ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage
اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان
بروزرسانی : 26-10-1403
نگار ناظم الشعرا

50

اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان

حضور پدربزرگ و مادربزرگ نقش خیلی مهمی توی زندگی هر خانواده‌ای داره. به نظرتون اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان چیه؟ آیا اصلا حضور پدربزرگ و مادربزرگ روی تربیت کودکان هم تاثیرگذارن؟ برای این که از اهمیت این موضوع مطمئن بشیم این مقاله از پرش رو نوشتیم تا این موضوع رو با هم بررسی کنیم.

اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان موضوع مهمیه که شاید کمتر به اون پرداخته شده. توی این مقاله سعی کردیم در مورد این موضوع مهم صحبت کنیم و هم جنبه مثبت و هم جنبه منفی این مسئله رو بررسی کنیم.

نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان چیه؟

وقتی فضای خونه با حضور گرم پدربزرگ و مادربزرگ پر میشه، حال و هوای خونه هم تغییر می‌کنه. پدربزرگ و مادربزرگ با حضورشون گرما و محبتی رو وارد خونه می‌کنن که می‌تونه احتمال خیلی از خطرات رو کاهش میده. در ادامه از اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان می‌گیم.

کاهش افسردگی و استرس در خانواده

حضور پدربزرگ و مادر بزرگ کنار کودکان باعث میشه که کودکان با همراهی اون‌ها لحظات خودشون رو بگذرونن. همه ما این حس رو تجربه کردیم که وقتی کنار پدربزرگ و مادربزرگمون هستیم احساس شادی و آرامش داریم. این احساس خوشایند حالمون رو خوب می‌کنه و باعث میشه فکرهای منفی نکنیم. این موضوع باعث افزایش تمرکز تمرکز کودکان میشه.

مقاله پیشنهادی

افسردگی در دانش‌آموزان و نشانه‌های اون

افسردگی در دانش‌آموزان علائمی داره که ما توی این قسمت به صورت دقیق اون رو بررسی کردیم؛ برای آشنایی بیشتر همراه ما باشین.

کاهش افسردگی و استرس در خانواده

کودکان هم همین حس رو تجربه می‌کنن و از پدربزرگ و مادربزرگشون احساس امنیت دریافت می‌کنن که باعث میشه غمگین نباشن. از طرفی هم پدربزرگ و مادربزرگ‌ها با وقت گذروندن کنار نوه‌هاشون خوشحالن و کمتر دچار غم و افسردگی و چالش‌های پیری میشن. این مورد اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان رو نشون میده.

تجربه زیاد

پدربزرگ و مادربزرگ‌ها تجربه‌های زیادی دارن. روزهای خوش و ناخوش زیادی رو پشت سر گذاشتن و آدم‌های آگاه‌تری هستن به نسبت فرزندان و نوه‌هاشون. به همین دلیل توی مسائل مختلفی می‌تونن به کودکان کمک کنن و راه درست رو از همون کودکی بهشون نشون بدن. نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان می‌تونه نقش یه راهنما و همراه دلسوز و مهربون باشه که کودک بهش تکیه می‌کنه و دلگرم میشه.

پرحوصله و صبور بودن

پدربزرگ و مادربزرگ‌ها آدم‌های صبوری هستن. اونا معمولا دوست دارن با نوه‌هاشون بازی کنن، اون‌ها رو ببرن پارک، براشون خاطره یا قصه تعریف کنن و خلاصه اوقات خوشی رو بگذرونن. این همراهی و حضور گرم کودکان رو خوشحال می‌کنه و نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان رو پراهمیت‌تر می‌کنه.

داشتن آغوش پرمحبت

پدربزرگ و مادربزرگ‌ها همیشه آغوششون به روی نوه‌هاشون بازه. این محبتی که درونشون وجود داره رو با انتقال به کودکان و نوه‌هاشون به اون‌ها یاد می‌دن و اجازه می‌دن که از این محبت استفاده کنن و لذت ببرن. نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان اینه که با محبت کردن و عشق بی قید و شرط به کودکان می‌تونن اون‌ها رو با حسی خوشایند و با اعتماد به نفس و حس ارزشمندی بزرگ کنن.

داشتن آغوش پرمحبت

انتقال ارزش و اخلاق

همونطور که قبل‌تر گفتیم، پدربزرگ و مادربزرگ کوهی از تجربه هستن که می‌تونن اون‌ها رو در اختیار نوه‌هاشون قرار بدن وتوی تربیت درست کودکان تاثیر مثبتی داشته باشن. معمولا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها به دلیل تجربه زیادی که دارن، ارزش‌ و اخلاق هم براشون مهمه و خودشون این موارد رو رعایت می‌کنن. به همین دلیل به راحتی می‌تونن ارزش‌های خانواده و اخلاق درست رو به بچه‌ها یاد بدن و منتقل کنن. این مورد از اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان به حساب میاد.

معایب حضور پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان

تا اینجا گفتیم که حضور پدربزرگ و مادربزرگ‌ها توی زندگی هر کس تاثیرات مثبتی داره و از این تاثیرات مثبت گفتیم. حالا می‌خوایم به این سوال جواب بدیم که آیا این حضور می‌تونه معایبی هم داشته باشه؟ باید بگیم که بله. نقش پدربزرگ و مادربزرگ‌ در تربیت کودکان می‌تونه منفی هم باشه. می‌پرسید چطوری؟ این سوالیه که قراره در ادامه بهش جواب بدیم.

دخالت در تربیت

پدر و مادر مسئولیت تربیت کودکانشون رو برعهده دارن. حالا اگر مادربزرگ و پدربزرگ ناخواسته وارد این مسیر بشن و در تربیت کودکان بیش از اندازه نقش داشته باش، ممکنه اختلاف نظرهایی بین والدین و پدربزرگ و مادربزرگ به وجود بیاد. در اینجا نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان تبدیل به نقشی آزاردهنده میشه.

مقاله پیشنهادی

کنترل اضطراب جدایی در کودکان

این مقاله در مورد کنترل اضطراب جدایی در کودکان می‌باشد و ما قصد داریم تا شما را با جدیدترین راهکارهای آن آشنا کنیم.

وابستگی کودک

وقتی کودکان بیشتر از یه حدی با پدربزرگ و مادربزرگ خودشون وقت بگذرونن ممکنه دچار وابستگی شدیدی به اون‌ها بشن و توی خونه بدون حضور اون‌ها نتونن آروم بگیرن.

این مورد هم جزو نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان به حساب میاد اما این نقش به نفع کودکان نیست و ممکنه باعث آزارشون بشه.

چون پدربزرگ و مادربزرگ همیشه قرار نیست کنارشون باشن و این وابستگی زیاد و تربیت کودکان می‌تونه آسیب زننده باشه که باید جلوش رو گرفت. برقراری تعادل در تعامل بین نوه‌ها و پدربزرگ و مادربزرگ می‌تونه جلوی این وابستگی رو بگیره.

وابستگی کودک

عادی شدن نبود پدر و مادر

وقتی کودکان بیش از اندازه با پدربزرگ و مادربزرگشون وقت می‌گذرونن، کمتر نبود پدر و مادرشون رو احساس می‌کنن و این مورد می‌تونه خیلی به رشد و تربیت کودکان آسیب بزنه. نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان باید به اندازه و متعادل باشه و مسئولیت اصلی تربیت رو باید برعهده والدین کودکان بذارن و خودشون هم همدلانه کنار فرزند و نوه‌هاشون حضور داشته باشن.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم که از اهمیت حضور پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان بگیم. متوجه شدیم که حضور پدربزرگ و مادر بزرگ تاثیر زیادی روی تربیت کودکان داره که این تاثیر می‌تونه مثبت یا حتی منفی باشه. خوبه که به این موارد آگاه باشیم تا در تربیت کودکان به کمک بزرگ‌ترها بتوونیم انتخاب‌های درست و نتیجه خوبی داشته باشیم.

سوالات پرتکرار

به دلایلی مثل کاهش افسردگی و استرس در خانواده، تجربه زیاد، پرحوصله و صبور بودن، داشتن آغوش پرمحبت، انتقال ارزش و اخلاق که در این مقاله توضیح دادیم.

تفکر منفی یکی از چیزهاییه که ما در زندگی روزمره خیلی باهاش سر و کار داریم. درگیری با افکار منفی باعث میشه سلامت روان‌مون کمی به خطر بیفته. یادگیری روش دور کردن افکار منفی حین درس خوندن باعث میشه شما از افسردگی و اضطراب دور بشین. فکرهای منفی که به ذهن شما میاد علاوه بر […]

سر و کله نقشه ذهنی از کجا پیدا شد؟ در سال 1974، آنتونی تونی بوزان نویسنده و مشاور آموزشی در یکی از اپیزودهای شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی پرده از سر خود برداشت؛ رازی درخت مانند، رنگی به همراه ایده‌های مختلف که ذهن رو به چالش می‌کشه. “چرا از همون روشی استفاده نکنیم که مغز دوست داره؟! […]

رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده از اهمیت بالایی برخورداره چون اکثر ما توی دوره نوجوانی با حس طرد شدگی مواجه شدیم و می‌دونیم که چقدر این حس می‌تونه اذیت کننده باشه. فرقی نداره کودک باشیم، نوجوان یا بزرگسال؛ وقتی که از یک گروه یا جمعی طرد بشیم (یا حس طرد شدن پیدا کنیم) ناخودآگاه […]

ما ابتدا در کودکی سرزنش خود را یاد می‌گیریم. زمانی که پدر و مادرمان در حال بدی هستند و زمانی که دوستان فرضی‌مان ما را ترک می‌کنند تا با بچه‌های باحال تر معاشرت کنند، خودمان را سرزنش می‌کنیم. گاهی اوقات، زمانی که مراقبان اصلی ما در کودکی، ما را به خاطر «اشتباهات» خاصی سرزنش می‌کنند، به […]

بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی یکی از مشکلات والدین و کادر آموزشی مدرسه‌ست. خیلی از دانش‌آموزان با ورود به مقطع دبستان به دلیل داشتن این اختلال تمرکز کافی برای یادگیری مطالب ندارن؛ و همین موضوع در دراز‌ مدت باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان میشه. بهتره که پدر و مادر‌ها به درستی با علائم پیش‌فعالی و راه‌های کنترل […]

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

فروشگاه

دسته بندی

خانه