ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

نکات طلایی شب امتحان
بروزرسانی :
نگار ناظم الشعرا

11002

نکات طلایی شب امتحان

«شب امتحان چگونه درس بخونیم تا 20 بگیریم؟» این سوال خیلی از دانش‌آموز‌هاست که به دنبال موفقیت در امتحانات خودشون هستن. همه ما به خوبی از اهمیت شروع به موقع درس خوندن برای امتحان آگاهیم، بنابراین اگه در طی سال تحصیلی به درستی درس بخونیم، هیچ انباشتگی لحظه آخری و اضطراب ناشی از اون وجود نداره که دانش‌آموزان مجبور به تحمل اون بشن.

با این حال، به دلایل مختلف، بعضی از دانش آموزان ممکنه مجبور باشن شب امتحان درس بخونن. نکاتی که در این مقاله نوشته شده، می‌تونه در این مورد به شما کمک کنه.

مطالعه شب امتحان استرس و اضطراب‌های زیادی داره که همه‌ ما تجربه کردیم. البته اگه در طول سال تحصیلی درس خونده باشین، خبری از استرس شب امتحان نیست. نحوه مطالعه و برنامه‌ریزی در دوره امتحانات باید تفاوت‌هایی نسبت به روزهای عادی داشته باشه. در واقع، آشنایی با بهترین روش‌های درس خوندن می‌تونه به شما کمک کنه که خیلی ساده‌تر از پس این کار بربیاین.

اگه دوست دارین نحوه مطالعه شب امتحان رو به خوبی یاد بگیرین و بهترین نتایج رو از دوران امتحانات به دست بیارین، تا پایان این مقاله با گروه آموزشی پرش همراه باشین و مطالبی گفته میشه رو حتما به کار ببرین.

شب امتحان چگونه درس بخونیم تا ۲۰ بگیریم؟

ماه امتحان، بهترین زمان برای جبران عقب‌افتادگی‌های درسی شماست؛ مخصوصاً برای دانش‌آموزان پایه یازدهم و دوازدهم. روش مطالعه شب امتحان برای اکثر پایه‌ها تقریباً یکسانه؛ ولی در بعضی پایه‌ها تفاوت‌های کوچکی داره که در ادامه درباره اون‌ها صحبت می‌کنیم.

یا برای این که بتونین در شب امتحان به بهترین نحو ممکن درس بخونین و از زمان خودتون به طور کامل بهره ببرین، لازمه که به یک سری تکنیک‌ها و رویکردها آگاه باشین تا تصمیمات درستی بگیرین و عملکرد خوبی داشته باشین.
در ادامه نکاتی رو مطرح می‌کنیم که ساده‌ست؛ اما عمل کردن بهشون، می‌تونه نتایج شما رو از این رو به اون رو کنه.

پرهیز از مطالعه درس‌های جدید

اولین پاسخ برای سوال «شب امتحان چگونه درس بخونیم؟»، پرهیز از مطالعه درس‌های جدیده؛ در واقع، شما با اجرای بهترین روش‌های مطالعه درسی می‌تونین سبک بهتری رو برای درس خوندن داشته باشین. به طور کلی، در همه پایه‌های تحصیلی دوره امتحانات، یکی از مهم‌ترین دوره‌ها برای مطالعه درس‌ها به‌صورت تک‌کتابه.

به عنوان مثال اگه برای درس ریاضی، 2 روز فرجه دارین، بهترین روش درس خوندن برای امتحان در اون زمان اینه که فقط همون درس ریاضی رو مطالعه کنین و روی اون متمرکز بشین.

برای این که بتونین مباحث کل کتاب درسی رو به‌ صورت جامع و کامل در شب امتحان مطالعه کنین، باید فرصت قبل از امتحان رو صرفاً برای همون درس صرف کنین؛ پس ذهنتون رو با وظایف مختلف اشغال نکنین تا بتونین هم تمرکز بیشتری داشته باشین، هم از استرس اضافی دوری کنین.

حل تمرین و مرور چندباره درس‌ها برای تسلط بیشتر

حل تمرین و مرور چندباره درس‌ها برای تسلط بیشتر یکی از راه‌های افزایش دقت و تمرکز در امتحان محسوب میشه و می‌تونه برای شما معجزه کنه. شاید فکر کنین این حرف اغراق‌آمیزه؛ اما باید بدونین تاثیر تمرین و تکرار، مخصوصا در دروس تحلیلی، بسیار مهم و انکارناپذیره.

برای یادگیری صحیح دروس تحلیلی، اگه زیر نظر بهترین معلم خصوصی‌های دنیا هم که باشین اما خودتون دست به کار نشین، به هیچ عنوان روی اون مبحث تسلط پیدا نمی‌کنین! اصلی‌ترین و موثرترین روش برای یاد گرفتن درس‌های تحلیلی، حل تمرینه. روخوانی کردن و ورق زدن کتاب، نمی‌تونه باعث کسب نمرات بالا بشه.

برای یادگیری کامل و عمیق نیازه که ذهن خودتون رو با حل تمرین به چالش بکشین؛ پس به تمرین و تست‌های مروری اعتماد داشته باشین و از اجرا کردن اون‌ها فرار نکنین.

