ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

برنامه‌ریزی درسی هفتم
بروزرسانی :
نیما رستاک

47061

برنامه‌ ریزی درسی هفتم

پایه هفتم همون سالیه که دانش‌آموزان برای اولین بار، قدم به مقطع متوسطه میذارن. هفتمی‌ها توی این پایه تحصیلی با درس‌های جدید، حال‌ و هوای متفاوت برگزاری کلاس و روش‌های تدریس جدید آشنا میشن و قدم به دنیای تازه‌ای می‌ذارن.

شاید مواجه شدن با این مفاهیم و روش‌های نو، در اوایل سال تحصیلی برای گروهی از دانش‌آموزان خوشایند نباشه؛ اما چیزی که به اون‌ها در این مسیر کمک می‌کنه، برنامه‌ریزی هفتم به شکلی درسته.

برنامه‌ریزی برای درس خوندن در کلاس هفتم به دانش‌آموزان کمک می‌کنه که با استفاده مفید از زمانشون، به بالاترین سطح از بهره‌وری تحصیلی برسن و بتونن به نتایجی که دوست دارن و صد البته لایقش هستن، دست پیدا کنن.

برای آموزش ترفند‌های برنامه‌ریزی هفتم، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین😉

البته اگه درگیر روزمرگی‌هاتون هستین و فرصت نمی‌کنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین🎧🔊📚

--:--
--:--
1x

تقسیم‌بندی زمان برای رسیدگی به همه کارهایی که باید انجام بدین، مهم‌ترین مزیت برنامه‌ریزی هفتمه. اگه از برنامه‌ریزی برای درس خوندن در پایه هفتم استفاده کنین، برای مطالعه، حل تمرین و مرور دروس، وقت کافی دارین. البته همه این موارد به شرطی اجرا میشن که قدم به قدم با برنامه پیش برین.

اهمیت برنامه درسی هفتم

در پایه هفتم، دو کتاب درسی عربی و زبان انگلیسی به برنامه دانش‌آموزان اضافه میشه. ممکنه آشنا شدن با مباحث این دو درس، مخصوصا برای دانش‌آموزانی که قبلا تجربه‌ای توی یادگیری این دروس نداشتن، کمی گیج‌کننده و مبهم باشه. از اون‌جایی که این دو تا درس به عنوان درس‌های تفهیمی و تحلیلی شناخته میشن، نیازه که برای یادگیری صحیح اون‌ها از برنامه‌ریزی هفتم استفاده کنین.

البته در نظر داشته باشین برنامه‌ریزی درسی کلاس هفتم، برای یادگیری بهتر و مطالعه مفیدتر در تمام دروس پایه هفتم به شما کمک می‌کنه.

دانش‌آموزان در کلاس هفتم وارد مقطع جدیدی میشن. بدون شک متناسب با شرایط مقطع جدید باید سبک درس خوندن متفاوت‌تری رو تجربه کنن. بهتره که دانش‌آموزان عزیز حتی قبل از ورود به مقطع متوسطه اول، دروس سال هفتم رو طبق برنامه‌ریزی اصولی پیش‌خوانی کنن؛ چون این کار به عملکرد بهتر دانش‌آموزان کمک می‌کنه.

علاوه بر این موارد شما با اجرای برنامه‌ریزی از همین پایه، یادگیری یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی رو تمرین می‌کنین. با برنامه‌ریزی درسی پایه هفتم یاد می‌گیرین که چطور بین کارهای روزانه‌تون، تعادل زمانی برقرار کنین و با اولویت‌بندی کردن به اجرای همه اون‌ها برسین.

نحوه برنامه‌ریزی کلاس هفتم

برای انجام هر کاری، شما باید نحوه انجامش رو بلد باشین. اگه ندونین چطوری یک کاری رو باید انجام بدین، لازمه که کلی آزمون و خطا کنین تا بتونین به نتیجه خوبی برسین. اما قطعا چنین موقعیتی خوشایند هیچ دانش‌آموزی نیست که علاوه بر وقتی که باید برای مطالعه دروس بذاره، یک زمان اضافه هم برای یادگیری برنامه‌ریزی صرف کنه.

یک اصطلاح هست که میگه شما لازم نیست چرخ رو از اول اختراع کنین یعنی چی؟ یعنی وقتی کاری از قبل انجام شده و اطلاعاتش موجوده، لازم نیست مجددا تلاش کنین به همون نتیجه‌ای که شخص دیگه رسیده، برسین. اصول برنامه‌ریزی هفتم کاملا مشخصه و شما با دونستن و به کار بستن اون‌ها، می‌تونین نتایج‌تون رو تغییر بدین.

در ادامه به نکاتی می‌پردازیم که برای برنامه‌ریزی هفتم به شکلی اصولی و نتیجه‌بخش بهش نیاز دارین.

تنظیم برنامه‌ریزی هفتم طبق واقعیت‌ها

زمان تنظیم برنامه‌ریزی هفتم باید کاملاً واقع‌بین باشین. اگه پیش خودتون فکر کردین که از شنبه، روزی 8 ساعت درس می‌خونین و هر شب راس ساعت 11 شب می‌خوابین، یعنی یک برنامه‌ تخیلی طراحی کردین! حقیقت اینه:

«شنبه‌ای که به اون فکر کرده بودین، هیچ‌وقت قرار نیست از راه برسه!»

