته باشین، لازمه که یک برنامهریزی تنظیم کنین؛ به طور دقیق یک جدول زمانی از کاری که قراره در طول روز انجام بدین و این که هر کار باید در چه زمانی انجام بشه تهیه کنین. بهتره در این برنامهریزی، زمان درس خوندن خودتون رو از 4 صبح تا 7 صبح و 8 شب تا 12 شب قرار بدین. چون در این حدود زمانی، به دلیل این که تاز سحری خوردین و افطار کردین، انرژی بیشتری دارین.
استفاده از یادگیری تعاملی
به لطف قدرت اینترنت، برای درس خوندن در ماه رمضان و جلوگیری از خستگی، میتونین در یادگیری تعاملی مثل کلاسهای آنلاین شرکت کنین. البته مطمئن بشین که این روش با عادات مطالعاتی شما سازگاره و تمام اطلاعات ضروری رو یاد میگیرین.
در نتیجه شما میتونین برای افزایش بازدهی خود در این ماه، از بسته معلم خصوصی، کلاس آنلاین یا حتی مشاوره آنلاین پرش استفاده کنین. استفاده از این محصولات به شما کمک میکنه تا علاوه بر مطالعه درس، به برنامهریزی خودتون هم پایبند باشین.
خوردن غذای سالم
برای مطالعه در ماه رمضان، مهمه که غذای مقوی و سالم بخورین تا سوخت ضروری مورد نیاز بدنتون رو تامین کنین. در سحری و افطار، غذاهای سالم و سیرکننده بخورین که انرژی مورد نیاز شما رو افزایش بدن. غذاهای مغزی مثل ماهی، میوه، سبزیجات و کربوهیدراتهای دیر سوز. همچنین مطمئن بشین که بین اذان مغرب و اذان صبح، مقدار زیادی آب مینوشین و حتما بدنتون رو هیدراته نگه دارین.
داشتن مطالعه سبک و بخشبندی شده
این که در طول روز انرژی شما کم بشه و مثل صبح انرژی برای درس خوندن در ماه رمضان نداشته باشین، عادیه. پس به جای این که بخواین حجم زیادی از مطالب رو در یک بازه زمانی بخونین، مباحث رو به بخشهای کوچکتر تقسیم کرده و به شکل بخشبندی شده مطالعه کنین. مثلا 20 دقیقه تا نیم ساعت رو به مطالعه اختصاص بدین و بعد یک بازه کوتاه استراحت داشته باشین؛ اینجوری هم ذهنتون استراحت میکنه هم تمرکز شما حفظ میشه.
استفاده از زمان طلایی بعد از افطار
بهترین روش درس خوندن در ماه رمضان اینه که از زمانهای طلایی به طور ویژه بهره ببرین. زمانی که شما افطار میکنین، بدنتون دوباره انرژی از دست رفته خودش رو به دست میاره و میتونین از همین زمان برای مطالعه یا مرور درسهاتون استفاده کنین.
مطالعه قبل از زمان سحری
خیلی از دانشآموزان قبل از اذان صبح، انرژی بیشتری برای مطالعه دارن و تمرکزشون بیشتره. به همین دلیل بهتره شب قبل، زود بخوابین تا بتونین قبل از سحر از خواب بیدار شده و به مطالعه بپردازین.
استفاده از تکنیک Pomodoro
یکی از تکنیکهای مفید برای یادگیری و درس خوندن در ماه رمضان، همین تکنیک پومودوروعه. برای اجرای این تکنیک، شما باید 25 دقیقه با تمرکز کامل درس رو بخونین و بعد 5 دقیقه استراحت داشته باشین. این استراحتهای کوتاه بین هر بازه 25 دقیقهای، میتونه برای تمرکز بیشتر و استراحت ذهن خیلی تاثیرگذار باشه.
گوش دادن به فایل صوتی درسها
اگه فکر میکنین انرژی کافی برای مطالعه رو ندارین یا این که زمان کمی در اختیار دارین، کافیه از فایلهای صوتی کمک بگیرین تا هم انرژی کمتری مصرف کنین و هم به درسهای خودتون برسین و بتونین حتی با گوش دادن به مباحث، مرور داشته باشین.
ایجاد یک محیط مناسب
ممکنه تمرکز شما برای درس خوندن در ماه رمضان کم باشه، به همین دلیل هر چیزی ممکنه حواس شما رو پرت کنه. برای جلوگیری از این مشکل، باید یک محیط آروم با نور مناسب برای درس خوندن در نظر بگیرین تا بتونین به راحتی تمرکز کنین.
مقاله پیشنهادی
سیر تا پیاز کنکور انسانی 1403
اطلاعات کامل کنکور انسانی 1403؛ برای اطلاع از نحوه ثبتنام کنکور انسانی، ضرایب و زیرگروهها و آشنایی با رشتههای دانشگاهی کلیک کنید.
نکات مهم و طلایی درس خواندن در ماه مبارک رمضان
اگه شما هم میخواین از زمان طلایی ماه رمضان برای درس خوندن و پیشرفت استفاده کنین، لازمه به یک سری از نکات توجه داشته باشین:
از دوش گرفتن به عنوان راهی برای هوشیاری خودتون استفاده کنین؛
موضوعی که در حال مطالعهاش هستین رو در هر ساعت تغییر بدین، چون روزه گرفتن میتونه تمرکز بر روی یک موضوع رو برای مدت طولانی دشوار کنه؛
قبل از شروع ماه رمضان، محیطی که در اون درس میخونین رو تمیز و منظم کنین تا در حین درس خوندن حواستون پرت نشه؛
فضای مطالعه رو دور از تخت خودتون قرار بدین. با تغییر برنامه خوابتون در این ماه، عادیه که که خسته بشین و وسوسه خوابیدن در این ایام برای شما بیشتر از همیشه باشه. بهتره برای استراحت برنامهریزی کنین و به برنامه خودتون پایبند باشین؛
در حین سحری (غذای قبل از سحر) غذاهای سالم بخورین تا به بدن و مغز خودتون مواد مغذی لازم برای مطالعه و حفظ اطلاعات مهم رو بدین؛
از خوردن غذاهای چرب و پرخوری، پرهیز کنین.
بهترین زمان درس خوندن در ماه رمضان
مشخص کردن بهترین ساعت درس خوندن در ماه رمضان به خود شما و سطح انرژیتون بستگی داره ولی معمولا مطالعه در سه بازه زمانی که در ادامه بهتون معرفی میکنیم، بازدهی بیشتری داره:
بعد از سحر: اگه غذای سحری رو خیلی سنگین نخورین و قبل اذان از خواب بیدار بشین، مطالعه و درس خوندن براتون راحتتره؛ چون تازه غذا خوردین و استراحت کردین، در نتیجه حواستون جمعه. پس درس خوندن در ماه رمضان بین ساعات 4 تا 7 صبح خیلی موثره.
قبل افطار: از ساعت 4 تا 6 عصر، معمولا انرژی بدن پایینه. در نتیجه اگه شب قبل به اندازه کافی خوابیده باشین، میتونین در این ساعات به انجام کارهای سبکتر مثل مرور، خلاصهنویسی یا حل تست از هر مبحث بپردازین.
بعد از افطار: بین ساعات 8 تا 12 شب که بعد از افطاره، بدن تازه جون گرفته و شما برای درس خوندن و مطالعه مفهومی انرژی کافی دارین. پس بهتره حجم اصلی درس خوندن در ماه رمضان رو در این ساعت بذارین.
درسته که ما برای شما ساعات مطالعه رو مشخص کردیم، ولی در نظر داشته باشین که شما خودتون باید تشخیص بدین در چه بازه زمانی بازدهی بهتری دارین. پس اگه فکر کردین یک ساعت از شبانه روز خسته شدین و بازدهی ندارین، حتما استراحت کنین و مطالعه رو برای زمانی بذارین که خوندن شما تاثیرگذار باشه.
مقاله پیشنهادی
نکات مهم درس خواندن در عید
بهترین دوره در طول سال برای درس خواندن دوره طلایی عید می باشد که برای آشنایی با ویژگی ها و آموزش درس خواندن در عید با ما باشید.
جمعبندی
با توجه به نزدیک بودن به ماه رمضان، یکی از چالشبرانگیزترین موضوعات برای دانشآموزان و به خصوص کنکوریها، درس خوندن در ماه رمضانه. از اونجایی که متوقف نشدن پروسه درس خوندن دانشآموزان در این دوران از اهمیت ویژهای برخورداره و میتونه اونها رو به موفقیت نزدیک کنه، سعی کردیم به طور کامل نحوه درس خوندن در ماه رمضان رو به همراه ارائه نکات مهم در این زمینه شرح دهیم.
اگه فکر میکنین برای پیشرفت در این ماه، نیاز به یک منبع کمک آموزشی دارین، بسته معلم خصوصی پرش اینجاست تا شما بتونین با کمترین هزینه، بهترین معلم خصوصی رو برای خودتون به خونه بیارین. پس تا دیر نشده، وارد سایت پرش بشین و با کلیک بر روی پایه تحصیلیتون، بسته تدریسی مورد نیاز خودتون رو خریداری کنین.
سوالات پرتکرار
چگونه برای درس خوندن در ماه رمضان تمرکز خودمون رو حفظ کنیم؟
برای این که بتونین حین درس خوندن در ماه رمضان تمرکز خودتون رو به طور کامل حفظ کنین، بهتره برنامهریزی دقیق داشته باشین، در فواصل زمانی منظم استراحت کنین، در محیطی آرام درس بخونین و غذای سالم بخورین.