اعتماد به نفس کودکان از موضوعات مهمیه که والدین باید به اون توجه کنن. بدون شک، داشتن اعتماد به نفس به رشد و موفقیت کودکان توی سنین بالاتر کمک میکنه. شکلگیری خیلی از ویژگیهای اخلاقی ریشه توی دوران کودکی افراد داره.
کودکان از بدو تولد مثل یک لوح سفید هستن که تاثیر زیادی از محیط پیرامون خودشون میگیرن. نوع رفتار پدر و مادر به عنوان اولین مراقبین کودک، از جمله عوامل موثر توی حوزه تربیتی کودکان است.
کودکان با اعتماد به نفس بالا، به راحتی میتونن با چالشهای مختلف روبهرو بشن و مشکلات خودشون رو حل کنن. با توجه به اهمیت این موضوع، ما توی این مقاله راههای افزایش اعتماد به نفس کودکان رو بررسی میکنیم.
برای آموزش راههای افزایش اعتماد به نفس توی کودکان، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین😉
البته اگه درگیر روزمرگیهاتون هستین و فرصت نمیکنین تا این مقاله روبه طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین🎧🔊📚
--:--
--:--
1x
اعتماد به نفس کودکان؛ افزایش اعتماد به نفس کودکان
برای اطلاع از راهکارهای افزایش اعتماد به نفس کودکان بهتره که توی قدم اول، با تعریف این موضوع آشنا بشین. اعتماد به نفس یه خودباوری است که به کودکان این امکان رو میده که بتونن خودشون و ارزشهای محیطشون رو دوست داشته باشن.
بدون شک، همه افراد توی طول زندگی خودشون با چالشها و مشکلات مختلفی روبهرو میشن؛ مشکلاتی که گاهی برای افراد حس شکست رو ایجاد میکنه. اعتماد به نفس، به افراد کمک میکنه که واقعبینانه به مشکلات پیرامون خودشون نگاه کنن و به جای تمرکز روی مشکلات به راه حل فکر کنن.
بدون شک، خیلی از خصوصیات اخلاقی ریشه توی دوران کودکی افراد داره. اعتماد به نفس از جمله ویژگیهایی است که از دوران کودکی شکل میگیره. شناخت و آگاهی درست والدین از جمله موضوعاتی است که میتونه توی حوزه تربیتی کودکان نقش اساسی داشته باشه.
راهکارهای افزایش اعتماد به نفس توی کودکان
همانطور که گفتیم اعتماد به نفس یه ویژگی انتسابی نیست؛ بلکه، رفتاری است که کودک به مرور کسب میکنه. رفتار پدر و مادر و اطرافیان کودک از جمله عوامل مهم توی شکلگیری این ویژگی هستن.
پدر و مادرهای عزیز بهتره بدونن که برای اینکه فرزندشون اعتماد به نفس بالایی داشته باشن، بهتره راهکارهای افزایش اعتماد به نفس رو بشناسن و با پیادهسازی درست و اصولی این روشهای کاربردی، یه فرزند با اعتماد به نفس تربیت کنن.
با توجه به اهمیت این حوزه اخلاقی، ما توی این مقاله راههای افزایش اعتماد به نفس کودکان رو بررسی میکنیم.
با کودکتون بازی کنین
یکی از مهمترین راههای افزایش اعتماد به نفس کودکان، همراهی پدر و مادر هنگام بازیهای کودکانه فرزندشون است. بچهها توی دوران کودکی بیشترین زمان خودشون رو مشغول بازی کردن هستن. کودکان توی دنیای کودکانه خودشون، با بازیهای مختلف سرگرم میشن و خیلی از اصول مهم زندگی رو یاد میگیرن.
شرکت والدین توی بازیهای کودکانه، به فرزندشون حس مهم بودن رو منتقل میکنه؛ حسی که بیشترین تاثیر رو توی افزایش اعتماد به نفس کودکان داره.
این موضوع هم یکی دیگه از عوامل افزایش اعتماد به نفس کودکان است.
از مقایسه کردن دست بردارین
یادتون باشه فرزندتون ویژگیهای منحصربهفرد خودش رو داره. مقایسه کردن فرزندتون با کودکان دیگه نه تنها به پیشرفت مهارتهای اجتماعی او کمک نمیکنه؛ بلکه، باعث میشه که فرزندتون اعتماد به نفس لازم رو توی دوران حساس کودکی نداشته باشه. فرزندتون رو دوست داشته باشین و به تواناییهای او اعتماد کنین و سعی کنین استعدادهای فرزندتون رو بشناسین و راهی برای پرورش مهارتها و استعدادهای کودکتون پیدا کنین.