یادتون باشه که با درس خوندن یک‌ شبه یا همون درس خوندن در شب امتحان، نمی‌تونین به نمره 20 یا خیلی عالی برسین! بنابراین با توجه به زمانی که برای مطالعه هر درس صرف می‌کنین، توقعات منطقی از عملکرد خودتون داشته باشین. بهترین کار برای مطالعه شب امتحان اینه که از ابتدای سال تحصیلی، یک برنامه‌ریزی درسی اصولی برای خودتون تنظیم کنین و قدم‌به‌قدم با اون پیش برین.

مقاله پیشنهادی

تکنیک‌های حرفه‌ای برای مرور درسی

جلوگیری از فراموشی مطالب درسی با کمک روش‌های مرور درسی | روش منحنی ابینگهاوس"بهترین روش مرور درس ها " + فاصله زمانی بین مرور درس‌ها

یادداشت‌برداری و خلاصه‌نویسی

بهترین روش درس خوندن برای امتحان یادداشت‌برداری و خلاصه‌نویسی کردنه که می‌تونه به شما آرامش خاطر بده. اگه به خاطر استرس شب امتحان خوابتون نمی‌بره، پیشنهاد می‌کنیم با نوشتن خلاصه‌ای از مطالب درسی مطالعه شده، ذهن خودتون رو آروم کنین.

در واقع متنی که به عنوان خلاصه یادداشت کردین، به یک منبع از نکات مهم درس‌های مختلف تبدیل میشه. معمولاً دانش‌آموزان نکته‌هایی که در اون‌ها ضعف دارن رو یادداشت می‌کنن؛ به‌همین دلیل یادداشت‌برداری منبع مهمی برای مرور درسی و تقویت نقاط ضعف درسی مهیا می‌کنه.

همونطور که پیش‌تر اشاره کردیم، خلاصه‌نویسی یکی از بهترین روش‌های مطالعه شب امتحانه که باعث دسته‌بندی درست مطالب درسی در ذهن شما میشه. خلاصه‌نویسی تاثیر بسیار زیادی در ماندگاری مطالب در ذهن و کاهش استرس قبل از امتحان داره.

بعد از مطالعه کل مطالب درسی، ذهن شما شبیه یک اتاق شلوغ و نامرتب میشه؛ برای پیدا کردن یک وسیله از دل این اتاق، باید زمان زیادی صرف بشه، اما اگه همه چیز سر جای خودش قرار داشته باشه پیدا کردن وسیله‌های مورد نیاز خیلی هم کار سختی نیست.

پیاده‌سازی آموخته‌هاتون روی کاغذ، به شما کمک می‌کنه که اطلاعات در ذهنتون نظم بگیره و در قدم بعدی به حافظه بلند مدت منتقل بشه. با خلاصه‌نویسی، نقطه ضعف‌ها و نواقص درسی خودتون رو هم به سادگی پیدا می‌کنین و برای تقویت اون‌ها زمان بیشتری در نظر می‌گیرین.

مقاله پیشنهادی

خلاصه نویسی زیست به سبک رتبه برترها

روش خلاصه نویسی زیست، خلاصه نویسی زیست به سبک رتبه برتر ها، بهترین شیوه خلاصه‌نویسی درس زیست رشته تجربی نکات مهم حاشیه نویسی، علامتگذاری و...

پرهیز از شب بیداری و توجه به استراحت کافی در شب امتحان

در ایام امتحانات، استراحت و خواب شبانه برای دانش‌آموزان ضروریه و باید برنامه مطالعاتی خودشون رو طوری تنظیم کنن که 6 الی 8 ساعت خواب مفید داشته باشن. به‌هیچ عنوان نباید شب امتحان تا صبح بیدار موند! لازمه که به اندازه کافی به مغز خودتون استراحت بدین؛ در غیر این صورت، سر جلسه امتحان توانایی یادآوری مطالب درسی خونده شده رو نخواهید داشت.

کم‌خوابی در شب قبل از امتحان، باعث میشه دانش‌آموز دچار بی‌قراری، کلافگی و حتی اضطراب و استرس بشه. اگه شب امتحان به امید مطالعه کل کتاب درسی تا صبح بیدار بمونین، یعنی با یک حرکت تمام زحمات خودتون رو به باد میدین.

نکته‌برداری؛ از مهم‌ترین قسمت‌های مطالعه شب امتحان

نکته‌برداری کردن هم مثل خلاصه‌نویسی، یکی از مهم‌ترین کارهاییه که باید برای اجرای بهترین روش درس خوندن برای امتحان انجام داد. با این کار نکات مهمی که ممکنه هدف سوال قرار بگیره، بهتر در حافظه ذخیره میشه. دقت بیشتر روی این نکات، احتمال شک بین دو یا چند جواب مختلف رو در جلسه امتحان کاهش میده.

یکی از راه‌هایی که می‌تونه در این مسیر به شما کمک کنه، حل نمونه سوالات امتحانیه. حل نمونه سوال باعث میشه که ذهن خودتون رو به چالش بکشین و مهارت‌های درسی رو قبل از امتحان بسنجین. انجام دادن همه این اقدامات در کنار هم باعث میشه از زمانی که دارین، به بهترین نحوه ممکن استفاده کنین.

دوری از فکر و خیال و پیش‌بینی‌های منفی

اکثر دانش‌آموزان، قبل از امتحان درگیر استرس و اضطراب زیادی میشن؛ این احساس، می‌تونه به دلیل فکر و خیال‌های شب امتحان باشه. فکر کردن بیش از حد، باعث بهم ریختگی ذهنی شما میشه و نظم خوابتون رو از بین می‌بره. اگه ساعت خواب شما بهم بریزه، سر جلسه امتحان نمی‌تونین با انرژی و تمرکز کافی حاضر بشین و احتمال پاسخ‌های اشتباه و بی‌دقتی افزایش پیدا می‌کنه.

موقع مطالعه شب امتحان، به اتفاقات بدی که ممکنه رخ بده فکر نکنین. حتما تمام تلاشتون رو به کار بگیرین که خودتون رو با دوستاتون مقایسه نکنین و تمرکزتون رو به شکل واقع‌بینانه روی اهدافتون بذارین. برای پیش‌بینی نمرات احتمالی، با توجه به تلاشی که برای هر امتحان کردین و زمانی که برای درس خوندن صرف کردین، محدوده‌ای رو در نظر داشته باشین و اهداف غیرواقعی رو کنار بذارین.

مقاله پیشنهادی

روش دور کردن افکار منفی حین درس خوندن

می‌تونیم بگیم افکار منفی الگوی منفی اندیشی درباره خودمون و اطرافیانمونه. در ادامه بیشتر درباره روش دور کردن افکار منفی حین درس خوندن صحبت می کنیم.

درس خوندن به صورت گروهی

درس خوندن به صورت گروهی راه‌حل خوبی برای بسیاری از مشکلات درسی‌ دانش‌آموزهاست. میزان یادگیری هر فرد و ضریب هوشی اون، با بقیه متفاوته؛ اما درس خوندن با دوستان باعث میشه که همه چیز خیلی بهتر و سریع‌تر پیش بره.

حضور دوستان و همکلاسی‌ها در زمان درس خوندن باعث میشه که انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر داشته باشین و در نهایت به نتیجه بهتری برسین. 5 مورد از مزیت‌های درس خوندن به شکل گروهی رو می‌تونین در ادامه مطالعه کنین.

جلوگیری از عقب انداختن کارها

کسانی که به صورت گروهی مطالعه می‌کنن، کمتر دچار اتلاف وقت میشن. این افراد به دلیل هماهنگی با گروه هر روز در یک زمان مشخص درس خوندن رو شروع می‌کنن.

در صورتی که برای تنهایی مطالعه کردن، می‌تونین هر ساعتی که دوست داشتین درس بخونین؛ حتی ممکنه مطالعه درس‌ها رو تا شب امتحان به تعویق بندازین.

یادگیری بهتر و سریعتر

دانش‌آموزانی که به صورت انفرادی مطالعه می‌کنن، نسبت به افرادی که به صورت گروهی مطالعه می‌کنن، یادگیری کندتر و سخت‌تری دارن. به عنوان مثال شما یک مبحث رو متوجه نمیشین و از نظرتو هم اون مطلب کاملاً سخت و گیج‌کننده‌ست؛ اما همون مبحث برای دوست شما بسیار واضح و راحته.

در این حالت می‌تونین از دوستتون بخواین که اون مبحث رو بهتون توضیح بده. با این کار می‌بینین که مشکل شما در عرض چند دقیقه برطرف میشه و انگیزه بیشتری برای درس خوندن دست میارین.

اگه تنهایی مطالعه کنین، ممکنه برای عبور از یک مبحث سخت ساعت‌ها تلاش کنین اما باز هم مشکل برطرف نشه. در این شرایط هم زمان زیادی رو صرف کردین و هم انگیزه خودتون رو از دست میدین. باید به این موضوع توجه کنین که وقتی شما یک مطلب رو برای دوستتون توضیح بدین، اطلاعات به بهترین شکل ممکن در ذهنتون طبقه‌بندی میشه.

آشنا شدن با دیدگاه‌های جدید

وقتی یک مطلب رو مطالعه می‌کنین، اون رو فقط از دید خودتون می‌بینین و ممکنه یادگیریتون کامل نباشه. ولی در مطالعه گروهی، شما با دیدگاه‌ها و روش‌های درس خوندن دوستانتون هم آشنا میشین. این موضوع باعث افزایش سطح یادگیری شما میشه.

از بین بردن یکنواختی در مطالعه

زمانی که به صورت انفرادی مطالعه می‌کنین، روند مطالعه شما ثابت و یکنواخت پیش میره. ممکنه بعد از یک مدت طولانی این روند براتون خسته‌کننده و ملال‌آور باشه؛ این موضوع باعث کاهش سطح خلاقیت و یادگیری میشه.

مطالعه به صورت گروهی این یکنواختی در مطالعه رو از بین می‌بره؛ به عنوان مثال وقتی یک مطلب چالش‌برانگیز در گروه عنوان بشه، اونجاست که هیجان جالبی در گروه به وجود میاد، درس خوندن برای اعضای گروه جذاب میشه و با علاقه در بحث‌ها و چالش‌ها شرکت می‌کنن.

برطرف کردن ضعف‌های مطالعاتی

با حضور بین جمع دوستان، می‌تونین ضعف‌های مطالعاتی که دارین رو به راحتی برطرف کنین. به عنوان مثال ممکنه جزوه یک مبحث شما کامل نباشه و یا چند نکته مهم رو جا انداخته باشین؛ در این شرایط، خیلی سریع و ساده جزوه رو با دوستانتون مقایسه می‌کنین و مشکلات درسیتون برطرف میشه.

به اشتراک گذاشتن جزوه چند نفر با هم، باعث میشه کوچیکترین نکته‌ای هم از قلم نیفته. همچنین منابع درسی مناسب، جامع و کامل هم می‌تونه در برطرف کردن ضعف‌های مطالعاتی شما بسیار موثر باشه. برای مثال یکی از راهکارهای افزایش معدل اینه که از بسته معلم خصوصی پرش استفاده کنین.

این محصول به شما دانش‌آموزان عزیز کمک می‌کنه که تمامی ضعف‌های مطالعاتی‌تون رو شناسایی کنین و بالاترین معدل کلاسی رو به دست بیارین.

پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار

چای و قهوه، یک ماده محرک به نام کافئین دارن که طبق آخرین تحقیقات علمی به مقدار خیلی کم باعث تقویت حافظه شما میشه. اما از اونجا که کافئین یک محرکه، منجر به اختلال در خواب فرد شده و ساعت خواب رو بهم می‌ریزه.

زمان استراحت، مخصوصاً در طول خواب، بهترین زمان برای پردازش اطلاعات در حافظه کوتاه مدت شماست. کافئین باعث افزایش تعداد ضربان قلب میشه. در این شرایط، اضطراب و استرس قبل از امتحان هم افزایش پیدا می‌کنه.

در صورتی که عادت به نوشیدن قهوه دارین، پیشنهاد می‌کنیم در طول روز سراغ اون برین. از خوردن نوشیدنی‌های دارای کافئین در شب امتحان خودداری کنین تا خواب خوب و آرومی داشته باشین.

مقاله پیشنهادی

زمان خوردن قهوه برای درس خوندن

آیا خوردن قهوه برای درس خوندن خوبه؟ بهترین زمان خوردن قهوه برای درس خوندن چه وقتیه؟ توی این مقاله قراره به کمک شواهد علمی، پاسخ این سوألات رو بهتون بدیم.

حل نمونه سوالات امتحانی

می‌تونیم نمونه سوالات امتحانی رو به عنوان یک امداد غیبی به شما معرفی کنیم! حل کردن نمونه سوال امتحانی به دانش‌آموزان کمک می‌کنه تا میزان اهمیت هر مبحث درسی رو بهتر متوجه بشن. به این ترتیب خیلی راحت برای مطالعه بخش‌های مختلف هر درس زمان‌بندی می‌کنن؛ طبیعیه که بخش‌های مهم مطالب درسی برای مطالعه به زمان بیشتری نیاز دارن و دانش‌آموزان باید انواع نمونه سوالات امتحانی رو حل کنن.

حتی اگه به دلایل مختلف نتونستین برای درس خوندن وقت زیادی صرف کنین، بهتره که سراغ نمونه سوالات امتحانی درس مورد نظر برین. بهترین مرجع برای یادگیری مطالب درسی در آخرین فرصت، بسته‌های پرش معدله!
در بسته‌های پرش معدل، انواع نمونه سوالات امتحانی که به صورت کاملا استاندارد طرح شده، براتون حل میشه که بهتون کمک می‌کنه برای امتحانات آمادگی خودتون رو افزایش بدین. همچنین، اساتید این بسته نکات طلایی هر درس رو برای شما مرور می‌کنن تا بتونین به شکلی عمیق روی مطالب درسی مسلط بشین.

مقاله پیشنهادی

دانلود نمونه سوال امتحانی ترم اول و دوم کلیه پایه‌ها

امتحانات ترم اول نزدیکه و حتما شما هم مثل دانش‌آموزان دیگه دنبال نمونه سوال امتحانی ترم اول می‌گردین؛ اینجا تمام نمونه سوالات امتحانی رو رایگان براتون گذاشتیم

علت پایین آمدن عملکرد دانش‌آموز در شب امتحان

همونطور که یک سری از کارها به ما کمک می‌کنن که عملکرد خوبی رو از خودمون نشون بدیم، بعضی از کارها هم باعث میشن عملکردمون ضعیف بشه و نتونیم کارهای خودمون رو به درستی انجام بدیم.

اگه در شب‌های امتحان یک یا چند مورد از کارهای زیر رو انجام میدین، دارین به خودتون حسابی ضرر می‌زنین! سعی کنین از انجام موارد زیر در دوره امتحانات جلوگیری کنین.

