شب ادراری در کودکان بسیار دیده میشه و به همین دلیل، خانوادههای زیادی نگران وضعیت فرزندشون هستن. برای آشنایی بیشتر با این اختلال و بررسی راهکارهای رفع اون در ادامه مقاله همراه ما باشین.
قبل از پرداختن به راهکارهای کنترل شب ادراری کودکان، باید بگیم که شب ادراری تا سن 5 یا 6 سالگی معمولا طبیعیه و جای نگرانی نداره.
شب ادراری به دلایل مختلفی مثل روند تکامل کند کودک، سابقه خانوادگی یا دلایل دیگهای اتفاق میافته که معمولا با مراجعه به پزشک و حتی بعضی وقتها با استفاده از درمانهای خونگی، حل میشه. در ادامه مقاله همراه ما باشین تا به بررسی بیشتر این مسئله بپردازیم.
علت شب ادراری در کودکان
قبل از پیدا کردن راهکارهای کنترل شب ادراری کودکان، لازمه دلایل این اتفاق رو پیدا کنیم. به طور کلی میشه گفت که موردهای زیر در به وجود اومدن شب ادراری در فرزند شما نقش داره.
روند رشد و تکامل آهسته کودک، ممکنه باعث شب ادراری اون بشه.
سابقه خانوادگی، یکی از مهمترین دلایل به وجود اومدن شب ادراری در کودکانه.
کم بودن هورمون ضد ادرار و تولید ادرار زیاد توسط بدن کودک شما در شب، ممکنه این اختلال رو به همراه داشته باشه.
راه رفتن در خواب میتونه یکی از دلایل شب ادراری کودکان باشه.
استرس و فشار، یکی از دلایل مهم به وجود اومدن شب ادراری در کودکان است.
عواملی مثل کوچیک بودن مثانه، بیش فعالی مثانه، عفونت مجاری ادراری، دیابت، یبوست و غیره، میتونه از دلایل شب ادراری کودکان به شمار بره.
مقاله پیشنهادی
ترس از مدرسه؛ مهمترین علائم و راههای درمان
ترس از مدسه، یکی از مهمترین مشکلاتیه که خیلی از دانشآموزان به خصوص کلاس اولیها باهاش سر و کار دارن. در ادامه به دلایل این مشکل و راه درمان اون میپردازیم.
روش کنترل شب ادراری در کودکان
حالا که با دلایل شب ادراری در کودکان آشنا شدین، بهتره به بررسی روشهای کنترل شب ادراری بپردازیم. همونطور که گفته شد، شب ادراری تا سن 5 یا 6 سالگی طبیعیه؛ اگه با گذر از سن 6 سالگی، همچنان مشکل شب ادراری در کودک وجود داشته باشه باید اون رو جدی گرفته و اقدامات لازم رو در این راستا به انجام برسونین.
به طور کلی پیشنهاد ما اینه که با مشاهده شب ادراریهای مکرر در هر سنی به پزشک مراجعه داشته باشین تا خیالتون هم راحت باشه، چرا که استرس شما، ممکنه روی کودکتان تاثیر بذاره و وضعیت اون رو بدتر کنه. همچنین میتونین در حالت نرمال از روشهای زیر کمک بگیرین:
مصرف مایعات، مرکبات و خوردنیهای آبکی رو در شب برای کودک خودتون ممنوع کنین.
حتما قبل از خواب، به کودکتون توصیه کنین به سرویس بهداشتی بره.
در حضور کودکتون درباره شب ادراریاش با کسی صحبت نکنین و مطمئن بشین که اعضای خانواده و دوستان هم در این باره باهاش صحبت نکنن.
بهتره مصرف غذاهای کنسروی، فست فود، نوشابه، قهوه و شیرینی رو خیلی محدود کنین.
برای تقویت عضلات مثانه و شکم فرزندتون، اون رو تشویق به انجام ورزشهایی مثل دراز و نشست کنین.
آرامش رو در محیط برای فرزند خودتون فراهم کنین و در حضورش درباره مشکلش بحث نکنین.
بهش انگیزه بدین و برای تلاش و پیشرفتش پاداش در نظر بگیرین.
از حسگر رطوبت برای کودکتون استفاده کنین تا موقع شب ادراری بیدار بشه و به این روند عادت کنه و با احساس پر بودن مثانه، خود به خود از خواب بیدار بشه.
اگه پزشک برای کودک دارویی تجویز کرد، استفاده از اون رو جدی بگیرین.
این مقاله در مورد کنترل اضطراب جدایی در کودکان میباشد و ما قصد داریم تا شما را با جدیدترین راهکارهای آن آشنا کنیم.
علائمی که باید توسط پزشک بررسی بشن
توجه داشته باشین که با وجود طبیعی بودن شب ادراری در کودکان، برخی علائم هستن که با مشاهده اونها باید حتما به پزشک مراجعه داشته باشین. فرآیند درمان شاید زمانبر باشه، اما نتیجهبخشه؛ پس به موارد زیر توجه داشته باشین.
احساس درد یا سوزش کودک به هنگام ادرار
ادرار غیر معمول (خونی، تیره و غیره)
احساس درد در نواحی شکم و کمر
بیقراری و ناآرامی کودک
میل کودک به ادرار اما دفع کم یا جریان کند ادرار
پیشگیری از شب ادراری در کودکان
تاکید ما روی طبیعی بودن شب ادراری در کودکان تا حدود سن 6 سالگی، دلیل بر این نیست که برای پیشگیری یا درمان اقدامی نکنیم. توجه داشته باشین که معمولا نمیشه از بروز این اختلال جلوگیری کرد، اما تلاش کنید که شاید نتیجه بخش باشه!
اجازه ندین فرزندتون دچار یبوست بشه. در صورتی که این اتفاق افتاد، سریعاً اون رو درمان کنین.
استرسهای کودک رو به حداقل برسونین.
کودک خودتون رو تشویق کنین که هر چند ساعت به دستشویی بره.
اگه کودک شما ترس از تاریکی داره یا به هر دلیل، شبها به سرویس بهداشتی نمیره، مشکل رو با چراغ خواب و یا موارد دیگه حل کنین.
با مشاور در ارتباط باشین.
مقاله پیشنهادی
تاثیر تولد فرزند جدید بر دیگر فرزندان
تولد فرزند جدید و عواقب ناشی از آن اگر به درستی کنترل نشوند، آسیب بزرگی به روان سایر کودکان خانواده وارد می کنند که در این مقاله بررسی می شود.
جمعبندی
والدینی که قصد اطلاع از راهکارهای کنترل شب ادراری کودکان را داشته و نگران این موضوع هستن، میتونن با مطالعه مقاله فوق و بکارگیری روشهای گفته شده، این مشکل رو رفع کنن.
توجه داشته باشین که شب ادراری در کودکان عموما طبیعیه و نباید بخاطر اون، آرامش خانواده رو بهم بزنین؛ چون صبر و آرامش شما به بهبودی فرزندتون هم کمک میکنه. امیدواریم نکاتی که در این مورد براتون توضیح دادیم، برای شما و کودکتون کارآمد باشه.
اگه میخواین اطلاعات بیشتری در مورد کودکتون و ترسهاش به دست بیارین، مثل راهکارهای کاهش ترس کودکان از آمپول، میتونین مقاله مربوط به این موضوع رو در وبلاگ پرش مطالعه کنین.
سوالات پرتکرار
برای کنترل شب ادراری کودکان چه راهکارهایی وجود داره؟
در این مقاله به طور مفصل درباره راهکارهای کنترل شب ادراری در کودکان صحبت کردیم.