مسئولیتپذیری رو به کودکتون آموزش بدین
کودکانی که اعتماد به نفس بالایی دارن در انجام خیلی از فعالیتهای روزمره خودشون مسئولیتپذیر هستن؛ این ویژگی مثل رفتارهای دیگه، توسط پدر و مادر به کودک منتقل میشه.
بهتره که والدین به کودکان خودشون وظایف و مسئولیتهای متناسب با سنشون رو واگذار کنن. کودکان هنگام انجام دادن وظایف محول شده از سمت پدر و مادر حس مفید بودن رو تجربه میکنن. انجام این کار بدون شک، از مهمترین روشهای تقویت اعتماد به نفس کودکان است.
خودتون اعتماد به نفس لازم رو داشته باشین
والدین به عنوان اولین مراقبین کودک، بیشترین تاثیر رو توی شکلگیری رفتار کودکان خودشون دارن. زمانی شما میتونین یه الگوی مناسب برای فرزندتون باشین، که توی قدم اول خودتون اعتماد به نفس لازم رو داشته باشین.
کودک شما نحوه رفتار و برخورد شما رو توی محیطهای مختلف میبینه و بدون شک، از شرایط رفتاری شما الگوبرداری میکنه. با توجه به این موضوع اگه مایل هستین فرزندتون اعتماد به نفس لازم رو داشته باشه سعی کنین ابتدا این ویژگی رفتاری رو توی خودتون تقویت کنین.
کنترل دروغگویی توی کودکان
دروغ گفتن توی کودکان نشانه بارز نبود یا کمبود اعتماد به نفس توی کودکان است. برای افزایش اعتماد به نفس فرزندتون سعی کنین راههای کنترل دروغگویی کودکان رو بشناسین و اون رو کنترل کنین.
کودک خودتون رو تشویق کنین
کودکان عاشق تشویق شدن هستن! و از انجام این کار لذت میبرن. بهتره که پدر و مادرها توی زمان درست فرزندشون رو تشویق کنن. تشویق کردن همیشه به معنای خرید هدایا مختلف نیست. محبت کردن به فرزندتون و در آغوش کشیدن او بابت انجام درست کارها، از جمله عواملی است که توی تقویت اعتماد به نفس فرزندتون نقش داره.
استعدادهای کودکتون رو بشناسین
کشف استعداد کودکان و فراهم کردن یه بستر آموزشی مناسب برای پرورش استعدادهای کودکان از جمله اقداماتی است که والدین باید برای موفقیت فرزندشون انجام بدن. میتونین از راههایی مثل شعرخوانی یا قصهگویی برای کودک خود استفاده کنین.
زمانی که کودکان توی مسیر استعدادهای خودشون قدم بردارن، در سنین بالاتر افراد موفقتری هستن. بدون شک این موضوع به افزایش اعتماد به نفس کودکان کمک میکنه.
تقویت مهارت نه گفتن توی کودکان
تقویت مهارت نه گفتن توی کودکان یکی از مهمترین مواردیه که باید برای بالا بردن اعتماد به نفس او در نظر بگیرین. در واقع این دو مورد با هم رابطه به شدت تنگاتنگ و مستقیمی دارن. هر چه مهارت نه گفتن توی کودکان بالاتر باشه به این معناست که اعتماد به نفس بیشتری دارن.
دلایل پایین بودن اعتماد به نفس توی کودکان
با توجه به اهمیت وجود اعتماد به نفس توی کودکان، بهتره که والدین عزیز با دلایل عدم اعتماد به نفس توی کودکان آشنا بشن و در ادامه نشانههای عدم اعتماد به نفس رو بشناسن.
عوامل زیادی باعث میشه که بچهها توی دوران کودکی اعتماد به نفس لازم رو نداشته باشن. شناخت درست این عوامل و ارائه راهکارهای درست برای برطرف کردن این شرایط از جمله موضوعاتی هستن که والدین باید به اون توجه کنن.
عدم توجه کافی والدین به کودکان
کودکان نیاز به حمایت والدین دارن؛ حمایت پدر و مادر به کودکان این امکان رو میده که توی فضای آرامتری رشد کنن. زمانی که پدر و مادر توجه کافی به فرزند خودشون نداشته باشن؛ به مرور کودک انگیزه خودش رو در انجام فعالیتهای روزانه از دست میده.
حس بیتوجهای از جمله عواملی هستن که باعث کاهش اعتماد به نفس کودکان میشه.
والدین باید به این موضوع مهم توجه کنن که توجه اونها تاثیر زیادی در افزایش اعتماد به نفس کودکان داره.
سرزنش دائمی کودکان؛ افزایش اعتماد به نفس کودکان
والدینی که دائما فرزند خودشون رو سرزنش میکنن؛ در واقع، کودکشون رو توی یه محیط ناامن برای بیان افکارش قرار میدن. کودکانی که توی این موقعیت قرار میگیرن از بیان نظرات و احساسات خودشون واهمه دارن؛ زیرا، ترس از مسخره شدن سدی محکم در برابر ابراز خواستههای کودکان است.
عدم آرامش توی محیط خانواده
خانواده اصلیترین کانون رشد کودکان است. والدینی که دائما مشغول بحث و جدال هستن، محیطی رو برای کودک خودشون ایجاد میکنن که سرشار از ترس و دلهره است.
کودکانی که توی این محیط زندگی میکنن در بیشتر اوقات اعتماد به نفس کافی در برخورد با چالشهای محیط پیرامون خودشون رو ندارن. نبود آرامش توی محیط خانواده، از جمله عوامل عدم اعتماد به نفس توی کودکان است.
کودکان با اعتماد به نفس پایین چه نشانههای دارن؟
تا اینجای مقاله راهکارهای افزایش اعتماد به نفس کودکان رو بررسی کردیم. پدر و مادرهای عزیز بهتره به این نکته مهم توجه کنن که برای اینکه کودکشون اعتماد به نفس کافی داشته باشه، کافیه که با نکات مهم حوزه اخلاقی و تربیتی کودکان آشنا بشن.
گروه آموزشی پرش با توجه به نیاز بیشتر والدین، محصولی رو تحت عنوان بسته کودک من طراحی کرده است.
یکی از موضوعات بسته کودک من، مرتبط با حوزه روانشناسی مادر و کودک است. والدین با تهیه این بسته آموزشی، میتونن خیلی از نکات مهم حوزه تربیتی و اخلاقی فرزندشون رو بشناسن.
توی این بسته آموزشی، شما قبل از آشنایی با روشهای تقویت اعتماد به نفس میتونین نشانههای نبود اعتماد به نفس رو شناسایی کنین.
کودکانی که اعتماد به نفس کافی ندارن معمولا نشانههای زیر رو دارن.
عدم توانایی توی دوستیابی و خجالتی بودن که توصیه میکنیم برای رفع این مورد مقاله «با کودک خجالتی چه کنیم؟» رو مطالعه کنین؛
از دست دادن انگیزه توی برخورد با چالشها؛
گوشهگیری توی محیطهای شلوغ؛
عدم مهارت نه گفتن به اشخاص؛
اضطراب و استرس زیاد توی محیطهای مختلف؛
دوری از انجام کارهای جدید؛
زورگویی در برابر همسالان خود.
جمعبندی
افزایش اعتماد به نفس کودکان از جمله موضوعات مهم برای پدر و مادرها است. اعتماد به نفس توی دوران کودکی اهمیت زیادی در رشد و موفقیت افراد توی سنین بالاتر داره.
منشا شکلگیری این ویژگی دوران کودکی است. بهتره که والدین عزیز نشانههای دقیق نبود این خصوصیت رو توی فرزندشون شناسایی کرده و با شناختن راهکارهای درست، این ویژگی رو توی کودکشون تقویت کنن.
گروه آموزشی پرش برای آشنایی دقیق والدین با نکات مهم حوزه تربیتی، بسته روانشناسی مادر و کودک پرش رو طراحی کرده است؛ والدین عزیز! با تهیه این مجموعه آموزشی، میتونن خیلی از نکات مهم رو آموزش ببینن. برای دریافت این بسته آموزشی، کافیه همین حالا شماره خودتون رو توی کادر زیر وارد کنین.
سوالات پرتکرار
چرا کودکان با اعتماد به نفس، افراد موفقتری هستن؟
اعتماد به نفس این امکان رو به کودکان میده که بتونن با چالشهای مختلف پیرامون خودشون به درستی مواجه بشن.
نشانههای نبود اعتماد به نفس در کودکان چیه؟
آیا شرکت توی بازی کودکان، به افزایش اعتماد به نفس کودکان کمک میکنه؟