ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage

مقالات پیشنهادی

تحلیل کارنامه؛ رتبه اصلی کنکور کدومه؟
بروزرسانی :
حنانه دهقانی

242

تحلیل کارنامه؛ رتبه اصلی کنکور کدومه؟

زمانی که داوطلبان کارنامه کنکورشون رو دریافت می‌کنن، با مجموعه‌ای از اعداد و ارقام و اصطلاحات مختلف روبه‌‌رو میشن. در نگاه اول، عباراتی مثل نمره کل آزمون اختصاصی، نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل نهایی رو توی کارنامه‌شون می‌بینن و ممکنه گیج بشن. در نتیجه یک سوال براشون پیش میاد که رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ یا کدوم یکی از این رتبه‌ها برای انتخاب رشته مهمه و رتبه اصلی کنکور محسوب میشه؟

با این همه اعدادی که در کارنامه کنکور وجود داره، ممکنه داوطلب دچار اشتباه بشه و نتونه به خوبی برای انتخاب رشته خودش تصمیم بگیره. اگه شما هم جزء افرادی هستین که با دیدن کارنامه اولیه نمی‌دونین که دقیقا باید چیکار کنین، نگران نباشین. این مقاله برای شما نوشته شده. ما قصد داریم در ادامه این مطلب جزء به جزء کارنامه رو براتون بررسی کنیم تا بتونین با خیال راحت، انتخاب رشته رو با رتبه اصلی در کارنامه کنکور انجام بدین؛ پس با ما همراه باشین.

رتبه‌های موجود در کارنامه کنکور

هر داوطلب در کارنامه خودش درصدها و نمره‌های خاصی می‌بینه که با توجه به اون‌ها، انواع مختلفی از رتبه‌ها و درصدها رو دریافت می‌کنه. البته با توجه به این که کنکور دو بار در سال برگزار میشه، دو تا کارنامه هم برای هر داوطب وجود داره. همین مورد می‌تونه در رابطه با این که در کارنامه کنکور رتبه اصلی کدام است، داوطلبان رو گیج کنه ولی اگه بخوایم دقیق بگیم، رتبه اصلی کنکور همون رتبه در سهمیه نهاییه که یک ستون از کارنامه کنکور رو به خودش اختصاص داده. برای این که بتونین دقیق کارنامه‌تون رو تحلیل کنین، در مرحله اول، کارنامه اولیه کنکور رو بررسی می‌کنیم.

کارنامه اولیه:

در سال‌های قبل که کنکور یک بار در سال برگزار میشد، کارنامه‌ای که شامل تراز و رتبه بود رو کارنامه اولیه می‌گفتن؛ ولی در حال حاضر با توجه به این کنکور دوبار در سال اجرا میشه، نمره دروس اختصاصی و نمره کل سوابق تحصیلی در این کارنامه وجود داره و دیگه خبری از تراز و رتبه نیست. مواردی که در کارنامه اولیه مشاهده می‌کنین، شامل نمره هر درس، نمره کل آزمون تخصصی و نمره کل سابقه تحصیلیه و خبری از رتبه اصلی کنکور نیست.

کارنامه ثانویه:

داوطلبان بعد از این که کنکور دوم رو پشت سر می‌ذارن، باید منتظر اعلام نتایج کنکور و کارنامه ثانویه باشن. در این کارنامه، تراز و رتبه شما درج شده و می‌تونین رتبه اصلی کنکور خودتون که همون رتبه کل در سهمیه نهایی هست رو مشاهده کنین. البته وضعیت پذیرش در رشته‌ها و دوره‌های شبانه و روزانه، غیر انتفاعی، آزاد و... هم در این کارنامه مشخص میشه.

نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور)

در کارنامه کنکور، یک ستون به اسم نمره کل آزمون اختصاصی وجود داره که در واقع امتیازی هست که شما در دروس اختصاصی مثل زیست، شیمی یا گسسته به دست آوردین. این نمره با توجه به عملکردی که در جواب دادن به تست‌های این دروس داشتین و ضرایبی که هر درس داشته، محاسبه میشه. این نمره، یک رکن از رتبه اصلی کنکوره.

