ارتباط با مشاورین پرش

برای استفاده از تخفیفات ویژه و دریافت مشاوره تحصیلی رایگان، شماره موبایلت رو وارد کن

supportImage
مدیریت دعوای بین فرزندان با کمترین میانجیگری
بروزرسانی : 07-09-1403
نگار ناظم الشعرا

25

مدیریت دعوای بین فرزندان با کمترین میانجیگری

دعواهای بین فرزندان، اجتناب‌ناپذیره و در هر خانه‌ای اتفاق میفته. حتی بهترین و گرم‌ترین روابط بین خواهرها و برادرها هم می‌تونن گاهی با دعوا و رقابت همراه بشن. اما چگونه می‌تونیم مدیریت دعوای بین فرزندان با کمترین میانجیگری داشته باشیم؟

راهکارهای مدیریت دعوای بین فرزندان

برای مدیریت دعوای بین فرزندان با کمترین میانجیگری راهکارهای مختلفی وجود داره. بعضی از این راهکارها شامل موارد زیر میشه:

  • آموزش دادن به کودکان: به فرزندان خودتون یاد بدین که با چه روشی اختلافات رو به شیوه‌ای مثبت مدیریت کنن. تشویق کنین تا با گوش دادن به نظرات هم و عدم نشان دادن رفتارهای نادرست، اختلافات رو حل کنن.
  • نشان دادن اهمیت روابط خواهر و برادری: به کودکان بیاموزین که تفاوت‌های یکدیگر رو بپذیرن و مشکلاتشون رو با روش‌های بهتری حل کنن.
  • مداخله کردن: در صورتی که کودک در معرض آسیب جسمی یا قلدری قرار گرفته باشه، مداخله کنین. در غیر این صورت، سعی کنین کودکان رو به حال خودشون رها کنین.
  • گوش دادن به هر دو طرف دعوا: از کودک بخواین وارد گفتگو با طرف مقابل شده و به اون‌ها پیشنهاد بدین به دنبال پیدا کردن راه‌حل باشن.
  • تعیین قوانین برای جروبحث‌های خانوادگی: قوانین مشخصی برای مدیریت دعواها در خانواده تعیین کنین.
  • پیدا کردن ریشه‌ی مشکل: تشخیص بدین که چرا دعواها ایجاد میشن؛ آیا تفاوت شخصیتی یا احساس رقابت دلیل اونه؟
  • درخواست پیشنهاد از طرف خود فرزندان: از کودکان بخواین نظرخودشون رو بیان کرده و سپس شما اون نظر رو تکرار کنین.
  • الگو بودن برای فرزندان: با رفتار مثبت و مدیریت مهارت‌های اجتماعی، الگوی خوبی برای فرزندانتون باشین.

با اجرای این راهکارها، می‌تونین آرامش بین فرزندانتون رو بیشتر کنین.

راهکارهای مدیریت دعوای بین فرزندان

دلایل دعوای بین فرزندان

دعواهای بین فرزندان، گاهی به دلایل مختلفی رخ میدن. این موارد ممکنه شامل موارد زیر باشن:

  • اختلاف نظر و تفاوت‌ها: کودکان به‌ویژه خواهر و برادرها ممکنه به دلیل اختلاف نظر در مورد بازی‌ها، اسباب‌بازی‌ها، تقسیم منابع و حتی نظرات درباره مسائل مختلف دعوا کنن.
  • یادگیری مهارت‌های اجتماعی: کودکان در حال یادگیری مهارت‌های اجتماعی هستن. دعوا کردن می‌تونه به دلیل نداشتن مهارت‌های صحیح در بیان احساسات باشه.
  • تجربه احساسات: کودکان ممکنه احساس عصبانیت، ناراحتی یا ناامنی کنن و این احساسات رو از خودشون بیرون بیارن. دعوا می‌تونه راهی برای بیان این احساسات باشه.
  • رقابت و حس رقابتی: کودکان در تلاش برای کشف هنجارها و مرزهای اجتماعی هستن. دعوا ممکنه به دلیل رقابت برای جلب توجه والدین یا به دلیل حس رقابتی بین خودشون رخ بده.
  • تأثیر روابط والدین: دعواهای بین فرزندان می‌تونه روی رابطه زناشویی والدین هم تأثیر بذاره. والدین ممکنه موقع تلاش برای حل دعواها و مدیریت احساسات کودکان، با تنش‌هایی در رابطه‌شون مواجه بشن.

در هر صورت، به عنوان والدین، می‌تونین با آرامی و توجه به موقعیت، دعواهای کودکان رو مدیریت کنین. از راهکارهایی مثل آرام ماندن، صحبت کردن با کودکان در مورد احساساتشون و جدا کردن اون‌ها در صورت لزوم استفاده کنین.