برای برداشتن اولین قدم، اول باید توانایی‌های امروزتون رو در درس خوندن و یادگیری به صورت واقع‌بینانه در نظر بگیرین؛ بعد با کمک روش اصولی برنامه‌ریزی هفتم، برای تقویت و ارتقاء اون‌ها تلاش کنین. اگه بتونین این مراحل رو طی کنین، برنامه‌ای بر اساس واقعیت طراحی خواهید کرد.

هیچ‌وقت ضررهای یک برنامه درسی غیرواقعی رو دست کم نگیرین! چنین برنامه‌ای ممکنه به روحیه شخص صدمه بزنه و انرژی لازم رو برای ادامه مسیر از بین ببره؛ پس برنامه‌ریزی هفتم به شکلی غیرواقعی نه ‌تنها مفید نیست، بلکه ممکنه به عاملی برای افت تحصیلی دانش‌آموز هم تبدیل بشه.

تنظیم برنامه ریزی درسی واقع بینانه

تصور کنین که در برنامه‌ریزی هفتم، روزی 8 ساعت درس خوندن رو (که البته فراتر از توانایی‌های شماست) برای خودتون تعیین کردین. حالا هر روز از این برنامه عقب میفتین و مدام انرژی و انگیزه‌تون رو به‌ خاطر این عقب موندن از دست میدین! طبیعیه که با این شرایط درس خوندن به کاری طاقت‌فرسا برای دانش‌آموز تبدیل بشه و اون رو از ادامه مسیر دلسرد کنه.

پس اهمیت واقع‌بینانه و قابل اجرا بودن برنامه‌ریزی هفتم رو دست کم نگیرین. شاید براتون سوال باشه که از کجا باید بفهمم چه چیزی مناسب منه و چه چیزی نیست. اگه خودتون به چنین خودآگاهی هنوز نرسیدین، استفاده از توصیه‌های یک مشاور حرفه‌ای می‌تونه به شدت بهتون کمک کنه.

به همین خاطر بهتون پیشنهاد می‌کنیم که حتما از خدمات مشاوره آنلاین پایه هفتم پرش استفاده کنین تا بتونین به نتایج خوبی برسین. این مشاوران که سابقه راهنمایی بیش از هزار دانش‌آموز رو تا حالا داشتن، تمام موانع مسیر موفقیت تحصیلی رو به خوبی می‌شناسن و می‌دونن که چطور از یک دانش‌آموز خوب، شما رو تبدیل به یک دانش‌آموز عالی و حتی نخبه کنن.

افزایش تدریجی ساعت مطالعه روزانه

همونطور که گفتیم قراره با دید واقع‌گرایانه برای درس خوندن برنامه‌ریزی کنین؛ پس نباید توقع داشته باشین که به محض برنامه‌ریزی کردن، همه چیز به یک باره پیشرفت و بهبود پیدا کنه. واضحه که با تمرین و تکرار بیشتر میشه به نتیجه بهتری رسید؛ پس نیازه که کمی بیشتر از قبل درس بخونین تا به نمرات بهتر برسین.

برای افزایش ساعت مطالعه روزانه‌تون باید از روش تدریجی استفاده کنین؛ یعنی اگه هدف شما اینه که در روز دو ساعت بیشتر از همیشه درس بخونین، در قدم اول به مدت یک هفته هر روز نیم ساعت بیشتر از روزهای قبل برای درس خوندن زمان صرف کنین.

به مرور زمان این نیم ساعت رو به یک ساعت تبدیل کنین و قدم قدم به هدفتون نزدیک بشین. این افزایش تدریجی به شما کمک می‌کنه که به مطالعه روزانه بیشتر عادت کنین؛ تا جایی که به جزئی از درس خوندن هر روزتون تبدیل بشه.

اگه به صورت ناگهانی این دو ساعت رو به برنامه درسی‌تون اضافه کنین، به احتمال زیاد به اون پایبند نمی‌مونین! پس قدرت افزایش تدریجی ساعت مطالعه رو در برنامه‌ریزی هفتم دست کم نگیرین.

مقاله پیشنهادی

افزایش ساعت مطالعه

در این مطلب به بررسی نکات طلایی افزایش ساعت مطالعه با استفاده از روش‌های صحیح درس خواندن به صورت تدریجی می‌پردازیم،برای موفقیت با ما باشید.

برنامه‌ریزی هفتم به صورت منعطف برای شرایط اضطراری

موقع برنامه‌ریزی هفتم، باید حواستون به اتفاقات پیش‌بینی نشده هم باشه. یعنی باید زمانی رو برای جبران عقب موندن از برنامه درسی‌تون در نظر بگیرین. این عقب موندن می‌تونه ناشی از سرماخوردگی، مهمونی‌های خانوادگی، امتحان‌های کلاسی و یا هر چیز دیگه‌ای باشه که وقت شما رو پر می‌کنه.

معمولاً روزهای پایانی هفته که مدارس تعطیلن، وقت خوبی برای جبران کردنه. پس حتماً از این روزها مثل همون «روز مبادا» کمک بگیرین و به‌عنوان زمان جبرانی از اون‌ها بهره ببرین.

همچنین گذشته از در نظر گرفتن زمان جبرانی، شما باید موارد دیگه‌ای رو هم برای شرایط اضطراری مورد توجه قرار بدین. برای مثال فرض کنین که می‌خواین در تابستونی که سال ششم رو به اتمام رسوندین، برای خوندن درس‌های پایه هفتم برنامه‌ریزی کنین.

در این صورت شما نیازمند داشتن فایل کتاب‌های درسی هفتم هستین. برای داشتن فایل این کتاب‌ها تنها کافیه به صفحه دانلود pdf کتابهای درسی هفتم مراجعه کنین. با داشتن فایل PDF کتاب‌های درسی هفتم، شما می‌تونین در هر زمان و مکانی درس بخونین و دیگه نگرانی از این بابت نداشته باشین.

پرهیز از مقایسه خود با دیگران

خیال نکنین اگه در برنامه‌ریزی هفتم 4 ساعت رو برای درس خوندن در نظر بگیرین، در مقایسه با همکلاسی‌تون که روزانه 2 ساعت درس می‌خونه، قوی‌تر هستین! صرفا ساعات مطالعه بیشتر دلیلی برای موفقیت دانش‌آموزان نیست؛ باید دست از مقایسه کردن خودتون با دیگران بردارین!

هر دانش‌آموز بر اساس توانایی‌های خودش، حجم خاصی از دروس رو در زمان مشخصی آموزش می‌بینه و به خاطر می‌سپره. یادتون باشه که هر کس نتیجه زحمات خودش رو در کارنامه پایان سال می‌بینه؛ پس به جای تمرکز روی مسائل حاشیه‌ای، روی بهبود روش درس خوندن‌تون و برنامه‌ریزی هفتم متمرکز بشین.

ارزیابی کیفیت مطالعه در پایان هر هفته

حتماً اینو قبول دارین که همه دانش‌آموزان هر روز درس می‌خونن؛ اما آیا همه اون‌ها می‌تونن در امتحانات نمرات خوبی رو به دست بیارن؟! جواب این سوال منفیه! این امتحان و ارزیابیه که میزان یادگیری هر دانش‌آموز رو می‌سنجه. اما برای موفقیت در امتحانات، باید روش درستی رو برای مطالعه کردن انتخاب کنین. صرفا روخونی و نگاه کردن به کلمات کتاب نمی‌تونه مطالعه مفیدی برای شما باشه!

بهتره هر هفته خودتون این ارزیابی رو انجام بدین، تا از بابت کیفیت نحوه درس خوندنتون مطمئن بشین. این ارزیابی می‌تونه با کمک حل سوالات کتاب کمک ‌درسی یا حتی توضیح دادن درس به خودتون روبه‌روی آینه انجام بشه. درس خوندن به‌ صورت گروهی هم می‌تونه برای یادگیری عمیق مطالب درسی به دانش‌آموزان کمک کنه.

یادتون باشه قبل از حضور در جلسه امتحانات میان‌ترم یا پایان‌ترم، باید نمونه سوالات امتحانی هفتم رو حل کنین؛ با این کار هم با نحوه طرح سوالات و مباحث مهم امتحانی آشنا میشین و هم نقطه‌ ضعف‌های درسی‌تون رو تشخیص میدین.

برای پیدا کردن یک کتاب کمک درسی خوب، خودتون رو بین منابع مختلف گیج نکنین؛ شما می‌تونین با یک تیر چند نشون بزنین!! بهترین منبعی که می‌تونه سوالات امتحانات رو در اختیارتون قرار بده، طوری که با تسلط و اعتماد به نفس کافی سر جلسه امتحان حاضر بشین، چیزی نیست به جز بسته پرش معدل پایه هفتم.

در این بسته، کلی نمونه سوال امتحانی استاندارد و حرفه‌ای توسط برترین اساتید سطح کشور برای شما حل میشه که می‌تونه آمادگی‌تون رو برای شرکت در امتحانات مختلف به طرز چشم‌گیری افزایش بده.

اجرای مداوم برنامه‌ریزی هفتم و جلوگیری از توقف اون

مداومت و تکرار در اجرای برنامه‌ریزی هفتم، از شروط اصلی موفقیته. بهتره که دانش‌آموزان به اجرای برنامه‌ریزی تحصیلی‌شون پایبند باشن. معلومه که اگه دو روز در هفته رو طبق برنامه پیش برین و بعد از اون یک هفته همه قول‌ها و قرار‌ها رو فراموش کنین، هیچ وقت به نتیجه دلخواهتون نمی‌رسین.

دانش‌آموزان باید سعی کنن به برنامه‌ تحصیلی‌شون متعهد باشن و خستگی و انرژی منفی رو در این مسیر از خودشون دور کنن.

استفاده از برنامه‌ریزی هفتم، زمانی روی نمرات و نحوه درس خوندن شما تاثیر می‌ذاره که براتون به یک عادت همیشگی تبدیل شده باشه. شاید اوایل راه کمی خسته و دل‌زده بشین؛ اما وقتی به روزهای امتحان نزدیک میشین، خودتون هم از این که برای درس خوندن از برنامه‌ریزی هفتم استفاده کردین، لذت می‌برین.

چون دقیقاً در همین روزهاست که شما از قبل آماده هستین و شب امتحان با خیال راحت روی تخت‌تون می‌خوابین؛ اما دوستاتون باید شب تا صبح با استرس بیدار باشن تا بتونن همه مطالب درسی رو مطالعه کنن!

زمان استراحت برای درس خوندن در برنامه‌ریزی هفتم

برنامه‌ریزی هفتم، نظم رو به دانش‌آموزان آموزش میده؛ اما این نظم به معنای از بین رفتن تفریح و استراحت نیست! در برنامه‌ریزی هفتم باید زمانی رو با عنوان زمان استراحت، بین مطالعه دو درس مختلف در نظر داشته باشین.

