ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage
چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟
بروزرسانی :
نگار ناظم الشعرا

52

چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟

خلاقیت و داشتن تفکر خلاق موضوع مهمیه که در همه جنبه‌های زندگی یک فرد می‌تونه تغییر و تحول بزرگی ایجاد کنه. یک ذهن خلاق می‌تونه از زندگی روتین و عادت‌های بی‌فایده فاصله بگیره و عادات و مسیرهای جدید خلق کنه.

زمانی که این سوال پیش میاد که چگونه کودک خلاقی داشته باشیم؟ جواب‌های زیادی توی ذهن شکل می‌گیره.

برخی فکر می‌کنن که خلاقیت کودکان با آموزش به دست میاد. یک سری این عقیده رو دارن که باید بچه‌ها رو کاملا رها و آزاد بذارن تا خودشون راه‌شون رو پیدا کنن. بعضی از خانواده‌ها هم هستن که فکر می‌کنن خلاقیت کودکان چیز ذاتی است و امکان پرورش اون توی کودکان وجود نداره.

هر سه این گفته‌ها کاملا درست نیستن. برای اینکه برای این سوال که چگونه کودک خلاقی داشته باشیم، پاسخ درستی داشته باشین این مقاله از گروه آموزشی پرش رو تا آخر مطالعه کنین.

تحقیقات نشون داده که با بالا رفتن سن، مهارت‌ها و توانایی‌های یک فرد افزایش پیدا می‌کنه و این با میزان خلاقیت اون فرد در دوران کودکی ارتباط مستقیم داره. با این اوصاف شاید برای شما مهم باشه که خلاقیت کودک خودتون رو بسنجین و به گسترش اون کمک کنین.

خلاقیت مسری است آن را منتقل کنید. این جمله از آلبرت انیشتین فیزیک‌دان معروف سوئیسی به طور واضح اهمیت تربیت و رفتار بزرگترها رو توی خلاقیت کودکان نشون میده.

ما هم سعی داریم توی این مقاله به طور کامل راهکارهایی که می‌تونین برای داشتن کودکی خلاق استفاده کنین رو معرفی کنیم.

راهکارهای طلایی برای تربیت یک کودک خلاق؛ چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟

تربیت یک کودک خلاق می‌تونه به عنوان یکی از مهم‌ترین وظایف والدین در زندگی باشه. برای تربیت یک کودک خلاق و پاسخ به این سوال که چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟ راهکارهای زیادی وجود داره که می‌تونین از اون‌ها استفاده کنین. در زیر به بعضی از این راهکارها اشاره میشه:

راهکارهای طلایی برای تربیت یک کودک خلاق؛ چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟
  1. ارائه فضای آزاد برای بازی‌ها: نقطه شروع خوب برای تربیت یک کودک خلاق، فراهم کردن فضاییه که کودک می‌تونه در اون بازی کنه و خلاقیت خودش رو بروز بده. این فضا می‌تونه یک اتاق بازی، حیاط خلوت و یا هر محیط دیگه‌ای باشه که کودک رو از محدودیت‌های جسمی و ذهنی آزاد کنه.
  2. تشویق به خلاقیت در بازی‌ها: موقعی که کودک در حال بازیه، سعی کنین اون رو تشویق کنین که در بازی خلاقیت داشته باشه. مثلا، برای بازی با لگوها به جای دنبال کردن الگوی خاص ساخت، از کودک بخواین که چیزهای جدید و خلاقانه‌ای بسازه.
  3. ارائه فضای آموزشی مناسب: فضای آموزشی مناسبی برای کودک شامل کتاب‌هایی با محتوای خلاقانه، بازی‌های آموزشی و ابزارهای هنریه. با این کار، کودک رو به دنیای خلاقیت و ایده پردازی دعوت می‌کنین.
  4. ارائه فرصت برای تجربه عملی: ارائه فرصت برای تجربه عملی و کاربردی می‌تونه به کودک کمک کنه تا خلاقیت خودش رو در عمل نشون بده. مثلا، به کودک اجازه بدین که در آشپزخانه به شما کمک کنه و یا در کار باغبانی و رسیدگی به گیاهان به همراه شما مشارکت داشته باشه.
  5. تشویق به تفکر خلاقانه: با کودک در مورد مسایل مختلف صحبت کنین و تشویقش کنین تا ایده‌های جدید و خلاقانه پیشنهاد بده. همچنین، سعی کنین پرسش‌های باز و غیرمستقیم از کودک بپرسین تا تفکر خلاقانه و رسیدگی به مسائل از زوایای مختلف در اون تقویت بشه.
  6. فراهم کردن فضای مناسب برای کودک برای آزمون و خطا

چند راهکار برای تربیت یک کودک خلاق

راه‌های مختلفی برای اینکه بدونیم چگونه کودک خلاقی داشته باشیم؟ وجود داره.

ما توی این مقاله به معرفی ۷ راهکار تضمینی برای پرورش خلاقیت کودکان می‌پردازیم.

ولی قبلش باید این نکته رو بدونین که همه بچه‌ها امکان افزایش خلاقیت‌شون وجود داره و این فکر که یک سری از بچه‌ها با خلاقیت متولد میشن و یک سری از بچه‌ها بدون خلاقیت، فکر غلط و اشتباهیه.

بچه‌ها رو کاملا آزاد نذارین

برعکس کسایی که فکر می‌کنن خلاقیت تنها از طریق آموزشه که ایجاد میشه، یک سری از خانواده‌ها فکر می‌کنن که اگه بچه رو کاملا به حال خودش تنها بذارن باعث افزایش خلاقیت کودک میشن.

هر دو دسته از خانواده‌ها اشتباه می‌کنن. اگه می‌خواین بدونین که چگونه کودک خلاقی داشته باشین باید حدود و مرزبندی‌هایی رو مشخص کنین. باید بدونین که چه زمانی بچه رو‌ آزاد بذارین و چه زمان‌هایی اون رو محدود کنین.

محدود کردن کودک قاتل خلاقیت اونه. ولی آزادی بیش از حد و توجه نکردن به کودک همون اندازه هم ممکنه باعث جلوگیری از رشد خلاقیت بشه.

کودک رو تشویق به گردش کنین

خیلی مهمه که بچه‌ها رو به گردش کردن تشویق کنین. این گردش کردن فقط تفریح و بیرون رفتن با خانواده نیست.

منظور اینه که نباید بچه‌ها رو مثل ربات بار بیارین و برای اون برنامه‌های سفت و سخت طراحی کنین و برای هر کاری ساعت مشخصی تعیین کنین.

کودک رو تشویق به گردش کنین

داشتن برنامه به بچه‌ها کمک میکنه که توی سنین پایین منظم بار بیان. ولی اگه اجازه ندین تا بین این برنامه‌ها برای خودشون بیهوده بچرخن و وقتشون رو به بطالت بگذرونن اون‌ها رو مثل یک سیستم بی روح و بار میارین و خلاقیت کودکان رو از اون‌ها می‌گیرین.

اجازه بدین تصور کنن

چگونگی شروع پروژه یکی از کارهایی است که باعث میشه خلاقیت کودکان شکوفا بشه.

اما همیشه شروع یک پروژه کار سختیه. خیلی از بچه‌ها ممکنه بعد از یک یا دوبار امتحان و ناتوانی توی شروع به طور کلی دلزده بشن.

برای اینکه بتونین شیوه‌های شروع کردن یک پروژه رو به بچه‌ها یاد بدین باید که قدرت تصور کردن رو توی اون‌ها افزایش بدین.

به جای تولید به بچه‌ها خلق کردن رو یاد بدین

فرق خلق کردن با تولید چیه؟ چرا تولید کردن برای بچه‌ها مضر اما ساختن مفیده؟ چجوری بچه‌ها رو به ساختن تشویق کنیم؟

ساختن یکی از کارهای مورد علاقه‌ کودکانه. در عوض تولید کردن برای اون‌ها خیلی کار خوشایندی نیست.

ساختن یک فرآیند خلاقانه است. بچه‌ها خودشون فکر می‌کنن، تصور می‌کنن و هر طور که دوست داشته باشن شروع به ساختن می‌کنن.

اما تولید کردن به این معنیه که یک الگو جلوی کودک قرار بدین و بگین که مطابق با این الگو پیش بره.

اگه می‌خواین که خلاقیت کودکان شما افزایش داشته باشه باید اجازه بدین که توی فرآیند ساختن خودش الگوها رو پیدا کنه.

اما شما هم باید توی این موقعیت کمکشون کنین.

همه طیف‌های ساختن رو تشویق کنین

اگه می‌خواین که کودک خلاقی داشته باشین باید که استعداد‌های اون رو از کودکی کشف کنین.

این فکر که اگه فرزند شما توی ریاضی، علوم یا املا استعداد نداره پس حتما بدون خلاقیته، کاملا فکر اشتباه و غیر منطقی هست.

محدود کردن بچه‌ها تنها به درس‌های مدرسه باعث میشه که خلاقیت اون‌ها به طور کامل گرفته بشه ازشون.

اگه می‌خواین که کودک خلاقی داشته باشین باید به همه طیف‌های ساختن ارزش بدین.

همه طیف‌های ساختن رو تشویق کنین

ساختن میتونه خونه‌سازی با اسباب بازی‌ها باشه، درست کردن شیرینی و خوراکی یا حتی نقاشی کشیدن باشه. شعر گفتن و داستان نویسی هم یک نوع ساختن به حساب میان. پس حتما اگه دیدین که بچه شما به یکی از این کارها علاقه داره اون رو تشویق کنین تا به این کار ادامه بده و خلاقیتش رو شکوفا کنه.

وسایل و مواد مختلف رو در اختیار بچه‌ها قرار بدین

برای اینکه بچه‌ خلاقی داشته باشین باید که وسایل و متریال مختلفی رو در اخیار اون‌ها بذارین.

شاید شما هم دیده باشین که بچه‌های شما به جای اینکه با اسباب بازی‌هاشون بازی کنن خودشون رو با خمیر نون یا پلاستیک و وسایل کهنه سرگرم می‌کنن.

بذارین که بچه‌ها با هر وسیله‌ای که دوست دارن بازی کنن و به تفریح بپردازن. پیدا کردن کارایی‌های متفاوت توی وسایلی که شاید به دردنخور به نظر برسن از عوامل افزایش خلاقیت توی کودکانه.

نتیجه‌گرا نباشین

اگه آدم فایده‌بین و نتیجه‌گرایی باشین احتمال اینکه خلاقیت کودکان رو از بین ببرین زیاد میشه.

اگه توجه‌تون رو روی پروسه ساخت و انجام فعالیت کودکتان بذارین متوجه میشین که خیلی خلاقانه به مسائل نگاه میکنه.

اگه صرفا نتیجه کار رو ببینین یک «که چی» بزرگ توی ذهن کودک می‌سازین. چونکه اون از بچگی یاد می‌گیره که توی هر مقطع و بعد از انجام کاری این سوال که چی رو از خودش بپرسه.

اما اگه توجه‌تون رو روی فرایند بذارین به کودکتون یاد میدین که از انجام کارهاش لذت ببره و به جای اینکه صرفا به نتیجه فکر کنه، بیشترین تلاشش رو حین کار بذاره.

پروژه‌ها رو طولانی‌تر کنین

کارهایی که باعث خلاقیت کودکان میشه پروسه طولانی داره. چونکه اون‌ها دائما در حال امتحان راه‌های جدید هستن و ممکنه یک پروژه‌ رو بارها بریزن و از نو بسازن.

این کار امیدواری شما رو برای شکوفا شدن خلاقیت کودکتون باید بیشتر کنه.

اگه بچه‌ شما زود خسته شد از فعالیت‌ها و خواست که سریع سراغ کار دیگه‌ای بره اون رو تشویق کنین که کارش رو تا آخر انجام بده. می‌تونین توی این موقعیت به اون بگین خیلی مشتاق هستین که ببینین کاردستی که درست میکنه چجوری میشه آخرش.

اگه ضرب‌الاجل برای انجام کارهای بچه‌هاتون تعیین کنین به طور کلی اجازه ندادین که اون خلاقیتش رو پرورش بده.

با کودکان خود همکاری کنین

ایفا کردن نقش همکار زمانی که بچه‌ها مشغول انجام کارهای خلاقانه و ساخت کاردستی هستن باعث میشه که خلاقیت کودکان بیشتر بشه.

برای این کار هم باید حد وسط رو رعایت کنین. یعنی اینکه نباید به کلی پروژه رو به دست بگیرین و کودک رو توی جایگاه نظاره‌گر قرار بدین.

بعضی از والدین یا مربیان مهد برعکس عمل می‌کنن و هیچ دخالتی توی کارهای کودکان نمی‌کنن.

با کودکان خود همکاری کنین

هر دوی این کارها اشتباهه. شما اگه زیاد از حد خودتون رو درگیر پروژه کودکان کنین دیگه به اون‌ها ماهی‌گیری یاد نمیدین، بلکه لقمه آماده رو در اختیارشون می‌ذارین.

زمانی هم که خیلی خودتون رو درگیر کارهای بچه‌ها نکنین، اون‌ها احساس می‌کنن که مورد بی‌توجهی قرار گرفتن.

سعی کنین مثل یک همکار در کنار پروژه‌های خلاقانه اون‌ها حضور داشته باشین.

از بچه‌هاتون راهنمایی بگیرین

خیلی از پدر و مادرها دوست دارن توی افکار خودشون غرق بشن. اون‌ها تمایلی ندارن که از چیزهایی که توی سرشون می‌گرده به بچه‌ها چیزی بگن. شاید چون فکر می‌کنن که خوب نیست که بچه‌ها رو درگیر دنیای بزرگسالان بکنن.

اما اگه دوست دارین که کودک خلاقی داشته باشین؛ باید که از الان به اون‌ها روش‌های حل مسئله رو یاد بدین.

کودکان از اینکه شما ازشون برای درگیری‌های زندگیتون راهنمایی بخواین، بی‌نهایت خوشحال میشن. شاید نتونن به شما توصیه‌های درستی بکنن ولی این کار از چند نظر برای ذهن اون‌ها مفیده.

وقتی که از کودکان خود به عنوان یک مشاور کمک بگیرین، ذهنشون به روی مسائل جدید باز میشه، دلسوزانه به دنبال کمک می‌گردن و این کار باعث میشه که توی آینده افراد نوع دوست‌تری بشن.

کمی سوالات چالش برانگیز بپرسین

هدف از این کار این نیست که جوری کودک رو به چالش بکشین که به طور کلی از کاری که می‌کرده منصرف بشه.

یک سری سوالات مرتبط بپرسین. سوالی مثل: چی شد که به این نتیجه رسیدی؟ باعث میشه که بچه‌ها بیشتر درمورد فکر و هدفی که توی سرشون بود صحبت کنن و در نتیجه خلاقیت اون‌ها بیشتر بشه.

این سوال که: می‌تونم بدونم هدفت از این پروژه چی بود؟ هم زمانی که بچه‌ها توی انجام کارهاشون به مشکل خوردن، به اون‌ها کمک میکنه که مشکلاتشون رو بهتر شناسایی کنن.

بالا بردن توانایی تعامل با دیگران باعث میشه که در آینده کودک خلاق‌تری داشته باشین.

بازی‌های ماجراجویانه انجام بدین

بازی‌های ماجراجویانه زیادی وجود داره. از بوردگیم‌ها تا بازی‌هایی که خودمون هم بچگی انجام می‌دادیم؛ مثل قایم‌با‌شک یا بالا بلندی.

ولی منظور ما از بازی‌های خلاقانه در اینجا چیز دیگه‌ای است. شما می‌تونین یک کتاب داستان هیجان انگیز انتخاب کنین و به جای خوندن، اون رو بازی کنین.

بازی‌های ماجراجویانه انجام بدین

از رمان‌های کودکان، داستان‌های کوتاه و قصه‌های قدیمی که مادربزرگ‌هامون برامون می‌خوندن می‌تونین استفاده کنین. یا حتی خودتون هم می‌تونین یک داستان فل‌بداهه بسازین و اون رو اجرا کنین.

زمانی که بچه‌ها رو توی موقعیتی قرار می‌دین که از تخیلشون بهره ببرن، خلاقیت اون‌ها هم افزایش پیدا میکنه.

سؤالاتش رو با سؤال پاسخ بدین

جواب دادن به سوال کودک با سوال، یکی از روش‌های مفید برای تقویت تفکر خلاقانه و پرسش‌پردازی در کودکانه. با پرسش سوال از کودک، اون رو به فکر کردن و جستجوی پاسخ‌های ممکن ترغیب می‌کنین. همچنین، این روش به کودک کمک می‌کنه تا مهارت‌های پرسش و پاسخ و تفکر خودش رو اصلاح کنه.

به عنوان مثال، اگه کودک شما بپرسه "چرا آسمون آبیه؟" به جای پاسخ دادن مستقیم، می‌تونین با پرسشی مثل "تو چه فکری می‌کنی؟" یا "آیا تا به حال فکر کردی که چرا آسمون آبیه؟" به کودک کمک کنین که خودش به دنبال پاسخ بگرده.

به کودک‌تون آشپزی یاد بدین

یاد دادن آشپزی به کودکان می‌تونه تأثیر زیادی در خلاقیت اون‌ها داشته باشه. این فرایند، به کودکان کمک می‌کنه تا شروع به تفکر خلاقانه برای کشف روش‌های جدید پخت غذا کنن. همچنین، آشپزی به کودکان کمک می‌کنه تا درک بهتری از مواد غذایی و تغذیه سالم پیدا کنن.

به کودک‌تون آشپزی یاد بدین

یادگیری آشپزی به کودکان اجازه میده که مهارت‌های مختلفی از جمله خلاقیت، هماهنگی، شناخت مواد غذایی، محاسبات ریاضی و مهارت های اجتماعی رو تقویت کنن. تفکر خلاق در این مورد به کودکان اجازه میده تا مواد مختلف رو با هم ترکیب کنن و دستور العمل رو رعایت کنن.

بنابراین برای رسیدن به یک نتیجه موفق، باید به طور کامل تفکر خلاقانه داشته باشین. به علاوه، این فرایند می‌تونه به کودکان کمک کنه تا به دستور العمل‌های نوشته شده دقت بیشتری داشته باشن و در جایی که دقت و صبر لازمه، موفق عمل کنن.

با توجه به این که آشپزی یک فرایند خلاقانه است، یادگیری اون می‌تونه به کودکان کمک کنه تا در عرصه‌های دیگه‌ای مثل هنر، نوآوری و سایر حوزه‌های خلاقیت هم بهتر عمل کنن. در نتیجه، می‌تونیم بگیم که آموزش آشپزی به کودکان خیلی مفید و موثره و می‌تونه به توسعه خلاقیت و مهارت‌های عمومی اون‌ها کمک کنه.

یک رژیم غذایی مناسب و سالم رو برای فرزند خودتون در نظر بگیرین

تغذیه سالم و متعادل، برای رشد فرزندان خیلی مهمه. در اینجا چند نکته برای تغذیه سالم و مناسب کودک‌تون آورده شده:

  • پنج وعده غذایی در روز: مطمئن بشین که فرزندتون در روز حداقل پنج وعده غذایی (صبحانه، ناهار، شام و دو وعده میان وعده) مصرف کنه.
  • میوه‌ها و سبزیجات: غذاهایی که در اون‌ها میوه‌ها و سبزیجات وجود داره، برای فرزندان خیلی مفیده. این غذاها به این دلیل که ویتامین‌، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی دارن، برای تضمین سلامت کودکان خیلی مؤثرن.
  • محصولات شیرین: مصرف محصولات شیرین در حد متعادل در وعده‌های غذایی توصیه میشه. اما دقت داشته باشین که کودکتون در مصرف شیرینی جات زیاده روی نکنه.
  • پروتئین: گروه پروتئین منابع مختلفی از جمله گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات داره. حضور این گروه در رژیم غذایی فرزندتون، به تحرک بدنی و رشد سالم اون‌ها کمک می‌کنه.
  •  قند و چربی‌ها: همچنین، باید دقت کنین که میزان مصرف قند و چربی‌ها توسط فرزندتون متعادل باشه و برای همین می‌تونین از منابعی مثل میوه، ماهی، بادام و روغن‌های سالم استفاده کنین.
  • آب: میزان مصرف آب توسط کودکان باید مطابق با وزن اون‌ها باشه. هر روز به فرزندتون یادآوری کنین تا برای سلامتی خودش به میزان کافی آب بنوشه.
یک رژیم غذایی مناسب و سالم رو برای فرزند خودتون در نظر بگیرین

برای تغذیه سالم و متعادل فرزندان، می‌تونین از منابع و مطالب مختلفی مثل صفحات مجازی، اینترنت، کتاب‌های تخصصی و متخصصان تغذیه استفاده کنین.

خلاقیت مسریه! خودتون هم خلاق باشین

ارتباط پدر و مادر با کودکان خیلی مهمه و شما به عنوان والدین، فرصت‌هایی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات‌ خودتون با کودکتون رو دارین که می‌تونه به توسعه خلاقیت اون‌ها کمک کنه. در ادامه چند پیشنهاد برای کمک به خلاقیت کودکان شما آورده شده:

  • بازی‌های خلاقانه: بازی‌هایی مثل نقاشی، ساخت و ساز و لباس‌پوشیدن می‌تونه برای کودکان جذاب و مفید باشه. این بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنن تا خلاقیت‌شون رو افزایش بدن و قابلیت‌های هنری و ساختاری خودشون رو بشناسن.
  • قرائت کتاب: خوندن کتاب به کودکان کمک می‌کنه تا از ذهن خلاق خودشون استفاده کنن و به جای اینکه فقط به سوالات جواب بدن، روی مسئله‌های مختلف فکر کنن.
  • بازدید از موزه‌ها و نمایشگاه‌ها: بازدید از موزه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف، به کودکان کمک می‌کنه تا با مفاهیم هنری و تاریخی آشنا بشن و خلاقیت خودشون رو در این حوزه افزایش بدن.
  • پشتیبانی از هنرهایی که کودک علاقمند به اون‌هاست: برای افزایش خلاقیت کودکان، می‌تونین اون‌ها رو در هنرهایی که علاقه‌مند به اون‌ها هستن، حمایت کنین. این مهارت‌ها می‌تونن شامل نواختن ساز، نوشتن داستان، ورزش و ... باشن.
  • تشویق به انجام کارهای جدید: تشویق کودکان به انجام کارهای جدید، شما رو به پاسخ این پرسش که چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟ می‌رسونه.

از اسباب‌بازی‌ها استفاده کنین

استفاده از اسباب بازی می‌تونه برای افزایش خلاقیت کودکان مفید باشه. وسایل بازی باعث تحریک ذهن کودک شده و به اون کمک می‌کنه تا با مسائل جدید و چالش‌برانگیز روبرو بشه. این فرایند موجب تقویت مهارت‌های فکری مثل تخیل، حل مسئله، نوآوری و خلاقیت میشه.

از اسباب‌بازی‌ها استفاده کنین

از طرف دیگه، اسباب بازی‌ها می‌تونن آموزش و یادگیری رو برای کودکان جذاب‌تر کنن و به اون‌ها کمک کنن تا مفاهیم پیچیده‌تر رو بهتر درک کنن. به عنوان مثال، بازی با قطار چوبی می‌تونه به کودکان در فهم موضوع حرکت و سرعت کمک کنه. همچنین، استفاده از وسایل بازی باعث تقویت مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی کودک هم میشه.

مقاله پیشنهادی

راهکارهای رفع استرس امتحان

کاهش استرس امتحان، یکی از مهم‌ترین عوامل برای موفقیت در امتحاناته. در این مطلب به راهکارهای طلایی برای رفع اون پرداختیم.

خلاقیت؛ یک مفهوم انتسابی یا اکتسابی

خلاقیت یک مفهوم پویا و شامل عوامل مختلفه. بعضی از پژوهشگران باور دارن که خلاقیت به طور قابل توجهی به ارث و انتساب وابسته است، در حالی که دیگران معتقدن که خلاقیت به شدت به عوامل اکتسابی بستگی داره. در واقع، خلاقیت ترکیبی از عوامل مختلفه که به طور همزمان با هم تعامل می‌کنن.

مقاله پیشنهادی

بهترین روش تقویت ریاضی دوازدهم تجربی

توی این مقاله بهترین روش تقویت ریاضی دوازدهم تجربی رو بهتون معرفی می‌کنیم. مسیری مطمئن، راحت و تضمینی برای موفقیت در امتحانات ریاضی و موفقیت در کنکور تجربی.

جمع‌بندی

حالا که به پایان مقاله چگونه کودکی خلاق داشته باشیم رسیدیم دیگه می‌دونین دوره‌ای که کودک شما در حال گذر از اونه خیلی مهمه. بنابراین باید تمام راه‌ها رو برای افزایش خلاقیت فرزند خودتون امتحان کنین. همچنین خوبه که سری به مقاله عوامل محدود کننده خلاقیت کودکان بزنین و این عوامل رو هم به خوبی بررسی کنین.

توی این مقاله قصد داشتیم تا جوابی بدیم به این سوال که چگونه کودک خلاقی داشته باشیم؟

چند راهکار توی این نوشته بیان شد که می‌تونن باعث بشن که خلاقیت کودکان بالا بره.

اهمیت دادن به کارهای اون‌ها، قرار دادنشون توی فضای آزاد، درگیر شدن توی پروژه‌های خلاقانه اون‌ها و همینطور راهنمایی گرفتن از اون‌ها برای مشکلات روزمره باعث میشه که خلاقیت کودک شما پرورش پیدا کنه.

این نکات تنها تعدادی از راهکارهایی بود که میشه از اون‌ها برای افزایش خلاقیت کودکان استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی با مشاورین تیم پرش تماس بگیرین.

سوالات پرتکرار

آیا خلاقیت ارثی و انتسابیه یا اکتسابی؟

به طور کلی می‌تونیم بگیم که خلاقیت یک مفهوم چند عاملیه و به صورت ترکیبی از عوامل ارثی و اکتسابی تأثیر پذیره. اما در بین کودکان خلاق درصد زیادی از اون‌ها خودشون میزان خلاقیت خودش رو بالا بردن. پس می‌تونیم بگیم که این صفت بیشتر اکتسابیه تا انتسابی.

مقالات مشابه

درس نخواندن کودکان، از جمله مشکلات تحصیلی دانش‌آموزان است که اکثر والدین به دنبال یک راهکار اساسی برای کنترل آن هستند؛ به طور کلی، بسیاری از کودکان علاقه و تمایلی به درس خواندن ندارند و همیشه از...

مشکلات سوءتغذیه در کودکان که موضوع مورد بحث این مقاله از گروه آموزشی پرش است، یکی از مهمترین معضلات جهانی به حساب میاد. خیلی از ما تصاویری از کودکان کشورهای توسعه نیافته‌‌ای رو دیدیم که به علت...

خیلی از کودکان هستن که به شدت از آمپول می‌ترسن و همش از اون فرار می‌کنن. حتی ممکنه خود شما هم در کودکی یکی از مخالفان سرسخت آمپول بوده باشین! ولی خب هممون می‌دونیم که این موضوع اصلا خوب نیست و...

بر اساس تحقیقات انجام شده، ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان تاثیر دارند. نوزاد انسان از لحظه تولد شروع به یادگیری امور مختلف از اطرافیانش می‌کند. نوزاد با گریه، خنده و حرکات بچگانه سعی...

درک اینکه با چه روشی کودکان می‌تونن مهارت دست گرفتن مداد رو کسب کنن، موضوعیه که اهمیت زیادی داره. این مهارت نه تنها برای نوشتن بلکه برای توسعه هماهنگی چشم، دست و مهارت‌های حرکتی ظریف حیاتی است. در...

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

فروشگاه

دسته بندی

خانه