نحوه آموزش احترام گذاشتن به فرزندان

آموزش احترام به فرزندان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های والدین است. احترام یکی از مهم‌ترین ارزش‌هایی است که یک کودک می‌تونه یاد بگیره. برای آموزش احترام به کودکان، می‌تونین از راه‌های زیر استفاده کنین:

  • به اشتراک گذاشتن: به کودکان اجازه بدین خودشون پاسخگو باشن و با به اشتراک گذاشتن، این ارزش رو به اون‌ها آموزش بدین.
  • پیروی از الگو: به عنوان والدین، نشان بدین که با چه روشی با دیگران احترام‌آمیز رفتار می‌کنین.
  • صبوری: کمی صبور باشین و به کودکان فرصت بدین تا درک بیشتری از تفاوت‌ها پیدا کنن.

آموزش احترام به کودکان می‌تونه به رشد و توسعه‌ی روحی و اجتماعی اون‌ها کمک کنه.

نحوه آموزش احترام گذاشتن به فرزندان

توصیه‌های مهم برای تربیت فرزندان مستقل

بعضی توصیه‌های مهم برای تربیت فرزندان مستقل شامل موارد زیر میشه:

  • انتظارات معقول داشته باشین: به کودکتون بگین چه انتظاری از اون دارین. وقتی انتظارات‌تون از کودک منطقی باشه و اون انتظارات رو واضح و صریح به اون بگین، کودک معمولا سعی می‌کنه اون انتظارات رو برآورده کنه. اگه از کودکتون بیش از توانش توقع داشته باشین، اون از پس اون‌ها برنمیاد و کلا کار رو رها می‌کنه. همچنین اگه بیش از حد به اون آسان بگیرین، نمی‌تونین برای یادگیری کارهایی که می‌تونه بیاموزه، اون رو به چالش بکشین.
  • برای آموزش کودک وقت بذارین: انجام‌ دادن کارها به‌ جای آموزش روش انجام‌ دادن اون‌ها به کودکان، راحت‌تره. همچنین دیدن تلاش کودک هنگام انجام‌دادن کاری وقتی خودتون می‌تونین اون رو به‌ راحتی انجام بدین، هرگز آسان نیست. زمانی رو که برای کودک می‌ذارین تا چیزی رو به اون آموزش بدین، نوعی سرمایه‌گذاری بدونین.
  • برنامه روزانه داشته باشین: بیشتر کودکان وقتی برنامه‌روزانه داشته باشن، کارهاشون رو به بهترین نحو انجام میدن. با تنظیم برنامه‌روزانه منظم و واضح، کودک میدونه ترتیب کارهایی که باید انجام بده چیه.
  • برای برنامه‌ها جدول درست کنین: فقط گفتن «اتاقت رو تمیز کن» یا «برای رفتن به مدرسه آماده شو» برای کودکان کمی مبهمه. کودکانی که کوچک‌ترن تمرکز کمتری دارن و وقتی کودک در حال یادگیری مهارتیه، به توجه بیشتری نیاز داره تا متوجه بشه دقیقاً چه کاری رو باید انجام بده.

با این توصیه‌ها، می‌تونین به تربیت کودکان مستقل نزدیک‌تر بشین.

چه موقع باید در دعوای فرزندان دخالت کرد؟

دعواهای بین فرزندان، اجتناب‌ناپذیره و فقط باید یاد بگیرین اون رو به بهترین شکل مدیریت کنین. تعدادی از اصول و راهکارهایی برای مدیریت دعواهای فرزندان شامل موارد زیر میشه:

  • تشخیص نیاز به مداخله: زمانی که دعوا فیزیکی باشه یا احتمال آسیب به فرزندان وجود داشته باشه، حتماً باید در دعوا مداخله کنین.
  • توضیح به فرزندان: دعواهای والدین نشان‌دهنده عدم دوست‌داشتن یکدیگر نیست. به فرزندان توضیح بدین که این موضوع به طلاق یا جدایی والدین اشاره نداره.
  • کاهش تنش‌ها: اگه در خانه دعوا و کشمکش زیاده، به دنبال راهکارهایی برای کاهش و از بین بردن دعواها باشین.
  • توجه به نگرانی‌های فرزندان: اگه فرزند شما متوجه دعواهای شما شد، توضیح بدین که این موضوع به دوست نداشتن یکدیگر اشاره نداره.
  • مثال‌های مثبت: نشان بدین که والدین همچنان با هم اختلاف نظر دارن، اما همچنان با آرامش در مورد مشکلات صحبت می‌کنن.

با اجرای این اصول، می‌تونین دعواهای فرزندان رو بهبود ببخشین و محیط خانواده رو آرام‌تر کنین.