درس خوندن بدون وقفه هم خسته‌کننده‌ست و هم کارایی شما رو کاهش میده. پیشنهاد می‌کنیم حدود نیم ساعت وقت استراحت، بین مطالعه دو درس در نظر داشته باشین. تفریح و مدیریت زمان مهم‌ترین اصلیه که هر دانش‌آموزی باید به اون توجه کنه.

یعنی مثلاً بعد از دو ساعت مطالعه درس ریاضی، حدود 30 دقیقه از محل درس خوندنتون دور بشین؛ آبی به سر و صورتتون بزنین، کمی دراز بکشین یا خودتون رو به صرف یک ظرف میوه خوشمزه مهمون کنین. بعد از این استراحت کوتاه با انرژی و سرحال سراغ مطالعه درس بعدی برین که در برنامه‌ریزی هفتم خودتون قرار دادین.

علاوه بر اون اگه به خواب بعدازظهر عادت دارین، حداکثر یک ساعت از بعدازظهر رو برای خوابیدن صرف کنین. خوابیدن بیشتر از این مقدار، باعث به هم ریختن ساعت خواب شب میشه؛ پس پیشنهاد می‌کنیم که بیشتر از یک ساعت نخوابین. برنامه‌ریزی درسی کم کم شما رو به خوابیدن در ساعت معینی از شب و بیدار شدن در ساعت مشخصی از صبح عادت میده؛ این عادت همون نظمیه که بارها درباره اون صحبت کردیم.

مقاله پیشنهادی

در طول روز درس بخونیم یا شب؟

در طول روز درس بخونیم یا شب؟ هر فردی ممکن است ساعات خاص خود را برای درس خواندن داشته باشد، برای آشنایی با بهترین زمان درس خواندن با ما باشید.

برنامه‌ریزی هفتم، طبق نقاط ضعف و قوت

اگه نسبت به خودتون شناخت خوبی نداشته باشین، هیچ وقت موفق نمیشین! بسیاری از دانش‌آموزان از این که با نقاط قوت و ضعفشون رو به رو بشن، می‌ترسن. اما برای رسیدن به موفقیت لازمه نقاط ضعف و قوت خودتون رو ارزیابی کنین و به راه‌ حل درست برسین.

انجام این کار گام مهمی برای موفقیت در برنامه‌ریزی و مسیر تحصیلیه. بهتره برنامه خودتون رو طوری تنظیم کنین که در جهت ارتقای نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف باشه. اگه شما مهارت خوبی در حل مسائل ریاضی دارین، روتین روزانه برای خودتون تعیین کنین و چند ساعت از روز رو به حل تمرین اختصاص بدین. برای برطرف کردن نقاط ضعف باید زمان بیشتری رو صرف کنین.

خیلی از دانش‌آموزان به دلیل ترس از نقاط ضعف از همون ابتدا تصمیم به حذف درس می‌گیرن. این کار به هیچ وجه درست نیست. شما تازه پایه هفتم هستین و زمان زیادی دارین. روی نقاط ضعف زمان بذارین تا حداقل بتونین سوالات آسون و متوسط رو حل کنین. در ادامه به نکاتی می‌پردازیم که برای شناسایی نقاط قوت و ضعف بسیار مفید هستن. پس با ما همراه باشین.

مقاله پیشنهادی

برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال

ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال آشنا سازیم تا بتوانید به خوبی کارهای خود را انجام داده و موفق شوید.

گام اول؛ روی نقاط ضعف گیر نکنین

توجه به نقاط ضعف خوبه؛ اما نباید همه تمرکز و زمانتون رو صرف اون کنین. تمرکز بر نقاط ضعف، شما رو در مسیر نزولی قرار میده. عزت نفس شما رو کاهش میده و در نهایت نسبت به آینده ناامید میشین. حقیقت اینه که هیچ کس کامل نیست.

ما از شما می‌خوایم که در جهت اصلاح نقاط ضعف گام بردارین اما تمام زندگیتون رو خرج اون‌ها نکنین. اولین قدم برای اصلاح نقاط ضعف، شناسایی این نقاطه. پیشنهاد می‌کنیم که به ترتیب زیر عمل کنین:

  • کارهای گذشته خودتون رو بررسی کنین. فهرستی از کارهای روزانه تهیه کنین و احساسات خودتون رو از انجام دادنشون بنویسین. وقتی ریاضی می‌خونین چه احساسی دارین؟ چه نمره‌ای در اون کسب می‌کنین؟ همه این موارد رو یادداشت کنین.
  • دریافت بازخورد از معلم‌ها، یکی از موثرترین راه‌ها برای شناسایی نقاط ضعف محسوب میشه. معلم‌ها شناخت خوبی از دانش‌آموزان دارن و بر اساس عملکردشون در کلاس درس می‌تونن راهنمایی‌های خوبی ارائه بدن.
  • حالا یک برنامه درست طراحی کنین. انتظار تغییر یک شبه نداشته باشین. باید قدم به قدم پیش برین. در نهایت هم این تغییر رو به عنوان یک روتین بپذیرین و به اون متعهد باشین.

