15
راههای غلبه به ترس از تاریکی در کودکان
ترس از تاریکی یکی از ترسهای رایجی است که علاوه بر کودکان، خیلی از بزرگسالان هم درگیر اون هستن! اگه راههای غلبه به ترس از تاریکی در کودکان رو بشناسیم و هوشمندانه عمل کنیم، میتونیم خیلی زود این ترس رو به حداقل رسونده و آرامش رو به فرزندانمون هدیه بدیم. توجه داشته باشین که در بعضی موارد نیازه که کودکمون رو پیش پزشک ببریم ولی بیشتر بچهها با استفاده از روشهایی که توی ادامه ذکر کردیم، تا حد زیادی روی این ترس غلبه میکنن.
خیلی از افراد (مخصوصا توی سنین کودکی) با ترس از تاریکی روبرو هستن؛ از اونجایی که این نوع ترس ممکنه اختلالاتی رو توی یادگیری، خواب و… ایجاد کرده و به کودک صدمه بزنه، بهتره با راهکارهای رفع این ترس آشنا شده و هر چه زودتر اونها رو به کار بگیرین.
ترس از تاریکی در کودکان
بهتره پیش از اینکه به بررسی راههای غلبه به ترس از تاریکی در کودکان بپردازیم، علت به وجود اومدن این نوع ترس رو مورد بررسی قرار بدیم. برای درک بهتر این نوع ترس و اطلاع از دلایل به وجود اومدن اون، به موارد ذیل توجه داشته باشین.
- استرس و اضطراب والدین
- مراقبت یا حساسیت زیاد خانواده
- اتفاقات ناخوشایند
- ژنتیک
- وابستگی
راهکار غلبه به ترس از تاریکی در کودک
حال که تا حدودی با ترس از تاریکی در کودکان و عوامل ایجاد کننده اون آشنا شدین، بهتره به بررسی راهکارهای غلبه به این نوع از ترس هم بپردازیم تا بتونین هر چه سریعتر این ترس رو توی وجود کودکتون از بین ببرین؛ برای این منظور در ادامه مقاله با ما همراه باشین.
پذیرش ترس کودک
حتی اگه شما جزو اون دسته از افراد هستین که ترس خصوصا ترس از تاریکی براتون بیمعنی است، باید کودک خودتون رو درک کنین. ترس او رو بپذیرین و به جای انکار ترسش، به او بگین که حالش رو میفهمید؛ از فرزندتون بخواین تا با شما در این مورد صحبت کنه تا آرامتر شده و این ترس برایش عادیتر بشه.
چراغ رو روشن نکنین!
ممکنه به هنگام ترس کودکتون، احساس ترحم شما باعث بشه که بخواین اون رو به اتاق خودتون برده یا چراغها رو براش روشن کنین. پیشنهاد میشه که در چنین مواقعی از انجام این کارها اجتناب کنین؛ میتونین خودتون کنار اون مونده و شرایط رو براش نرمال کنین. توجه داشته باشین که تکرار زیاد این کار ممکنه برای فرزندتون عادت شده و مشکل رو دوچندان کنه، لذا زیادهروی نکنین.
بازی با تاریکی
توی تاریکی با فرزندتون بازی کنین تا شرایط رو نرمالیزه کرده باشین. میتونین برای گرفتن نتیجه بهتر، سایههایی رو روی سقف، دیوار و... ایجاد کنین و اون رو با سایهها و دلیل ایجادشون آشنا کنین. بازی توی تاریکی آرامش رو به کودک شما باز میگردونه.
استفاده از چراغ خواب
استفاده از یه چراغ خواب زیبا و با نور طبیعی و زرد رنگ کمک میکنه تا کودکتون زودتر به تاریکی عادت کرده و ترس اون از بین بره. برای جذابیت بیشتر اتاق اون و ایجاد آرامش بیشتر میتونین از استیکرهای شبرنگی استفاده کنین؛ پیشنهاد میشه که استیکرهایی با طرح ماه و ستاره رو به سقف بچسبونین تا فرزندتون یه آسمون زیبا توی اتاق خوابش داشته باشه!
سر زدن به کودک
به فرزندتون این اطمینان رو بدین که حواستون به اون است و در صورت نیاز میتونه سریعا شما رو صدا بزنه. برای اینکه به شما اعتماد کرده و این حرفتون رو باور کنه، هر چند دقیقه به او سر بزنین و با یه لبخند اون رو برای خوابی آسوده در نزدیکی خانواده آماده کنین.
برای تخیلات کودکتون ارزش قائل بشین
ممکنه کودک شما تصور کنه که موجودات عجیب و غریبی توی تاریکی اتاق اون وجود دارن؛ در این صورت، جزئیات رو جویا بشین و عوامل ترس (مثلا سایههای بزرگ و عجیب) رو از بین ببرین. میتونین برای آسودگی خیال اون، یکبار چراغ رو روشن کرده و پس از بررسی کلی محیط اطراف، دوباره چراغ رو خاموش کنین.
توجه داشته باشین که نباید جایی از اتاق رو با او بگردین! چرا که بررسی کمد، پشت پرده اتاق و... ممکنه فرزندتون رو دچار شک و ترس بیشتر کنه.
راههای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
افزایش اعتماد به نفس کودکان از موضوعاتی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند. برای مشاهده راههای افزایش اعتماد به نفس در کودکان باما باشید
هدیه برای عملکرد مثبت
اگه فرزندتون به ترس خودش غلبه کرد یا کوچکترین تغییر مثبتی توی اون دیدین، حتما براش پاداشی در نظر بگیرین. هدیه دادن به اون بابت کار یا رفتار خوبش باعث میشه که انگیزه بیشتری برای قدم برداشتن در جهت مثبت پیدا کنه. توجه داشته باشین که به جای یه هدیه بزرگ میتونین چند هدیه کوچک تهیه کرده و توی زمانهای مختلف اونها رو به فرزندتون تقدیم کنین.
در دسترس بودن چراغ
تلاش کنین چیدمان اتاق فرزندتون به گونهای باشه که به محض احساس ترس شدید بتونه چراغ رو روشن کنه. برای این منظور باید به قد کودک هم توجه داشته باشین. در دسترس بودن چراغ یا نزدیکی اتاق شما به اتاق کودکتون باعث میشه که او دلایلی برای آرام کردن خودش پیدا کنه.
جمعبندی
توی این مقاله به تفصیل درباره راههای غلبه به ترس از تاریکی در کودکان صحبت کردیم. نادیده گرفتن ترس کودک و عدم رفع این ترس توی اون ممکنه اختلالاتی چون لکنت زبان، افسردگی، یادگیری ضعیف و... رو در کودک به وجود بیاره، لذا توصیه میکنیم که حتما برای رفع ترس کودکتون تلاش کنین.
سوالات پرتکرار
درس نخواندن کودکان، از جمله مشکلات تحصیلی دانشآموزان است که اکثر والدین به دنبال یک راهکار اساسی برای کنترل آن هستند؛ به طور کلی، بسیاری از کودکان علاقه و تمایلی به درس خواندن ندارند و همیشه از آن فراری هستند. سوال بسیاری از والدین این است که با کودک درس نخوان خود چطور برخورد کنیم؟ […]
28نظر
مشکلات سوءتغذیه در کودکان که موضوع مورد بحث این مقاله از گروه آموزشی پرش است، یکی از مهمترین معضلات جهانی به حساب میاد. خیلی از ما تصاویری از کودکان کشورهای توسعه نیافتهای رو دیدیم که به علت مشکلات سوءتغذیه بدن لاغر و اندام نحیفی دارن. فکر کنم بد نباشه بدونین که توی کشور ثروتمند خودمون […]
28نظر
خیلی از کودکان هستن که به شدت از آمپول میترسن و همش از اون فرار میکنن. حتی ممکنه خود شما هم در کودکی یکی از مخالفان سرسخت آمپول بوده باشین! ولی خب هممون میدونیم که این موضوع اصلا خوب نیست و میتونه به ضرر کودکان باشه و ممکنه توی بزرگسالی هم این ترس همچنان باهاشون […]
28نظر
بر اساس تحقیقات انجام شده، ترکیبات مغزی در مهارتهای زبانی کودکان تاثیر دارند. نوزاد انسان از لحظه تولد شروع به یادگیری امور مختلف از اطرافیانش میکند. نوزاد با گریه، خنده و حرکات بچگانه سعی میکند تا با اطرافیانش ارتباط برقرار کند. نقش ترکیبات مغزی در مهارتهای زبانی کودکان موضوع تحقیقات مختلفی بوده است. طبق نتایج […]
28نظر
درک اینکه با چه روشی کودکان میتونن مهارت دست گرفتن مداد رو کسب کنن، موضوعیه که اهمیت زیادی داره. این مهارت نه تنها برای نوشتن بلکه برای توسعه هماهنگی چشم، دست و مهارتهای حرکتی ظریف حیاتی است. در این مقاله، ما به بررسی ۴ روش آموزش مداد دست گرفتن به کودکان و توصیههایی برای والدین […]
28نظر