چرا باید دعوای بین فرزندان رو مدیریت کرد

دعوا و رقابت بین فرزندان، امری طبیعیه که در هر خانواده‌ای رخ میده. اما چرا باید این دعواها رو مدیریت کنیم؟ دلایل زیر می‌تونن بهترین پاسخ باشن:

  • حفظ آرامش خانه: دعواها می‌تونن به دشمنی و کینه‌های عمیق منجر بشن و آرامش خانه رو به خطر بیاندازن.
  • آموزش مهارت‌های اجتماعی: دعواها فرصتی برای یادگیری مهارت‌های اجتماعی مثل نرمش، انعطاف‌پذیری و حل‌ و فصل اختلافات هستن.
  • الگوبرداری از والدین: والدین می‌تونن با حل‌وفصل دعواها نشان بدن که با چه روشی اختلافات رو کنار میذارن.
  • مراقبت از نیازهای هر کودک: اطمینان حاصل کنین که همه فرزندان رو به یک اندازه دوست دارین و ارزش قائل هستین تا رقابت برای جلب توجه کاهش پیدا کنه.

به عنوان والدین، می‌تونین با آموزش به کودکان اختلافات رو به شیوه‌ای سازنده مدیریت کرده و روابط گرم‌تر و صمیمی‌تری بین اون‌ها ایجاد کنین. این روش‌ها به اون‌ها کمک می‌کنن که در دنیای بیرون از خانه هم با مشکلات مختلف کنار بیان.

چرا باید دعوای بین فرزندان رو مدیریت کرد

جمع‌بندی

یادمون باشه که خانواده سالم از نظر روان شناسی‌، خانواده‌ای نیست که هیچ تنش و دعوایی نداشته باشه. بلکه خانواده سالم پذیرفته که تنش و مخالفت و خشم همیشه هست و راه‌های کنترل و ابراز درست اون رو آموزش میده.

پس اختلاف بین فرزندان یک خانواده کاملاً طبیعیه و در بیشتر خانواده‌ها رخ میده. اما برای جلوگیری از مشکلات حادتر و سردی بین فرزندان، مدیریت و آموزش کنترل خشم و دعواهای بین فرزندان امری ضروری محسوب میشه.

سوالات پرتکرار

راهکارهای مناسب برای مدیریت دعوای بین فرزندان شامل آموزش دادن به کودکان، گوش دادن به هر دو طرف دعوا، پیدا کردن ریشه‌ی مشکل و ... است.

تفکر منفی یکی از چیزهاییه که ما در زندگی روزمره خیلی باهاش سر و کار داریم. درگیری با افکار منفی باعث میشه سلامت روان‌مون کمی به خطر بیفته. یادگیری روش دور کردن افکار منفی حین درس خوندن باعث میشه شما از افسردگی و اضطراب دور بشین. فکرهای منفی که به ذهن شما میاد علاوه بر […]

سر و کله نقشه ذهنی از کجا پیدا شد؟ در سال 1974، آنتونی تونی بوزان نویسنده و مشاور آموزشی در یکی از اپیزودهای شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی پرده از سر خود برداشت؛ رازی درخت مانند، رنگی به همراه ایده‌های مختلف که ذهن رو به چالش می‌کشه. “چرا از همون روشی استفاده نکنیم که مغز دوست داره؟! […]

رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده از اهمیت بالایی برخورداره چون اکثر ما توی دوره نوجوانی با حس طرد شدگی مواجه شدیم و می‌دونیم که چقدر این حس می‌تونه اذیت کننده باشه. فرقی نداره کودک باشیم، نوجوان یا بزرگسال؛ وقتی که از یک گروه یا جمعی طرد بشیم (یا حس طرد شدن پیدا کنیم) ناخودآگاه […]

ما ابتدا در کودکی سرزنش خود را یاد می‌گیریم. زمانی که پدر و مادرمان در حال بدی هستند و زمانی که دوستان فرضی‌مان ما را ترک می‌کنند تا با بچه‌های باحال تر معاشرت کنند، خودمان را سرزنش می‌کنیم. گاهی اوقات، زمانی که مراقبان اصلی ما در کودکی، ما را به خاطر «اشتباهات» خاصی سرزنش می‌کنند، به […]

بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی یکی از مشکلات والدین و کادر آموزشی مدرسه‌ست. خیلی از دانش‌آموزان با ورود به مقطع دبستان به دلیل داشتن این اختلال تمرکز کافی برای یادگیری مطالب ندارن؛ و همین موضوع در دراز‌ مدت باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان میشه. بهتره که پدر و مادر‌ها به درستی با علائم پیش‌فعالی و راه‌های کنترل […]

معمولی
خوب
خیلی خوب
عالی
فوق العاده
به این پست چه امتیازی می‌دهید
500/0
دیدگاهی یافت نشد !

فروشگاه

دسته بندی

خانه