5 گام مهم برای افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان
عناوین مهمی که در این مقاله میخوانیم
اعتماد به نفس در دانشآموزان به معنای حس اعتماد به ویژگیها، قضاوت و تواناییهاست و دانشآموزان رو تشویق میکنه تا ریسک بیشتری در زندگی خودشون بکنن، به شکلی که خلاقیت خودشون رو در تکالیف کلاسی ابراز و روی کاری که در مدرسه انجام میدن، تمرکز کنن. اعتماد به نفس به معنای اینه که شخص دیدی متعادل نسبت به خودش داشته باشه که در هنگام تشخیص معایب به تواناییهاش افتخار کنه.
دانشآموزانی که دارای بالاترین میزان اعتماد به نفس هستن، در احساس خوب داشتن نسبت به خودشون مهارت دارن و میدونن که شایسته احترام دیگران هستن. همچنین عزت نفس چیزیه که میتونه در طول زمان زیاد یا کم بشه، چرا که عوامل زیادی در اون تاثیر دارن.
اعتماد به نفس بالا در دانشآموزان مهارتهای اجتماعی رو بهبود میده و موجب انعطاف پذیری اونها میشه. اگه نمیدونین چطوری اعتماد به نفس و عزت نفستون رو تقویت کنین، در این مقاله به راهکارهایی برای کمک به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس اشاره میکنیم.
وقتی اعتماد به نفس در دانشآموزان تقویت میشه، اونها به مهارتهای انتقادی که برای موفقیت اجتماعی و تحصیلی نیاز دارن، مجهز میشن. معمولا دانشآموزانی که دارای مشکلات یادگیری خاص، اختلالات فیزیکی و مشکلات مهارتهای حرکتی هستن، در کلاس درس اعتماد به نفس اونها پایین میاد.
بنابراین اهمیت افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان رو نباید دست کم گرفت.
اعتماد به نفس چیست؟
اعتماد به نفس در دانش آموزان به معنای اعتماد به تواناییها، کیفیتها و قضاوتهای خودشون است. داشتن اعتماد به نفس به دانشآموزان کمک میکنه تا در یادگیری ریسکپذیر باشن و بعد از شکست یا سختی تسلیم نشده و عقبنشینی نکنن. اعتماد به نفس خوب نه تنها عملکرد تحصیلی رو بهبود میبخشه، بلکه مهارتهای اجتماعی و توانایی ایجاد روابط حمایتی و پایدار رو تقویت میکنه.
با ایجاد یک محیط یادگیری مثبت میتونین اعتماد به نفس دانشآموزان رو تقویت کنین. برای مثال، با ایجاد فضایی که دانشآموزان در اون به راحتی میتونن با همکلاسیها و معلمشون ارتباط برقرار کنن، میتونین اعتماد به نفس دانشآموزان رو تقویت کنین.
چگونه اعتماد به نفس را در دانشآموزان تقویت کنیم؟
سطح اعتماد به نفس در دانشآموزان عامل اساسی موفقیت تحصیلیه. از اونجایی که اکثر اونها با قلدری و آزار و اذیت در مدارس رو تجربه میکنن، اعتماد به نفسشون ممکنه پایین بیاد و نمرههاشون کم بشه. بنابراین این موضوع در دانشآموزان برای موفقیت، ضروریه و اندازه اون روی موفقیت اهداف آموزشی تأثیر میذاره.
انواع روشهای افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان
برای افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان راههای مختلفی وجود داره. یکی از وظایف اصلی خانوادهها، معلمین و کادرهای آموزشی اینه که نذارن اعتماد به نفس دانشآموزان افت کنه. چونکه این کار باعث میشه که توی دوران تحصیل و حتی بعدها توی زندگی با مشکلات زیادی مواجه بشن.
پس دونستن روشهای افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان یکی از وظایف اصلی ما به عنوان اطرافیان اونها است. توی ادامه چند روش رو برای بالا بردن انگیزه و اعتماد به نفس دانشآموزها رو معرفی میکنیم.
ایجاد انگیزه و تمجید از دانش آموز
اکثرا معتقدن که دانشآموزانی که به طور منظم برای تلاشها و عملکردشون در خانه و کلاسهای درس تشویق میشن، در اونها انگیزه برای درس خوندن بیشتری ایجاد و سطح بالایی از اعتماد به نفس در وجود اونها ایجاد میشه، به همین دلیل دانشآموزان تلاش بیشتری برای هدفشون میکنن.
بچههایی که هر لحظه مورد انتقاد و تحقیر قرار میگیرن، معمولا اعتماد به نفس پایینی دارن و به احتمال زیاد به راحتی تسلیم میشن و در زندگی خود به موفقیتهای کمتری رو تجربه میکنن.
ایجاد انتظارات واقع بینانه
ایجاد انتظارات واقع بینانه مهمه؛ پس نسبت به اینکه دانشآموز چه کارهایی از دستش برمیاد خیلی واقعبین باشین. گاهی ممکنه موفقیتهای دانشآموزی بالاتر از حد معمول عالی باشه، در صورتی که برای برخی از دانشآموزان این حد از موفقیت قابل دستیابی نیست. تعیین اهدافی که برای دانشآموزان قابل مدیریت و معقول باشه، میتونه سرعت پیشرفت اونها رو بیشتر کنه.
ایجاد انگیزه در دانشآموزان برای توسعه مهارتهای جدید
معلمان و حتی والدین باید فرصت مناسبی رو برای یادگیری و تسلط بر مهارتهای جدید در اختیار دانشآموز قرار بدن. به عنوان مثال، ایجاد انگیزه در دانشآموزان برای لباس پوشیدن، بستن بند کفش، خوندن یک کتاب جدید بهشون در دستیابی به اعتماد به نفس کمک میکنه. تمام این مهارتها به اونها احساس موفقیت میده.
داشتن نظم و انضباط
دانشآموزانی که در داشتن نظم و انضباط مشکل دارن، برای ایجاد انعطافپذیری و عزت نفس هم مشکل بیشتری دارن. این نوع دانشآموزان قبل از اینکه فکر کنند عمل میکنن و بیشتر مخالفت خودشون رو با محدودیتها، ساختار و قوانین ابراز میکنن.
پرهیز از مقایسه دانشآموزان با یکدیگر
هر دانشآموزی مجموعهای از نقاط قوت، نیازها و استعدادهای منحصر به فرد داره. بیشتر دانشآموزان نقاط قوتی دارن که شاید دیگر دانشآموزان این نقطه قوت رو نداشته باشن. یادگیری متفاوت میتونه به دانشآموزان در شناسایی بهترین روش یادگیری کمک کنه.
به نقاط قوت و سبکهای یادگیری منحصر به فرد دانشآموزان خود توجه کرده و فضای کلاسی رو ایجاد کنین که انگیزهای برای تواناییهای منحصر به فرد دانشآموزان باشه.
اهمیت ارتباطات در ایجاد اعتماد به نفس دانشآموز
ارتباط خیلی مهمه؛ این مهارت رو باید هر فردی در زندگی خود داشته باشه، همچنین به افزایش اعتماد به نفس در دانشآموزان کمک میکنه. به همین دلیل ضروریه که فرزند شما یاد بگیره که چطوری ارتباط برقرار کنه، چرا که این موضوع به اون کمک میکنه تا احساس امنیت و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشه.
این احتمالا به دانشآموزان اجازه میده تا مسائلشون رو با شما در میون بذارن. زمانی که دانشآموزان در مورد مشکل خودشون صحبت میکنن، معلمان و والدین باید جدی بگیرن، حتی اگه موضوع رو مشکل بزرگی ندونن. بحث در مورد مشکلات دانشآموز به طور آشکار و ایجاد انگیزه از در نظر گرفتن راه حلهای ممکن، به افزایش اعتماد به نفس اونها کمک میکنه.
سخن پایانی
تقویت اعتماد به نفس در دانشآموزان حیاتیه. همه دانشآموزان کامل نیستن و اشتباهات اونها قابل قبوله. دانشآموزان با اعتماد به نفس پایین ممکنه روی شکستها تمرکز کنن و پیشرفتی که به دست آوردن رو نبینن. دانشآموزان از شکست و اشتباهات به عنوان نقطهای برای شروع دوباره استفاده کنن.
سوالات پرتکرار
آیا داشتن اعتماد به نفس مهمه؟
بله مهمه و ما در این مقاله راههای تقویت اعتماد به نفس رو در دانشآموزان بیان کردیم.
دانشآموزان چطور باید اعتماد به نفسشون رو بالا ببرن؟