گام دوم؛ نقاط قوت رو شناسایی کنین

همه ما در انجام برخی از کارها توانمندیم. هیچ کسی نیست که اظهار کنه من نقطه قوت ندارم! اگه به چنین چیزی فکر می‌کنین احتمالا خوب نگشتین. یکی از دلایلی که افراد نقاط قوتشون رو دست کم می‌گیرن، تمرکز روی نقاط ضعفه. ممکنه چند سال طول بکشه تا نقطه قوت‌تون رو پیدا کنین.

این وظیفه شماست که در طول 7 سال تحصیلی بفهمین به چه درسی بیشتر علاقه دارین. این سوالات رو از خودتون بپرسین: من توی چه کاری خوبم؟ از خوندن کدوم درس بیشتر لذت می‌برم؟ تمرکزم رو باید کجا خرج کنم؟

گام سوم؛ حداکثر توان رو به کار بگیرین

حالا که به این مرحله رسیدین و نقاط ضعف و قوتتون رو به خوبی شناختین، بهتره سراغ برنامه‌ریزی برین. اما قبل از اون به یاد داشته باشین که موفقیت توی هر کدوم از این موارد نیازمند تلاش خیلی زیاده. شما باید حداکثر پتانسیل و توان خودتون رو برای موفقیت به کار بگیرین.

به پیشرفت فکر کنین نه کمال. زندگی مدام در حال بهبوده. راحت باشین، اما خودتون رو به چالش بکشین. عملکرد خودتون رو به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه مقایسه کنین. خودتون رو با خودتون مقایسه کنین نه با دیگران! اگه به کمک نیاز داشتین، حتما بیان کنین. هیچ‌کس نمی‌تونه کارهای بزرگ رو به تنهایی انجام بده! گزارش‌های خودتون رو به صورت مکتوب دربیارین و از اشتباهاتتون درس بگیرین.

در میون گذاشتن برنامه با دیگران

گفتیم که برنامه‌ریزی هفتم باید منعطف باشه و در صورت پیش اومدن یک کار فوری و غیرمنتظره، قابلیت جبران داشته باشه؛ توجه داشته باشین که این به این معنا نیست که شما قدرت نه گفتن خودتون رو از دست بدین یا برای مثال، هر زمان که یکی از دوستان و آشناهاتون از شما خواست که با اون به فلان کافه برین، برنامه خودتون رو سریعا تغییر بدین!

قطعا استراحت و تفریح نیازه و این باعث میشه که انگیزه شما تقویت و خستگی از تنتون خارج بشه. البته برای برنامه‌های غیردرسی‌تون هم باید برنامه‌ریزی داشته باشین.

برای این که دائما مجبور به توضیح برنامه‌هاتون نباشین، برنامه‌ریزی درسی خودتون رو با اطرافیانتون به اشتراک بذارین؛ حتی می‌تونین تصویر برنامه‌ریزی هفتم رو براشون بفرستین! در این صورت خانواده، دوستان و آشناهاتون، قبل از این که برنامه‌ای با شما بچینن، کارهای شما رو در نظر می‌گیرن. این امر موجب میشه که شما هم به قول معروف وسوسه نشین و بر اساس برنامه‌ریزی هفتم خودتون پیش برین.

توجه به بودجه‌بندی‌ها

برای داشتن یک برنامه‌ریزی درسی مناسب و تقسیم‌بندی زمان، باید به بودجه‌بندی امتحانات توجه ویژه داشته باشین. اطلاع از تعداد سوالات مربوط به هر درس، مباحث مهم‌تر، زمان در نظر گرفته شده برای پاسخ به دروس مختلف و... می‌تونه به شما کمک کنه که برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشین.

شما باید تمامی مباحث رو به خوبی مطالعه کنین؛ اما در صورت کمبود وقت، از دبیرتون درباره بودجه‌بندی جدید بپرسین.

نمونه جدول برنامه درسی هفتم pdf

برای این که بتونین ذهن خودتون رو روی برنامه درسی پایه هفتم متمرکز کنین، بهتره که همه چیز رو روی کاغذ بنویسین. ما توی این قسمت، نمونه‌ای کاملا ساده از جدول برنامه‌ریزی کلاس هفتم رو برای شما قرار دادیم.

شما می‌تونین با دانلود فایل زیر، کار‌های خودتون رو طبق زمان‌بندی مشخص انجام بدین. انجام این کار باعث میشه مطالعه هیچ درسی در برنامه شما حذف نشه و شما بتونین تمام کار‌های خودتون رو طبق برنامه‌ریزی مشخص انجام بدین.

چطوری به برنامه‌ریزی کلاس هفتم خودمون پایبند باشیم؟

توجه به زمان‌ استراحت و زمان‌های جبرانی، اجرای مداوم برنامه‌ریزی کلاس هفتم رو برای شما راحت‌تر می‌کنه. برای پایبندی به برنامه درسی هفتم حتماً به اهداف کوتاه مدت توجه داشته باشین و به ازای رسیدن به هر هدف به خودتون پاداش بدین.

این سیستم انگیزه شما رو برای درس خوندن بالا می‌بره و کمک می‌کنه که طعم رسیدن به هدف رو بچشین. با برنامه‌ریزی پایه هفتم، هم در پایان سال تحصیلی بهترین نمرات رو کسب می‌کنین و هم خودتون رو به مهارتی عالی عادت میدین.

اگه از همین اولین سال ورود به مقطع متوسطه، برنامه‌ریزی کردن رو به خوبی یاد بگیرین، توی روزهای کنکور خیلی راحت‌تر از دانش‌آموزان دیگه حجم زیاد دروس رو مدیریت می‌کنین. پس با این دید برنامه‌ریزی درسی کلاس هفتم رو جدی بگیرین و برای پیاده‌سازی اون مصمم باشین.

اگه برای طراحی برنامه درسی کلاس هفتم به کمک احتیاج دارین، شماره تماس خودتون رو از طریق کادر «ارتباط با ما» وارد کنین. مشاوران تحصیلی گروه آموزشی پرش با شما تماس می‌گیرن و شما رو راهنمایی می‌کنن.

ویژگی‌های یک برنامه درسی هفتم خوب چیه؟

  • هدف‌گذاری:
    برنامه‌ریزی درسی خوب، باید با هدف گذاری صحیح و دقیق شروع بشه تا دانش‌آموزان بتونن به سمت اهدافشون در مسیر درست حرکت کنن.
  • تفکیک و شناخت همه مباحث درسی:
    برنامه‌ریزی درسی باید شامل محتوای درسی مناسب و جامع باشه که دانش‌آموز رو به یادگیری و پیشرفت تحصیلی تشویق کنه.
  • در نظر گرفتن زمانبندی مناسب:
    برنامه‌ریزی درسی باید شامل زمانبندی دقیق برای یادگیری و آموزش باشه تا دانش‌آموز بتونه به بهترین نحو ممکن از زمان خودش استفاده کنه.
  • شناخت انواع روش‌های یادگیری:
    برنامه‌ریزی درسی باید شامل تعیین روش‌های آموزشی مناسب باشه که به دانشجوها در یادگیری و فهم مباحث کمک کنه.
  • ارزیابی:
    برنامه‌ریزی درسی باید شامل روش‌های ارزیابی مناسب باشه که به دانش‌آموزان کمک کنه تا میزان پیشرفت خودشون رو ارزیابی کنن.
  • تعامل:
    خیلی خوبه که بین دانش‌آموز و معلم یک تعامل و ارتباطی برقرار باشه تا اون‌ها بتونن خیلی راحت و بدون دردسر تمام مشکلاتشون برطرف کنن و یادگیری بهتری داشته باشن.

مزایای داشتن برنامه‌ریزی هفتم متوسطه چیه؟

یکی از کارهایی که بهتون کمک می‌کنه تا برای ساخت یک عادت جدید انگیزه داشته باشین، دونستن مزایای انجام اون عادته. عادت به برنامه‌ریزی درسی هفتم هم همینطوره. اگه می‌خواین برای این کار انگیزه داشته باشین، خیلی خوبه که درباره مزیت‌های اون اطلاعاتی رو به دست بیارین تا بتونین در مسیر خودتون ثبات داشته و مداومت به خرج بدین.

  • کاهش تنش و فشار:
    با داشتن یک برنامه‌ریزی درست، دانش‌آموزان می‌تونن به راحتی برنامه‌شون رو برای انجام فعالیت‌های مختلف تطبیق بدن و با این کار تنش‌ها، فشار روحی و روانی خودشون رو به حداقل برسونن.
  • بهبود عملکرد تحصیلی:
    با داشتن برنامه‌ریزی بهتر، دانش‌آموزان می‌تونن بهره‌وری خودشون رو توی مدرسه و خونه افزایش بدن و در نتیجه عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشن.
  • ارتقای مهارت‌های زمان‌بندی:
    با داشتن یک برنامه‌ریزی، دانش‌آموزان می‌تونن مهارت‌های زمان‌بندیشون رو تقویت کرده و مدیریت زمان بهتری داشته باشن.
  • خودشناسی:
    با داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب، دانش‌آموزان می‌تونن خودشون رو بهتر بشناسن که این امر در بهبود روند اجرایی برنامه نقش موثرتری داره.
  • تقویت مهارت در نظم و سازماندهی:
    با داشتن یک برنامه‌ریزی درست، دانش‌آموزان می‌تونن مهارتشون رو در نظم و سازماندهی بالا برده و به راحتی وظایف و فعالیت‌هاشون رو مدیریت کنن.
  • افزایش مسئولیت‌پذیری:
    داشتن برنامه‌ریزی کمک می‌کنه که دانش‌آموزان مسئولیتشون رو در زمینه فعالیت‌های درسی و فعالیت‌های شخصی بهتر کنن.
  • افزایش رضایت از خود:
    با داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب، دانش‌آموزان می‌تونن به سرعت به هدفشون نزدیک بشن و از پیشرفت‌شون رضایت بیشتری داشته باشن.

چه عواملی در برنامه‌ریزی هفتم تاثیرگذار هستن؟

عوامل موثر در برنامه‌ریزی درسی پایه هفتم شما می‌تونه مثبت و یا منفی باشه. برای مثال اگه شما چندین ساعت پشت سر هم یک درس مثل ریاضی رو مطالعه کنین و استراحت هم نداشته باشین، حتی اگه این درس در برنامه ریزی‌تون وجود داشته باشه، نه تنها درصد زیادی از مباحثی رو که خوندین یاد نمی‌گیرین، بلکه حافظه خودتون رو هم دچار اختلال می‌کنین.

پس لازمه که در کنار درس، برنامه‌های تفریحی هم داشته باشین. همچنین اگه زمان کافی داشتین، می‌تونین به مطالعه کتاب‌های غیر درسی هم بپردازین. یکی دیگه از عواملی که روی برنامه‌ریزی شما و نحوه اجرای اون تاثیر می‌ذاره تعادل بین دروسه.

شما نباید در یک زمان همه دروس سخت رو با هم مطالعه کنین یا این که تمام تمرکزتون رو روی یک یا چند درس بذارین. باید همه دروس رو خیلی خوب مطالعه کنین و یاد بگیرین. چرا که در نهایت از تمامشون امتحان گرفته میشه و لازمه که نمرات خوبی رو کسب کنین.

چجوری یک برنامه‌ریزی هفتم دقیق داشته باشیم؟

برای داشتن یک برنامه‌ریزی دقیق، مراحل زیر رو می‌تونین انجام بدین:

  • تعیین هدف:
    اول باید هدف خودتون رو مشخص کنین. هدف شما باید قابل اندازه‌گیری و قابل دست‌یابی باشه.
  • زمانبندی مناسب:
    همونطور که در بالا هم گفتیم، بهتره زمان انجام هر فعالیت رو به صورت دقیق مشخص کنین. در نظر داشته باشین که ممکنه بعضی از اون‌ها زمان بیشتری از شما بگیرن.
  • تهیه وسایل و منابع درسی:
    توی این مرحله باید وسایل و منابعی رو که برای اجرای صحیح برنامه‌تون نیاز دارین، تهیه کنین.
  • در نظر گرفتن زمان جبرانی:
    در برنامه‌ریزی درسی‌تون زمانی رو برای جبران سهل انگاری‌ها، مباحثی که جا مونده و یا دروسی که براتون سخته در نظر بگیرین.
  • ارزیابی پیشرفت:
    باید یک نظارت منظم روی روند پیشرفتتون داشته باشین و مطمئن بشین که همه چیز برنامه‌ریزی شده و به خوبی پیش میره.
  • تجزیه و تحلیل:
    در پایان هر هفته می‌تونین روند اجرایی برنامه درسی‌تون رو در طول هفته مورد بررسی و تحلیل قرار بدین؛ تا بتونین به طور صحیح عملکرد خودتون رو بررسی کرده و مشکلات و نواقص رو بشناسین.

با دقت به این مراحل و اجرای درست اون‌ها، می‌تونین یک برنامه‌ریزی دقیق و کارآمد داشته باشین. همچنین می‌تونین برای سال تحصیلی بعدی‌تون برنامه‌ریزی کنین و به وسیله مجله آموزشی پرش، با رمز و رازهای برنامه‌ریزی درسی هشتم آشنا بشین.

سخن پایانی

برنامه‌ریزی هفتم، یکی از عوامل مهم برای پیشرفت تحصیلی و کسب نمرات عالیه. وقتی که به مقطع متوسطه وارد میشین، با درس‌های جدید و متنوعی روبرو هستین. در این مقطع، عربی و زبان دو درس جدید هستن که با توجه به خوندن زبان عربی در قرآن و پیام‌های آسمان، کم‌ و بیش با زبان عربی آشنا هستین.

همچنین، انگلیسی رو هم در مواجه با اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و استفاده از کلاس‌های یادگیری زبان انگلیسی کم و بیش درک کردین. برای یادگیری مطالب درسی این پایه درسی بهتره برای هر درس به صورت جداگانه برنامه‌ریزی داشته باشین تا به یک نتیجه مطلوب برسین.

همچنین برای سال آینده هم می‌تونین به مقاله برنامه‌ریزی درسی هشتم مراجعه کنین.

سوالات پرتکرار

چطوری برنامه‌ریزی کلاس هفتم رو اجرا کنیم؟

اگه برنامه درسی شما بر اساس واقعیت‌ها و توانایی‌های شما تنظیم شده باشه، قطعاً قابل اجراست. ویژگی‌هایی که در مقاله ذکر شده رو رعایت کنین تا برنامه درسی قابل اجرایی داشته باشین.

مقالات مشابه

کنکور هنر هم مثل تمامی رشته‌های درسی به یک برنامه‌ریزی درست و مناسب نیاز داره. برای رسیدن به موفقیت شما به یک برنامه‌ریزی درسی مناسب احتیاج دارین. هر کسی که موفق شده، پشتش یک برنامه‌ریزی قوی بوده...

یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها و هنرهای جذابی که می‌تونیم به دانش آموزان دبستانی آموزش بدیم، برنامه‌ریزی درسیه. توجه به این موضوع خیلی مهمه که از زمان شروع دوره ابتدایی سعی کنیم که برای دانش آموزمون...

برنامه‌ریزی دوم دبستان میتونه جزو یکی از مهمترین کارهایی باشه که در حق دانش آموز دلبندتون انجام میدین. شاید بپرسین چرا؟ فرض کنین که فرزند شما فقط 7 سال سن داره و به تازگی میخواد وارد مقطع اول...

دانش آموزان در پایه چهارم دبستان با مباحث متنوع و نکات مهمی آشنا میشن. حتما میدونین این نوع مباحث میتونه چالش‌ها و دغدغه‌های زیادی رو برای دانش آموزان به وجود بیاره. به همین دلیل برای این که شما...

در زمان‌های قدیم، جهانگردان، دریانوردان و کوچ‌نشینان، با استفاده از مشاهده دقیق آسمان شب، حرکت ستارگان و موقعیت صورت‌های فلکی نسبت به افق و جهات جغرافیایی، مسیر خودشون رو پیدا می‌کردن.⭐اما این چه...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
مرتب‌سازی براساس :
جدیدترین
ن
نگار ناظم الشعرا۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام امیر جان. 🙌🏼 شاید برنامه ای که داری مناسب شما نیست و به یه برنامه جدید احتیاج داری. بهتره که با یه مشاور صحبت کنی. داخل باکس شماره این مقاله شمارتو وارد کن تا باهات تماس بگیریم و بیشتر راهنماییت کنیم.

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
A
Amir 2221۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام من هفتم و نزدیک امتحان ترم اولم هستش ولی سخت شده برام درس خوند برنامه خوب ندارم و از درس دارم زده میشم نمیدونم چی کار کنم

پاسخ@Amir_2221
500/0
م
محمدجواد محمدی۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام امیر جان، خداقوت اصلا نگران نباش، آرامش خودتو حفظ کن و به هیچ عنوان استرس نگیر، فقط کافیه همت کنی و تمام عواملی که باعث میشن تو حواست از درس پرت بشه رو بزاری کنار. بعدش برای خودت باید برنامه ریزی درسی کنی و زود شروع کنی به درس خوندن. حالا برای اینکه بیشتر بتونم کمکت کنم، بهت توصیه میکنم هرچه زودتر شماره تلفنت رو تو باکس شماره ارتباط با ما همین صفحه وارد کنی، تا مشاوران ما برای ارائه مشاوره رایگان تحصیلی باهات تماس بگیرند.🎯📚 امیدوارم همیشه موفق و پیروز باشی🥇💪🏻📚

پاسخ@محمدجواد_محمدی
500/0
م
محمدجواد محمدی۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام آتنا خانوم، خداقوت واقعا خسته نباشید میگم بهت بابت تلاش زیادت برای اینکه بتونی مشکلات درسیت رو با برنامه‌ریزی کردن حل کنی! به هیچ وجه امیدت رو از دست نده و به مسیرت ادامه بده💪🏻ممکنه برنامه درسیت رو خوب و اصولی طراحی نکردی و از خودت توقع بیش از اندازه داری که حس میکنی نمی تونی برنامه درسیت رو خوب اجرا کنی! شما اول باید توان خودت رو در درس خوندن بسنجی و بعد از اون برای خودت برنامه ریزی درسی کنی. توصیه می‌کنم از مشاوره تحصیلی رایگان ما استفاده کنی و این مسئله رو با مشاوران ما درمیون بزاری، تنها کافیه شمارت رو در باکس شماره همین صفحه وارد کنی، تا مشاوران ما در سریع‌ترین زمان ممکن باهاتون تماس بگیرن🙏🏻🎯

پاسخ@محمدجواد_محمدی
500/0
M
Maryam. 2220۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام من کلاس هفتم هستم و تازه امسال وارد مدرسه شاهد شدم خب او نجا خیلی باید تلاش کرد و من افت تحصیلی داشتم وبرنامه ریزی که پارسال کردم امسال هم استفاده کرم ولی نتیجه نداد و با دیدن نمراتم ناامید تر می شوم و خب به یه برنامه ریزی مناسب احتیاج دارم

پاسخ@Maryam._2220
500/0
آ
آتنا روستمی۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام من کلاس هفتمم و به سختی برنامه ریزی میکنم و به کار هام میرسم ولی با این حال به سختی امتحاناتم رو خوب میدم دلم می خواد یک برنامه ای داشته باشم که به همه ی درس هام برسم و همینطور خیلی آروم هستم و نمی تونم سریع باشم و به کار هام برسم و بعضی وقت ها فکر تقلب به سرم میزنه و کم میارم😢

پاسخ@آتنا_روستمی
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام مریم جان. سال نو مبارک عزیزم💕 البته که این طبیعیه برنامه ریزی که برای یک سال و یک موقعیت دیگه انجام دادی رو نباید برای سالهای بعد روش حساب کنی. چون درسها به مراتب سخت تر شده و مسلما به برنامه ریزی قوی تری احتیاج داری. برای برنامه ریزی صحیح و یادگیری روش صحیح برنامه ریزی داخل باکس شماره این مقاله شماره تلفنت رو وارد کن تا واحد مشاوره ما باهات تماس بگیرن و راهنماییت کنن. 📚📑🎯

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام مریم جان امیدوارم خوب باشی عزیزم. توی سه ماهه تابستون بهترین فرصته که درسهای سال قبل رو مرور کنی و همچنین درسهای سال بعد رو هم پیش خوانی کن. یه برنامه ریزی مناسب و حذف عوامل حواس پرتی میتونه خیلی بهت کمک کنه.

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام آرمیتا جان. امیدوارم که خوب باشی💚🙌🏼 خب اینطوری که من متوجه شدم شما برنامه ریزی درستی نداری و لازمه که یه برنامه خوب برای درس خوندنت داشته باشی. مشاورین پرش در این مورد میتونن خیلی بهت کمک کنن. داخل باکس شماره این مقاله شمارتو وارد کن تا باهات تماس بگیریم و بیشتر راهنماییت کنیم عزیزم. 🙌🏼💖

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
آ
آرمیتا 2219۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

سلام من کلاس هفتمم و واقعا دلم میخواد برنامه ریزی داشته باشم اما خب تا میام شروع کنم میبینم وقت ندارم:(

پاسخ@آرمیتا_2219
500/0

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه