دانشآموزان در هر سال تحصیلی باید در امتحانات دی و خرداد ماه شرکت کنن تا بتونن میزان اطلاعات و دانش خودشون رو ارزیابی کنن و بدونن که دقیقا از نظر تحصیلی در چه سطحی قرار دارن. همونطور که میدونین این آزمون در سه نوبت (دی، خرداد و شهریور) برگزار میشه و دانشآموزان موظف هستن که با آمادگی کامل سر جلسه امتحان حضور داشته باشن.
البته نکتهای که در این بین وجود داره و نباید ازش غافل شد، اینه که توانایی افراد با هم فرق میکنه. به عبارت دیگه هر فردی با یک روش خاص و مدت زمان مشخصی میتونه درس بخونه. به عنوان مثال، فردی با 3 ساعت درس خوندن و تمرین کردن میتونه مطالب درسیش رو یاد بگیره و فرد دیگهای باید مدت زمان زیادی رو به درس، تمرین و تکرار اختصاص میده تا بتونه مطالب درسیش رو با جزئیات کامل به خاطر بسپره.
بنابراین خیلی مهمه که حتما در طول سال تحصیلی همه شما دانشآموزان عزیز به درسهاتون اهمیت بدین و سعی کنین که همیشه برای هر کاری به ویژه مطالعه دروس برنامهریزی داشته باشین. همچنین، دونستن زمان برگزاری امتحانات نوبت اول هم باعث میشه که بتونین خیلی بهتر برنامهریزی کنین و خودتون رو برای امتحانات آماده کنین.
در ادامه این مقاله قصد داریم که بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم. پس با گروه آموزشی پرش همراه باشین.
زمان برگزاری امتحانات نوبت اول مدارس
در سال تحصیلی جاری، همه امتحانات نیمسال اول تحصیلی توسط مدارس برگزار میشه و موظف هستن که زمان و تاریخ برگزاری امتحان هر درس رو به دانشآموزان و والدین اطلاع بدن. همچنین، امتحانات نیمسال اول پایه دوازدهم و نهایی در سراسر کشور و به صورت همزمان برگزار میشه.
توصیه میشه که در این ایام دانشآموزان به انواع نمونه سوالات امتحانی دسترسی داشته باشن تا بتونن با آمادگی کامل به استقبال امتحانات برن. به ویژه دانشآموزان کلاس اولی که به تازگی وارد مدرسه شدن و هیچ آشنایی با محیط آموزشی ندارن.
بنابراین بهترین گزینه برای یادگیری و درک هر چه بیشتر، اینه که به نمونه سوالات سال اول دبستان، دسترسی داشته باشن تا با حل سوالات مختلف بتونن مهارتهای خودشون رو در جلسه آزمون بالا ببرن.
همونطور که گفته شد سطح یادگیری و توانایی دانشآموزان یکسان نیست. به همین دلیل در هر سال تحصیلی ممکنه که بعضی از دانشآموزان به هر دلیلی در یک یا چند تا از درسهاشون مردود بشن و حتی نتونن در امتحانات خرداد ماه هم نمرات قابل قبولی رو به دست بیارن.
در این شرایط که دانشآموزان قادر نبودن که در امتحانات ترم اول و ترم دوم بهترین نمرات رو به دست بیارن، باید مجددا در امتحانات اون دروس شرکت کنن تا بتونن پاس بشن. در غیر اینصورت برای قبولی در امتحانات باید صبر کنن تا در دی ماه دوباره امتحان بدن و نمره قابل قبول به دست بیارن.
مقاله پیشنهادی
برنامه ریزی ابتدایی
برنامهریزی برای بچههای ابتدایی: بهترین روشها برای برنامه درسی ابتدایی! ترفندهایی برای افزایش تمرکز و موفقیت در مدرسه.
زمان برگزاری امتحانات نوبت اول مقطع متوسطه اول و دوم
در دوره متوسطه اول و دوم هم مثل مقطع ابتدایی، برنامهریزی و زمانبندی امتحانات ترم اول به عهده مدارسه. یعنی خود اساتید و مدیریت مدارس تصمیم میگیرن که امتحان هر درس در چه روز و زمانی برگزار بشه.
بعد از این که جدول برنامهریزی امتحانات مقطع متوسطه اول و دوم تکمیل شد، مدارس باید برنامهریزی امتحانات رو به صورت یک لیست ارائه کنن تا دانشآموزان براساس اون بتونن برای شرکت در امتحانات آمادگی کافی داشته باشن.
این نکته رو هم در نظر بگیرین که ممکنه روز و تاریخ برگزاری امتحانات هر مدرسه با مدرسه دیگه فرق داشته باشه. بنابراین تمام تلاشتون رو به کار ببرین تا از برنامههای مدرسهتون مطلع باشین و درسهاتون رو مرتب مطالعه کنین.
مقاله پیشنهادی
برنامهریزی امتحانات ترم اول
برای موفقیت در امتحانات، دانشآموزان باید به برنامهریزی امتحانات ترم اول توجه ویژهای داشته باشن و بتونن با توجه به شرایطی که دارن بهترین برنامه رو بنویسن.
زمان برگزاری امتحانات نهایی نوبت اول پایه دوازدهم
همه ما میدونیم که نمرات پایه دوازدهم روی نتیجه کنکور تاثیر مستقیمی داره. به همین دلیل امتحانات نوبت اول این پایه هم مثل امتحانات نیمسال دوم به صورت نهایی برگزار میشه. با توجه به توضیحاتی که تا این جای مقاله گفته شده، احتمالا باید بدونین که برگزاری امتحانات نهایی به عهده آموزش و پرورشه.
از طرفی هم امتحانات نهایی در حوزههای مشخصی برگزار میشه. به همین دلیل برای کسب نتایج مطلوب بهتره که دانشآموزان از نمونه سوالات امتحانی دوازدهم استفاده کنن. دسترسی به انواع سوالات امتحانی به دانشآموزان کمک میکنه که با ذهنیت طراحان سوال آشنا بشن و استرس کمتری رو برای شرکت در امتحانات نهایی تجربه کنن.
امتحانات ترم اول پایه دوازدهم از تاریخ 1403/10/02 شروع میشه و تا 1403/10/17 ادامه داره.
برنامه امتحانات نهایی نوبت اول پایه دوازدهم
روز برگزاری امتحان
تاریخ برگزاری امتحان
ریاضی فیزیک
ادبیات و علوم انسانی
علوم تجربی
علوم و معارف اسلامی
یکشنبه
1403/10/02
تعلیمات دینی (3)
تعلمیات دینی (3) (دینی، قرآن و اخلاق)
تعلمیات دینی (3) (دینی، قرآن و اخلاق)
علوم و معارف قرآنی 3
دوشنبه
1403/10/03
حسابان (2)
ریاضی و آمار (3)
زیستشناسی (3)
ریاضی و آمار (3)
سه شنبه
1403/10/04
زبان خارجی (3)
زبان خارجی (3)
زبان خارجی (3)
زبان خارجی (3)
چهارشنبه
1403/10/05
شیمی (3)
تاریخ (3)
شیمی (3)
تاریخ 3 (تخصصی رشته)
شنبه
1403/10/08
فارسی (3)
فارسی (3)
فارسی (3)
فارسی (3)
یکشنبه
1403/10/09
ریاضیات گسسته
جغرافیا (3)
ریاضی (3)
اصول عقاید (3)
دوشنبه
1403/10/10
سلامت و بهداشت
سلامت و بهداشت
سلامت و بهداشت
سلامت و بهداشت
سه شنبه
1403/10/11
عربی، زبان قرآن (3)
عربی 3 (زبان تخصصی)
عربی، زبان قرآن (3)
عربی 3 (زبان تخصصی)
شنبه
1403/10/15
فیزیک (3)
فلسفه (2)
فیزیک (3)
فلسفه (2)
یکشنبه
1403/10/16
علوم تجربی
جامعه شناسی (3)
علوم اجتماعی
احکام (3)
دوشنبه
1403/10/17
هندسه (3)
علوم و فنون ادبی (3)
______
علوم و فنون ادبی (3)
نکاتی درباره امتحانات نهایی پایه دوازدهم
با توجه به این که دوازدهم آخرین پایه تحصیلی دوران مدرسهست و دانشآموزان هم در یک قدمی کنکور سراسری هستن، باید خیلی بیشتر از سالهای قبل به مطالعه درسهاشون اهمیت بدن و تمام تلاششون رو به کار ببرن تا بهترین نتایج رو در امتحانات به ویژه در امتحانات نهایی به دست بیارن. علاوه بر این مورد یک سری نکات طلایی وجود داره که دانشآموزان با دونستن اونها میتونن امتحانات نهایی رو با سربلندی و بهترین نمرات به پایان برسونین. این نکات شامل موارد زیر هستن:
سوالات امتحانات نهایی در کل کشور به صورت یکسان طراحی میشه.
نمرهای که دانشآموزان در امتحانات نهایی به دست میارن، عینا در کارنامه ثبت میشه.
امتحانات نهایی به صورت همزمان در سراسر کشور و در یک ساعت مشخصی برگزار میشه.
برگههای امتحانات نهایی توسط افراد دیگهای به جزء معلمهای دانشآموزان تصحیح میشه و سربرگ هر برگه امتحانی، حاوی اطلاعات شخصی دانشآموزه.
در حوزههای امتحانی، معلمهای مدرسه نیستن و معمولا افراد دیگهای به عنوان مراقب در جلسات امتحان نهایی حضور دارن.
جمعبندی
زمان برگزاری امتحانات نوبت اول، یکی از مهمترین مواردیه که میتونه در کاهش یا افزایش استرس دانشآموزان تاثیر خیلی زیادی داشته باشه. زمانی که دانشآموزان بدونن امتحانات نهایی قراره که در چه روز و ساعتی برگزار بشه، میتونن برای مطالعه درسهاشون برنامهریزی کنن و با آمادگی کامل به استقبال امتحانات نهایی برن.
در این مقاله به نکات و موارد مهمی اشاره شد که دانشآموزان و والدین باید ازشون مطلع باشن. از جمله مواردی که خیلی مهمه و تاثیر بسزایی در موفقیت تحصیلی داره، اینه که دانشآموزان باید انواع نمونه سوالات امتحانی رو حل کنن و حتما برنامهریزی، تمرین و تکرار مستمر داشته باشن.
همچنین، در این مقاله گفتیم که آموزش و پرورش، برگزاری امتحانات مدارس رو به عهده خودشون گذاشته و مدارس هم موظف هستن که یک جدول امتحانی استاندارد طراحی کنن و در زمان مناسبی در اختیار والدین و دانشآموزان قرار بدن. اما امتحانات ترم اول (دی ماه) پایه دوازدهم مثل امتحانات ترم دوم (خرداد ماه) توسط سازمان آموزش و پرورش به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشه.
پس اگه عزمتون رو جزم کردین که در امتحانات ترم اول بهترین نتایج رو به دست بیارین و اسمتون در لیست دانشآموزان ممتاز باشه، بهتون توصیه میکنیم که حتما به کمک یک مشاوره تحصیلی مجرب و حرفهای برای خودتون یک برنامهریزی درسی آماده کنین و حتما از برنامههای مدرسه و روزهای برگزاری امتحانات نهایی مطلع باشین.
در صورتی که درباره برنامه درسی و هر موضوعی که با امتحانات نهایی مرتبطه، سوالی دارین میتونین شماره تماستون رو در کادر "ارتباط با مشاورین پرش" وارد کنین تا مشاورین گروه آموزشی پرش در اسرع وقت باهاتون تماس بگیرن.
سوالات پرتکرار
امتحانات نوبت اول مدارس چه زمانی برگزار میشه؟
امتحانات نوبت اول تمام مقاطع در دی ماه برگزار میشه که مدارس زمانبندی اون رو مشخص میکنن و در نهایت جدول برنامهریزی اون رو در اختیار والدین و دانشاموزان قرار میدن.
امتحانات نوبت اول کدوم مقاطع به صورت نهایی برگزار میشه؟
امتحانات نوبت اول پایه دوازدهم در چه تاریخی برگزار میشه؟