ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان
بروزرسانی :
رادمهر آذری

109

اشتباهات رایج والدین در مسیر موفقیت تحصیلی فرزندان

موفقیت تحصیلی فرزندان، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدینه. همه پدر و مادرها دوست دارن که فرزندشون در مدرسه، بهترین نمره‌ها رو بگیره و آینده روشنی داشته باشه؛ اما چیزی که شاید کمتر بهش توجه بشه اینه که رفتار و تصمیم‌های والدین، تاثیر مستقیمی روی عملکرد درسی بچه‌ها داره.

گاهی والدین از روی دلسوزی یا ناآگاهی، رفتارهایی انجام میدن که به جای کمک، مسیر تحصیلی فرزندشون رو سخت‌تر می‌کنه. اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان می‌تونه باعث کاهش انگیزه و اعتماد به نفس یا حتی افت تحصیلی بشه.

در این مطلب، قراره این اشتباهات رایج رو بررسی کنیم و بگیم چطور میشه با رفتار درست، به بچه‌ها برای داشتن آینده‌ای موفق کمک کرد. اگه می‌خواین بدونین چطور می‌تونین همراه خوبی برای موفقیت تحصیلی فرزندتون باشین و رایج‌ترین اشتباهات والدین در روند تحصيلی رو بدونین، این مطلب رو تا آخر دنبال کنین!

اشتباهات تحصیلی والدین؛ ناخواسته اما تأثیرگذار

پدر و مادرها همیشه بهترین‌ها رو برای فرزندشون می‌خوان و موفقیت و رشد اون‌ها یکی از بزرگ‌ترین آرزوهاشونه. والدین خودشون رو مسئول خوشبختی و آینده درخشان فرزندشون می‌دونن و تمام تلاششون رو می‌کنن تا راه رو برای موفقیتش هموار کنن.

اون‌ها دوست دارن که فرزندانی موفق و شایسته تربیت کنن که هم مایه افتخار و سربلندی خانواده باشن و هم احساس کنن که به عنوان یک پدر و مادر، وظایف خودشون رو به درستی و با بهترین شکل انجام دادن؛ اما نقش والدین در امور تحصیلی دانش‌آموزان پر رنگه و گاهی اوقات این دلسوزی و مهربانی، باعث میشه کاری کنن که هم باعث ناراحتی فرزندشون میشه و هم خودشون رو کلافه و سردرگم می‌کنه. بعضی از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان و تحصیل فرزندان رو در ادامه ذکر می‌کنیم.

توجه بیش از حد به وضعیت تحصیلی دانش‌آموز

والدین باید سعی کنن اعتدال رو رعایت کنن؛ عدم توجه یا توجه بیش‌ از‌ اندازه به وضعیت تحصیلی یکی از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان محسوب میشه.

توجه کردن به وضعیت تحصیلی دانش‌آموز جزو وظایف پدر و مادره اما بعضی از والدین، بیش از حد روی این موضوع حساس هستن. چنین والدینی تمام فکر و ذکر خودشون رو معطوف به پیشرفت تحصیلی فرزندشون کرده و به جنبه‌های دیگه زندگی توجهی ندارن.

سختگیری بیش از حد پدر و مادر برای موفقیت تحصیلی دانش‌آموزشون، ممکنه باعث دلسردی و دل‌زدگی اون از درس خوندن بشه که در نهایت دانش‌آموز در دوران تحصیل، پیوسته دچار اضطراب و نگرانی باشه.

بهتره والدین ضمن این که نظارت کافی روی وضعیت درسی فرزندشون داشته باشن، از سختگیری بیش از حد در این زمینه خودداری کرده و دقت کنن که فرزندشون به جز درس خوندن، نیازهای بی‌شمار دیگه‌ای هم داره که باید مورد توجه قرار بگیره.

مقاله پیشنهادی

راه‌های مقابله با فرسودگی تحصیلی

اگه می‌خواین بدونین که فرسودگی تحصیلی چه علائمی داره و بهترین راه مقابله با این اختلال چیه، تا انتهای این مقاله همراه ما باشین.

توجه نکردن به وضعیت تحصیلی دانش‌آموز

نقطه مقابل والدینی که حساسیت زیادی روی وضعیت تحصیلی دانش‌آموز دارن و مدام اون رو به بیشتر درس خوندن و بیشتر تلاش کردن تشویق می‌کنن، والدینی هستن که هیچ اهمیتی به وضعیت تحصیلی فرزندشون نمیدن و نقش والدین در امور تحصیلی فرزندان رو نادیده می‌گیرن.

این والدین توجه کمی به وضعیت تحصیلی فرزندشون دارن و پیگیر اوضاع درسیش نیستن. عدم توجه به وضعیت درسی، یکی از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزانه. دانش‌آموز رها شده به حال خودش، ممکنه دچار افت تحصیلی بشه.

خیلی خوبه که والدین پیوسته پیگیر وضعیت تحصیلی فرزندشون بوده و با مدرسه و معلم دانش‌آموز تعامل داشته باشن. برقراری این تعامل باعث میشه که دانش‌آموزان بتونن عملکرد بهتری رو در روند تحصیل خودشون داشته باشن.

فشار آوردن به دانش‌آموز برای جهشی درس خوندن

خیلی از پدر و مادر‌ها، شرایطی رو برای فرزندشون فراهم می‌کنن که به اجبار یک پایه تحصیلی رو به صورت جهشی بخونن؛ این موضوع یکی از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان محسوب میشه.

جهشی درس خوندن بدین معناست که دانش‌آموز بعضی از پایه‌های تحصیلی رو زودتر از زمان مقرر تموم کنه و جلوتر از همسن و سال‌هاش درس بخونه. این کار از چند وجه می‌‌تونه برای دانش‌آموزان آسیب‌رسان باشه.

کوچیکتر بودن دانش‌آموز از همکلاسی‌هاش چه از لحاظ قد و وزن چه از لحاظ مسائل دیگه، باعث میشه تا با همکلاسی‌هاش فرق داشته باشه؛ در این شرایط ممکنه اعتماد به نفس دانش‌آموز آسیب ببینه.

از طرفی، وقتی فرزند شما از پایه تحصیلی طبیعی خودش بالاتر بره، ممکنه توقع اطرافیان هم از اون بیشتر شده و با اون بزرگ‌تر از سنش رفتار بشه، در این صورت کودک دچار ناراحتی و اضطراب میشه که همین مورد این کار رو به یکی از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان تبدیل می‌کنه و نتیجه خوبی به همراه نداره.

البته این موارد به این معنا نیست که دانش‌آموز هرگز نباید جهشی درس بخونه. بعضی از دانش‌آموزان توانایی جهشی درس خوندن رو دارن و با توجه به نظارت و مدیریت صحیح والدینشون می‌تونن با موفقیت از این مراحل عبور کنن.

اما به صورت کلی برای یک دانش‌آموز با توانایی‌های نرمال، بهتره که به طور طبیعی پایه‌های تحصیلیش رو بگذرونه. والدین نباید برای جهشی خوندن، فرزندانشون رو تحت فشار قرار بدن. جهشی خوندن باید با رضایت کامل دانش‌آموز همراه باشه و نباید کودک رو از طی کردن مراحل طبیعی رشد و بازی و سرگرمی که حقشه محروم کرد.

مقاله پیشنهادی

جهشی درس خوندن

جهشی درس خوندن خوبه؟ به فرزند ما فشار میاره؟ شرایط جهشی درس خوندن چیه؟ قراره توی این مقاله پرش، همه این سوالات والدین دانش‌آموزان درس‌خون رو پاسخ بدیم.

مقایسه کردن وضعیت تحصیلی دانش‌آموز با همسن و سالانش

رایج‌ترین اشتباهات والدین در فصل کارنامه‌ها، مقایسه کردن دانش‌آموز با دوستان هم سن و سالشه. مقایسه شدن برای همه انسان‌ها در هر سن و سال و هر موقعیتی می‌تونه آزاردهنده و ناراحت کننده باشه. در معرض مقایسه قرار گرفتن و سرزنش شدن به ویژه برای کودکان خیلی مخرب و آسیب‌رسانه. آثار مقایسه شدن و مورد سرزنش قرار گرفتن می‌تونه تا مدت‌ها دانش‌آموز رو تحت تاثیر قرار بده و اذیت کنه.

پدر و مادرهایی که پیشرفت اصولی و منطقی فرزندشون براشون مهمه، نباید وضعیت درسیش رو با دانش‌آموزان دیگه مقایسه کنن. هر شخص براساس ویژگی‌های ذاتی و شخصی که داره و محیطی که در اون رشد می‌کنه، توانایی‌های متفاوتی داره. والدین می‌تونن فرزندشون رو به پیشرفت تشویق کنن اما مقایسه و سرزنش کردن، می‌تونه اوضاع رو وخیم‌تر کنه.

مقاله پیشنهادی

موانع و عوامل پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان

بررسی موانع و عوامل پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان می‌تواند به بهتر شدن وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان کمک کند. در این قسمت تمام عوامل بررسی می‌شود.

اصرار بر تحصیل در نیمه اول سال

بعضی از والدین که فرزندشون در نیمه دوم سال متولد شده، نگران این هستن که کودکشون یک سال از درس و مدرسه عقب بمونه؛ اما این نگرانی درست نیست و از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزانه چون خیلی‌ها متولد نیمه دوم سال هستن و به نوعی چند ماه دیرتر وارد مدرسه میشن.

این موضوع اصلا به معنی عقب افتادن دانش‌آموز در درس و تحصیل نیست. والدینی که کودک نیمه دومی دارن، می‌تونن در اون یک سال، خیلی از چیزها رو به کودکشون آموزش بدن و اون رو با توانایی و اعتماد به نفس بیشتری راهی کلاس اول کنن.

ثبت نام اجباری کودک در کلاس‌های تقویتی

ثبت نام در کلاس‌های تقویتی بدون رضایت دانش‌آموزان، یکی دیگه از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزانه. ثبت‌نام و شرکت در این کلاس‌ها، در صورت نیاز خیلی خوب و کمک کننده‌ست اما این موضوع نباید حالت اجباری به خودش بگیره. والدین نباید دانش‌آموز رو برای ثبت‌نام در کلاس‌های تقویتی تحت فشار قرار بدن.

در صورتی که دانش‌آموز در یک یا چند درس دچار مشکل بشه و نیاز به کلاس تقویتی داشته باشه، والدین باید در ابتدا اون رو متقاعد کرده و با مشورت و همکاری خودش اقدام به ثبت نام در کلاس‌های تقویتی کنن.

اگه دانش‌آموز از روی اجبار و اکراه به کلاس‌های تقویتی بره، به احتمال زیاد حضور در این کلاس‌ها براش سودبخش نخواهد بود و اون نسبت به درس دل‌زده و ناامید میشه.

ثبت نام کودک در کلاس‌های آموزشی که به اون‌ها علاقه‌ای نداره

ثبت نام کودکان در کلاس‌های مختلف ورزشی، هنری و... برای آینده اون‌ها خیلی مفید و ثمربخشه؛ اما والدین باید به این موضوع دقت کنن که با اجبار دانش‌آموز رو در کلاس‌های آموزشی مختلف ثبت نام نکنن. دانش‌آموز باید با رضایت و علاقه خودش به کلاس‌های مختلف آموزشی بره.

برای ثبت نام دانش‌آموز در کلاس‌های مختلف باید به استعداد و علاقه‌مندی‌های اون توجه کنین و حتما کلاس‌های آموزشی طوری برگزار بشن که به وضعیت تحصیلی فرزندتون لطمه‌‌ای وارد نکنن.

مقاله پیشنهادی

مزایای ویدیوهای آموزشی کودکان

در این مقاله به بررسی مزایای ویدیوهای آموزشی کودکان برای یادگیری آنان پرداختیم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر، مطلب را مطالعه فرمایید.

دقت نکردن در انتخاب مدرسه

از اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان که می‌تونیم بهش بپردازیم، دقت نکردن در انتخاب مدرسه‌ست.

انتخاب مدرسه برای دانش‌آموزان از اهمیت زیادی برخورداره. بیشتر دانش‌آموزان چند سال تحصیلی رو در یک مدرسه می‌گذرونن. باید توجه کنین که بخش قابل توجهی از فرآیند آموزش و تربیت دانش‌آموز در مدرسه صورت می‌گیره. خیلی از والدین فرزندشون رو در نزدیکترین مدرسه به خانه خودشون ثبت نام می‌کنن. اون‌ها توجه نمی‌کنن که مدرسه مورد نظر چه شرایطی داره و توسط چه کسانی اداره میشه.

در مقابل بعضی از والدین حساسیت بیش از حدی در انتخاب مدرسه برای فرزندشون دارن. این والدین فکر می‌کنن که مدارس غیرانتفاعی بهترین انتخاب هستن و بدون تحقیق و بررسی، گران‌ترین مدرسه غیرانتفاعی رو برای فرزندشون انتخاب می‌کنن. اینجاست که نقش والدین در امور تحصیلی فرزندان مشخص میشه.

برای انتخاب بهترین مدرسه، لازمه مدارس اطراف محل زندگی خودتون رو شناسایی کنین و اون‌ها رو مورد ارزیابی و بررسی قرار بدین. برای این کار می‌تونین درباره مدارس، معلم‌ها و مسئولین مدارس، با والدینی که قبل از شما فرزندشون در اون مدرسه درس خوندن، مشورت کنین و از اون‌ها راهنمایی بخواین.

بی‌توجهی به خواب و استراحت دانش‌آموز

بعضی از والدین برای این که فرزندشون همیشه آماده باشه یا از درسی عقب نمونه، ساعات خوابش رو کاهش میدن و این ساعات رو به زمان مطالعه‌شون اضافه می‌کنن. این مورد میشه بزرگ‌ترین اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان؛ چون بی‌توجهی به خواب کافی می‌تونه باعث کاهش تمرکز و کارایی کودک بشه؛ پس این کار نتیجه عکس میده و دانش‌آموز تمرکز خودش رو برای درس خوندن از دست میده.

مقاله پیشنهادی

ضرورت استراحت بین درس خوندن + راهکارهای مفید

چقدر باید بین درس خوندن استراحت داشته باشیم تا به بیشترین بازده برسیم؟ آیا اصلا باید استراحت داشته باشیم؟ استراحت بین درس خوندن خوبه یا بد؟

جمع‌بندی

اشتباهات مهم والدین درباره دانش‌آموزان، موضوعیه که ما در این قسمت به صورت کامل بررسی کردیم. به طور کلی، خیلی از والدین خواسته یا ناخواسته دچار اشتباهاتی میشن که در اوضاع درسی فرزندشون تاثیرات مخربی بر جای می‌ذاره. سختگیری بیش از حد در امور درسی و یا برعکس بی‌توجهی به وضعیت درسی دانش‌آموز دو تا از رایج‌ترین اشتباهات والدین در روند تحصيلی هستن.

پدر و مادرها می‌تونن با افزایش آگاهی و اطلاعات خودشون درباره این موضوع، اشتباهاتشون رو در این زمینه به حداقل برسونن و به فرزندشون در مسیر رسیدن به موفقیت تحصیلی کمک کنن. مخصوصا والدینی که فرزندشون به کنکور سراسری نزدیکه، باید دقت و تمرکز بیشتری رو به خرج بدن.

اگه فرزندتون در دوره پرچالش کنکور قرار داره، حتما مقاله «وظایف والدین دانش‌آموزان کنکوری» رو مطالعه کنین.

سوالات پرتکرار

اشتباهات تحصیلی والدین می‌تونه در وضعیت تحصیلی دانش‌آموز اثرگذار باشه؟

بله؛ اشتباهات والدین مثل مقایسه کردن، اجبار، توجه بیش از حد و نوع برخورد والدین با مسائل درسی فرزندشون، تاثیر مستقیمی روی وضعیت تحصیلیش داره.

مقالات مشابه

در یک مطالعه پژوهشی دلایل عدم مشارکت دانش‌آموزان در المپیادهای علمی بررسی شده است. در این پژوهش همچنین دلایل که این موضوع را تسهیل کرده و یا مانع آن شده‌اند نیز شرح داده شده است. پژوهشگران دانشگاه...

اکثر ما فیلم دیدن رو دوست داریم و خیلی از وقت‌های آزادمون رو به تماشای فیلم‌های روز دنیا می‌گذرونیم. دلایل ما برای فیلم دیدن خیلی متنوع هستن؛ مثلا یکی برای سرگرمی فیلم می‌بینه، یکی برای یاد گرفتن...

سؤالی که برای خیلی از دانش‌آموزان و دانشجویان پیش میاد، اینه که چطور باید برای اپلای اقدام کنیم؟ اگه قصد داشته باشین برای ادامه تحصیل به یک کشور دیگه مهاجرت کنین، باید از مراحل اپلای و قوانین اون...

اگه شما هم نگرانین که برای انتخاب رشته باید چه مدارکی رو آماده کنین، در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا به طور کامل بررسی کنیم برای انتخاب رشته کنکور سراسری، به چه مدارکی احتیاج دارین....

رشته مکاترونیک، یکی از سخت‌ترین رشته‌های مهندسی به حساب میاد؛ این رشته، تلفیقی از چندین رشته دانشگاهیه. افرادی که در رشته مکاترونیک تحصیل می‌کنن، مهارت‌های مختلفی رو در دانشگاه یاد می‌گیرن و این...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه