برنامهریزی امتحانات ترم اول، چیزیه که خیلی از دانشآموزان یا برای انجام اون مشکل دارن، یا اصلا انجامش نمیدن و از میزان اهمیت اون غافلن.
همیشه به دی ماه که نزدیک میشیم، حال و هوای امتحانات ترم اول توی مدارس میپیچه و همش حرف از آمادگی برای امتحانات میشه.
در این برهه زمانی، معلمها سعی میکنن درسها رو به بودجهبندی که آموزش و پرورش برای امتحانات ترم اول مشخص کرده برسونن. از طرفی دانشآموزان هم به فکر این میفتن که چجوری خودشون رو برای امتحانات آماده کنن تا بتونن نمرات بالایی رو به دست بیارن.
برای اینکه بتونین عملکرد خوبی رو در امتحانات ترم اول داشته باشین، به یک برنامهریزی اصولی نیاز دارین. این مقاله رو بخونین تا برنامهریزی امتحانات ترم اول رو یاد بگیرین و برای امتحانات آماده بشین.
کمرنگترین جوهرها از قویترین حافظهها موندگارترن. پس پیشنهاد میکنیم که حتما برنامه درسی خودتون رو به صورت مکتوب بنویسین.
چگونه برای امتحانات ترم اول برنامهریزی کنیم؟
بعضی از دانشآموزان، امتحانات ترم اول رو زیاد جدی نمیگیرن و میگن برای ترم دوم جبران میکنیم و بکوب درس میخونیم! به این موضوع توجه کنین که اگه برای امتحانات ترم اول، خوب درس بخونین، قطعا کارتون برای امتحانات ترم دوم راحتتره و دیگه نیازی نیست که کل تعطیلات عید رو به درس خوندن اختصاص بدین.
البته این نکته رو هم فراموش نکنین که تعطیلات عید، همون زمانیه که کلی فرصتهای طلایی در دل خودش داره. زمانی که همه همکلاسیهاتون مسافرت رفتن و کتابهای درسیشون همراهشون نیست، شما این فرصت رو دارین که با یک برنامهریزی درسی برای عید نوروز، وضعیت تحصیلی خودتون رو بهتر کرده و آمادگی لازم رو برای حضور در مدرسه و جلسات امتحانی به دست بیارین.
با داشتن برنامهریزی برای امتحانات دی ماه، میتونین برای امتحانات ترم اول آماده بشین. در ادامه این مقاله، یک سری از تکنیکها رو به شما میگیم تا به خوبی بتونین برنامهریزی امتحانات ترم اول خودتون رو انجام بدین.
روش برنامهریزی برای امتحانات ترم اول
فقط برنامهریزی کردن مهم نیست؛ شما باید بلد باشین برنامهای بنویسین که اصولی و قابل اجرا باشه. توی این برنامه، باید به یک سری از موارد رو در نظر بگیرین و اونها رو توی برنامهتون اعمال کنین تا برنامه درسی با کیفیتی داشته باشین که بتونین از این طریق به موفقیت برسین.
برای برنامهریزی امتحانات ترم اول، قدمهای سادهای وجود داره که اگه طبق اونها پیش برین، میتونین یک برنامه اصولی و جامع برای خودتون تنظیم کنین و یک پله به موفقیت تحصیلی نزدیکتر بشین.
هدفتون رو تعیین کنین
اولین کاری که در برنامهریزی امتحانات ترم اول باید انجام بدین، اینه که اهدافتون رو مشخص کنین. برای مثال خوبه که بدونین چرا دارین برای درسهاتون برنامهریزی میکنین؟ خب احتمالا جوابتون مشخصه؛ برای این که بتونین دروس مربوط به امتحانات ترم اول رو بخونین و نمرات بالایی بگیرین. حالا بگین چرا میخواین این دروس رو بخونین و نمرات بالا بگیرین؟ شاید برای اینکه دلتون میخواد این ترم و این پایه تحصیلی رو با موفقیت پشت سر بذارین و در نهایت آینده تحصیلی خوبی داشته باشین.
داشتن هدف و پیدا کردن چرایی خودتون برای رسیدن به اون هدف، باعث افزایش انگیزه و اشتیاق شما میشه که بهتون کمک میکنه برای رسیدن بهش، برنامه دقیقی بریزین و تمام تلاش خودتون رو برای پایبندی به اون برنامه به کار بگیرین. پس حتما لیستی از اهدافتون تهیه کنین و هر چند وقت یک بار، نگاهی به این لیست بندازین.
برنامه درسی مکتوب داشته باشین
برنامه درسی خودتون رو خیلی تمیز، با حوصله و زیبا، به صورت مکتوب روی کاغذ یا دفتر برنامهریزی بنویسین. با خودتون نگین که این برنامه رو توی ذهنم نگه میدارم. نوشتن، هم باعث میشه که جزئیات اون برنامه رو فراموش نکنین و هم موقع نوشتن، توی ذهنتون ثبت میشه که باید این برنامه رو اجرا کنم حتما.
تجربه نشون داده که مکتوب کردن یک هدف، در رسیدن بهش تاثیر زیادی داره. وقتی که هدف یا برنامه خودتون رو مینویسین، اون رو به صورت عینی در میارین که باعث میشه مسئولیت بیشتری برای انجامش حس کنین.
لیست دروس ترم اول خودتون رو بنویسین
باید توی یک لیست، اسم تمام دروس مربوط به امتحانات ترم اول خودتون رو بنویسین. حالا جلوی هر درس مشخص کنین و بنویسین که چقدر از اون درس رو بلدین؟ این درس حل کردنیه یا حفظ کردنی؟ براتون آسونه یا سخت؟
بعد از این که دروس پیش روی خودتون رو تحلیل کردین، حالا وقتشه اونها رو اولویتبندی کرده و با توجه به این اولویتها، برنامهریزی امتحانات ترم اول خودتون رو تدوین کنین. نگران نباشین؛ در ادامه بیشتر درباره این موضوع صحبت میکنیم.
تکنیکهای برنامهریزی امتحانات ترم اول
حالا که هدفتون رو تعیین کردین و برنامه درسی اولیه خودتون رو توی یک لیست نوشتین، باید بریم سراغ یاد گرفتن تکنیکهای طراحی یک برنامه درسی موفق.
جدول برنامهریزی درسی، یکی از بهترین راهکارها برای رسیدن به موفقیت در امتحانات ترم اوله. دانشآموزان با تهیه این جدول، میتونن خیلی راحتتر به هدفشون نزدیک بشن.
دروس رو اولویتبندی کنین
طبق چیزی که بالاتر گفتیم، شما در لیست اولیه خودتون تعیین کردین که میزان اهمیت هر درس از نظر سختی و آسونی و... چقدره. شاید درباره کتاب «قورباغهتو قورت بده» خونده باشین؛ بر اساس محتوای این کتاب، بهتره که توی برنامه خودمون، اول کارهای سخت رو قرار بدیم. این به ما کمک میکنه هنگام شروع که انرژی بیشتری داریم، با انجام دادن کارهای سختتر خودمون مسیر رو هموارتر کنیم.
اگه هنوز زمان زیادی تا امتحانات ترم اول شما مونده، بهتره برای چند روز اول برنامهریزیتون، دروس سختتر، دروسی که تا حالا نخوندین و درسهای حل کردنی مثل ریاضی و مسائل فیزیک و... رو قرار بدین.
بعد از قرار دادن درسهای نسبتا سخت، دروسی رو قرار بدین که در اون مهارت دارین و شانستون برای کسب نتایج خوب در این درسها بیشتره.
به انعطافپذیر بودن برنامه توجه کنین
بعضی وقتها ممکنه یک کار پیشبینی نشده براتون پیش بیاد و نتونین به برنامه درسی خودتون برسین؛ باید این شرایط رو از قبل پیشبینی کنین و توی برنامهتون در نظر بگیرین تا مشکلی در انجام کارهاتون به وجود نیاد.
اگه برنامهریزی امتحانات ترم اول شما منعطف باشه میتونین همون روز، یک تغییرات جزئی توی برنامه ایجاد کنین. یعنی مثلا یک بخشی از برنامه رو همیشه خالی بذارین و جلوش بنویسین برای جبران مباحث عقب مونده. اینجوری کاری هم براتون پیش بیاد، میتونین جبرانش کنین و از برنامه امتحانات ترم اول خودتون عقب نمیمونین.
برنامه درسی دقیقی بنویسین
به جای اینکه در برنامه بنویسین قراره فلان روز و فلان ساعت ریاضی بخونم، این کار رو انجام بدین: بنویسین 2 ساعت یادگیری ریاضی و مشخص کنین که کدوم مباحث ریاضی رو قراره یاد بگیرین.
این کار، هم باعث میشه که برنامه درسیتون منعطفتر بشه و هم دقیقا بدونین که قراره چه چیزهایی رو بخونین و چقدر براش زمان بذارین.
برنامه درسی باید شخصیسازی شده باشه
برنامهریزی امتحانات ترم اول، باید دقیقا برای شخص شما باشه نه دوستان و همکلاسیهاتون. چون هر کسی شرایط و تواناییهای متفاوتی با بقیه داره و همه مثل هم نیستن.
اگه از برنامه درسی دیگران استفاده کنین براتون کارایی زیادی نداره. شما باید توی برنامهتون همه شرایطی که دارین رو در نظر بگیرین.
برنامه درسی مشاور تحصیلی
از اونجایی که ممکنه شما تجربه و مهارت کافی توی نوشتن برنامه درسی نداشته باشین، میتونین از کمک یک مشاور تحصیلی با تجربه استفاده کنین و با گفتن تمام شرایط و ویژگیهای خودتون به مشاور، از اون بخواین که براتون برنامهای اصولی رو آماده کنه.
پیشنهاد ما به شما، استفاده از خدمات و محصولات مشاورهای پرشه. با استفاده از خدمات پرش، میتونین چالشهای پیش روی خودتون رو بشناسین و به راحتی برای امتحانات آماده بشین. محصولات و خدمات مشاورهای پرش به شرح زیره:
بسته شاگرد اول: بسته شاگرد اول، مجموعه کاملی از نکات مشاوره تحصیلی و بالینیه که هر نکتهای برای موفقیت نیاز دارین رو در اختیارتون قرار میده. در این بسته، از آموزش برنامهریزی تا بهترین روشهای مطالعه و کلی نکات دیگه گنجونده شده که میتونه در رسیدن به موفقیت خیلی بهتون کمک کنه. برای دسترسی به این محصول میتونین از طریق دکمههای زیر، وارد صفحه مربوطه بشین.
مشاوره آنلاین: کلاسهای مشاوره آنلاین، پر از نکات مشاورهای بالینی و تحصیلیه که میتونه به هر دانشآموزی در مسیر رسیدن به موفقیت کمک کنه. با استفاده از این کلاسها، دانشآموزان میتونن چالشهای خودشون رو برطرف کرده و خودشون رو برای کسب بهترین نمرات آماده کنن. پس اگه تا الان به دنبال یک مشاوره تحصیلی آنلاین خوب هستین، بهتون پیشنهاد میکنیم که روی لینک زیر کلیک کنین تا به صفحه مربوطه منتقل بشین.
مشاوره تلفنی: خدمات مشاوره تلفنی، برای اون دسته از عزیزانیه که برای بیان مسائل خودشون، به یک فضای شخصی و خصوصی نیاز دارن. با استفاده از مشاوره تلفنی، دانشآموزان و والدین میتونن به صورت فردی با مشاورین پرش در ارتباط باشن و بهترین توصیههای لازم رو دریافت کنن. میتونین از طریق فروشگاه پرش، پایه مورد نظرتون رو انتخاب کرده و مشاوره تلفنی پرش رو دریافت کنین.
اگه در برنامهریزی امتحانات ترم اول، مدت زمانی رو برای استراحت در نظر نگیرین، مطمئنا خیلی زود، خسته و بیانرژی میشین و دیگه نمیتونین برنامه رو اجرا کنین یا اگه اجرا هم کنین، بازدهی خوبی ندارین. برنامه درسی که هیچ استراحتی رو شامل نشه، برای کسی جذاب و قابل اجرا نیست و نمیتونه بهترین نتایج رو خلق کنه.
حتما توی برنامه روزانهتون زمانی رو برای استراحت در نظر بگیرین تا جسم و ذهنتون استراحت کنه و بتونین با تمرکز بیشتری به درس خوندن ادامه بدین. حواستون باشه که بین تایمهای درس خوندنتون باید فاصله باشه. یعنی بعد از 45 تا 60 دقیقه مطالعه، باید بین 5 تا 10 دقیقه استراحت کنین.
زمان مرور در نظر بگیرین
وقتی که شما مبحث یا درسی رو میخونین باید حتما اون رو مرور کنین تا بتونین به سوالات مربوط به اون جواب بدین. بدون مرور، خیلی از مباحثی که خوندین رو یادتون میره و نمیتونین جواب بدین.
بر اساس نمودار ابینگهاوس، هر چقدر زمان بیشتری از مطالعه شما بگذره، موندگاری مطالب در ذهنتون کمتر و کمتر میشه. برای این که به این مسئله غلبه کنین، باید به صورت منظم و با فواصل زمانی مشخص، درسهاتون رو مرور کنین.
روش یادگیریتون رو پیدا کنین
بعضی از دانشآموزان، ممکنه با بلند خوندن بهتر یاد بگیرن، بعضیها با آروم خوندن، بعضیها کلا باید توی دلشون بخونن، البته خیلی از دانشآموزان هم باید مطالب رو بنویسن تا یاد بگیرن و... . از طرفی ممکنه خوندن کتاب و جزوه برای شما مفیدتر باشه و یا ممکنه با دیدن فیلمهای آموزشی، بیشتر یاد بگیرین.
اگه روش یادگیریتون رو پیدا کنین و همراه با برنامه درسی اصولی که نوشتین پیش برین، قطعا میتونین مطالعه با کیفیتی داشته باشین و امتحاناتتون رو با موفقیت پشت سر بذارین.
به برنامه درسیتون پایبند باشین
این موضوع قابل درکه که پایبندی به برنامه و اجرای دقیق اون، ممکنه براتون سخت باشه. ولی سعی کنین برای خودتون یک پاداش و جایزه تعیین کنین که براتون انگیزه بشه. یعنی مثلا به خودتون بگین که اگه بتونم این قسمت از برنامه رو اجرا کنم، برای خودم فلان چیزی که همیشه دلم میخواست داشته باشم رو میخرم. یا فلان فیلم مورد علاقم رو میبینم و... . این کار باعث میشه که انگیزهتون بیشتر بشه و نسبت به اجرای برنامه متعهدتر بشین.
مواردی برای موفقیت در امتحانات ترم اول
یک سری نکات کلی هم وجود داره که با رعایت کردن اونها، میتونین شانستون رو برای قبولی در امتحانات بالا ببرین. این نکتهها رو میتونین توی برنامهریزی امتحانات ترم اول خودتون لحاظ کنین و برای موفقیت آماده بشین.
برای اینکه در امتحانات ترم اول موفق بشین، چند تا توصیه براتون داریم که بهتره انجامشون بدین:
شب قبل امتحان به خوبی بخوابین تا روز امتحان احساس خوابآلودگی نکنین؛
صبحانه روز امتحان رو فراموش نکنین؛
حتما مباحث امتحانی رو مرور کنین؛
با تمرکز و دقت بالا درس بخونین؛
تلفن همراه رو موقع درس خوندن از خودتون دور کنین؛
برای مطالعه و مرور درسهاتون برنامهریزی داشته باشین.
جمعبندی
در این مقاله، درباره برنامهریزی امتحانات ترم اول، تکنیکهای برنامهریزی و اهمیت اون صحبت کردیم. برای داشتن یک برنامه درسی استاندارد و خوب، باید مباحثی که خوندین رو مرور کنین، بین تایمهای درس خوندنتون مدت زمانی رو برای استراحت در نظر داشته باشین و بقیه مواردی که در این مقاله گفته شده رو رعایت کنین.
اگه سوالی در رابطه با برنامهریزی امتحانات ترم اول داشتین، شماره تلفن همراه خودتون رو در باکس ارتباط با مشاورین ما وارد کنین تا مشاورین گروه آموزشی پرش با شما تماس بگیرن و راهنماییتون کنن.
سوالات پرتکرار
برای اینکه برنامه درسی خوبی داشته باشیم، چیکار کنیم؟
برای این کار، حتما باید زمانهای جبرانی و زمانهایی رو برای مرور مطالب درسی در برنامهتون داشته باشین. از استراحت غافل نشین و برنامهای شخصی سازی شده مطابق با شرایط خودتون بنویسین.