
441
با تکنیک دو خودکار، حرفهای تست بزن!
خیلی از دانشآموزان در زمان آمادگی برای آزمونهای تستی به ویژه کنکور، به دنبال روشهای تستزنی سریع هستن، چون مهارت تستزنی، یکی از عوامل مهم موفقیت در آزمونهای تستیه. مطالعه مطالب و اطلاعات درسی صرفا برای موفقیت کافی نیست، شما باید توانایی مدیریت زمان و انتخاب صحیح گزینهها رو داشته باشین و از قبل به کمک تکنیک های تستزنی، نقاط ضعف خودتون رو پیدا کرده باشین. به همین دلیل اکثر مشاوران و معلمها توصیه میکنن که حتما از تکنیکهای مختلفی برای تست زدن استفاده کنین؛ چون هر کدوم میتونن در روند یادگیری و آمادگی شما تأثیرگذار باشن.
یکی از این روشهای کاربردی، تکنیک دو خودکاره؛ با این روش علاوه بر این که میتونین نقاط ضعف و قوت خودتون رو تشخیص بدین، بلکه یاد بگیرین که چطوری اشتباهات تکراریتون رو به حداقل برسونین. در این مقاله قصد داریم به صورت کامل، روش تستزنی دو خودکار رو بررسی کنیم؛ از نحوه اجرا گرفته تا مزایا و نکاتی که برای استفاده بهتر از اون باید بدونین. اگر دنبال یک راهکار ساده ولی مؤثر برای ارتقای عملکرد تستزنیتون هستین، تا انتهای این مطلب همراه ما باشین.
آموزش تکنیک دو خودکار در تستزنی
یکی از روشهای ساده و کاربردی برای تقویت مهارت تستزنی، مخصوصا در جمعبندیها و تمرین، تکنیک دو خودکاره. برای اجرای این تکنیک، شما به دو تا خودکار با رنگهای متفاوت نیاز دارین. مثلا یکی آبی و یکی قرمز. در مرحله اول، شما باید با اولین خودکار که بر فرض آبیه، در زمانی مشخص شده، تستها رو حل کنین. در این شرایط شما باید به این فکر کنین که در حوزه امتحان هستین و محیطی مشابه با جلسه آزمون رو برای خودتون ایجاد کنین.

بعد از تموم شدن زمان و سوالات، سراغ پاسخنامه برین و تستهایی که شک داشتین یا اشتباه زده بودین رو با خودکار دوم که به رنگ قرمزه، اصلاح کنین. این کار، چند تا فایده داره؛ اولیش اینکه متوجه میشین کدوم تستها رو واقعا بلد بودین و کدومها رو حدس زدین یا اشتباه جواب دادین. دومیش اینه که میتونین عملکرد خودتون در مدت زمان تعیین شده رو بسنجین. در نهایت این تکنیک باعث افزایش دقت، تمرکز و کنترل استرس شما میشه.
اشتباهات رایج هنگام اجرای این روش
یک سری اشتباهات وجود داره که خیلی از دانشآموزان در زمان اجرای تکنیک دو خودکار تجربه میکنن. یکی از اونها اینه که بعد از اینکه تست زدن در زمان معین تموم شد، سوالاتی که متوجه شدن اشتباهه رو با خودکار اولی درستش میکنن و دیگه کاری به خودکار دوم برای اصلاح ندارن. این کار باعث میشه تا نتونن تحلیل درستی داشته باشن و نقاط ضعف و قوت خودشون رو متوجه نمیشن.
یکی دیگه از اشتباهات اینه که دانشآموزان از تایمر یا زمانسنج استفاده نمیکنن و اینجوری مدیریت زمان رو یاد نمیگیرن. یکی از اهداف اصلی روش تست زنی دو خودکار، تمرین در شرایط مشابه آزمونه؛ اگه زمان رعایت نشه، فایده اصلی این روش هم از بین میره.
ترکیب تکنیک دو خودکار با سایر تکنیک های تست زنی
برای این که بتونین نتیجه بهتری از تکنیک دو خودکار بگیرین، کافیه این روش رو با روشهای دیگه مثل دفتر تحلیل تست ترکیب کنین. برای این کار لازمه یک دفتر تهیه کنین تا بعد از اجرای این تکنیک، سراغ تحلیل کامل جوابهای اشتباه و شکدار برین و دلیل هر خطا رو بنویسین.

با استفاده همزمان این دو روش، نه تنها متوجه اشتباهاتتون میشین، بلکه میتونین ریشه اشتباهاتتون رو هم پیدا کنین. همچنین میتونین این روش رو با تکنیک زمانهای نقصانی هم ترکیب کنین؛ یعنی برای هر تست، زمان کمتری رو نسبت به حالت عادی در نظر بگیرین تا بتونین سرعت عملتون رو بالاتر ببرین و مدیریت زمان بهتری داشته باشین.
روایت داوطلبان موفق از تأثیر این تکنیک
خیلی از داوطلبان کنکور که عملکرد موفقی داشتن، گفتن که یکی از روشهای کلیدیشون برای جمعبندی و مرور، همین تکنیک دو خودکار بوده؛ به خصوص در درسهایی مثل عربی یا ادبیات که بیشتر اشتباهات به دلیل خطاهای ذهنیه، این روش کمک میکنه تا دقیقتر متوجه بشن روی کدوم مباحث مشکل دارن.
یا مثلا خیلی از داوطلبان میگن که با توجه به اینکه این روش رو با زمانبندی شبیه به کنکور اجرا میکردن، توی فشار زمانی قرار گرفتن و خیلی از سوالاتی که فکر میکردن بلدن رو به اشتباه جواب میدادن. در نتیجه به کمک خودکار دوم، این اشتباهات رو مشخص کرده و در زمان تحلیل، بهش میپرداختن و سری بعد روی زمانبندی بیشتر تمرین میکردن.

جمعبندی
در نهایت، تکنیک دو خودکار یکی از روشهای ساده برای تست زدنه که نیاز به ابزار خاصی نداره ولی تاثیرش بیشتر از اون چیزیه که تصور میکنین؛ چون بهتون نشون میده که در زمان واقعی، چه اشتباهاتی دارین و ممکنه در نتیجه فشار زمان، دچار چه اشتباهاتی بشین.
اگه شما داوطلبان بتونین این روش رو برای تست زدن پیاده کنین و حتما در برنامه مطالعاتیتون قرارش بدین، هم قدرت تحلیلتون بالاتر میره، هم یک تصویر کلی از عملکردتون سر جلسه آزمون به دست میارین. در واقع این روش اشتباهات پنهان شما سر جلسه آزمون رو بهتون نشون میده. شما میتونین علاوه بر این روش، برای موفقیت در آزمونها از تکنیک ضربدر منها هم کمک بگیرین.
سوالات پرتکرار
پیاده کردن این تکنیک به شما کمک میکنه که ضعفهای تستزنی خودتون رو بشناسین و اونها رو برطرف کنین.
اهمیت انتخاب رشته برای همه روشنه. زحمتهای چندین سالهی داوطلبها تو دوران تحصیل، با یه انتخاب رشته درست میتونه به یه مسیر روشن ختم بشه. بیشتر داوطلبها برای موفقیت، نکات طلایی برنامه ریزی کنکور...
28نظر

درگیر شدن با افسردگی یکی از دغدغههای بزرگ آدمهاست و افسردگی ممکنه در هر دورهای از زندگی سراغ ما بیاد. دانشآموزانی که دارن خودشون رو برای آزمون بزرگی به نام کنکور آماده میکنن هم ممکنه دچار...
28نظر

اگه شرکت در کنکور به هر دلیلی برای شما ناممکن بوده و از طرفی علاقهای هم به تحصیل در دانشگاههای آزاد ندارین، اصلا نگران نباشین! رشتههای بدون کنکور دانشگاه سراسری برای دانشآموزانی مانند شما...
28نظر

کنکور اردیبهشت 1404، اولین نوبت برگزاری آزمون کنکور سراسری کشوره. ابهامات زیادی در رابطه با کنکور اردیبهشت 1404، زمان برگزاری، زمان ثبتنام و نحوه انجام اون برای دانشآموزان و خانوادههاشون پیش...
28نظر

در مورد شرکت در کلاس کنکور هیچ بایدی وجود نداره. اینکه ببینین دوستتون توی بهترین کلاس کنکور ثبت نام کرده یا فلان رتبه برتر یه موسسه خاص رو معرفی میکنه، نمیتونه دلیل خوبی باشه که اگه شما هم توی...
28نظر
