73
چالشهای مهاجرت تحصیلی
خیلی از کسانی که مهاجرت میکنن پی همه چی رو به تنشون میمالن. اونها میدونن که خیلی زود دلشون برای خانه و خانوادهشون تنگ میشه. ولی وقتی پای آینده به وسط میاد، همه این چالشها و سختیها رنگ میبازن.
با این وجود باز ما وظیفهمون میدونیم که همه دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل توی کشورهای خارجی دارن رو با چالشهای مهاجرت تحصیلی آشنا کنیم تا یک وقت از اینجا مانده و از آنجا رانده نشن.
مهاجرت تحصیلی یک اتفاق جذاب و هیجانانگیز توی زندگی هر کسیه. اما این کار در کنار خوبیها و مزایایی که داره، سختیهای زیادی هم پیش روی افراد قرار میده.
ما هم توی این مقاله از وبلاگ پرش قصد داریم تا شما رو با چالشهای مهاجرت تحصیلی آشنا کنیم.
مشکلاتی که شاید زندگی و تحصیل در خارج از کشور رو سخت کنه اما تمامی این مشکلات قابل حل و پیشگیری هستن.
تا پایان مقاله با ما همراه باشین تا با مشکلات و چالشهایی که توی این تجربه جدید ممکنه براتون پیش بیاد، آشنا بشین.
آشنایی با چالشهای مهاجرت تحصیلی
چالشهای مهاجرت تحصیلی میتونه از جمله مواردی مثل سختیهای زبان، آداب و رسوم کشورهای مقصد و همینطور دلتنگی برای دست پخت مادر باشه.
توی ادامه مقاله بیشتر با هر کدوم از این چالشها آشنا میشیم و سعی میکنیم راهکارهایی برای رفع یا پیشگیری از اونها رو ارائه بدیم.
یادگیری زبان؛ اولین چالش مهاجرت تحصیلی
هر دانشجویی که قصد مهاجرت تحصیلی داشته باشه، حتی قبل از اینکه با صفر تا صد اپلای رو بدونه، باید سعی کنه زبان کشوری که قصد مهاجرت به اونجا داره رو یاد بگیره.
یک سری زبانها مثل انگلیسی، آلمانی و فرانسوی زبانهایی هستن که توی اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی استفاده میشه.
اما خیلی از عبارتها و اصطلاحات رو فقط زمانی که توی اون کشور حضور پیدا کنین میتونین یاد بگیرین. مثل یک خارجی که توی هیچ کلاس زبان فارسیای اصطلاح:«شتر سواری دولا دولا نمیشه.» رو یاد نمیگیره.
یادگیری زبان اولین چالش مهاجرت تحصیلیه ولی سختترین اونها نیست. اکثر کشورهای مهاجرپذیر، کلاسهای زبان مخصوص مهاجرها دارن. حتی بعد از چند ماه زندگی در یک کشور آدم میتونه با اصطلاحات عامیانه زبان اون کشور آشنا بشه.
تفاوتهای فرهنگی
یادتون باشه رفتین خارج چیزی به کسی تعارف نکنین. اونها از این فرهنگها ندارن، یهو دیدی وسیلهای که خیلی دوستش داری رو با یک تعارف شاهعبدالعظیمی برداشت برای خودش.
از طرفی توی اکثر کشورهای اروپایی، فین کردن توی دستمال کار زشتی به حساب نمیاد؛ یک وقت به کسی گیر ندین سر این کار.
تفاوتهای فرهنگی و آداب و رسومهای کشورهای گوناگون ممکنه ابتدا افرادی که مهاجرت کردن رو کمی دلسرد کنه و به انزوا و تنهایی سوق بده. ولی با شرکت توی فعالیتهای جمعی، حضور پیدا کردن توی جشنوارههای فرهنگی و ... خیلی راحت میتونین با فرهنگ و کشورها آشنا بشین و تعامل خوبی با آدمهای اونجا داشته باشین.
مشکلات مالی و هزینههای زندگی
زندگی و تحصیل در خارج از کشور خیلی هم برای شما ارزان تموم نمیشه. اکثر دانشگاهها و کالجهای اروپایی و آمریکایی شهریهای بالغ بر 4000 دلار به بالا دارن.
همچنین هزینههای خورد و خوراک، رفت و آمد، لباس، درمان و تفریح رو هم باید به لیستتون اضافه کنین.
یک مشکل دیگه در این رابطه پیدا کردن شغل و درآمد مناسبه. توی اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی مثل کره و ژاپن، فرصتهای شغلی نیمه وقت برای دانشجویان وجود داره. ولی مدیریت مالی یکی از چالشهایی است که با وجود داشتن شغل هم پیش روی کسانی که مهاجرت کردن قرار میگیره.
احساس غربت و دلتنگی برای خانه
خیلی عجیب به نظر نمیاد که یکی از بزرگترین چالشهای مهاجرت تحصیلی، احساس غربت و دلتنگی به خاطر دوری از خانه باشه.
دلتنگی برای دست پخت مادر، صحبتهای پدر و شیطنتهای خواهر و برادر یکی از سختیهای مهاجرت تحصیلیه. کنار اومدن با این قضیه کمی سخته و به زمان نیاز داره. ولی کسانی که برای زندگیشون هدف دارن و در حال تلاش هستن میدونن که این موارد احساسی نباید جلوی راه اونها رو بگیره.
تازه! شما بعد از اتمام تحصیل یا حین اون میتونین دوباره به کشورتون برگردین و با خانوادهتون دیدار داشته باشین.
از طرفی انقدر مهاجر ایرانی توی این سالهای اخیر زیاد شده که توی هر کشوری میتونین هموطنهامون رو پیدا کنین و از اونها آدرس رستورانهای ایرانی رو بگیرین.
تفاوتهای سیستم آموزشی
یکی دیگه از چالشهای مهاجرت تحصیلی تفاوتهای سیستمهای آموزشیه. هرچی اعتبار یک دانشگاه بیشتر باشه، سختگیریهای اونها هم افزایش پیدا میکنه.
برای مثال کسانی که قصد تحصیل در دانشگاههای کره جنوبی رو داشته باشن باید این نکته رو بدونن که دانشگاههای این کشور سختگیری خیلی زیادی دارن و با کمی کم کاری و تنبلی ممکنه امکان تحصیل توی این کشورها رو از دست بدین.
همچنین ممکنه سیستمهای آموزشی به کلی با چیزی که شما فکرش رو میکردین فرق داشته باشه. به همین دلیل توصیه میشه قبل از اقدام برای مهاجرت به طور کامل با دانشگاه مقصدتون آشنا بشین و از استادان و دانشجویان اونجا اطلاعات لازم رو کسب کنین.
البته اگه دانشجوی یکی از دانشگاههای برتر ایران هستین اما قصد ادامه تحصیل در خارج کشور رو دارین، توصیه میکنیم که مقاله "بهترین دانشگاههای ایران برای بورسیه" رو مطالعه کنین.
مشکلات اسکان دانشجویی
شاید این مشکل برای کسانی که قصد مهاجرت داشته باشن کم پیش بیاد ولی احتمال رخ دادن اون همیشه بوده. مشکلات اسکانهای دانشجویی همیشه یکی از مشکلاتی است که ممکنه شرایط تحصیل رو برای دانشجویانی که مهاجرت کردن سخت کنه.
البته اکثر دانشگاههای معتبر خارجی مجتمعهای خوابگاهی هم در اختیار دارن. همچنین توی اکثر کشورهای آسیای شرقی و بعضی از شهرهای آمریکا مثل نیویورک یا حتی کشورهای اروپایی، خانههای دانشجویی با متراژ کم و کرایه پایین گیر بیارین.
مشکلات آب و هوایی کشور مقصد
کانادا برف میاد تا کمر، انگلیس کلا بارونیه، آمریکا یک سری جاها شدیدا گرم و یک سری جاها به شدت سرده، ژاپن هم که همش سیل و زلزلهست. کجا میخواین برین؟ کشور خودمون به این خوبی، چهار فصل، بدون ذرهای مشکلات آب و هوایی و کمآبی....
پیدا کردن شناخت کافی نسبت به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی کشور مقصدی که انتخاب میکنین، یکی از واجبات مهاجرت تحصیلیه.
وسایل گرمایشی و سرمایشی و سوخت کافی توی اکثر کشورهای مهاجرپذیر وجود داره. به همین دلیل شما نباید نگران قطع شدن ناگهانی گاز در فصل سرما و رفتن برق در فصل گرما باشین. فقط باید اطلاعات کافی رو به دست بیارین تا بتونین به خوبی از پس مشکلات آب و هوایی بر بیان. مثلا اگه قراره کانادا درس بخونین حتما باید لباسهای گرم تهیه کنین یا اگه قصد دارین توی کالیفرنیا ادامه تحصیل بدین باید کرم ضد آفتاب همیشه پیشتون باشه.
جمعبندی
مهاجرت تحصیلی یعنی خداحافظی با زندگی گذشته و شروع کردن زندگی جدید. میدونیم که این شروع دوباره مشکلات جدیدی هم با خودش به همراه میاره.
چالشهای مهاجرت تحصیلی که ما توی این مقاله به بیشتر اونها اشاره کردیم، میتونه شامل دلتنگی برای خانه و خانواده، یادگیری زبان، شوکهای فرهنگی و مسائل مالی باشه. آشنایی با سختیهای مهاجرت تحصیلی میتونه راههای جبران و پیشگیری از اونها رو به شما نشون بده.
امیدواریم که این مقاله به شما توی آشنایی با سختیهای مهاجرت تحصیلی کمک کرده باشه.
سوالات پرتکرار
نداشتن درآمد کافی، دوستان کمی داشتن، مشکلات درسی و بقیه مواردی که توی مقاله به اونها اشاره کردیم.
اکثر ما فیلم دیدن رو دوست داریم و خیلی از وقتهای آزادمون رو به تماشای فیلمهای روز دنیا میگذرونیم. دلایل ما برای فیلم دیدن خیلی متنوع هستن؛ مثلا یکی برای سرگرمی فیلم میبینه، یکی برای یاد گرفتن...
28نظر
سؤالی که برای خیلی از دانشآموزان و دانشجویان پیش میاد، اینه که چطور باید برای اپلای اقدام کنیم؟ اگه قصد داشته باشین برای ادامه تحصیل به یک کشور دیگه مهاجرت کنین، باید از مراحل اپلای و قوانین اون...
28نظر
اگه شما هم نگرانین که برای انتخاب رشته باید چه مدارکی رو آماده کنین، در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا به طور کامل بررسی کنیم برای انتخاب رشته کنکور سراسری، به چه مدارکی احتیاج دارین....
28نظر
رشته مکاترونیک، یکی از گرایشهای رشته مهندسیست؛ این رشته، تلفیقی از چندین رشته دانشگاهیه. افرادی که در رشته مکاترونیک تحصیل میکنن، مهارتهای مختلفی رو در دانشگاه یاد میگیرن و این امکان رو دارن...
28نظر
مشاوره کنکور تجربی موضوع مهمی است که میتواند به موفقیت دانشآموزان رشته تجربی کمک کند. با توجه به تغییرات اساسی کنکور امسال، اکثر دانشآموزان به دنبال نکات مهم مشاورهای در این حوزه آموزشی هستند؛...
28نظر