ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage
تقویت مهارت نه گفتن در کودکان
بروزرسانی : 06-09-1403
رادمهر آذری

115

تقویت مهارت نه گفتن در کودکان

تقویت مهارت نه گفتن در کودکان از آن حیث دارای اهمیت است که بر آینده آن‌ها تاثیر بسزایی دارد. شاید تصور کنید که آموزش نه گفتن به فرزندتان کار ساده‌ای است اما باید بگوییم که برای نهادینه کردن این مهارت در کودک خود، لازم است که راه و روش صحیح آموزش را فرا گیرید.

در ادامه این مقاله به شرح روش تقویت مهارت نه گفتن در کودکان و جزئیات مربوط به آن می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

اهمیت آموزش نه گفتن به کودک

همانطور که گفته شد، تقویت مهارت نه گفتن در کودکان بر آینده آنان موثر است. تصور کنید فرزند شما نه گفتن را بلد نباشد، در این صورت است که او در مدرسه، میان جمع دوستان و... منفعل بوده و ممکن است با مشکلات فراوانی مواجه شود.

توجه داشته باشید که این تمام ماجرا نیست! در ادامه نیز ممکن است فرزند شما (تنها به این دلیل که نه گفتن را از کودکی یاد نگرفته است) طی روابط اجتماعی خود یا در مقابل همسرش با مشکلات گسترده‌ای رو‌به‌رو شده و تن به خواسته‌هایی غیرمنطقی بدهد.

اهمیت آموزش نه گفتن به کودک

علل ناتوانی در نه گفتن

اگر بدانید که علت ناتوانی کودک شما برای نه گفتن چیست، درک شما از این مسئله بهتر شده و می‌توانید به تقویت این مهارت در فرزندتان بپردازید.

در ادامه برخی علل ناتوانی در نه گفتن را برشمردیم.

  • هراس از دست دادن محبت خانواده یا اطرافیان
  • ترس از قضاوت شدن (ترسو خوانده شدن و...)
  • تصور بد بودن نه گفتن و بی احترامی شمردن آن
  • ترس از تنبیه بعد از نه گفتن
  • عدم داشتن اعتماد به نفس و عزت‌نفس کافی
  • تشویق شدن به هنگام موافقت و بله گفتن
  • دلسوزی و عذاب وجدان به هنگام نه گفتن
  • خجالت و رودربایستی

ضرر عدم توانایی در نه گفتن

در توضیحات فوق به بررسی برخی ضررهایی پرداختیم که عدم توانایی نه گفتن با خود به همراه دارد. در این بخش می‌خواهیم به تفصیل به این موضوع بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

  • تحت سلطه دیگران بودن
  • عدم توجه به خواسته‌های خود
  • از دست دادن آرامش
  • سوء استفاده دیگران از فرزند شما
  • اتلاف وقت، هزینه و... در برخی موقعیت‌ها
  • پذیرش مسئولیت‌های مختلف، بدون داشتن توانایی لازم
  • از دست دادن اعتماد به نفس

فواید تقویت مهارت نه گفتن

اگر نه گفتن را به فرزند خود بیاموزید، هم کار خود را آسان می‌کنید و هم آینده او را می‌سازید! برای درک بهتر این موضوع می‌توانید در ادامه به مطالعه فواید نه گفتن بپردازید.

  • تقویت اعتماد به نفس و عزت‌نفس کودک
  • افزایش قاطعیت
  • عدم اتلاف زمان، انرژی، هزینه و... برای انجام کارهای غیرمطلوب
  • روحیه بهتر
  • جلوگیری از سوء استفاده دیگران
  • کاهش استرس و اضطراب
  • جلب اعتماد دیگران!
  • مدیریت زمان
  • پای‌بندی به تعهدات
فواید تقویت مهارت نه گفتن

نحوه آموزش مهارت نه گفتن به کودکان

حال که از جزئیات مربوط به مهارت نه گفتن آگاه شدید، بهتر است به سراغ اصل مطلب رفته و به بررسی راه و روش‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان بپردازیم.

از خانواده شروع کنید

بسیاری از والدین، فرزندان خود را به اطاعت و چشم گفتن‌های مکرر تشویق می‌کنند. پیروی کودکان از والدین و توجه به توصیه‌های خانواده بسیار مهم و ارزشمند است اما اگر دائما و در هر موقعیتی انتظار شنیدن یک بله یا چشم بلند از کودک خود داشته باشید، فرصت یادگیری نه گفتن را از او گرفته‌اید.

از خودتان شروع کنید و تحمل شنیدن نه از فرزندتان را داشته باشید. اگر مخالفت او با خواسته شما از روی کودکی و لجبازی بود، با آرامش دلیل بیان این خواسته را برای او شرح دهید. فرزند خود را مجبور به انجام کاری که باب میلش نیست، نکنید؛ ترجیحا تلاش کنید که از هر چند بله او، یک نه را بپذیرید.

رعایت این موضوع میتواند به تقویت مهارت نه گفتن در کودکان کمک کند.

برای کودک خود وقت بگذارید

اگر به فرزند خود اهمیت داده و در طی روز برای او وقت بگذارید، می‌توانید به مرور مهارت‌هایی چون نه گفتن را به او بیاموزید. وقتی فرزند شما می‌بیند که شما همیشه در کنار او هستید و با خوش‌رویی با وی ارتباط برقرار می‌کنید، شما را بهترین الگو دانسته و تاثیرپذیری زیادی از شما خواهد داشت.

به این ترتیب می‌توانید از او بخواهید که وقایع روز خود را برای شما تعریف کند؛ طی این ارتباط به برخوردهای او با دوستان، معلم و... توجه کنید. برای مثال اگر از خواسته دوستان خود صحبت کرد، دقیق شده و از او بخواهید که بیشتر توضیح دهید. به عکس‌العمل‌های او پی ببرید و به آموزش مهارت‌ها بپردازید.

مقاله پیشنهادی

دلایل ترس از مدرسه + علائم و راه‌های درمان آن

از‌ مهم‌ترین مشکلات بسیاری از دانش‌آموزان اول دبستان، ترس از مدرسه می‌باشد، در ادامه به دلایل ترس از مدرسه +علائم و راه‌ درمان آن‌‌ میپردازیم

به فرزندتان نه بگویید

حتما شما نیز خانواده‌هایی را دیده‌اید که اکثر خواسته‌های فرزند خود را برآورده می‌کنند. توجه به کودک و درک تمایلات او خوب است اما زیاده‌روی در هر امری آسیب زننده است. در مواقعی که لازم است فرزندتان نه بشنود، به او نه بگویید! دلیل نه گفتنتان را برای او توضیح دهید تا مخالفت شما سبب رنجش او نشود.

توجه داشته باشید که زیاده‌روی در این نه گفتن‌ها نیز صحیح نیست. از عادی‌سازی نه گفتن بپرهیزید و فراموش نکنید که شما مشغول آموزش یک مهارت آینده‌ساز هستید.

سر حرفتان بمانید

ممکن است وقتی با فرزند خود مخالفت کرده و مشغول آموزش نه گفتن به او هستید، با بی‌قراری، قهر و اصرار او مواجه شوید؛ لطفا سر حرف خود بمانید و به دلیل دلسوزی، ترحم و...، نه خود را به بله تبدیل نکنید. قاطعیت شما در برابر خواسته‌ای که پاسخ آن واقعا نه است، باعث می‌شود که فرزندتان به خوبی با جایگاه این کلمه آشنا شود.

داستان نه گفتن

برای درک بهتر مهارت نه گفتن، برای فرزند خود داستان، شعر و... بخوانید. خوشبختانه داستان‌ها و ترانه‌هایی حول این موضوع ساخته شده‌‌اند که می‌توانید با جست‌و‌جو آن‌ها را پیدا کرده و به بهترین شکل، نه گفتن را به کودک خود آموزش دهید. همچنین استفاده از بازی عروسکی نیز برای توضیح نه گفتن توصیه می‌شود.

این موضوع نیز یکی از راه‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان محسوب میشه.

داستان نه گفتن

بازی نه گفتن

به کمک بازی و سرگرمی می‌توانید نه گفتن را به خوبی در ذهن فرزند خود ثبت کنید. نقشی برای خود و برای فرزندتان تعیین کرده و موقعیت‌هایی را ایجاد کنید که نیاز باشد طی آن فرزند شما نه گفته یا نه بشنود. توجه داشته باشید که لازم است فرزند شما بداند که این یک بازی است.

بازی نه گفتن یکی از راه‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان محسوب میشه.

مقاله پیشنهادی

راه‌های غلبه به ترس از تاریکی در کودکان

راه‌های غلبه به ترس از تاریکی در کودکان، بررسی علل به وجود آمدن ترس از تاریکی در فرزندان و ارائه راهکارهای غلبه بر آن

جمع‌بندی

در این مقاله از پرش، درباره راه و روش‌های تقویت مهارت نه گفتن در کودکان صحبت نموده و جزئیات مربوط به آن را یادآور شدیم.

نه گفتن مهارت مهمی است که لازم است افراد آن را از دوران کودکی آموزش دیده و به مرور به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید مقاله فوق را مطالعه کنید.

سوالات پرتکرار

روش‌های متعددی برای تقویت مهارت نه گفتن در کودکان وجود دارد که بکارگیری همزمان آن‌ها شما را به نتیجه می‌رساند؛ با مراجعه به مقاله حاضر می‌توانید با این راه و روش‌ها آشنا شوید.

اکثر ما فیلم دیدن رو دوست داریم و خیلی از وقت‌های آزادمون رو به تماشای فیلم‌های روز دنیا می‌گذرونیم. دلایل ما برای فیلم دیدن خیلی متنوع هستن؛ مثلا یکی برای سرگرمی فیلم می‌بینه، یکی برای یاد گرفتن چیزی و یکی کلا دیوونه سینماست و بدون فیلم دیدن زندگیش نمی‌گذره. سینما به زعم خیلی‌ها تاثیرگذارترین هنر […]

سؤالی که برای خیلی از دانش‌آموزان و دانشجویان پیش میاد، اینه که چطور باید برای اپلای اقدام کنیم؟ اگه قصد داشته باشین برای ادامه تحصیل به یک کشور دیگه مهاجرت کنین، باید از مراحل اپلای و قوانین اون اطلاع کامل پیدا کنین. هدف این مقاله، راهنمایی کردن شما توی این مسیره. وقتی تصمیم به مهاجرت […]

اگه شما هم نگرانین که برای انتخاب رشته باید چه مدارکی رو آماده کنین، در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا به طور کامل بررسی کنیم برای انتخاب رشته کنکور سراسری، به چه مدارکی احتیاج دارین. داوطلبانی که در کنکور شرکت کردن، بعد از این که اعلام نتایج اولیه کنکور در سایت سنجش […]

رشته مکاترونیک، یکی از گرایش‌های رشته مهندسیست؛ این رشته، تلفیقی از چندین رشته دانشگاهیه. افرادی که در رشته مکاترونیک تحصیل می‌کنن، مهارت‌های مختلفی رو در دانشگاه یاد می‌گیرن و این امکان رو دارن که بعد از فارغ‌التحصیلی در حوزه‌های مختلفی مشغول به کار بشن. ما در ادامه ویژگی‌های این رشته رو به صورت دقیق بررسی […]

مشاوره کنکور تجربی موضوع مهمی است که می‌تواند به موفقیت دانش‌آموزان رشته تجربی کمک کند. با توجه به تغییرات اساسی کنکور امسال، اکثر دانش‌آموزان به دنبال نکات مهم مشاوره‌ای در این حوزه آموزشی هستند؛ نکات مهمی که می‌تواند در قبولی دانش‌آموزان تاثیرگذار باشد. دانش‌آموزان عزیز باید به این نکته مهم توجه کنند که مشاور کنکور […]

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

فروشگاه

دسته بندی

خانه