نمره کل سابقه تحصیلی

در سال‌های اخیر، مهم‌ترین بحثی که در رابطه با کنکور وجود داره، تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم بر روی نتیجه و رتبه اصلی کنکوره. سازمان آموزش و پرورش، سهم قابل توجهی از نمرات سال دوازدهم رو در نمره کل نهایی کنکور لحاظ می‌کنه و این تاثیر به صورت قطعیه؛ یعنی اگه تاثیر منفی یا مثبت بذاره، فرقی نداره و در هر صورت اعمال میشه.

نمره کنکور در واقع فقط 40 درصد رو به خودش اختصاص داده و 60 درصد باقی مونده، مستقیما از نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم اعمال میشه. این نمره در کنار نمره کل، در محاسبه رتبه اصلی کنکور و پذیرش دانشگاه تأثیر داره. به همین دلیل بهتره خودتون رو برای امتحانات نهایی آماده کنین تا بتونین به بهترین نتیجه برسین.

مقاله پیشنهادی

صفر تا صد انتخاب رشته با سوابق تحصیلی سراسری 1404

انتخاب رشته با سوابق تحصیلی سراسری شرایط خاصی داره که داوطلبان باید این شرایط رو داشته باشن. برای اطلاع از انتخاب رشته با سوابق تحصیلی با ما همراه باشین.

نمره کل نهایی

در کنکور چند سال اخیر، برای زیرگروه‌ها، رتبه جداگانه‌ای تعیین نمیشه ولی در محاسبه نمره کل و انتخاب رشته همچنان نقش مهمی دارن. حالا این نمره کل نهایی یعنی امتیاز کلی شما که در هر زیر گروه با توجه به نمره و ضریب هر درس، به دست میارین و مشخص میشه در اون زیرگروه، چقدر خوب عمل کردین.

رتبه کل در سهمیه نهایی

اگه مقاله مربوط به انواع مختلف سهمیه‌های کنکور رو مطالعه کرده باشین، معنی سهمیه‌ها رو به خوبی می‌دونین. سهمیه‌ای که روی رتبه تمام داوطلبان اعمال میشه، سهمیه مناطق کنکوره. برای انتخاب رشته باید حسابی حواس‌تون به این رتبه باشه. در انتخاب رشته برای دانشگاه‌های سراسری، رتبه در سهمیه شما ملاک مهم‌تری نسبت به رتبه کشوریه. برای مقایسه با قبولی‌های سال گذشته بهتره این رتبه رو مدنظر داشته باشین.

متأسفانه خیلی از داوطلبان تفاوت تراز و رتبه رو نمی‌دونن و همین موضوع باعث میشه که نتونن تصمیم درستی بگیرن. پس حتما در نظر داشته باشین که برای بررسی شانس قبولیتون در یک دانشگاه، باید رتبه با سهمیه‌ای که کسب کردین رو با آخرین رتبه قبولی در همون سهمیه مقایسه کنین.

برای مثال اگه رتبه کل شما در کشور 6800 باشه ولی رتبه با سهمیه‌تون 2700 باشه، برای انتخاب رشته باید رتبه 2700 رو مدنظر قرار بدین و با آخرین رتبه قبولی مقایسه کنین.

مقاله پیشنهادی

سهمیه‌های کنکور 1404

یکی از مهم ترین عواملی که بر رتبه های کنکور سراسری تاثیر می گذارد، سهمیه‌ می باشد، برای دانستن سهمیه‌های کنکور 1403 با ما باشید.

آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی (دوره روزانه و نوبت دوم)

یک ستون دیگه در کارنامه کنکور، آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهاییه که به معنی بالاترین رتبه‌ای هست که در سهمیه شما، اجازه انتخاب رشته در دوره روزانه و نوبت دوم رو داشته. اگه رتبه شما از این عدد کمتر یا مساوی با همین عدد باشه، مجاز به انتخاب رشته هستین و در غیر این صورت، نمی‌تونین در دوره روزانه یا نوبت دوم انتخاب رشته کنین.

رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه

رتبه کشوری صرفاً جایگاه شما بین تمام داوطلبان هم رشته در سراسر ایران رو اعلام می‌کنه. رتبه کشوری به دلیل تأثیر سهمیه در انتخاب رشته، ملاک ضعیف‌تری محسوب میشه و نمی‌تونیم اون رو به عنوان رتبه اصلی کنکور در نظر بگیریم؛ به همین دلیل برای داشتن یک انتخاب رشته درست و حسابی، بهتره این رتبه رو در نظر نگیرین.

در انتخاب رشته باید به کدوم رتبه اعتماد کنیم؟

دانش‌آموزان در زمان انتخاب رشته، باید به رتبه که در سهمیه نهایی توجه کنن چون این نمره، رتبه اصلی کنکوره و بر این اساس، داوطلبان می‌تونن انتخاب رشته کنن. در این رتبه، داوطلب نسبت به هم سهمیه‌های خودش سنجیده میشه که این سهمیه‌ها می‌تونن منطقه 1، 2، 3 و سهمیه ایثارگران باشه.

سخن پایانی

وقتی داوطلبان کارنامه کنکور رو دریافت می‌کنن، مهم‌ترین نمره‌ای که اول باید بهش توجه داشته باشن، رتبه کل در سهمیه نهاییه؛ چون این نمره در واقع رتبه اصلی کنکوره و ملاک مهمی برای انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه‌ها محسوب میشه.

البته نباید نمره‌های دیگه رو نادیده گرفت؛ چون نمره کل آزمون اختصاصی و سوابق تحصیلی هم تاثیر قابل توجهی در رتبه شما دارن؛ پس بهتره برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب، به هر دو بخش رتبه کل و نمره کل اهمیت بدین. شناخت کامل این مفاهیم به شما کمک می‌کنه تا با دید بازتری انتخاب رشته کنین؛ به همین دلیل ما در این مقاله، هر نمره و رتبه رو به طور کامل براتون توضیح دادیم.

سوالات پرتکرار

چرا رتبه در سهمیه نهایی اهمیت بیشتری نسبت به رتبه کشوری داره؟

چون پذیرش در دانشگاه‌ها بر اساس سهمیه‌ها انجام میشه و شما در رقابت با داوطلبانی هستین که شرایط سهمیه‌ای مشابهی باهاتون دارن، نه کل کشور!

مقالات مشابه

اهمیت انتخاب رشته برای همه روشنه. زحمت‌های چندین ساله‌ی داوطلب‌ها تو دوران تحصیل، با یه انتخاب رشته درست می‌تونه به یه مسیر روشن ختم بشه. بیشتر داوطلب‌ها برای موفقیت، نکات طلایی برنامه‌ ریزی کنکور...

درگیر شدن با افسردگی یکی از دغدغه‌های بزرگ آدم‌هاست و افسردگی ممکنه در هر دوره‌ای از زندگی سراغ ما بیاد. دانش‌آموزانی که دارن خودشون رو برای آزمون بزرگی به نام کنکور آماده می‌کنن هم ممکنه دچار...

اگه شرکت در کنکور به هر دلیلی برای شما ناممکن بوده و از طرفی علاقه‌‎ای هم به تحصیل در دانشگاه‌های‎ آزاد ندارین، اصلا نگران نباشین! رشته‌های بدون کنکور دانشگاه سراسری برای دانش‌‎آموزانی مانند شما...

کنکور اردیبهشت 1404، اولین نوبت برگزاری آزمون کنکور سراسری کشوره. ابهامات زیادی در رابطه با کنکور اردیبهشت 1404، زمان برگزاری، زمان ثبت‌نام و نحوه انجام اون برای دانش‌آموزان و خانواده‌هاشون پیش...

در مورد شرکت در کلاس کنکور هیچ بایدی وجود نداره. اینکه ببینین دوستتون توی بهترین کلاس کنکور ثبت نام کرده یا فلان رتبه برتر یه موسسه خاص رو معرفی می‌کنه، نمی‌تونه دلیل خوبی باشه که اگه شما هم توی...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

سایت پرش

فروشگاه

دسته بندی

خانه