مطالعه در اتاق تاریک

طبق مطالعات و تحقیقات علمی حضور در اتاق‌های تاریک و کم نور در مدت زمان طولانی می‌تونه سطح یادگیری شما رو تا حد زیادی کاهش بده.

وقتی که چشم‌های ما در معرض نور نباشن، پیام‌رسانی به نام ملاتونین در داخل مغز ترشح میشه که سطح هوشیاری رو پایین آورده و بدن رو برای خواب شب آماده می‌کنه.

پس حتما برای درس خوندن در شب امتحان، اتاقی با نور مناسب انتخاب کنین تا بتونین مطالعه مفیدی داشته باشین.

مطالعه در رختخواب

همونطور که «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد»، درس خوندن هم آداب خاص خودش رو داره! مطالعه در رختخواب باعث میشه ذهن شما در موقع خوابیدن به انجام فعالیت‌هایی به جز خوابیدن هم عادت کنه.

باید توجه داشته باشین مطالعه در رختخواب بازدهی ذهن شما رو کاهش میده و سطح یادگیری‌تون رو به شدت پایین میاره.

عادت‌های مطالعاتی اشتباه

اگه درگیر هر کدوم از موارد زیر هستین، احتمالا درس خوندن برای شما سخته. بهترین روش درس خوندن شب امتحان روشیه که در اون خبری از کلمه‌خوانی، بلندخوانی، لب‌خوانی کردن و برگشت چشم به عقب نباشه. پیشنهاد می‌کنیم مقاله دلایل کندخوانی رو مطالعه کنین تا از راه‌های درمان اون مطلع بشین. این مسئله در دوران کنکور ضربه‌های زیادی به دانش‌آموان میزنه و سرعت درس خوندنشون رو تا حد زیادی کاهش میده.

مقاله پیشنهادی

انتخاب بهترین مکان مطالعه

میشه گفت که همه ما می‌دونیم مکان مطالعه مناسب، چقدر روی یادگیری ما تاثیر داره. به همین دلیل توی این مقاله، می‌خوایم درباره انتخاب بهترین مکان مطالعه صحبت کنیم.

راهکارهای رفع استرس شب امتحان

استرس شب امتحان، یکی از چالش ‌برانگیزترین چیزهاییه که دانش‌آموزان باهاش مواجه میشن. اگه می‌خواین به صورت تخصصی با راهکارهای حل این چالش مواجه بشین، پیشنهاد می‌کنیم مقاله استرس امتحان رو مطالعه کنین.

اما اگه می‌خواین به صورت کلی درباره این موضوع اطلاعات بیشتری رو به دست بیارین، در ادامه راهکارهای رفع استرس شب امتحان رو بررسی کردیم.

مطالعه غیردرسی

از نظر علمی تایید شده که اگه مطلب مورد علاقه خودتون رو مطالعه کنین، استرس شما رو تا حدود 70 درصد کم میشه. این کار باعث کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش تنش در ماهیچه‌های شخص میشه و بهش آرامش میده.

اطرافتون رو تمیز و مرتب کنین

این جمله رو ممکنه بارها و بارها شنیده باشین که:
«یک میز بهم ریخته، نشانه یک ذهن آشفته است.»
هر چقدر بهم ریختگی اطرافتون بیشتر باشه، تمرکز ذهن شما روی مطلب درسی کمتر میشه. پس حتما برای مطالعه، مکانی رو انتخاب کنین که منظم و مرتب باشه.

قند کمتر مصرف کنین

تحقیقات علمی ثابت کرده که مصرف مواد قندی با میزان استرس شما رابطه مستقیم داره. یعنی هر چقدر بیشتر از مواد قندی استفاده کنین، احساس استرس بیشتری می‌کنین.

این رو بدونین که بدن شما میزان قند خون خودتون رو بر اساس چیزی که بعد از بیدار شدن از خواب مصرف می‌کنین تنظیم می‌کنه. پس بهتره که:

  • صبحانه خوردن رو فراموش نکنین.
  • مواد قندی و شیرین رو در صبحانه مصرف کنین.
  • چند وعده مصرف میوه در طول روز قرار بدین.
  • صبحانه با پروتئین بالا مصرف کنین.

از تلفن همراه‌تون کمتر استفاده کنین

تحقیقات نشون میده استفاده بیش از حد از تلفن همراه می‌تونه باعث ایجاد استرس و اضطراب شما بشه و به همین دلیل تاثیر منفی روی سلامت روان فرد داشته باشه.

پس پیشنهاد می‌کنیم شبکه‌های اجتماعی خودتون رو یک یا دوبار در طول روز چک کنین. زمان درس خوندن در شب امتحان همه اعلان‌های تلفن همراهتون رو خاموش کنین تا بیشترین تمرکز رو داشته باشین.

مقاله پیشنهادی

محدود کردن استفاده از گوشی در زمان درس خواندن

امروزه از مهم‌ترین دلایل درس نخواندن دانش‌آموزان موبایل می‌باشد که ما به بررسی روش‌های محدود کردن استفاده از گوشی در زمان درس خواندن میپردازیم

تکنیک های مدیریت زمان در مطالعه شب امتحان

معمولاً کسانی که تکنیک‌های مدیریت زمان رو یاد گرفتن، نسبت به کسانی که این روش‌ها رو آموزش ندیدن استرس کمتری دارن. این تکنیک‌ها شامل استراحت کافی و خواب شبانه منظم هم میشه. همه این موارد باعث میشه احساس بهتر و انرژی بیشتری داشته باشین.

مقاله پیشنهادی

تکنیک‌های مدیریت زمان برای درس خواندن

مدیریت زمان برای درس خواندن مهارتی است که هر دانش‌آموزی به آن نیاز دارد. اگر شما هم برای رسیدگی به کارهای مدرسه همیشه وقت کم دارید، کلیک کنید.

برنامه‌ریزی برای درس خوندن در شب امتحان

قبل از این که در مورد بایدها و نبایدهای درس خوندن در شب امتحان صحبت کنیم، اول سری به برنامه‌ریزی ایام امتحانات می‌زنیم. این مساله برای دانش‌آموزان یازدهم و دوازدهم اهمیت زیادی داره؛ چون علاوه بر امتحانات نهایی، با کنکور سراسری هم رو به رو هستن.

به علاوه هر دو آزمون اهمیت یکسانی دارن و نمیشه به سادگی از کنارشون رد شد. پس اگه دنبال جواب این سوال هستین که چگونه درس بخونیم تا 20 بگیریم، باید یک برنامه‌ریزی استاندارد داشته باشین. از مهم‌ترین معیارهای برنامه استاندارد میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • واقع‌بینانه برخورد کنین:
    زمان مطالعه شما با توجه به حجم بالای دروس بسیار محدوده. بهتره در تعیین اهداف یا ساعت مطالعه خودتون، میانگین روزهای قبل رو در نظر بگیرین و پله به پله مدت زمان درس خوندن رو افزایش بدین.
  • محدودیت‌ها رو در نظر بگیرین:
    اگه از اول سال درس خوندین، این چند روز پایانی می‌تونه فرصت مناسبی برای مرور و جمع‌بندی باشه. اما اگه تازه سراغ کتاب درسی میرین و زمان کمی دارین، بهتره از بعضی مباحث صرف نظر کنین. تعیین مباحث با توجه به بارم‌بندی امتحانات نهایی خیلی ساده‌ترن.
  • بازه مطالعاتی خودتون رو کوتاه کنین:
    بهتره پس از 45 دقیقه مطالعه، 10 الی 15 دقیقه استراحت داشته باشین و دوباره شروع کنین. به این ترتیب مغزتون فرصت کافی برای پردازش داده‌ها رو داره. تکنیک پومودورو برای این بخش می‌تونه پیشنهاد خوبی باشه.
  • برنامه تکرار و تمرین رو از یاد نبرین:
    درس خوندن برای امتحان بدون تمرین هیچ فایده‌ای نداره و نهایتا پس از چند وقت همه چیز رو فراموش می‌کنین. حل روزانه چند تست به صورت روزانه و مستمر برای هر درسی معجزه می‌کنه؛ کافیه یک بار امتحان کنین.
مقاله پیشنهادی

تکنیک پومودورو؛ معجزه مدیریت زمان

با استفاده از تکنیک پومودورو در هرکاری به ویژه درس خوندن، به بالاترین بازده رسیده و در زمان صرفه جویی می کنین.

تغذیه مناسب برای مطالعه شب امتحان

همونقدر که برنامه‌ریزی و مطالعه شب امتحان برای موفقیت ضروریه، تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم هم اهمیت زیادی داره. به طور مثال اگه آب یا مواد قندی کمی مصرف کنین، به مرور سردرد می‌گیرین و مغزتون توانایی کافی برای تجزیه و تحلیل نداره. پس ممکنه شما خیلی درس خونده باشین، اما نتیجه دلخواه رو نگیرین!

چند نکته تغذیه‌ای برای شب امتحان در نظر بگیرین. از مصرف مواد غذایی مثل فست فودها، شکلات، شیرینی، بیسکویت و کلوچه صرف نظر کنین. این مواد برای هضم به مدت زمان زیادی نیاز دارن. مصرف تخم‌مرغ، آجیل، شیر، میوه و ماهی عملکرد مغزتون رو تا حدودی بهبود می‌بخشه. از همه مهم‌تر، به هیچ عنوان صبحانه رو فراموش نکنین.

مقاله پیشنهادی

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟ | 12 خوراکی مفید و مغذی برای مغز

شاید براتون سوال باشه که برای تقویت حافظه چه بخوریم؟ بهترین روشی که شما رو به این هدف می‌رسونه، اینه که از موادغذایی سالم و خوراکی‌های مفید استفاده کنین.

برای امتحان‌های سال دوازدهم چگونه درس بخونیم تا 20 بگیریم؟

اگه دوازدهمی هستین و می‌خواین بدونین چطوری باید درس بخونین که 20 بگیرین، پیشنهاد می‌کنیم در دوران امتحانات 3 استراتژی زیر رو برای مطالعه فصل‌های یک کتاب اجرا کنین.

مباحثی که تسلط ندارین یا مطالعه نکردین

برای این مباحث حتماً و 100 درصد از روش مطالعه تشریحی استفاده کنین. تمام تلاشتون رو به کار ببرین تا بتونین تسلط کاملی روی کتاب درسیتون داشته باشین و فراموش نکنین که از درسنامه‌های مختلف برای افزایش تواناییتون استفاده کنین.

مباحثی که تسلط نصفه نیمه دارین

برای این دروس باید یک مرور بر روی کتاب درسی داشته باشین و تمامی قسمت‌های اون رو تحلیل و بررسی کنین. در قدم بعد به حل تست‌های آموزشی بپردازین.

مباحثی که تسلط کامل دارین و کاملا روان هستین

برای این مباحث باید به حل تست‌های سنجشی بپردازین تا مهارت خودتون رو افزایش بدین. دانش‌آموزان پایه دوازدهم با یک برنامه درست می‌تونن مروری بر روی دروس پایه خودشون هم داشته باشن.

ترفند درس خوندن در شب امتحان

توصیه می‌کنیم درس خوندن رو تنها به شب امتحان واگذار نکنین؛ ولی اگه این کار رو کردین، نیاز نیست نگران باشین. هر چند نمی‌تونین در شب امتحان، چیز زیادی رو به حافظه بلندمدتتون بسپارین، اما با استفاده از ترفند درس خوندن برای شب امتحان، می‌تونین به اندازه کافی یاد بگیرین و در آزمون موفق بشین.

اگه شما هم به دنبال پاسخ سوال «شب امتحان چگونه درس بخونیم؟» هستین، ترفندهایی که در ادامه به اون‌ها اشاره شده، می‌تونه براتون مفید باشه. این ترفندها رو در ادامه می‌تونین بخونین:

  • یک وعده غذایی مغذی بخورین و چند میان وعده سالم تهیه کنین تا طی درس خوندن در شب امتحان، انرژی کافی داشته باشین؛
  • با ابزارهای مطالعه (مداد، دفترچه‌های یادداشت، هایلایتر) و دروس و منابع اون‌ها (جزوه‌ها، آزمون‌های قبلی و راهنمای مطالعه) در مکانی راحت قرار بگیرین؛
  • 30 تا 45 دقیقه بر درس خوندن تمرکز کرده و سپس 5 تا 15دقیقه استراحت کنین؛
  • یادداشت بردارین و یادداشت‌های خودتون رو چندین بار مرور کنین؛
  • به جای حفظ کردن، روی درک مطلب تمرکز کنین؛
  • در صورت امکان، مفاهیم و ایده‌ها رو برای شخص دیگه‌ای توضیح بدین؛
  • شب امتحان چند ساعتی رو راحت بخوابین.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم به مشکلات و سوالاتی که در مورد مطالعه شب امتحان دارین، بپردازیم. تلاش کردیم تا با ارائه راهکارهایی قابل اجرا شما رو از دست استرس و نگرانی‌های شب امتحان نجات بدیم.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم توجه کنن که ماه امتحانات می‌تونه یک سکوی پرش برای رسیدن به رتبه‌های برتر باشه. همچنین، بهترین فرصت برای جبران عقب‌افتادگی‌های درسی شما هم محسوب میشه. استفاده از روش مطالعه شب امتحان رو برای پیشرفت‌های درسی در هر پایه تحصیلی جدی بگیرین.

مطمئن باشین که با این کار می‌تونین به بهترین نمره‌ها برسین و نتیجه تلاش‌های خودتون رو در یک کارنامه درخشان ببینین. اگه تجربه‌ای در مورد روش‌های درس خوندن برای شب امتحان دارین، در بخش نظرات با ما درمیون بذارین.

اگه برای از بین بردن استرس شب امتحان به کمک نیاز دارین، می‌تونین از تجربه مشاورهای تحصیلی گروه آموزشی پرش کمک بگیرین. شماره تماس خودتون رو در کادر «ارتباط با ما» وارد کنین تا با شما تماس بگیریم.

سوالات پرتکرار

چطوری مطالب رو بهتر به خاطر بسپارم؟

برای جلوگیری از فراموشی مطالب درسی باید از روش‌های مطالعه فعال‌تر و بهتری استفاده کنین و یا حتماً برنامه‌ای برای مرور داشته باشین. یادتون باشه که پایبندی به این برنامه از طراحی اون اهمیت بیشتری داره.

مقالات مشابه

همه‌ ما از یک میزان بهره‌ هوشی برخوردار نیستیم. اما شاید اون آدم‌هایی که به نظرمون نابغه میان، فقط اصول خاصی رو برای درس خوندن و یاد گرفتن برای خودشون تعیین کردن. روی صحبت ما با نابغه‌هاییه که از...

استفاده از صحیح‌ترین روش مطالعه عربی کنکور، شما را برای پیدا کردن جواب درست 25 سوال عربی در کنکور آماده خواهد کرد. برای یادگیری ترجمه، تعریب، قواعد و درک مطلب‌های این درس باید به دنبال روش مناسب...

شاید برای شما هم پیش اومده باشه که بیشتر از هم‌کلاسی‌تون وقت بذارین و درس بخونین، اما نسبت به اون‌ها نمره کمتری رو به دست بیارین. به نظر شما علت این اتفاق چی می‌تونه باشه؟باید بدونین که در این...

بهترین روش مطالعه اقتصاد کنکور، روشی است که هم به مطالب حفظی و هم به مسائل این درس توجه داشته باشه. علاوه بر این باید شیوه خوندن اقتصاد کنکور رو طوری طراحی کنین که به مطالب مفهومی این کتاب درسی هم...

اکثر داوطلبان کنکور ریاضی، به‌خاطر حجم زیاد سوالات ریاضی از تست‌های اون کلافه میشن؛ اما این داستان برای تست‌های درس آمار و احتمال درست نیست! سوالات این درس و به طور کلی موضوع و مفهوم اون به...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
مرتب‌سازی براساس :
جدیدترین
ن
نگار ناظم الشعرا۲۶ مهر ۱۴۰۲

سلام مبینا جان🌺 امیدوارم حالت خوب باشه💚 این عالیه که تمام مباحث کتاب رو خوب یاد گرفتی و اعتماد به نفس داری. آفرین.👌🏻 فقط باید برای مرور و جمع بندی مطالب کتابت یه برنامه‌ریزی خوب داشته باشی. شماره تلفنت رو داخل باکس این مقاله وارد کن. باهات تماس میگیریم و راهنماییت می‌کنیم عزیزم. 😊

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۲۵ مهر ۱۴۰۲

سلام فاطمه جان🌺❤ عزیزم همه نمرات شما جمع زده میشه و قطعا روی معدلت تاثیر میذاره. باید صبر کنی تا کارنامت بیاد و خب البته جای جبران در شهریور ماه داره.

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ک
کاربر 2425۲۵ مهر ۱۴۰۲

سلام من فردا امتحان ریاضی برای ۳۶ صفحه دارم یعنی سه فصل اما احساس میکنم فصل سه رو خوب بلد نیستم و بقیه رو خوب بلدم چون کلاس رفتم براشون و از طرفی هم حس میکنم دیر شروع به خوندن کردم و هیچی بلد نیستم چیکار کنم

پاسخ@کاربر_2425
500/0
ن
نگار ناظم الشعرا۲۵ مهر ۱۴۰۲

<a href="https://paresh.ir/blog/جلوگیری-از-فراموش-شدن-مطالب-درسی/">چگونه درس بخوانیم تا فراموش نکنیم؟</a> <a href="https://paresh.ir/blog/آموزش-تند-خوانی-دروس-محاسباتی/">آموزش جامع تند‌خوانی دروس محاسباتی</a> <a href="https://paresh.ir/blog/کاهش-اضطراب-فرزندان/">چگونه به فرزندم در کاهش اضطراب امتحان کمک کنم؟</a> <a href="https://paresh.ir/blog/راهکار-افزایش-معدل/">راهکارهای افزایش معدل</a>

پاسخ@نگار_ناظم الشعرا
500/0
ف
فاطمه گزانه‌ئی۲۴ مهر ۱۴۰۲

سلام مهسا جان خداروشکر که از خودت راضی هستی. وقتی می‌دونی انقدر خوب از پس همه چی برمیای از امتحانت نترس. مباحث کتاب رو بر اساس زمانی که داری، تقسیم‌بندی کن و روزانه اونارو مطالعه کن. یادت باشه برای مرور کردن و تمرین کردن هم وقت بذاری. این تمرین‌ها بهت کمک می‌کنن که از کیفیت مطالعاتت مطمئن بشی. اگر به راهنمایی بیشتر احتیاج داری شماره تماست رو بهمون بده تا مشاورهای تحصیلی گروه آموزشی پرش باهاتتماس بگیرن. (شماره روی سایت قرار نمی‌گیره و فقط مشاورهای تحصیلی اون رو می‌بینن)

پاسخ@فاطمه_گزانه‌ئی
500/0
م
مهسا 2423۲۴ مهر ۱۴۰۲

سلام امشب دوشنبه است من یکشنبه امتحان ادبیات دارم و کل کتاب تقریبا و نمیتونم چجوری بخونم و استرس دارم چون خانممه بدعععع و میخواستم برنامه ریزی هفتگی ببینم چه شکلیه ولی در کل از خودم راضیم و با تلاش های یهویی معدلم شد ۱۹/۶۴

پاسخ@مهسا_2423
500/0
ف
فاطمه 2424۲۴ مهر ۱۴۰۲

سلام ببخشید من برای پیام اسمانی نمره امتخان ۸گرفتم ایا تاثیر زیادی داره و برای همین خیلی استرس و ترس دارم که ناگهان نمرم کم بشه و دوتا۱۹/۵ و یک ۲۰دارم ایا واقعا میتونم جبران کنم؟؟؟؟؟ یا واقعا کلاس هفتم رو میوفتم؟؟

پاسخ@فاطمه_2424
500/0

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه