انتخاب رشته نهم، یکی از تصمیمات مهمیه وضعیت تحصیلی و شغلی دانشآموزان رو در آینده تحت تاثیر قرار میده؛ به همین خاطر نیازه که اونها در مسیر علاقه و استعدادهای خودشون با انرژی و انگیزه زیاد به سمت موفقیت قدم بردارن. چیزی که در این مسیر سرنوشتساز اونها رو هدایت میکنه، چیزی نیست به جز برنامهریزی درسی نهم.
ما در این مقاله به بررسی اصول و ویژگیهای برنامهریزی درسی برای پایه نهم میپردازیم. اگه شما هم به دنبال یادگیری نکات مهم برنامهریزی نهم هستین پیشنهاد میکنیم در ادامه مطالب همراه ما باشین.
البته اگه به پادکستهای آموزشی علاقه دارین یا فرصت نمیکنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین❤🎧🔊
--:--
--:--
1x
قبل از شروع بحثمون باید درباره یک مسئله مهم صحبت کنیم؛ توی این سال سرنوشتساز که شما قراره مسیر آینده تحصیلی خودتون رو انتخاب کنین، اصلا قدرت مشاوره رو دست کم نگیرین! درسته که شما با یادگیری مهارتهای مختلف میتونین عملکرد خوبی داشته باشین، اما همراه داشتن یک مشاور آگاه و متخصص در کنار خودتون، حکم مربی یک بوکسور رو داره که برای قهرمانی داره میجنگه!
پس در کنار این که برای یادگیری مهارتهایی مثل برنامهریزی درسی نهم دارین تلاش میکنین، حتما از مشاوره آنلاین پایه نهم پرش استفاده کنین تا سرعت رشد و پیشرفت خودتون رو چند برابر افزایش بدین.
برنامهریزی درسی نهم، مهمترین عامل موفقیت تحصیلی!
شاید تا قبل از رسیدن به این پایه تحصیلی هرگز به فکر برنامهریزی برای درس خوندن نبودین و همه چیز رو به شب امتحان موکول میکردین! اما بد نیست حالا یک روش جدید و هدفمند رو در پیش بگیرین تا تفاوت رو احساس کنین؛ درس خوندن با برنامهریزی میتونه همه چیز رو خیلی سادهتر از همیشه پیش ببره.
بابرنامهریزی درسی نهم دیگه خبری از استرس شب امتحان و بیدار موندن تا صبح نیست؛ چون از قبل همه چیز رو مطالعه و مرور کردین.
داشتن یک برنامهریزی درسی دقیق و منظم باعث میشه که ذهن دانشآموز از آشفتگی دور بشه و تمرکز و انگیزه بیشتری برای درس خوندن داشته باشه. زمانی که دانشآموزان یک برنامهریزی دقیق متناسب با ویژگیهای فردی خودشون داشته باشن، میتونن به راحتی به اجرای برنامه درسی نهم خودشون متعهد باشن.
انتخاب رشته با برنامهریزی درسی نهم
یکی از بزرگترین سوالاتی که ذهن دانشآموزان پایه نهم رو درگیر خودش میکنه، اینه که برای ادامه تحصیل باید کدوم رشته رو انتخاب کنن؟! انتخاب کردن یک رشته، بین چندین گزینه، گاهی برای دانشآموزان سخت و شکبرانگیز میشه.
اونها دائم خودشون رو در جایگاههای مختلف تصور میکنن تا بتونن از بین اون جایگاهها، خود واقعیشون رو پیدا کنن. برای انتخاب کردن رشته تحصیلی مناسب، رویا و خیال ملاک نیست! به عنوان یک دانشآموز نهمی باید چند عامل مهم رو در نظر داشته باشین تا بتونین به نتیجه درستی برسین.
اولین و مهمترین چیزی که باید به اون دقت کنین علاقه و استعداد شماست. این شما هستین که سالهای تحصیلی پیشروی خودتون رو سپری میکنین؛ اگه علاقهای به رشته تحصیلی خودتون نداشته باشین، بدون شک همون اوایل راه خسته و دلزده میشین و از ادامه راه صرف نظر میکنین؛ بنابراین داشتن علاقه و استعداد از مهمترین عوامل در انتخاب رشته تحصیلیه.
اما چطور باید مسیر استعداد و علاقه خودتون رو پیدا کنین؟
ممکنه جزو اون گروهی از دانشآموزان باشین که در کنار لذت بردن از حل مسائل فیزیک، به شعر و ادبیات هم علاقه دارن و دستهای هنرمندشون تابلوهای نقاشی زیبایی رو خلق کرده؛ در چنین شرایطی با چه روشی باید بین رشتههای ریاضی و فیزیک یا رشته انسانی و هنر یکی رو انتخاب کرد؟!
راههای مختلفی برای این کار وجود داره، اگه فکر میکنین که در همه رشتهها مستعد هستین و به اونها علاقهمندین، بد نیست از آزمون استعداد و رغبت کمک بگیرین. با کمک این آزمون تمایل تحصیلی و شغلی شما تا حدود زیادی مشخص میشه.
عوامل تاثیرگذار بر انتخاب رشته پایه نهم
دانشآموزان باید بدونن که عوامل زیادی ممکنه روی انتخاب رشته نهم تاثیر بذاره. دونستن این عوامل به دانشآموزان کمک میکنه تا برنامهریزی درسی نهم رو به شکل بهتری برای انتخاب رشته این سال طراحی کنن.
عوامل تاثیرگذار بر انتخاب رشته پایه نهم شامل موارد زیر میشن:
نمرات دوره متوسطه اول: نمرههای دانشآموز در تمام دوره متوسطه اول، با توجه به رشتهای که قراره انتخاب کنن، مورد بررسی قرار میگیره.
آزمون استعداد و رغبت یا آزمون هوش: همونطور که گفتیم این آزمون میتونه دانشآموز رو از سردرگمی برای پیدا کردن علاقه و استعدادش نجات بده.
نظر معلمها و اساتید: تجربه این افراد راهنمایی خوبی برای انتخاب رشته دانشآموزان نهمی بهشمار میره.
نظر پدر و مادر: مشورت گرفتن از پدر و مادر میتونه در تصمیمگیری درباره این موضوع موثر باشه.
نظرات مشاوران تحصیلی: مشاوران تحصیلی میتونن راهنمای خوبی برای انتخاب رشته باشن. اونها تجربه انتخاب رشته چندین دانشآموز دیگه رو هم دارن؛ این تجربه میتونه راهنمای خوبی برای یک انتخاب درست باشه. برای ارتباط با مشاورین پرش و دریافت برنامهریزی تحصیلی، کافیه همین حالا شمارتون رو توی کادر بالا پایین وارد کنین👇
شاخههای تحصیلی مختلفی که در دوره متوسطه دوم با اونها سر و کار دارین، به خوبی بررسی کنین؛ رشتههای ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، کار و دانش، فنیحرفهای و معارف اسلامی گزینههایی هستن که باید از بین اونها یک مورد رو انتخاب کنین.
این همه صحبت کردیم که در آخر به یک نتیجهای برسیم؛ این که تفاوتی نداره شما بخواین چه رشتهای رو انتخاب کنین! چیزی که اهمیت داره، اینه که هر رشتهای که شما انتخاب کنین، برای رسیدن بهش باید بهترین عملکرد رو داشته باشین که برای رسیدن به این عملکرد بالا، ابزاری دارین به اسم برنامهریزی درسی نهم که میتونه نتایج شما رو دگرگون کنه.
برنامهریزی درسی نهم برای قبولی در رشته دلخواه
انتخاب رشته در پایان سال تحصیلی نهم، یکی از بزرگترین چالشهای دانشآموزانه. در قدم اول دانشآموز باید ببینه که به کدوم رشته علاقه داره. برای این کار لازمه تا دانشآموزان با تحقیق و پرسوجو از دانشآموزان سال بالایی یا معلمهاشون، با رشتههای مختلف در پایه دهم آشنا بشه. بعد از اینکه دانشآموز تصمیم گرفت که توی کدوم رشته درس بخونه، اون وقت میتونه برنامهریزی درسی نهم بهتری برای خودش داشته باشه. برای مثال دانشآموزی که میدونه قراره رشته ریاضی فیزیک رو انتخاب کنه، میدونه که باید دروس مربوط به این رشته رو از همون پایه نهم خوب یاد بگیره و بررسی کنه که چقدر توی این درسها ضعف داره.
دانشآموزانی که خواهان ادامه تحصیل در رشته ریاضی فیزیک و علوم تجربی هستن، باید معدل نسبتا بالایی داشته باشن. اگه تصمیم گرفتین که رشتهی دشوار و پر رقابتی مثل علوم تجربی رو توی سال دهم انتخاب کنین، حتما از همون اول سال برنامهریزی درسی نهم رو جدی بگیرین و روی بالا بردن معدل خودتون تمرکز کنین.
بعضیها فکر میکنن دانشآموزانی که رشتهی هنر یا علوم انسانی رو انتخاب میکنن، معدل پایینی دارن. اما این طرز فکر درست نیست. انتخاب رشته بر اساس علاقه و استعداد صورت میگیره. بعضی از دانشآموزان رشته هنر، علوم انسانی یا کاردانش، جزو شاگردهای ممتاز در پایه نهم بودن.
کتابهای درسی پایه نهم
در پایه تحصیلی نهم، 12 کتاب درسی به دانشآموزان تدریس میشه. اگه شما هم جزو اون دسته از دانشآموزان درسخونی هستین که برنامهریزی درسی نهم رو از تابستان شروع میکنن و به فکر پیشخوانی درسها هستین، باید کتابهای درسی رو از قبل در اختیار داشته باشین.
همینطور ممکنه گاها طبق شرایط خاصی دسترسی به کتابهای درسی خودتون نداشته باشین، در هر دو صورت جای نگرانی نیست. شما میتونین با دانلود pdf کتابهای درسی نهم همه کتابها رو در هر زمان و مکانی در اختیار داشته باشین.
کتابهای درسی پایه نهم عبارتن از:
فارسی؛
ریاضی؛
علوم؛
قرآن؛
نگارش؛
مطالعات اجتماعی؛
فرهنگ و هنر؛
کار و فناوری؛
آمادگی دفاعی؛
زبان انگلیسی؛
پیامهای آسمان؛
عربی.
پیشنهاد میکنیم قبل از برنامهریزی درسی نهم نگاهی به کتابهای درسی بندازین. با این کار با توجه به حجم کتاب درسی، ساعت مطالعه مورد نیاز اون رو تا حدودی پیشبینی میکنین.
چطور بهترین برنامهریزی درسی نهم رو طراحی کنیم؟
بدون شک داشتن یک برنامه درسی نهم درست و اصولی، شما رو به موفقیت نزدیک میکنه. طراحی این برنامه خیلی هم سخت نیست! برنامهریزی کردن هم مثل هر کار دیگهای ویژگیها و نکات خاص خودش رو داره. اگه بتونین به قول معروف قلقهای این کار رو پیدا کنین، قطعاً مفیدترین برنامه درسی نهم رو برای خودتون تنظیم میکنین.
بهتره که دانشآموزان برای دسترسی به یک برنامه درسی نهم منظم و دقیق، از یک مشاور تحصیلی کاربلد کمک بگیرن. مشاوری که بتونه با در نظر گرفتن ویژگیهای فردی هر دانشآموز بهترین راهکار رو برای درس خوندن ارائه کنه. پیشنهاد میکنیم برای برنامهریزی درسی نهم به شکلی منظم و اثربخش، کارهایی که در تصویر بالا گفته شده رو انجام بدین. در ادامه، مفصلتر درباره این نکات برنامهریزی درسی نهم صحبت میکنیم.
برنامهریزی براساس واقعیت
برنامهریزی درسی نهم باید بر اساس توانایی دانشآموز انجام بشه و نه فراتر از اون! اگه روزانه حدود 3 ساعت درس میخوندین و حالا با برنامهریزی درسی نهم توقع دارین هر روز 8 ساعت درس بخونین، یعنی همه چیز رو غیرواقعی درنظر گرفتین!
این رو در نظر داشته باشین که برنامهریزیهای رویاپردازانه نه تنها به پیشرفت دانشآموز منجر نمیشه، بلکه ممکنه اونها رو به سمت افت تحصیلی هدایت کنه!
خیلی از دانشآموزان با این مشکل روبهرو هستن که بعد از برنامهریزی درسی نهم، خیلی زود جا میزنن و از اجرای برنامه فرار میکنن. اصلیترین مشکل برای این افراد همین تنظیم برنامه درسی نهم بدون در نظر گرفتن تواناییهای خودشونه. پس به خودتون بیش از اندازه فشار وارد نکنین و آهسته اما پیوسته به سمت هدف قدم بردارین.
زمانی که شما در تنظیم برنامه درسی نهم خودتون به واقعیتهای موجود توجه نکنین؛ بدون شک به نتیجه دلخواه نمیرسین. نرسیدن به هدف در خیلی از مواقع باعث میشه که شما انگیزه خودتون رو از دست بدین و در انجام خیلی از کارها دچار استرس و اضطراب بشین.
طراحی برنامه منعطف برای درس خوندن
تو زندگی برای هر شخص اتفاقات پیشبینی نشدهای رخ میده؛ این اتفاق میتونه یک سرماخوردگی باشه یا مهمونی که سرزده از در خونه داخل میاد. برنامهریزی درسی برای پایه نهم باید انقدر منعطف باشه که در چنین شرایطی با کمی تغییر باز هم قابل اجرا باشه.
بهترین کار اینه که برنامه درسی نهم شما زمان جبرانی داشته باشه؛ مثلاً روزهای آخر هفته مثل پنجشنبه یا جمعه رو به عنوان زمان جبرانی در نظر بگیرین که یک برنامهریزی درسی منعطف داشته باشین. داشتن این سبک برنامهریزی باعث میشه که شما بتونین به راحتی به برنامه خودتون پایبند باشین و اون رو به درستی اجرا کنین.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه روزانه
اگه دوست دارین ساعت مطالعه روزانه خودتون رو بیشتر کنین، باید یک روند تدریجی برای افزایش اون در نظر داشته باشین تا به عادت تبدیل بشه. بهطور کلی ایجاد هر عادت، باید به صورت تدریجی انجام بشه تا اثر موندگار داشته باشه. در غیر این صورت توی اولین فرصت همه چیز از ذهن شما پاک میشه. انگار روز از نو میشه و روزی از نو!
فرض کنین هدف شما افزایش 2 ساعت مطالعه به برنامهریزی درسی روزانه نهم باشه؛ برای رسیدن به این هدف به جای این که به طور ناگهانی دو ساعت به زمان درس خوندن هر روز خودتون اضافه کنین، طی 4 هفته اینکار رو انجام بدین.
یعنی هر هفته نیم ساعت به زمان درس خوندن کلی خودتون اضافه کنین تا در پایان ماه، روزانه دو ساعت بیشتر درس خونده باشین. با اجرای این حقه، عادتی موثر رو در خودتون ایجاد میکنین و همیشه به اون پایبند میمونین.
یادتون باشه قدمهای کوتاه ولی پیوسته شما رو بیشتر به هدف نزدیک میکنه.
برنامهریزی درسی نهم به صورت هفتگی
برنامهریزی درسی برای پایه نهم باید علاوه بر دید کوتاه مدتی که برای مطالعه روزانه داره، به دید بلندمدت هم توجه داشته باشه؛ یعنی باید از قبل بدونین که هر هفته باید چه درسهایی رو مطالعه کنین. معمولاً برنامهریزی برای پایه نهم با برنامه هفتگی که مدرسه برای دانشآموزان تنظیم میکنه، هماهنگی داره.
ارزیابی روند تحصیلی در پایان هر هفته
امتحان و پرسش و پاسخ باعث میشه که از مفید بودن مطالعه درسی خودتون مطمئن بشین. نمره امتحانهای کلاسی هم تا حدودیکیفیت مطالعه هفتگی شما رو تعیین میکنه. البته به کمک سوالاتی که در کتابهای کمکدرسی وجود داره هم میتونین این ارزیابی رو در خانه انجام بدین.
استفاده از منابع آموزشی معتبر
یادتون باشه که هر چقدر مهارت برنامهریزیتون بالاتر باشه اما از منبع معتبری برای یادگیری درسهاتون استفاده نکنین، این کار براتون فایده خاصی نخواهد داشت.
پکیج معلم خصوصی نهم پرش میتونه یکی از بهترین بستههای آموزشی باشه که با دیویدیهای آموزشی و کتاب کمکدرسی، کیفیت یادگیری دانشآموز رو افزایش میده.
اگه به تقویت همه دروس پایه نهم نیاز دارین، خرید پکیج آموزشی کامل نهم رو به شما پیشنهاد میکنیم؛ اما اگه فقط توی یکی دو درس از این پایه ضعیف هستین، بستههای تک درس مثل بسته ریاضی نهم یا بسته زبان انگلیسی نهم میتونه برای شما کافی باشه.
شما میتونین شماره تماس خودتون رو داخل بخش “ارتباط با مشاورین پرش” وارد کنین تا بتونین از تخفیف ویژه استفاده از ویدیوهای آموزشی پرش، بهرهمند بشین.
مداومت در اجرای برنامهریزی نهم
اجرا کردن برنامهریزی درسی در مقایسه با طراحی اون خیلی سختتره! اگه اهل نظم نباشین به احتمال زیاد در روزها و یا شاید هفتههای اول، اجرای برنامهریزی درسی برای پایه نهم برای شما سخت و اذیتکننده میشه؛ اما کافیه فقط یکی دو هفته خودتون رو به اجرای برنامه ملزم بدونین تا به روند اون عادت کنین.
کم کم ساعت خوابیدن و بیدار شدن، ساعت مطالعه روزانه و زمان حل تمرین برای شما عادی میشه و به همه چیز عادت میکنین؛ پس شبیه به یکی از کارهای روزمره خودتون اونها رو انجام میدین.
دانشآموزان عزیز باید به این نکته توجه کنن که پیوستگی در انجام هر کار، شرط موفقیته؛ به همین دلیل بهتره که دانشآموزان در طول سال به برنامهریزی تحصیل خودشون پایبند باشن و به صورت منظم اون رو اجرا کنن.
پرهیز از مقایسه خود با دیگران
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که دانشآموزان و والدینشون در دوران تحصیلی انجام میدن، مقایسه کردنه! سطح یادگیری، میزان تمرین و تکرار، قدرت حافظه و تمرکز بین دانشآموزان مختلف، متفاوته.
پس طبیعیه که اگه دو نفر به میزان یکسان در روز مطالعه کنن و نتیجههای یکسان از امتحانهای خودشون کسب نکنن. هر دانشآموز باید با توجه به تواناییهای خودش و تلاشی که برای درس خوندن داشته سنجیده بشه. مقایسه کردن نه تنها به پیشرفت تحصیلی دانشآموزان کمک نمیکنه، بلکه باعث ایجاد استرس و فشار روانی زیاد به دانشآموزان میشه.
اختصاص زمان مناسب برای استراحت
مطالعه مستمر باعث ایجاد حالت خستگی و خوابآلودگی در شما میشه. باید برای سر حال موندن و تمرکز بیشتر روی مطالعه درسها، اونها رو با در نظر گرفتن استراحتی کوتاه در برنامه روزانه خودتون بگنجونین. یعنی مثلاً بعد از 90 دقیقه مطالعه و حل تمرین درس ریاضی، حدود نیم ساعت استراحت کنین و بعد سراغ درس بعدی برین.
تو زمان استراحت از محل مطالعهتون کمی فاصله بگیرین؛ خودتون رو به یک لیوان چای یا کمی خوراکی مهمون کنین تا خستگی از بدنتون دور بشه و پرانرژیتر سراغ ادامه مطالعه خودتون برین. همچنین توصیه میشه که در برنامه خودتون زمانی رو برای پرداختن به علاقهمندیهاتون هم در نظر بگیرین. انجام امور مورد علاقه (تماشای فیلم، کلاسهای ورزشی یا هنری و...) میتونه انگیزه و انرژی شما رو برای مطالعه چند برابر کنه.
مشخص کردن اولویتها
ممکنه برنامه روزانه شما کارهای مختلفی رو شامل بشه و هرکدوم از کارها، میزان اهمیت متفاوتی داشته باشن. با توجه به این موضوع، بهتره که اولویتهای خودتون رو مشخص کنین و توجه ویژهای به اونها داشته باشین. بهتره برای پرداختن به اولویتها، در ساعات طلایی اقدام کنین!
بازدهی مطلوب هر فرد با فرد دیگهای متفاوته؛ اما اگه میانگین اون رو 3 ساعت در نظر بگیریم، توصیه میشه که اون ساعات رو به اولویتها بپردازین. (یعنی اول نسبت به مطالعه دروس مهمتر یا سختتر اقدام کنین).
توجه داشته باشین که شرایط هر فرد با فرد دیگه متفاوته؛ بنابراین تعیین قانون درست نیست اما توضیحات بالا رو به عنوان یک پیشنهاد خوب، مورد مطالعه قرار بدین.
مرور و اصلاح برنامه
ممکنه با گذر زمان شرایط جسمی، روحی، تحصیلی، خانوادگی و... شما دستخوش تغییر بشه. یک برنامهریزی هر چقدر هم که اصولی و دقیق طراحی شده باشه، با تغییر شرایط شما نیاز به اصلاح داره. هرچند وقت یک بار و با توجه به تغییراتی که در روند زندگی شما به وجود اومده، برنامهتون رو مرور و در صورت نیاز، اون رو اصلاح کنین.
توجه داشته باشین استفاده طولانی مدت از یک برنامه یا بالعکس، تغییر دائم اون توصیه نمیشه؛ بنابراین در این مورد میانهروی داشته باشین و مرور و اصلاح برنامه رو هم جزو برنامه خودتون قرار بدین!
نمونه برنامه ریزی درسی نهم pdf
برای این که برنامهای موثر و دقیق داشته باشین، باید اون رو روی کاغذ پیادهسازی کنین؛ جدول یا دفتر برنامهریزی میتونه برای این کار به شما کمک زیادی کنه. لازمه که روزهای هفته رو در جدول بنویسین؛ بعد مشخص کنین که در هر روز چه درسهایی رو به مدت چند ساعت میخونین.
فراموش نکنین که بین مطالعه درسهای مختلف زمان استراحت هم قرار بدین. جدول برنامهریزی درسی نهم pdf زیر میتونه نمونه خوبی برای چگونگی چینش برنامهریزی درسی شما در پایه نهم باشه.
رسیدن به معدل 20 بر خلاف تصور اکثر دانشآموزان، نیازمند یک استعداد ذاتی یا قدرت ماورایی نیست! برای این که بتونین به راحتی از پس تمام درسهای پایه نهم بربیاین، نیازه که از ابتدای سال تحصیلی قدم به قدم با آموزش دبیرهای خودتون پیش برین.
یادتون باشه درس خوندنهای شب امتحانی و تلنبار کردن همه مباحث درسی روی هم، شما رو به معدل 20 نمیرسونه! بر فرض محال اگه هم این اتفاق شدنی باشه، انقدر سخته که شما رو از درس خوندن و رسیدن به موفقیتهای تحصیلی دلسرد و ناامید میکنه.
بهترین و سادهترین راهکار برای رسیدن به نمرات عالی در کلاس نهم اینه که همراه با همون برنامه درسی که متناسب با تواناییها و شرایط شما طراحی شده، مطالعه درسی داشته باشین. درس خوندن در طول سال تحصیلی اصلیترین رمز رسیدن به موفقیت توی این مسیره.
استفاده از روش مطالعه درسی درست و اصولی هم نقش موثری در موفقیت تحصیلی دانشآموز داره. حل تمرین زیاد برای دروس تحلیلی تسلط شما رو روی اونها چندین برابر میکنه؛ اما برای دروس حفظی باید از مرورهای منظم و تکرار استفاده کنین تا به نتیجه برسین.
مکتوب کردن مرحله به مرحله برنامهریزی درسی نهم، میتونه شما رو به نتیجههای بهتری برسونه. استفاده از جدول برنامه درسی برای مطالعه و تمرین در پایه نهم کمک زیادی به شما میکنه. حل کردن نمونه سوالات امتحانی نهم هم برای سنجش میزان آمادگی دانشآموز اهمیت زیادی داره.
جواب دادن به نمونه سوالهای امتحانی باعث میشه دانشآموز خیلی راحت متوجه نقطه ضعفهای خودش در مطالعه هر درس بشه. برای دسترسی به مجموعهای کامل از نمونه سوالات امتحانی پایه نهم، روی لینک زیر کلیک کنین:
بهترین برنامهریزی درسی برای پایه نهم
یادتون باشه که پایبندی به برنامه و اجرای اون، از طراحی و تنظیمش سختتره! رعایت کردن اصول برنامهریزی درسی نهم تاثیر زیادی در قابل اجرا بودن اون داره؛ پس حتماً در اجرای جزئیات مهم برنامه درسی خودتون مصمم باشین. امیدواریم به کمک برنامهریزی درسی برای پایه نهم بتونین به درخشانترین کارنامه درسی برسین و با خیال راحت رشته مورد علاقه خودتون رو برای سال دهم انتخاب کنین.
برنامهریزی کردن یک مهارت مهمه که در تمام مراحل زندگی به اون احتیاج دارین؛ پس از همین روزهای مدرسه این مهارت رو تمرین کنین تا کم کم توی تمام مراحل زندگی، اجرای اون به یک عادت همیشگی برای شما تبدیل بشه.
اگه برای طراحی برنامه درسی نهم یا اجرای اون به مشکل خوردین، روی کمک مشاورهای تحصیلی پرش حساب کنین. برای حل این مشکلات شماره تماس خودتون رو از طریق کادر ارتباط با ما در سایت پرش ثبت کنین، تا برای حل اونها بیشتر با هم صحبت کنیم.
چرا برنامهریزی درسی برای پایه نهم لازمه؟
خیلی از دانشآموزان از برنامهریزی درسی در پایههای پایینتر دوری میکنن و میترسن که با پایبند کردن خودشون به درس و برنامه از مطالعه زده بشن. خیلیها هم فکر میکنن نیازی نیست که توی این پایهها برنامهریزی مفصلی داشته باشن. اما چیزی که واضحه داشتن یک برنامهریزی درسیه که اگه جامع و دقیق باشه دانشآموز علاوه بر اینکه احساس خستگی نمیکنه انگیزه بیشتری هم برای ادامه مسیر خودش پیدا میکنه.
برنامهریزی درسی برای پایه نهم چه ویژگیهایی باید داشته باشه؟
یکی از مواردی که برنامهریزی درسی نهم رو حساستر میکنه، اینه که بعد از این پایه دانشآموز باید رشته تحصیلی خودش رو انتخاب کنه. پس باید روی نقاط قوت و نقاط ضعف خودش کار کنه تا بتونه به نمرههای بالاتری برسه و در نهایت بتونه در رشته مورد علاقه خودش پذیرفته بشه.
مورد دیگه از ویژگیهای یک برنامهریزی درسی خوب برای پایه نهم مطالعه درس هر روز، توی همون روزه. یعنی درسی که در کلاس درس هر روزی تدریس شده، باید توی همون روز خونده بشه. این موضوع یکی از موارد مهم برای تثبیت مبحث مورد نظر در حافظه شماست.
به عبارتی زمانی که دانشآموزان مطالب کتاب رو در ادامه چرخه آموزشی مدرسه مطالعه کنن، میتونن مطالب رو به صورت عمیقتری یاد بگیرن.
ویژگی سوم یک برنامهریزی خوب در نظر گرفتن زمانهایی برای استراحت، تفریح، کلاسهای آموزشی غیر درسی و سایر فعالیتهای روزانهست. بدون شک در ارائه یک برنامهریزی منظم بهتره که به تمام نکات مهم و ویژه توجه داشته باشین؛ چون توجه به این ویژگیها میتونه به شما در اجرای صحیح برنامهریزی کمک کنه.
برنامهریزی برای پایه نهم چه فایدهای داره؟
بدون شک همه دانشآموزان از این موضوع اطلاع دارن که برنامهریزی باعث پیشرفت تحصیلیشون میشه. اجرای یک برنامهریزی دقیق میتونه به موفقیت دانشآموزان نهمی کمک کنه. ما توی این قسمت به بررسی فواید برنامهریزی کلاس نهم پرداختیم:
تقویت پایه تحصیلی دانشآموزان برای سالهای بالاتر؛
امکان قبولی در آزمونهای تیزهوشان و نمونه دولتی با برنامهریزی اصولی؛
امکان انتخاب رشته درست متناسب با علاقهمندی دانشآموزان؛
یادگیری تمام مطالب درسی به صورت مفهومی؛
برطرف کردن اشکالات درسی در مطالب بهمپیوسته کتاب.
برنامهریزی برای قبولی در آزمون تیزهوشان
یکی از مسائل مهم در سال نهم آزمون تیزهوشانه. دانشآموزان زیادی علاقهمند به قبولی در این آزمون هستن. دانشآموزان برای قبولی در آزمون تیزهوشان باید برنامهریزی دقیقی داشته باشن و باید بدونن برای قبولی توی این رقابت مهم باید با برنامه درست قدم بردارن و درست مطالعه کنن.
مشکل خیلی از دانشآموزان اینه که مطالب رو به صورت سطحی مطالعه میکنن و همین موضوع باعث میشه که نتونن به سوالای مفهومی آزمون پاسخ بدن. استفاده از منابع کمک آموزشی به یادگیری بهتر دانشآموزان کمک میکنه. پکیجهای تیزهوشان پرش از جمله منابعی هستن که به صورت تخصصی به قبولی دانشآموزان در آزمون تیزهوشان کمک میکنن.
برنامهریزی به کمک مشاورههای تحصیلی
تا اینجای مقاله درباره نکات مهم برنامهریزی تحصیلی ویژه نهمیها صحبت کردیم. بدون شک همراهی یک مشاور تحصیلی کاربلد در این پایه تحصیلی، میتونه به پیشرفت تحصیلی دانشآموزان کمک کنه. یکی از خدمات مهم مشاوره تحصیلی ارائه یک برنامهریزی دقیق و متناسب با شرایط فردی دانشآموزانه.
مشاورین بعد از بررسی ویژگیهای دقیق هر فرد متناسب با شرایط محیطی و خانوادگی اقدام به تنظیم یک برنامهریزی اصولی میکنن.
یکی دیگه از خدمات گروه آموزشی پرش برای دانشآموزان، مشاورههای تخصصی تحصیلیه. توی این سبک مشاوره در قدم اول، برنامه هفتگی دانشآموزان متناسب با شرایط شخصیشون به صورت دقیق تنظیم و ارائه میشه.
در قدم بعدی اجرای این برنامه با نظارت دقیق مشاورین انجام میشه. یک نکته مهم در برنامهریزی تحصیلی تعهد به اجرای برنامه تنظیم شدهست. مشاورین در این خصوص همه نکات لازم رو به صورت دقیق پیادهسازی میکنن.
همچنین شما میتونین برای آموزش روش برنامهریزی درسی دهم تجربی، ریاضی و یا انسانی خودتون، از مطالب مجله آموزشی پرش استفاده کنین.
میانگین ساعات مطالعه روزانه در برنامهریزی درسی نهم
میزان ساعات مطالعاتی در هر پایه با پایه دیگه متفاوته. در کلاس نهم نیاز نیست مثل پایه دهم تا دوازدهم ساعات مطالعاتی مفصل و طولانی در نظر بگیرین. اگه تازه شروع به مطالعه کردین در روزها و هفته اول روزی 2 تا 3 پارت یک ساعته تا یک ساعت و نیم کافیه. اما پایینتر از این نباید باشه. بیشتر از این هم نیاز نیست که شما رو از درس خوندن زده کنه. در کل مطالعه بین 3 تا 4 ساعت در روز برای پایه نهم نرمال و کافیه.
سخن پایانی
سال نهم، سال سرنوشتساز انتخاب رشته است. دانشآموزانی که قصد دارن توی رشته منتخبشون بهترین نتیجه رو به دست بیارن، باید بیشترین تلاشششون رو به کار ببرن تا پایههای درسی خودشون رو از همین ابتدا تقویت کنن. برنامهریزی درسی نهم، جزو مهمترین کارهاییه که دانشآموزان برای کسب نتیجه مناسب توی امتحانات پایانی باید انجام بدن. این کار باعث میشه اونها از زمانشون بهترین استفاده رو ببرن و مشکلات درسی خودشون رو به ترتیب اولویت حل کنن.
برای داشتن برنامهریزی مناسب بهتره که به اولویت درسها، علایق، ویژگیهای فردی، تایمهای آزاد و دیگر مواردی که توی مقاله ذکر کردیم توجه کنین. شما همچنین برای دریافت بهترین مشاورههای تحصیلی میتونین شماره تماس خودتون رو توی کادر تماس با مشاورین پرش وارد کنین تا باهاتون تماس گرفته بشه.
همچنین برای یادگیری این مهارت در سال آینده، میتونین از مقالههای مربوط به برنامهریزی دهم استفاده کنین:
برای قبولی در آزمون نمونه دولتی با چه روشی برنامهریزی کنیم؟
برای شرکت در آزمون نمونه دولتی باید معدل بالای 17 داشته باشین؛ پس در قدم اول به فکر معدل بالا باشین. بعد از اون با توجه به بودجهبندی آزمون نمونه دولتی برنامهریزی کنین تا بتونین تست زدن رو تمرین کنین.
یه کارنامه با نمرههای طلایی، برای تو مثل گنجه. میخوای بدونی چطوری میشه بهش برسی؟ نقشه رسیدن به این گنج چیزی نیست جز برنامهریزی درسی. همراه شو و فتحش کن🏴☠️
مقالات پیشنهادی
دانلود رایگان نمونه سوالات امتحان نهایی نهم 1403
حل نمونه سوالات امتحان نهایی نهم 1403 شما را برای امتحان آماده میکند. برای دانلود رایگان pdf نمونه سوال امتحانی نهم کلیک کنید.
مقالات پیشنهادی
برنامهریزی درسی تیزهوشان
در پاسخ به چگونه برای تیزهوشان برنامه ریزی کنیم؟ قدم اول، تعیین هدف مشخص است. برای آشنایی با تکنیک های برنامه ریزی درسی تیزهوشان باماباشید
دیدگاه و نظرات
محبوبترینجدیدترینمرتب سازی
1401/10/20ف 2079
سلام من امسال نهم و معدل های پارسالم یعنی هفتم و هشتم بین ۱۷ تا۱۹ بوده درس علوم همیشه بالای ۱۷بوده و ریاضی تو هفتم و هشتم ببن ۱۱تا۱۴ بوده امسام ریاضی ۱۱ گرفتم و علوم ۱۸ میخواستم بدونم برای تجربی ترم دوم ۲۰ بگیرم ریاضی و علوم میتونم رشته تجربی برم یعنی امدی برای آنکه بتونم اون رشته برم هست چو بقیه درسام بالای ۱۸گرفتم ممنونم میشم کمکم کنید
پاسخ
ف
1401/11/17Fateme.h 2113
سلام من میخواستم بدونم چطور با وجود اینکه هفتم و هشتم رو خیلی نمره پایینی گرفتم و برنامه ریزی ندارم میتونم نمراتم رو ب بالای۱۹بیارم؟
ممنون میشم کمکم کنید
پاسخ
F
1401/11/21حسین طالب زاده
سلام خدمت اساتید گرامی
ببخشید من از ابتدای سال یکم تنبلی کردم و درسامو خوب نخوندم من تازه میخوام شروع کنم و امسال میخوام در امتحان های تیزهوشان و نمونه دولتی هم شرکت کنم می تونید یکم کمکم کنید🙏🥺
پاسخ
ح
1401/10/21فاطمه گزانهئی
سلام دوست عزیز
بله امید به قبول شدن شما توی رشته تجربی هست اما باید نمره درس ریاضیت رو خیلی بالاتر بیاری.
مقاله «همه چیز درباره انتخاب رشته نهم» رو بخون تا در مورد انتخاب رشته کردن بیشتر اطلاعات داشته باشی.
اگه نمره درس ریاضیت رو به حدود 17 برسونی میتونی توی رشته تجربی قبول بشی.
پاسخ
ف
1401/10/21محمدطاهاهمتی 2080
سلام من ریاضی وعلومم کلاس هفتم وهشتم ترم اول ودوم۲۰اومده وتوپایه نهم ترم اول ریاضیم۲۰وعلومم۱۹اومده آیامن میتونم برم رشته تجربی؟
پاسخ
م
1401/11/20ارمین 2118
سلام میتونین تو برنامه ریزیم کمکم کنید خاهش شمارم رو هم فرستادم لطفا زنگ بزنید و کمکم کنید امسال نهمم خیلی مهم هست خاهش هفتم و هشتمم رو خوب بود بالای ۱۸ بود ولی امسال نوبت اول رو خراب کردم لطفا کمکم کنید
پاسخ
ا
1401/11/21نگار ناظم الشعرا
سلام آرمین جان . امیدوارم حالت خوب باشه 🌺🙌🏻
بله حتما. شمارت ثبت شده واحد مشاوره ما امروز یا فردا باهات تماس میگیره حتما.
پاسخ
ن
1401/10/21فاطمه گزانهئی
سلام محمدطاها جان
بله؛ چون نمرههات خیلی خوبه هر رشتهای که دوست داشته باشی میتونی بری.
پاسخ
ف
1401/10/22محمدطاهاهمتی 2081
ممنون یعنی حتی کاری به نمره های ترم دومم نداره؟
پاسخ
م
1401/10/22فاطمه گزانهئی
چرا اینا به هم مرتبط هستن ولی تو دانشآموز پرتلاشی هستی که الان نمرههات انقدر خوبه.
به احتمال زیاد نمرههای ترم دومت هم همینطور عالی میشه.
در کل معدل نمرات ریاضی و علومت باید بالاتر از 14 باشه که بتونی بری رشته تجربی.
الان نمرات تو همه 19 و 20 شده و در آینده هم قطعاً نمرات عالی میگیری، پس قبولی 😊
مقاله « همه چیز درباره انتخاب رشته نهم » رو بخون تا اطلاعاتت در مورد اتخاب رشته کردن کامل بشه.