ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

علل کم حرفی کودکان و درمان کم حرفی کودکان
بروزرسانی :
مهدیه حاجی حسینی

35

علل کم حرفی کودکان و درمان این مشکل

توی دنیای امروز که همه چیز، روی محور صحبت کردن و تعامل داشتن پیش میره، اگه با افرادی رو‌به رو‌بشیم که کم حرفن ممکنه برامون عجیب باشه. ولی باید بهتون بگم که خیلی از افراد جامعه با مشکل کم حرفی درگیرن.

البته اینکه اسمش رو بذاریم "مشکل" ممکنه زیاد جالب نباشه و شاید کم حرف بودن انتخاب خود افراد باشه. به هر حال این مسئله ممکنه برای بعضی‌ها انتخابی نباشه و واقعا تبدیل شده باشه به مشکلی که بخوان رفعش کنن.

خیلی بهتره که این مشکل، از کودکی تشخیص داده بشه و پدر و مادرها به دنبال اصلاحش باشن.

پس این مقاله از پرش رو تا آخر بخونین که درمان کم حرفی کودکان رو پیدا کنین.

مهم‌ترین کاری که می‌تونیم برای کودکان کم حرف و ساکت انجام بدیم، اینه که بفهمیم چه احساسی دارن. همچنین، تشخیص اینکه کودک شما خجالتیه یا سکوت انتخابی داره، به عهده یک روان شناس کاربلد و ماهره.

بررسی کم حرفی کودکان و علائم اون

قبل از اینکه دنبال درمان کم حرفی کودکان بگردیم بیاین اول ببینیم که علائم کم حرفی چیه؟

گاهی اوقات ممکنه دبیر مدرسه کودک‌تون بهتون بگه که فرزند شما خیلی کم حرفه! یا مثلا توی مهمونی‌ها و مجالس مختلف، آشناها و اقوام از این موضوع شکایت کنن که فرزندتون خیلی ساکته... این‌ها می‌تونه یک نشونه‌ای باشه از اینکه فرزند شما کم حرفه.

حتی بعضی وقت‌ها، بعضی از کودکان اونقدر کم حرف میشن که توی خونه‌ام زیاد صحبت نمی‌کنن و این موضوع باعث ناراحتی شما میشه. پس ساکت بودن کودکان می‌تونه یک علامت خیلی بزرگ، از کم حرفی اون‌ها باشه.

البته بعضی از کودکان ممکنه خودشون انتخاب کرده باشن که سکوت کنن، یا ساکت بودن جزئی از شخصیت اون‌ها باشه ولی بعضی‌هاشون کم حرف بودن انتخاب خودشون نبوده و یک ضعف و مشکل برای اون‌ها محسوب میشه.

کم حرفی، جزئی از شخصیت یک فرده و نمی‌تونیم بگیم یک ویژگی منفی یا مثبته. پس این ویژگی شخصیتی اگه در حد متعادل باشه اصلا موضوع نگران کننده‌ای نیست ولی ما می‌خوایم توی این مطلب راهکارهایی رو ارائه بدیم که به وسیله اون‌ها مشکل کم حرفی کودکانی که این مسئله انتخاب خودشون نیست و می‌خوان یک مقداری از کم حرفی فاصله بگیرن رو حل کنیم.

مقاله پیشنهادی

آموزش مهارت نه گفتن کودکان

مهارت نه گفتن کودکان، موضوعیست که والدین تمایل دارن به فرزند خود آموزش بدن؛ ما در این قسمت نکات کلیدی این مهارت رو بررسی کردیم. برای آشنایی بیشتر با ما باشین.

علل کم حرفی کودکان

کم حرفی کودکان (اگه بیشتر از حد طبیعی باشه) ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه و والدین اون‌ها به خاطر این مسئله نگران باشن و دنبال دلیل این باشن که چرا فرزندشون اینقدر کم حرفه؟ اینجا براتون بعضی از این دلایل رو لیست می‌کنیم:

  • ضعیف بودن مهارت‌های ارتباطی و کلامی
  • کم بودن دایره لغات کودک
  • خجالتی بودن
  • پایین بودن اعتماد به نفس
  • اضطراب داشتن

راهکارهای درمان کم حرفی کودکان

برای درمان کم حرفی کودکان راه حل‌های مختلفی وجود داره که بهتون می‌گیم.

اگه این مواردی که گفته میشه رو کامل رعایت کنین، مشکل کم حرفی کودکان‌تون تا حد زیادی حل میشه.

1. کودک خودتون رو به جامعه ببرین

از این که فرزندتون همیشه توی خونه باشه و زیاد درون جامعه ظاهر نشه دوری کنین. سعی کنین کودک خودتون رو ببرین خرید، کلاس‌های مختلف، مهمونی، سینما و ... . بودن توی جامعه به اجتماعی شدن و در نتیجه رفع مشکل کم حرفی کودکان کمک می‌کنه.

2. به فرزندتون فرصت صحبت کردن بدین

وقتی با فرزند خودتون تنها هستین باهاش در مورد مسائل مختلف صحبت کنین و ازش بخواین که اون هم نظرش رو در مورد اون مسئله بگه. وقتی صحبت کردن رو با شما تمرین کنه کم کم می‌تونه توی جمع‌های مختلف هم حرف بزنه.

حتی می‌تونین بهش بگین جلوی آیینه هم با خودش صحبت کنه و حرف زدن رو تمرین کنه.

3. ایجاد فرصت برای تعاملات اجتماعی

علاوه بر اینکه فرزندتون رو در جامعه می‌برین ازش بخواین که فعالیت‌های خاصی رو در جامعه و توی جمع انجام بده. اینجوری به مرور یاد می‌گیره که برای ارتباط با دیگران پیشقدم بشه.

  • مثلا با کودک‌تون برین خرید و وسایل مورد نیاز رو بهش بگین و ازش بخواین که خودش خرید رو انجام بده و با در نهایت با فروشنده صحبت کنه.
  • زمانی که تلفن خونه زنگ می‌خوره از فرزندتون بخواین که خودش تلفن رو برداره و جواب بده.
  • زمانی که مهمان به خانه شما میاد از کودک‌تون بخواین که از اون‌ها پذیرایی کنه و بهشون خوش آمد گویی به اون‌ها رو انجام بده.
  • توی جمع‌های خانوادگی، فرزندتون رو تشویق کنین که برن و با هم سالان‌شون ارتباط برقرار کنن.

4. اعتماد به نفس کودک خودتون رو تقویت کنین

معمولا کودکان کم حرف، اعتماد به نفس‌شون هم پایینه.

اگه شماام کودکی دارین که کم حرفه، باید سعی کنین با یک سری ترفندها، اعتماد به نفس اون رو بیارین بالا. مثلا در قدم اول می‌تونین بهش چند تا کار ساده بگین و ازش بخواین که اون کارها رو انجام بده و بعد از اینکه درست انجام داد تشویقش کنین.

انجام درست کارهای مختلف و تشویق شدن می‌‍تونه کم کم باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان بشه.

زمانی که اعتماد به نفس کودک بالا باشه خیلی راحت‌تر با دیگران ارتباط برقرار کرده و صحبت می‌کنه.

5. فیلم دیدن برای درمان کم حرفی

فیلم دیدن و شنیدن مکالمات فیلم‌ها باعث میشه که دایره واژگان کودک‌تون بالا بره، مکالمه‌های مختلف رو بشنوه و ببینه که از واژگان مختلف توی چه جملات و موقعیت‌هایی استفاده میشه. کودک شما می‌تونه با استفاده از فیلم‌ها، موضوعات مختلفی برای صحبت کردن و گفت‌و‌گو با افراد مختلف پیدا کنه.

فیلم باعث میشه که فرزندتون یاد بگیره احساساتش رو نسبت به موقعیت‌های مختلف چجوری نشون بده و حتی با شنیدن مکالمه‌ها و پرسش و پاسخ‌های مختلف موجود در فیلم می‌تونه بفهمه که چجوری می‌تونه نظرش رو نسبت به مسائل مختلف عنوان کنه.

6. تمرین قبل از صحبت کردن

بعضی از کودکان ممکنه برای صحبت کردن استرس داشته باشن که نکنه نتونم خوب حرف بزنم یا مشکلی پیش بیاد و همین موضوع باعث میشه که اصلا شروع به صحبت نکنن.

شما می‌تونین ازشون بخواین که از قبل و در کنار شما در مورد موضوعی که می‌خوان صحبت کنن و در نهایت بهشون تایید بدین و بگین که خیلی خوب صحبت کردی.

همین تمرین کردن از قبل و تایید شما باعث میشه که جسارت فرزندتون برای صحبت کردن زیاد بشه.

7. شرکت در کلاس‌های مختلف

کلاس‌های مختلفی مثل کلاس‌های هنری، زبان، ورزشی و ... وجود دارن که فرزند شما با شرکت در اون‌‎ها، هم مهارت‌های فردیش افزایش پیدا می‌کنه و هم با بودن در جامعه و تعامل با افراد مختلف اجتماعی‌تر میشه و یاد می‌گیره که باید چجوری صحبت کنه و با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنه.

8. صحبت و مشورت با یک روان شناس

گاهی وقت‌ها ممکنه کم حرفی فرزند شما اونقدر زیاد باشه که نتونین خودتون این مشکل رو حل کنین، توی این جور مواقع بهتره که از یک روان شناس کمک بگیرین تا با توصیه‌ها و راهکارهای تخصصی‌تر به شما کمک کنه.

مقاله پیشنهادی

راهکارهای درمان اختلال نوشتن در کودکان

درمان اختلال نوشتن کودکان ساده است! با ما همراه باشید تا با راهکار‌های درمان اختلال نوشتن کودکان آشنا شوید. پس این فرصت رو از دست ندید!

جمع‌بندی

توی این مقاله در مورد کم حرفی کودکان صحبت کردیم و دیدیم که کودکان به دو دسته تقسیم میشن:

کودکانی که کم حرفی جزئی از شخصیت اون‌هاست و اون قدر هم این مسئله براشون مشکل ساز نیست (در واقع کم حرفی اون‌ها یک حد طبیعی داره) و کودکانی که درگیر اختلال کم حرفی هستن و از حد طبیعی فراتر رفتن که البته توی این جور مواقع بهتره که با یک روان شناس مشورت کنین.

همچنین درمان کم حرفی کودکان رو بررسی کردیم و راهکارهایی دادیم که با استفاده از اون‌ها می‌تونین تا حدی مشکل کم حرفی فرزندتون رو حل کنین.

سوالات پرتکرار

کم حرفی کودکان چه دلایلی داره؟

استرس داشتن، پایین بودن اعتماد به نفس، محدود بودن دایره واژگان و ... .

مقالات مشابه

درس نخواندن کودکان، از جمله مشکلات تحصیلی دانش‌آموزان است که اکثر والدین به دنبال یک راهکار اساسی برای کنترل آن هستند؛ به طور کلی، بسیاری از کودکان علاقه و تمایلی به درس خواندن ندارند و همیشه از...

مشکلات سوءتغذیه در کودکان که موضوع مورد بحث این مقاله از گروه آموزشی پرش است، یکی از مهمترین معضلات جهانی به حساب میاد. خیلی از ما تصاویری از کودکان کشورهای توسعه نیافته‌‌ای رو دیدیم که به علت...

خیلی از کودکان هستن که به شدت از آمپول می‌ترسن و همش از اون فرار می‌کنن. حتی ممکنه خود شما هم در کودکی یکی از مخالفان سرسخت آمپول بوده باشین! ولی خب هممون می‌دونیم که این موضوع اصلا خوب نیست و...

بر اساس تحقیقات انجام شده، ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان تاثیر دارند. نوزاد انسان از لحظه تولد شروع به یادگیری امور مختلف از اطرافیانش می‌کند. نوزاد با گریه، خنده و حرکات بچگانه سعی...

درک اینکه با چه روشی کودکان می‌تونن مهارت دست گرفتن مداد رو کسب کنن، موضوعیه که اهمیت زیادی داره. این مهارت نه تنها برای نوشتن بلکه برای توسعه هماهنگی چشم، دست و مهارت‌های حرکتی ظریف حیاتی است. در...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه